- 16 Haziran 2011
- 14.959
- 63.129
- 798
Tabiki anne babanın gezmesi rahat etmesi gerekli ama evlenenlerin gençlerinde hakkı
Arkadaşı isterken evi var dedilerse verdilerse aman ölürse geline kalır hemen geri alalım diyip gelinlerini sıfırla ortada bırakmayı kendi ceplerini doldurma düşünceleri yanlış.
Altınlara gelince onlar gelinler damadın değil anne babaların borcudur onlar taktığı için takılır yasa onlar takdın diye takılır. Ancak onlar hayatta olmazsa gelinler damat takmak zorundadır.
Aşka gelince belkide mantık evliliği yapmıştır herkes severek evlenmiyor.
Yazdıklarınız siİn yazdıklarım benim düşüncelerim ben size katılmadım siZ konu sahibine uzatmaya gerek yok saygılar
Merhaba adabilge ;
Şubat ayından bu yana açtığınız konular hep aynı konu üzerinde dönüyor. Geçmiş konularınıza bakınca bahsi geçen tapunun eşinize bekarken verildiğini anlıyorum. Yanlış anladıysam lütfen düzeltin. Evlilik öncesi edinilen mal varlığı olduğu için eşinize ait bir mal varlığı imiş bahsi geçen ev.
Eve 10-15 bin tl lik ( http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688518 bu konunuzda tutar bu şekilde) tadilat yaptırmışsınız. Öncelikle tadilatı gönlünüzce oturabilmek adına yaptırmışsınız.
Bir diğer yandan bakarsanız bu 5 senede kira ödemediniz , harcadığınız tutarı 5 yıl *12 = 60 aya bölerseniz ( 15.000/60 = 250 ) aylık 250 tl ye denk gelir .
Öncelikle temel sorunun ne olduğunu dile getiremediğinizi hissediyorum. Eşiniz bir kaza geçirmiş , ailesi oğullarının öldüğünü dahi düşündüyse bunun küçük bir kaza olmadığı sonucuna varılıyor. Ancak nasıl oluyorsa eşiniz büyük bir kaza atlatmışken siz hastaneden çıkışının ertesi günü şehir dışına çıkabiliyorsunuz , annesi oğluna altınları soruyor , sizi kötülüyor vs.
Tüm konulara bakınca aklıma sadece sorular geliyor. Siz eşinizi gerçekten seviyor musunuz ? Eşinize aşık mısınız ? Onunla kalan ömrünüzü beraber geçirmeyi hayal ediyor musunuz ve bunu istiyor musunuz ?
Eşinizin amcası sizi istemeye geldiğinde oğlumuzun evi var , işi var dediği için bir tercih yapmışsınız da ; elde olanlardan biri gidince tercihinizden memnun kalmamışsınız gibi duruyor.
Şu anki hedefinizde daha ziyade tapu geri gelsin , sonra mümkünse ev benim üstüme yapılsın , sonra da boşanacağım mı ?
Konularınızı okuyunca eşinize üzüldüm açıkçası.
