Et ve yumurta yemiyor canım.Yumurtayı 3 yıl önce bıraktı kokusuna dayanamıyorum diyor.Eti de kendinizi beslemek için masum hayvanları öldürüyorsunuz diyor.Ben bu konuda onun kadar bilgili değilim o çok araştırmış her çeşidini biliyor.
Anladım. Eğer süt ve süt ürünleriyle bi problemi yoksa lakto vejetaryen denilen gruba giriyor bu durumda.
Size gelince, kaygılarınızı anlıyorum. Vegan beslenme türleri çoğumuzun çok da bilgi sahibi olduğu bi konu değil, hayvansal gıdalar üzerine kurulu köklü bi mutfağımız var ve çocuğunu beslemek bi annenin en temel güdülerinden.
Ama bence kızınız çok güzel bi şey yapıyor. Dünya hepimize farklı yönleriyle adaletsiz görünür ama çoğumuz bu konuda sadece söylenmekle yetiniriz; rahatımızı bozup, fedakarlık edip dünyayı bizce daha iyi bi yer yapmaya uğraşmayız.
Kızınızın doğru ya da yanlış bu yönde bi görüşü var ve görüşünü hayatına yansıtıyor. Fikirlerini eyleme geçiriyo, irade, sabır ve fedakarlık gösteriyo. Düşündüğü gibi davranabilmesiyle gurur duyardım yerinizde olsam.
Ki inatlaşmamakla, kaygılarınızı anlatıp kararı ona bırakmakla çok iyi etmişsiniz, kutlarım sizi.
Beslenme düzeni ve sağlık durumuna gelince. Bu süreci sağlığına ve fiziksel gelişimine zarar vermeden yönetebilmek icin size ihtiyacı var.
Öncelikle yaş grubunun günlük ihtiyaçları belirlenmeli, sonra da alternatif besinlerle söz konusu ihtiyaçlar karşılanmalı. Düzenli tahlillerle de her seyin yolunda oldugundan emin olunmalı.
Bu noktada belki bi beslenme uzmanı ya da diyetisyenden yardım alabilirsiniz. Ya da geniş bi google araştırmasına girişirsiniz. Her vitamin ve mineral için alternatif pek çok bitkisel kaynak var. Besin degerlerini incelediginizde hayvansal gıdalardan geri kalmadıklarını göreceksiniz.
Tabi tüm işi üstlenip işleri onun için kolaylaştırmayın. Siz durumu gizliden kontrol altında tutarken bi yandan da bu kararı verebilecek kadar olgun oldugunu düsünüyorsa size sağlam bi beslenme planıyla gelmesi gerektigini söyleyin, yani yukarıda belirttigim google arastırmasını o yapsın. Sağlığını geri plana atmadıgını size kanıtlasın. Sorumluluk duygusu da gelişmiş olur.
Nacizane fikrim budur. Bu şekilde geçici bi dönem ise inada bindirmeden atlatmasını sağlamış olursunuz. Ve eger ortada kalıcı bi durum varsa da bunu sağlıklı bi şekilde yürütmüs olur.