Popüler Konu Verimli Rutin

Ben de doğum sonrası, kanama bitince günlük ped kullanmayı bırakmak istiyorum. Ara ara akıntı olduğu için kullanıyorum ancak hergün bu şekilde atığa sebep olmak ve o bölgenin havasız kalması beni rahatsız ediyor. Geçen gün seyrettiğim bir videoda günlük ped kullanmak yerine gün içerisinde birkaç kez çamaşır değiştirmek ve gece mümkünse iç çamaşırı olmadan gecelik ile yatmak önerileri vardı. Bir denemeyi düşünüyorum.

Body Shop Shea Butter-Bunu hamilelik döneminde çatlak olmasın diye kullanıyorum. Margarin kıvamında yoğun nem veren bir ürün.

Instagram’den tuvahealingbynature firmasından alışveriş yaptım. Kadın girişimi ve doğal kozmetik olması nedeniyle tercih ettim. Ürünler bu hafta geldi. Bir kaç gündür kullanıyorum. Ürünlerin maksimum 4 ayda tüketilmesi gerekiyor. Alışveriş yapmadan önce tester talep et. Tester’ından memnun kalırsan sipariş verirsin. Yalnız talebe göre üretim yaptıkları için ellerinde hazırda bütün ürünlerin tester’ı yok. Olanı gönderiyorlar.

Gayet güzel olmuş. Eline sağlık.

Çok teşekkür ederim canım
Biz eşimle benzer özelliklerdeyiz. Eşim de planlı ve detaycı bir insandır. Ama farklı şartlarda büyüdüğümüz için asla uzlaşamayacağız konular da var. Bu konularda uzlaşamayacağımız konusunda uzlaştık ama:))

Gayet güzel olmuş. Eline sağlık

Kişisel Misyon Bilgirgesini Niye Yazdık?
Kitap diyor ki “Yazmak, bilinç ile bilinçaltının bütünleşmesini saşlayan bir tür kas etkinliğidir. Yazmak düşünceyi damıtır, berraklaştırır ve netleştirir. Bütünün parçalara ayrılmasını sağlar.”

Bildirgeyi Nasıl Uygulayacağız?
“Misyon bildirgenizi yaşamınızdaki rol alanlarına ve her bir alanda erişmek istediğiniz hedeflere ayırısanız daha dengeli ve daha kolay uygulanır hale geldiğini göreceksiniz.”

“İşin anahtarı programınızdaki işleri önceliklerine göre sıralamak değil, öncelikli işlerinizi planlamaktır. Bu ise en iyi şekilde haftalık bağlamda yapılabilir.”

1. Haftalık plan hazırlarken, öncelikle sahip olduğuz rolleri bir yere yazın. Birey olarak, eş olarak anne olarak, çalışan olarak gibi.
2. Her bir rol için, önünüzdeki yedi gün içerisinde elde etmeniz gereken sonucu düşünerek, hedef olarak belirleyin. Bu hedeflerin misyon bildirgesi ile yani uzun vadeli hedefler ile bağlantılı olmasına dikkat edin.
3. Programlayın.

Bildirge Uygulama Denemesi
Bu sabah işyerine gidince hangardaki elektrik ve internet sisteminin çökmüş olduğunu gördük
Benim bugün için planlı bütün işlerim de bilgisayar ve internet gerektirdiği için planladığım işleri yapamadım. Yağmur yağdığı için yürüyüş de yapamadım. Ben de kendim için yukarıda yazdıklarıma uygun olarak bir haftalık plan denemesi yapmaya karar verdim. Planı hazırlarken bilgisayar çalışmadığı için kağıt kalem ile yaptım. Akşam çıkmadan elektrik sorunu düzelince, bilgisayarda düzenleme yaptım.

İlk görselde rollere göre yapılması gerek işleri listeledim ve her bir hedefe ilgili rolün ilk iki harfinden oluşan bir sıra numarası verdim.
İkinci görselde ise birinci listedeki hedefleri haftanın günlerine dağıttım ve önceliklerine göre sıraladım.