anlatmadığım tek bir şey yok olay aynen anlattığım gibi ayrıca ben hastaneden çıktığım gibi aileme gitti demedim ki 15-20 gün boyu sürekli kavga ettik tartıştık ailene karşı bei savun dedim sürekli aldığım cevap ben onlara bir şey diyemem oldu hep...ben eşimle evi var diye evlenmedim....bana evim var aileme masraf yaptırtamazsın dediği için ok dedim elimi taşın altına koydum ve senelrce borç ödedim tüm yatırımlarımız gitti...bana o ev için o ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız deseydiler erkek tarafı olarak yapın yapacaklarınızı biz de kız tarafı olarak yapacaz derdim ve senelrce borç olarak ödedğim paraları yatırım olarak biriktiriridim. ben eşimi kendim çalışırken o okuyordu o şekilde 6 sene bekledim maddi olarak da bunu kendisi de biliyor o öğrenci olduğu için ben gönderiyordum ona ...benim fedakarlıklarımı saysam sabah olur.. bana yapılanlar annesinin babsının pisliği bunu eşim de kabul ediyor ama babasından çok korktuğu için bir şey diyemiyor. ben bizim olan şeyi istiyorum ve atandıktan sonra yine borçlarla hayatımı sürdürmek istemiyorum..tapuyu alıp boşanmak mı ? ben eşimi sevmesem bana yapılanları da bahane edip boşanmak için konu açardım zira atnıyorum inş kimseye minnetim olmazdı...ama ben eşimi seviyorum veee Bizim olan babasından korkusuna benden habersiz verdiği tapuyu geri istiyorum..ben onlara ait olan bir şeyi değil eşimle bana ait olanı istiyorum...Merhaba adabilge ;
Şubat ayından bu yana açtığınız konular hep aynı konu üzerinde dönüyor. Geçmiş konularınıza bakınca bahsi geçen tapunun eşinize bekarken verildiğini anlıyorum. Yanlış anladıysam lütfen düzeltin. Evlilik öncesi edinilen mal varlığı olduğu için eşinize ait bir mal varlığı imiş bahsi geçen ev.
Eve 10-15 bin tl lik ( http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688518 bu konunuzda tutar bu şekilde) tadilat yaptırmışsınız. Öncelikle tadilatı gönlünüzce oturabilmek adına yaptırmışsınız.
Bir diğer yandan bakarsanız bu 5 senede kira ödemediniz , harcadığınız tutarı 5 yıl *12 = 60 aya bölerseniz ( 15.000/60 = 250 ) aylık 250 tl ye denk gelir .
Öncelikle temel sorunun ne olduğunu dile getiremediğinizi hissediyorum. Eşiniz bir kaza geçirmiş , ailesi oğullarının öldüğünü dahi düşündüyse bunun küçük bir kaza olmadığı sonucuna varılıyor. Ancak nasıl oluyorsa eşiniz büyük bir kaza atlatmışken siz hastaneden çıkışının ertesi günü şehir dışına çıkabiliyorsunuz , annesi oğluna altınları soruyor , sizi kötülüyor vs.
Tüm konulara bakınca aklıma sadece sorular geliyor. Siz eşinizi gerçekten seviyor musunuz ? Eşinize aşık mısınız ? Onunla kalan ömrünüzü beraber geçirmeyi hayal ediyor musunuz ve bunu istiyor musunuz ?
Eşinizin amcası sizi istemeye geldiğinde oğlumuzun evi var , işi var dediği için bir tercih yapmışsınız da ; elde olanlardan biri gidince tercihinizden memnun kalmamışsınız gibi duruyor.
Şu anki hedefinizde daha ziyade tapu geri gelsin , sonra mümkünse ev benim üstüme yapılsın , sonra da boşanacağım mı ?
Konularınızı okuyunca eşinize üzüldüm açıkçası.
Çok ağır olmuş bu!!!
ev için yaşlılar evleniyor benim bildiğim Gençler'de mutluluk aşk için evlenir. Araları okuduysanız ben tadilat yapmasaydım takıları bozdurmasaydım mobilyaları vs biz almasaydık kenarda 40-50 bin liramız olurdu dedi.
Herkesin rahat yaşamak kira gününü düşünmemek mutlu olmak gezmek tozmak hakkı
Yani ev oğlumuzun demeselerdi ve şuam geri almamış olsalardı yapılan masraflar boşa gitmemiş olacaktı emekleri boşa gitmiş arkadaşın tek derdi bu niçin bıraksınki kendini küfreden adama evi ?
Ben size katiliyorum.
Diger konularina bakmadim ama bu konuda da tapu ve maddiyat endeksli olmasi rahatsiz ediciydi.
Eger kirada olsalardi bir ev vermenin ne demek oldugunu, kiymetini bilirlerdi.
Zaten altinlari da yapmislar esinin ailesi.
Esinin ailesinden daha ne bekledigini kestiremedim.
Ben kiraci girdigim eve dahi belli bir masraf yaptim.
