Üzülmeyin lütfen ve düşüncesine saygı gösterin, bir süre sonra kendiliğinden yine yemeye başlayacaktır.Kızım 2 aydır et yemiyor.Ona üzülüyorum canım.
Benim çocukta yemiyor ama doğdu doğalı yemiyor bir tek et değil hayvansal gıdada almıyor doğuştan vegan yani:) sacları seyrek onun dışında isim hafızası çok zayıf ama o bendede var başka bir şeyi yok zeka olarak bağışıklık sistemi olarak gayet iyi sıkımtımız yok yani..burada ailenin hata sülalenin tamamı et obur kime çekti bilmiyorum
vejetaryenlik sadece hayvan bedeni yememek. sizin dediğiniz tüm hayvansal ürünleri,hayvansal salgıları yememek veganlığa giriyor :)Gercek vejeteryanlik sade et yememeyle degil yumurta, sut gibi tum hayvansal urunleri yiyememektir. Eger aiz sadece et yemiyorduysaniz tekrar yemeye baslayabilirsiniz bundan bir sey yok :)
Et yememenin nesi mantıklı ? b12 muhabbeti dönüyo çünkü sadece hayvansal gıdalardan alabiliyoruz. uzun süreli b12 eksikliği demek geri dönüşsüz kansızlık demektir.
Kendinize değil vücudunuzun ihtiyacını göre yaşamslısınız.
İşlenmiş sosis salam sucuk nuget tarzı şeylere karşı olabilirsiniz ki sağlıklıda değiller ama kırmızı et beyaz etin kendisi sağlık demek.
Proteini kesip bakliyatla proteşni ihtiyacınızıda karşılayamazsınız emilim farklı demiride
Oturup bir hayvan belgeseli izleseniz hayvanların bile hayatta kalmak için birbirlerini yediklerini görürsünüz. Neden ot değilde birbirleri ?
İnsanın hem kendinin hem de çevresinin tamamının üst gelir grubunda olması güzel tabi :)
Ben kurban kestirdiğimde kime dağıtacağımı şaşırıyorum. Bayağı fakirmiş yaw çevrem
Annem kestirdiğinde hiç kalmıyor zaten
hiçbir sorun yaşamıyorlar,sadece dengeli beslenmek önemli. vegan olmayan biri de dengesiz beslense onda da sıkıntı çıkabilir. 10 yıldır vegan olan bir tanıdığım var üstelik bu insan bir üniversitede hoca ve vegan iken 2 tane hamilelik geçirmiş biri. okuyan,sürekli araştıran bir insan. beslenme ile ilgili eğitimler veriyor o vasıtayla tanıştım.benim de çevremde vegan sayısı artmaya başladı.
beslenmeden alakasız olarak hayvancılık sektörünü boykot amaçlı yapıyorlar.
proteini de başka şekilde aldıklarını söylüyorlar ama ileride sorun yaşarlar gibi geliyor bana da.
Her çeşitli demedim hatta şöyle diyeyim anlayın çikolata bile yemiyor makarna bulgur pirinç siyah mercimeği çok sever bir tek baklava yer tatlı kurabiye felan asla yemez kuru fasulye soğan sever öyle onun yemeği hep ayrı biz alıştık anlamda veremiyoruz doktora da danıştık vitamin değerleri ve kilosu yerinde olduğu için sorun değil dedi balık yağı veriyorum ilaç yazdı doktor diye onunda etiketini söktüm ilaç diye veriyorumDeğişik şekilde vermeyi denediniz mi ? Sebze köftesi yapıp içine balık koymak gibi
Yumurtayı peyniri kokusundan dolayı yemek istemiyo olabilir.
Çocukken 10 kere sofra kurulsun 10 kere oturup yiyen bi çocuktum lakin peynirden nefret ederdim o kokusu ahh . Şekilci olduğum için annem tel peynir alırdı üzerine kekik atardı ozaman onu lime lime eder yerdim
Yumurtanın sarısını hala yemem gazdan öldürüyo ama kekin içinde terbiyeli çorbada bal gibi yiyorum
çok ama çok yanlış bir yaklaşım,bir gün fark ederse size güveni nasıl kırılacak biliyor musunuz? dünyanın sonuymuş gibi düşünüyorsunuz ama kızınız en sağlıklı yaşamı seçmiş farkında değilsiniz. umarım size özelden attığım önerdiğim kitapları okuyup araştırırsınız.Geçen gün kıymalı dolmanın içine doldurdum biber salçası nı baharatı kıyma yok dedim yemin verdirdi.Verdim vallahiYedi ama çok mutlu oldum.
Sağlıklı bir vegan beslenmede alınan tek vitamin haftada 1 gün b12.(solgar dilaltı mesela) bunun sebebi de doğada olmadığından dolayı değil. toprakla iç içe değiliz bu sebepten b12 alamıyoruz. her yer bina. hayvanlar daha toprağa yakın oldukları ve günümüz fabrikasyon koşullarında hayvanlar toprağa yakın olmasalar da b12 takviyeli yemlerle beslendikleri için hayvanların vücutlarında b12 bulunuyor . yani sorunumuz hayvan yememek değil,toprakla temas edememek. siz de takviye b12 almış oluyorsunuz aslına bakarsak.Vejeteryanlarin bir cogu etin yerine gececek yiyecekler, vitamin haplari vs destekler kullaniyor. Insan vucudunun demek ki ete ihtiyaci var ki destege ihtiyac duyuluyor. Vejeteryan olmak bir tercihtir. Bu sekilde hayatini surdurebilen insanlar da var bir sure sonra saglik sorunlari nedeniyle birakanlar da cok fazla. Demem o ki ben cocugumun vejeteryan olmasini istemezdim acikcasi. Etten alacagi faydayi suni sekilde almasi pek tercihim degil. Sizin sorunuza gelecek olursak da ben bu tercihinin uzun sureli olacagini sanmiyorum. Sonucta et pisen bir evde ve cevrede yasiyorsa cok asiri kararli degilse vazgecer. Ama asla zorlamayin ters tepebilir.
nasıl alakası yok mesela?:)Oncelikle et yemenin hayvanlara sevgi ve merhamet ile hic ama hic alakasi olmadigini anlamaniz gerek.
dogustan gelen bir durum olur, yada tadini begenmezsiniz falan yemezsiniz bu normal, ama sevgi ile merhamet ile alakasi yok.
Hem et yiyorum, hemde hayvanlari seviyor ve methamette duyuyorum. İste boyle mesela:)nasıl alakası yok mesela?:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?