KİŞİSEL MİSYON BİLDİRGEM
Sağlıklı Yaşam
Kendimi ve ailemi sağlıklı beslemek istiyorum.
Mümkün olduğunca az yağ tüketmek istiyorum.
Babamların bahçesine sebze meyve dikimine devam edeceğim:tohum alımı dikimi ,sulama iş ve işlemlerine bedenen ve parasal yönden destek olacağım: ailemi kendi ürünlerimle besleyeceğim.
Market zincirleri yerine küçük esnaf ve yerli üreticiden satın alım yapacağım.
Paketli ürün almamak için var gücümle çabalayacağım.
Hazır sos, hazır çorba veya dondurulmuş market ürünü kullanmayacağım.
Diyetisyenimin verdiği diyete bu hafta yaptığım serbest süreden sonra daha dikkatli uymak istiyorum.
Haftada 4 gün yaptığım yürüyüşlerime devam etmek istiyorum.
İdeal kilom olan 67 kg a düşmek istiyorum.
Mümkün Olduğunca İyi Annelik
Oğlumla olduğunca kaliteli ve verimli vakit geçireceğim; iş sonrası hastalık ve özel durumlar hariç oğlumla bol sarılmalı gülmeli eğlenmeli anılar biriktireceğim.
Oyun grubuna kaydolup anne-oğul etkinliklere katılacağım: onun arkadaş çevresinin gelişmesini sağlayacağım ve farklı ortamlarla yeni insanlarla tanışacağım.
Oğlumun her zaman mütevazi; merhametli,doğayı hayvanları insanları seven, sevecen,umutlu,ince fikirli,kendini iyi ifade edebilen,duygularını kırmadan kırılmadan anlatabilen,bol kitap okuyan,farklı hobiler edinen,eşyaya çok anlam yüklemeyen,yaşamı maddiyata bağlamadan küçük şeylerle mutlu olabilen,çözüm ve sonuç odaklı,cesur,haklının yanında olan,içten gazlı (kendi başına mutlu olabilen) , gözlerindeki ışık daim olan,ailesini seven saran anlayıp dinleyen bir birey olmasını istiyorum.
Okul öncesi 1000 kitap okuma hedefimizi gerçekleştirmek istiyorum.
Mümkün Olduğunca İyi Eş Olmak
Eşimin tüm çaba ve emeğine teşekkür etmek istiyorum
Daha anlayışlı, naif,sabırlı,saki bir insan olmak istiyorum.
Eş olarak birebir vakit geçirebileceğimiz aktiviteler yapacağım.
Düzenli ve Sade Bir Ev
Hayalim bahçeli müstakil bir evimin olması.(şu an kirada ve apartmanda yaşıyorum)
Sade,temiz,düzenli, kaliteli,konforlu,işe yarar eşyalarım olsun istiyorum.
Evime haftalık yarım gün yardımcı alıp,temizlik ile uğraşmayıp artan kalan zaman ve emeğimle aileme ve hobilerime vakit ayırmak istiyorum.
Beğenmediğim,kullanmadığım,fazla bulduğum her eşya ve ürünü evimden çıkaracağım.
Kullandığım her eşyayı yerine koyacağım.(benim edinmem gereken en önemli alışkanlık)
İyi Görünmek
İç Çamaşırı: Kullandığım iç çamaşırlarının %100 pamuk olmasına özen göstereceğim.( @elecda bu konudaki iç sesimi dışa vurmama sebep oldu)
Pedimi değiştirip yıkanabilir ped ve organik ped alarak deneyimleyeceğim.
Kıyafet: Aldığım kıyafetlerin pamuk, yün, ipek, keten gibi doğal içerikte olmasına, Türkiye’de işçi haklarına saygılı bir kurum tarafından üretilmesine dikkat edeceğim.
Ayakkabı: Ayaklarım taraklı olduğundan rahat ayakkabı bulmakta zorluk çekiyorum, bu konuda araştırmalarım devam ediyor.Tırnaklarımın batmasına engel olacak genişlikte ve konforda bir ürün istiyorum.
Kozmetik: Doğal içerikte, toksik kimyasallar içermeyen, kesinlikle hayvanlar üzerinde deney yapmayan ve mümkünse Türkiye’de üretilen ürünleri kullanacağım. Yüzümün temiz ve doğal görünmesini istiyorum.
Ayda bir cilt bakımına gideceğim;günlük ritüel olarak dişlerimi fırçalayıp cilt temizliğimi yapacağım.
Aksesuar: Zarif ve değerli takılar kullanmayı tercih edeceğim.Sade ve şık ürünler tercih edeceğim
Eğitim
İkinci üniversite olarak başladığım sosyoloji bölümünü tamamlamak istiyorum.
Düzenli kitap okumak ve oğluma sağlam içerikleri olan bir kütüphane bırakmak istiyorum
Netten çalıştığım tecvid derslerine devam edip başarılı olmak istiyorum.
Yeğenime ingilizce eğitimi vermeye devam etmek istiyorum.
Verimli İş Hayatı
İş hayatında her günümü o gün aldığım maaşı hak ederek bitirmeyi hedefliyorum.
İş yerinde yapmam gerekenleri önem sırasına göre listeleyip bu sıralama çerçevesinde ilerleyeceğim.
Para Yönetimi
Hedef: Zaman içerisinde finansal bağımsızlığımı kazanmak, maaştan bağımsızlaşmak.( @elecda ile aynı şeyi birebir istiyorum) Aksi durum olmadıkça bundan 5 yıl sonra tam zamanlı çalışmak istemiyorum: kendime ait bir miktar paramın olmasını istiyorum.
Borç: Bir türlü bitmek bilmeyen kredi kartı borcumu bitireceğim ve 4 olan kredi kartı sayımızı 2 ye düşüreceğim:netten alışveriş , uçak vs ücretleri ödemesi için.Mümkün olduğunca Kredi kartı borcuna bir daha bulaşmayacağım.
Birikim: Gelirimin bir kısmını düzenli olarak biriktireceğim. Bu birikimle ailemle yurt içi ve yurt dışında gezmeyi, yayladan bir arsa alarak doğayla toprakla iç içe olup yaşadığımı en derine hissetmek istiyorum.5 yıldır sponsor olduğum yetimimle devam edeceğim: kendi yaşamını özgürce idame ettirene kadar destek olmak istiyorum. (90tl ile başlamıştık şu an 110 tl ödüyorum : çok az gibi görünsede 5 yıl içinde kendime yapmadığım düzenli yatırımı yapmışım:bu da bana 100 tl ile birikimin bile mümkün olacağını ve şu an bir şeylere fayda edeceğini gösteriyor)
Harcama: Harcamalarım ihtiyaç odaklı olacak. Harcama yaparken, eşya yerine deneyime ve anı biriktirmeye yatırım yapmaya özen göstereceğim.Ailemle mutlu anılar biriktirmek ve yeni yerler keşfetmek istiyorum.
Gün bittiğinde : o günü son günümmüş gibi ne derece yaşadım .: neleri yaptığım için üzgünüm ve değiştirmeliyim neleri yaptığım için mutluyum ve devam ettirmeliyim konusuna kafa yorup yaşadığım o gündeki şükürlerimi yaşamak istiyorum.Her şeyde bir hayır olduğunu görmek ve bunu sesli olarak ifade etmek istiyorum.