- 7 Haziran 2010
- 1.403
- 2.734
- 408
Ben sadece hayvanlar gibi acı çekmediklerinin altını çizmek istedim.
Elimdeki tek silah mercimek,mantar ve yoğurt zaten.Allah tan onları yiyor.Bir diyetisyenle görüşerek et yerine konacak besinleri öğrenebilirsiniz. Yeşil mercimek gibi.
Hayvanlar ya da bitkiler gibi acı çekmemeleri reaksiyon göstermedikleri anlamına mı gelir? Bizim acı hakkında bilgimiz sadece kendi ırkımıza ait olabilir. Sinir sistemi olmayan canlıların acı çekmemesi diye bir şey olmayabilir. Elektriksel iletim diye bir şey var. Her canlı evrimsel olarak yaşamını sürdürmeye çalışır. Buna karşı tehlikelere de reaksiyon gösterir.
Şu an için bir eksikliği yok şükür.Bizde saygı göstermeye çabalıyoruz.Bana et yememek gayet mantıklı geliyor. Şimdi sağlıktan bahsedeceğiz de, çocuklar hamburger yiyor, kızartma yiyor, margarin çikolata, hazır gıdanın haddi hesabı yok. Kimseden ses çıkmaz. Ne zaman ki biri ben et yemiyorum diyor o zaman “eee b12 alamazsın” muhabbeti açılıyor. Bence mühim olan kendisine nasıl doğru geliyorsa öyle yaşaması. Düzenli kan tahlili yaptırıp eksiğini vitaminlerden temin edebilirsiniz.
Haklısın canım öyle yapayım.Çok hissettirmeyin ama
Bu da ters teper
Çaktırmadan yapın ve koyup bir yere unutun Belki yiyecek ana siz yedin işte dersiniz diye yemeyebilir
Zira dolmadaki kıymayı fark etmediğine göre keskin bir seçiş yok yani kokusuna tadına değil tepkisi düşünsel
Bitki tohumu yiyormuşlar bitkilerin de canlı olduğunu düşünenler.Çok değişik şeyler var gerçekten.Ben de hayvanlara zarar vermeyi doğru bulmuyorum ama sebze yemeği de sevmiyorum. Aslında bu açıdan bakılırsa bitkiler de canlı. Aç mı kalalım
Korkudan bütün kan tahlillerini yaptırdım amacım bak şu eksik annecim demek ti.Ama bütün vitaminleri şuan için yerinde.2 ay oldu henüz eti bırakalı.
Reaksiyon gösterdiklerini ve gaz salgıladıklarını okumuştum daha önce. Ancak benim için mühim olan şey acı çekip çekmemeleri. Henüz bununla ilgili net bir bilgi okumadım. Eğer okuduğunuz bir makale varsa lütfen linkini yollayın ben de bilgileneyim.
Acı nın kelime anlamını insanlık bulmuş neye acı deriz? Bizim dışımızdaki varlıkların acısını nasıl ölçeriz? Gaz salgılamakla ilgili makaleyi okumuşsunuz. Bir sürü makale sunsam da bunun gerçekten acı olup olmadığına nasıl karar verebiliriz? Ki azıcık araştırmayla da bir çok makaleye ulaşabilirsiniz. Hayvanların acı çektiğini nasıl anlıyorsunuz? Bağırıp kaçmaya çalışmasından değil mi? Gaz salınımı da haliyle koşup kaçamayan bitkinin tepkisi olabilir. Bilim 2 kere 2 dört eder katılığında çalışmaz malesef.
Bitkilerin acısının nasıl ölçüleceğini bilecek kadar bilimle içli dışlı değilim maalesef.
Sadece izlediğim mezbaha videolarından sonra hayvan yemek yerine bitki yemenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, o kadar. Tabi ki bilim belli bir katılıkla işlemez ancak bir bilim adamı kanıtlayana kadar ben bitkilerin acı çekmediğini varsayacağım, fikirleriniz için teşekkür ederim.
İnsanın hem kendinin hem de çevresinin tamamının üst gelir grubunda olması güzel tabi :)Valla bana bayağı yeniyor gibi gelmişti. Biz ailecek çok yiyoruz çevremdeki herkes yiyor diye galiba. Listelerde 121. sırada kalmışız.
Dengeli beslensin evde pişen herşey den yesin istiyorum.Gelişme çağında henüz 18-19 yaşında olsa bu kadar üzülmezdim sanırım.Sayfaların tamamını okumadım fakat siz et yemesine karşı mısınız?
Bizde saygı gösteriyoruz canım ,ama içten içe de biran evvel eskisi gibi beslensin istiyoruz.Vejetaryen insanların fikirlerine saygı duymak lazım bana göre size göre doğrusu bu olmayabilir ama o insanlar da bunun doğru olduğuna inanıyor ki yaşamlarını buna göre şekillendiriyolar herkes et sevmek yemek zorunda değil
Bana et yememek gayet mantıklı geliyor. Şimdi sağlıktan bahsedeceğiz de, çocuklar hamburger yiyor, kızartma yiyor, margarin çikolata, hazır gıdanın haddi hesabı yok. Kimseden ses çıkmaz. Ne zaman ki biri ben et yemiyorum diyor o zaman “eee b12 alamazsın” muhabbeti açılıyor. Bence mühim olan kendisine nasıl doğru geliyorsa öyle yaşaması. Düzenli kan tahlili yaptırıp eksiğini vitaminlerden temin edebilirsiniz.
Sizi kastetmedim zaten :) siz kızınız için endişeleniyor olabilirsiniz o konuya bişey diyemem ben konudaki yorumları kastetmiştimBizde saygı gösteriyoruz canım ,ama içten içe de biran evvel eskisi gibi beslensin istiyoruz.
Sanırım ben mevzuyu yanlış anladim.Dengeli beslensin evde pişen herşey den yesin istiyorum.Gelişme çağında henüz 18-19 yaşında olsa bu kadar üzülmezdim sanırım.
Et ve yumurta yemiyor canım.Yumurtayı 3 yıl önce bıraktı kokusuna dayanamıyorum diyor.Eti de kendinizi beslemek için masum hayvanları öldürüyorsunuz diyor.Ben bu konuda onun kadar bilgili değilim o çok araştırmış her çeşidini biliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?