Kendi evinde oturacak biri nasil bir mantikla ben tadilat yaptim gibi bir seyi iyilikmis gibi one surebilir ki?
Ote yandan esi ve annesi arasindaki konusmayi kaydetmek cok cok urpertici.
Hic hos degil.
Kendisi de esine dert yanmis k.validesi kayit cihazi koysaydi ve sonra ogluyla tartissaydi herhalde olaylar bambaska yone giderdi.
Ama kendimiz yapinca hatayi hata olarak goremeyiz di mi?
Cok yanlis ve ayip ve hatta gunah.
Once bi kendi hatalarimizi gorelim sonra baskalarini duzeltmeye calisiriz konu sahibi.
anlatmadığım tek bir şey yok olay aynen anlattığım gibi ayrıca ben hastaneden çıktığım gibi aileme gitti demedim ki 15-20 gün boyu sürekli kavga ettik tartıştık ailene karşı bei savun dedim sürekli aldığım cevap ben onlara bir şey diyemem oldu hep...ben eşimle evi var diye evlenmedim....bana evim var aileme masraf yaptırtamazsın dediği için ok dedim elimi taşın altına koydum ve senelrce borç ödedim tüm yatırımlarımız gitti...bana o ev için o ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız deseydiler erkek tarafı olarak yapın yapacaklarınızı biz de kız tarafı olarak yapacaz derdim ve senelrce borç olarak ödedğim paraları yatırım olarak biriktiriridim. ben eşimi kendim çalışırken o okuyordu o şekilde 6 sene bekledim maddi olarak da bunu kendisi de biliyor o öğrenci olduğu için ben gönderiyordum ona ...benim fedakarlıklarımı saysam sabah olur.. bana yapılanlar annesinin babsının pisliği bunu eşim de kabul ediyor ama babasından çok korktuğu için bir şey diyemiyor. ben bizim olan şeyi istiyorum ve atandıktan sonra yine borçlarla hayatımı sürdürmek istemiyorum..tapuyu alıp boşanmak mı ? ben eşimi sevmesem bana yapılanları da bahane edip boşanmak için konu açardım zira atnıyorum inş kimseye minnetim olmazdı...ama ben eşimi seviyorum veee Bizim olan babasından korkusuna benden habersiz verdiği tapuyu geri istiyorum..ben onlara ait olan bir şeyi değil eşimle bana ait olanı istiyorum...
Hata esinde arkadasim.. Ve sen hala "Evi vermezlerse baska yere atanirim" diyorsun, esinin de senle beraber gelecegini dusunuyorsun galiba. Bu kadar silik bir insan babasinin lafiyla tek seferde bosar seni. Ayrica sen onca laf duymussun, esin zahmet edip bir kere olsun seni savunmamis, ustune seni yok sayip ruhun bile duymadan tapuyu geri vermis, sen hala neyi dusunuyorsun?
Madem ataniyorsun, etkisiz eleman olan kocandan (sert ama oyle) ayril, git kendine yeni bir hayat kur. Bir ev icin mi kabul edeceksin boyle bir insanla evli kalmayi, sana kufreden iftiralar atan ailesiyle bir omur gecirmeyi? Senin yerinde olsam "O ev bizimdi, bizim olani istiyorum" gibi bir cumle bile kuramazdim. Hangi siz? Kari-koca olmussunuz, ama "biz" degilsiniz, "biz" boyle olmaz..
Iyi de mobilyayi da kendinize almışsınız, masrafı da kendiniz için yapmışsınız. Ev vermiyoruz, düğün masraflarınızı da karşılamayacagiz deselerdi evlenmeyecektiniz galiba. Tamam bu şekilde yapmaları hoş olmamış ama düğün masraflarınızı karşılamak zorunda değiller ki.