25.05.2018

Sağlıklı Yaşam: Kahvaltı, Öğle Yemeği ve Akşam Yemeği düzgünce yendi. Takviyeler alındı. Zararlı hiç bir şey tüketilmedi, kızımın da tüketmemesi sağlandı:) Öğle arası yağmurlu olduğu için yürüyüş yapamadım.

Mümkün Olduğunca İyi Annelik: Bugün kızımın keçileri izinliydi sanırım:))Sorunsuz bir sabah ve akşam geçirdik. Ahçılık ve doktorculuk oynadık. Resim yaptık.

Düzenli ve Sade Bir Ev: Bu akşam eşim arkadaşları ile iş çıkışı buluşup iftara gittiği için eve geceyarısını dönecek. Biz de kızımla dünden kalan yemekleri yedik. Hemen mutfağı toparladım. Yarın çiftlik kargosu geleceği için bızdolabını sildim ve düzenledim. Yatmadan önce de kızımla oyuncakları topladık.

İyi Görünmek: Sabah ve akşam rutin bakımlar yapıldı.

Verimli İş Hayatı: Bugün planladığım işleri elektrik problemi nedeniyle yapamadım ancak kitaba ıygun bir haftalık plan oluşturdum. Bu açıdan verimli sayılır.

Para Yönetimi: Bugün damacana su siparişi haricinde para harcamadım.

Kızlar sizlere bir sorum olacak ocak fırın davlumbaz almam lazım
İnox mu, cam ocak mı ?
Renk olarak beyaz mı gri mi ? Temizlik leke açısından marka öneriniz varmı?

Koala’nın Kişisel Misyon Bildirgesi

Sağlıklı Yaşam

• Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemeye devam edeceğim. Bazen “o kadar da değil yahu” diyerek yediğim tavuk vb. sağlıksız üretim gıdaları artık tamamen bırakıyor ve eski düzenime dönüyorum.
  • Paketli abur cubur türevi ürünleri tamamen bırakıp ev ortamında yaptığım kek, kurabiye gibi atıştırmalıklara ağırlık vereceğim.
  • Her gün, mutfak masasının üzerine ‘ulaşılabilir’ meyve ve kuruyemiş tabağı hazırlayacağım.
  • Artık kedimin mama ve suyunu günde 2 defa kontrol edeceğim.
  • 2 haftada bir gitmeye özen gösterdiğim; ancak bazen sarkıttığım Pazar alışkanlığımı düzene sokacağım.
  • Eşimin asitli ve katkı maddeli içecek tüketim alışkanlığını sıfıra indirerek evde buzlu çay ve limonata yapmaya başlayacağım.
  • İşe dönene kadar geçecek süreçte (2-3 ay) 5 kilo vermek için diyet listemi uygulayacağım ve şekillenebilmek için aldığım korseyi düzenli olarak kullanacak ve haftada 4 gün, en az 40 dk yürüyüş yapacağım.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik (@elecda harikasın ve bir iki ufak eklemeyle birlikte, amin! :) )

• Doğayı ve hayvanları seven ve onları korumaya yönelik kendini sorumlu hisseden,
  • Kitap okuyan,
  • Çocukluğuna dair yoksunluk duygusu olmayan -yani istediğini yemiş, istediğini giymiş, istediği oyuncaklara sahip olmuş, tatile, sinemaya, konsere, tiyatroya gitmiş-
  • Tüketim odaklı olmayan,
  • İsraf etmeyen,
  • İnsanlara saygılı,
  • İç huzuru olan,
  • Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip,
  • Nezaket kuralları içerisinde hareket eden, teşekkür eden, özür dileyen, günaydın diyen,
  • Sorumluluk ve iç disiplin sahibi,
  • Kendi oluşturduğu -özgün- idealleri olan,
  • İnsanlara yardım eden, durumdan vazife çıkartan,
  • Duygularını ve düşüncelerini rahatça ifade edebilen,
  • Kendini koruyabilen,
  • Ailesi tarafından koşulsuz bir biçimde çok sevildiğini, değer ve kabul gördüğünü bilen,
  • Sorunlarını ve kaygılarını ailesi ile rahatlıkla paylaşabilen,
  • Çocukluğunu düşününce ailesi ile birlikte geçirdiği güzel anılar aklına gelen,
  • Ayakları yere sağlam basan, kendi ağırlığını başkasına yüklemeyen, bir presin gelip kendini kurtarmasını beklemeyen, kendi hayatını kendi emeği ile kuran bir kadın yetiştirmek istiyorum.
  • İşe dönme sürecine kadar kızımla, iş yaşamıyla birlikte de sürdürebileceğim bir rutin oluşturmak istiyorum.
  • Var olan bilgilerimle yetinmeyip, çocuk gelişimi konusunda kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum.
Düzenli ve Sıcak Bir Ev

