Veliler ve öğretmen arkadaşlar okul sorunu kafamda deli sorular...

Öğretmen hanımın çocuğu da çok değerli tabi değersiz demedim zaten.yılın başında 5-6 aylıktı çocuğu Yen'i Doğum yapmamıştı.geri de olabilirdi çocuğum tabiki ama değil.yani geri mi deseydim siz mutlu olun diye.proje çocuk filan yetiştirmiyorum.zaten onun mutlu bi eğitim hayatı geçirmesini istediğim için her anne gibi çırpınıyorum.

Kullanmasına kimsenin birşey dediği yok ki.biz bu öğretmenle bireysel olarak görüştük yılın başında.hocam ikinci dönem kesin gelecek misiniz dedik kesin geleceğim dedi.zaten şu an görev yapan öğretmeni devam etse sorun yok almıycam yine ama oda gidecek yani 3 sefer öğretmeni değişmiş olacak.

Öğretmeni görmüş sınıf arkadaşının birinden bant alıp yapıştırmış.baya da kanamış oyulmuş resmen.ben üzerini değiştirirken fark ettim.

ben öğretmeni özellikle yaşlı seçtim

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.

Veballik bir durum yok. Bence size söylemek zorunda da değil. Boş yere kinlenmeyin kadına.

Benim de küçük çocuğum var, inşallah aşırı evhamlı bir anne olmam.

Allah öğretmenlere de kolaylık versin. En ufak bir şeyde veliler hemen şikayet ediyorlar

Ben okulun bana söylediğini söyledim.özellikle seçmedim zaten başka özel okul alternatifim yok.bunu öğretmenine sorayım ben.

Okul değildir öğrencinin başarısı, öğretmendir. Bu konu da ne yazık ki şanstır. Küçük bir belde de çalıştım dışardan haraptı ama teog da hep derece yapan bir okuldu çünkü öğretmenler özel okul anlayışı ile yarış içinde çalışırdı.
İlkokul bölümü ise ne yazık ki ekonomik sebeplerden öğretmenler emekli olmuyor. Bir şekilde çocuklarla vakit geçiriyorlar çok ilgilenemiyorlar ama. Verebileceğim tavsiye özel okulu iyi araştırın. Gayet başarılı da olabiliyorlar çevremden biliyorum. Fakat ilkokul icin gerekli olmadigini düsünüyorum cunku sınıf öğretmeni atamaları cok fazla oluyor ve öğretmenler atanıp gidebilir. Bu sekılde sözleşme imzalıyorlar okullar ile.

Bir sınıf öğretmeni adayı ve psikoloji öğrencisi olarak, henüz daha 7 yaşında, yani somut işlemler dönemindeki bir çocuğa dini, metafizik konuların öğretilmesine kesinlikle karşıyım.

Bunu müdürle özellikle birdaha konuşcam.tabi ki öğretmen çok önemli.

Bir sınıf öğretmeni adayı ve psikoloji öğrencisi olarak, henüz daha 7 yaşında, yani somut işlemler dönemindeki bir çocuğa dini, metafizik konuların öğretilmesine kesinlikle karşıyım.
Acaba o dersi almak istemiyoruz dersek kabul ederlermi.almayan öğrenci var mı varsa o ders saatini nasıl geçiriyorlar.bunları görüşüyüm öğretmeniyle.bu benimde kafamı kurcalıyor biraz.

Ayrıca öğretmen tabiki de önce kendi çocuğunu düşünecek şu an ben de çalışmıyorum ve bir süre daha uzatacak bahane üretiyorum izin konusunda. Emzirmek, bebeğe alışmak, amelıyat ise iyileşmesi falan filan zor seyler okula adapte olmak. Bakıcıya gerek yok annem var cok şükür :))
Ama ücretli öğretmen diye kestirip atmayın onlar daha hevesle sarılıyorlar mesleklerine. Totosunu kaldırmayan, sürekli öğretmenler odasında kek yiyengillerden olmuyorlar. Küçümsemeyin. Çocuğunuzla ilgili olun yeter

Acaba o dersi almak istemiyoruz dersek kabul ederlermi.almayan öğrenci var mı varsa o ders saatini nasıl geçiriyorlar.bunları görüşüyüm öğretmeniyle.bu benimde kafamı kurcalıyor biraz.

Bence kesinlikle konuşun, gerekli yerlere de bildirin. İlkokul birinci sınıf müfredatında din kültürü ve ahlak bilgisi dersi bile yok kaldı ki kuran öğretecek kadar ileri gitmek... Ayrıca dikkat edin derim, bazı özel okullarda din öğretimi adı altında beyinleri yıkanan daha küçücük çocuklar var.
7 yaş bunun için çok ama çok erken.

Bunu müdürle özellikle birdaha konuşcam.tabi ki öğretmen çok önemli.
Siz müdürle konusun sizin ilgili bir veli olduğunuzu Zaten anlamıştır ve yanlış beyan veremez diye umuyorum. Bu kadar takıntı yapmayın ama. Benım annem benimle hic ilgilenemedi mesela ama ben öğretmenim sayesinde hep sıyrılmıştım. İyi bir öğretmene denk gelirsiniz umarım. Çünkü çocukların dersleri sevmesi onlara bağlı. Hala matematiği sevmıyorsam Halil hoca sana borçluyum

Oda kesin değil.çocuğumu kendim büyütmek istiyorum filan demiş.o kadar çocuğun vebaline girmiş oldu.
Neden o kadar çocuğun vebaline girsin ki. 2 yıl doğum izni vardır öğretmenin. İsterse kullanır, isterse az kullanır. Endişenizi anlıyorum ama siz suçu öğretmene bulamayın. Gerekirse cocuk icin iyi öğretmenin bulunduğu bir okul tarafına taşının. Özel okul küçük ilçelerde çok da iyi olacağını düşünmüyorum ama mutlaka ilçelerde başarı profili yüksek bir okul vardır. Çok detaya girmeyeceğim ama bu iş tamamen adres meselesi değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…