anlatmadığım tek bir şey yok olay aynen anlattığım gibi ayrıca ben hastaneden çıktığım gibi aileme gitti demedim ki 15-20 gün boyu sürekli kavga ettik tartıştık ailene karşı bei savun dedim sürekli aldığım cevap ben onlara bir şey diyemem oldu hep...ben eşimle evi var diye evlenmedim....bana evim var aileme masraf yaptırtamazsın dediği için ok dedim elimi taşın altına koydum ve senelrce borç ödedim tüm yatırımlarımız gitti...bana o ev için o ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız deseydiler erkek tarafı olarak yapın yapacaklarınızı biz de kız tarafı olarak yapacaz derdim ve senelrce borç olarak ödedğim paraları yatırım olarak biriktiriridim. ben eşimi kendim çalışırken o okuyordu o şekilde 6 sene bekledim maddi olarak da bunu kendisi de biliyor o öğrenci olduğu için ben gönderiyordum ona ...benim fedakarlıklarımı saysam sabah olur.. bana yapılanlar annesinin babsının pisliği bunu eşim de kabul ediyor ama babasından çok korktuğu için bir şey diyemiyor. ben bizim olan şeyi istiyorum ve atandıktan sonra yine borçlarla hayatımı sürdürmek istemiyorum..tapuyu alıp boşanmak mı ? ben eşimi sevmesem bana yapılanları da bahane edip boşanmak için konu açardım zira atnıyorum inş kimseye minnetim olmazdı...ama ben eşimi seviyorum veee Bizim olan babasından korkusuna benden habersiz verdiği tapuyu geri istiyorum..ben onlara ait olan bir şeyi değil eşimle bana ait olanı istiyorum...
anlaşmalı boşanmada karşı taraftan haklarınızı talep edebiliyor musunuz ? mesela bizim oturduğumuz evin tapusu evlenmeden önce eşimin üzerindeydi ve biz o eve 10-15 bin tl lik masraf yaptık sonra kp ve kv evin tapusunu istedi eşim de tapuyu verdi...hiç bir hak talep etmiycektim ama şimdi ne var ne yok almayı planlıyorum...ayrıca ev eşyalarımızı falan da ikimiz aldık aile katkısı yok...eğer boşanma açarsam anlaşmalı kısa sürüyor ama anlattığım haklarımı alabilir miyim ?
Sen neyin kararını vermek istiyorsun
adabilge ,
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=691888 bu konu sizin konunuz değil mi ?
Konuyu açarken yazdıklarınız sizin kelimeleriniz değil mi ?
Bu ev mevzuunu 5 yıl boyunca kafaya takmış ve kendinizi huzursuz etmişsiniz, 15 bin tl basınızın sadakası olsun, giden gitmiş. Sizin cok cok daha mühim meseleleriniz var; kayınpederin küfür etmesi gibi eşinizin korkak bi insan olması gibi.
Bu ev mevzuunu 5 yıl boyunca kafaya takmış ve kendinizi huzursuz etmişsiniz, 15 bin tl basınızın sadakası olsun, giden gitmiş. Sizin cok cok daha mühim meseleleriniz var; kayınpederin küfür etmesi gibi eşinizin korkak bi insan olması gibi.
bu arada giden 15 bin tl değil koca ev....o ev bizimdi eşimindi...bana öyle söylendi evlendiğimde bizimdi yani...
Ada ya takmışsın kafayı eve, ev ev diye diye boşanacaksın. Kimse 15 bin harcadı diye ev sahibi olmaz. O ev eşinin babasınındı, oğluna vermiş sonra da geri almış. Evin inisiyatifi tamamen babada yani anlıyor musun?
Ada ya takmışsın kafayı eve, ev ev diye diye boşanacaksın. Kimse 15 bin harcadı diye ev sahibi olmaz. O ev eşinin babasınındı, oğluna vermiş sonra da geri almış. Evin inisiyatifi tamamen babada yani anlıyor musun?
neyse valla siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamakta ısrar edin..alt komuşum evini satıp oğlunu evlendirdi siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ? babam kredi çekti oğlunu evlendirdi .... ben anlatamıyorum galiba bana kendileri öyle söyleyerek beni istediler ...ben onlara bize ev aldıkları için masrafsız düğün yapmalarına ok dedm...hala 15 bine ev sahibi mi olunur diyorsunuz ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?