• Günlük bir düzen rutini oluşturacağım,
  • 10 dakikada halledebileceğim bir işi, başka bir önemli iş için bırakmayıp-ertelemeden yapıp- sonrasında acele işime döneceğim,
  • Evim benim, ailemin ve sevdiklerimizin rahatlık ve huzur bulacakları bir yer olacak,
  • Temiz ve -olabildiğince- düzenli, ancak yaşanabilir ve rahat bir ortam yaratmaya uğraşacağım,
  • Evimdeki her eşyanın kendine ait bir yeri olmasını sağlayacak ve kendine yer bulamayanların, kendilerine yer bulabilecekleri şekilde evden ayrılmasını sağlayacağım,
  • Güne başlarken yıkanacak çamaşırlar ve boşaltılacak bulaşıkları halledeceğim,
  • Her gece uykudan önce banyo lavabo ve aynası ile mutfak tezgahını temizleyeceğim.
İyi Görünmek
  • Saç Bakımı: Haftalık saç bakımımı aksatmayacağım ve uçlarından aldırıp toparladıktan sonra bir süre -en az 1 yıl- boya vb. işlem uygulatmayacağım,
  • Kıyafet: -> Kullanmadığım kıyafetlerden tadile olabilecekleri yaptırıp, kızıma saklayabileceklerimi ayırdıktan sonra ihtiyaç sahiplerine verecek ve eksiklerimi tamamlamaya öncelik vereceğim, ->Ev içinde -doğum sonrası hastalığına kapıldığım- paspal görünüme son vererek, şık olacağım.
  • Kozmetik: Bir süredir biten ürünlerimin yerine yenisini almıyorum; çünkü doğum sonrası değişen cilt tipime ve hediye gelen roseama uygun ürünler almak istiyorum. Bu hedeflerime yönelik ayrıntılı araştırmalar yaparak ihtiyacım olan temel ürünleri tamamlayacağım ve 1 yıl süreyle yeni ruj, oje vb. ürün almayacağım,
  • Estetik: Hamilelik döneminde dökülen kaşlarım için, işe başlamadan önce doğal bir çözüm bulmaya çalışıp, başarılı olamazsam estetik görünüm için microblading yaptıracağım.
Verimli İş Hayatı
  • Bu kategori üzerinde çok ayrıntılı düşüneceğim ama bunun için kendime 1 ay süre veriyorum. Uzun süredir evde olduğum için ve işe dönme sürecim yakınlaştığı için biraz kaygılıyım; fakat olabildiğince psikolojik iyi hal ile dönmek istediğim için kendi içimde bir misyon oluşturmak istiyorum. Artık kısmet :)
Eğitim
  • Bebeğim olduktan sonra, sosyal destek sistemlerimin oldukça zayıf olması nedeniyle, çok üzülerek, 2. üniversite eğitimimi dondurmuştum. Önümüzdeki dönem eğitimime devam etmek istiyorum.
Para Yönetimi

• Hedef: Bir kenarda -zaruri durumlar haricinde- hiçbir şey için kullanmak zorunda olmadığım bir 15.000 liramız olsun istiyorum. Bunun için bir planlama yaptım, benim maaşıma kadar beklemede olacak bir planlama.
  • Borç: 2 ihtiyaç kredimiz var. Hızlı bir şekilde onları bitirmeye odaklanacağım.
  • Ek Gelir: İşim gereği nadir de olsa ek işler alabiliyorum ama bunları sorumluluklarımı düşünerek geri çevirdiğim de oluyor. Bundan sonraki süreçte kendime ayırdığım kalitesiz zamandan kısarak, gelen işleri kabul edeceğim.
  • Birikim:
->Kızımın geleceği için BES’e katılmak istiyorum.

->Allah nasip ederse sağlıkla kullanması için, kızıma her ay 1 küçük altın biriktirmek istiyorum.

• Yardım: Düzenli yardım yaptığım kurumlara, daha fazla miktarlarda yardım yapmak istiyorum.
  • Harcama: Evim için -ev alana kadar- hiçbir eşya almamak niyetindeyim. Yalnızca bir gün ev alabilecek duruma gelirsem, ev aldığımızda başka bir paramız olmayacağı için, öncesinde -eşimin bekarlık buzdolabını kullanıyorum ve annemin fırınını- bulaşık makinemin takımı olan buzdolabı (fiyatı çok yüksek ) ve ocağımın takımı olan fırını alıp borcunu bitirmek istiyorum.
->Bunun için de -ayrıca- 15 ay süre ile düzenli bir fon oluşturmak istiyorum.

Yakın İlişkiler:

• Bir süre önce akraba ilişkilerimde -sınır oluşturmaya dayalı- bir yapılanmaya gitmiştim. Başlangıçta bu durum beni çok üzdü sonrasında ise buna ne kadar geciktiğimi anlayıp kendime -birazcık- kızmıştım. Bu yapılanmayı, öncelikle kızımın, çevresi ile sağlıklı iletişim kurabilen, ailesini merkezde tutan ve gerektiğinde hayır diyebilen bir annesi olması gerektiğini düşünerek yapmıştım ve bu hareketin 1.5 yıl gibi bir süreçte ne kadar doğru olduğunu defalarca kez anladım.
-> Aynı yapılanmayı -saygı çerçevesinde- sevdiğim ancak sınırlar konusunda sıkıntı duyduğum arkadaşlarıma ve eşimin ailesine yönelik de yapmak istiyorum.

• Yakın çevremle -zaruri bir durum olmadıkça- maddi ilişki içerisine girmemek istiyorum.
  • Her ay en az 3 defa, sevdiklerimi misafir olarak ağırlamak istiyorum. Bu ağırlamalar esnasında da, onların benim için çok değerli olduklarını hissettirecek ikramlar ve sürprizler hazırlamak istiyorum.

26.05.2018

Mümkün Oldukça İyi Annelik: Bugün kızımla, yorgun olan babayı dinlendirmek amaçlı, misyona gayet uygun bir gün geçirdik :) Parka gittik, bu sefer programı ben değil o yönetti, bebek arabası yerine yürümek istedi tamamen yavaş ve ona uygun bir süreç geçirdik çok mutlu oldu. Ben de kendimi iyi hissettim. Kızım uyku sevmeyen bir çocuktur. Sonuç: sinirleri alınmış bir baba ve yorgunluktan uyuyabilmiş bir bebek :)

Sağlıklı Yaşam: Şimdi yürüyüşümü yapmaya gidiyorum:) Diyete uyamadım ama

Düzenli ve Sıcak Bir Ev:

Normalde örneğin bir iş yetiştirmem gerekiyorsa, mutfağı toparlamadan hemen işe otururum. Sonra aklımın bir köşesinde mutfak hep öylece durur. Bugün eve girdim ve yine aynı rutini devam ettirecektim. Fakat sonra hemen -topikte bir arkadaşımız tavsiye etmişti kimdi anımsayamadım- bir Barış Özcan videosu açtım, video 11 dkydı video bitene kadar mutfağı temizleyip kahvemi yapmıştım bile :)

Yıllar önce Pakize Suda’nın bir programında izlemiştim, sabah yatağınızı toplamadan çıkmayın; çünkü beyninizin arka odalarında bir yerlerde o dağınık yatak tüm gün sizinle olacak demişti. Yıllardır hiç yatağım açık çıkmam evden tıpkı onun gibi oldu, sevdim

Kızlar sizlere bir sorum olacak ocak fırın davlumbaz almam lazım
İnox mu, cam ocak mı ?
Renk olarak beyaz mı gri mi ? Temizlik leke açısından marka öneriniz varmı?
Cam daha güzel duruyor
Şimdi siyah en çok tercih edilen renk ama gri seviyorum
Gri renk cam olarak yok sanırım
Mutfağı yaptırıcam bende araştırmadayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…