• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ve sonunda dönüm noktasına geldim galiba .....

Tabiki anne babanın gezmesi rahat etmesi gerekli ama evlenenlerin gençlerinde hakkı
Arkadaşı isterken evi var dedilerse verdilerse aman ölürse geline kalır hemen geri alalım diyip gelinlerini sıfırla ortada bırakmayı kendi ceplerini doldurma düşünceleri yanlış.
Altınlara gelince onlar gelinler damadın değil anne babaların borcudur onlar taktığı için takılır yasa onlar takdın diye takılır. Ancak onlar hayatta olmazsa gelinler damat takmak zorundadır.
Aşka gelince belkide mantık evliliği yapmıştır herkes severek evlenmiyor.
Yazdıklarınız siİn yazdıklarım benim düşüncelerim ben size katılmadım siZ konu sahibine uzatmaya gerek yok saygılar

Benim yorumumu alıntılayan sizdiniz. O yüzden sizin mesajınıza yanıt verdim.

Merhaba adabilge ;

Şubat ayından bu yana açtığınız konular hep aynı konu üzerinde dönüyor. Geçmiş konularınıza bakınca bahsi geçen tapunun eşinize bekarken verildiğini anlıyorum. Yanlış anladıysam lütfen düzeltin. Evlilik öncesi edinilen mal varlığı olduğu için eşinize ait bir mal varlığı imiş bahsi geçen ev.

Eve 10-15 bin tl lik ( http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688518 bu konunuzda tutar bu şekilde) tadilat yaptırmışsınız. Öncelikle tadilatı gönlünüzce oturabilmek adına yaptırmışsınız.

Bir diğer yandan bakarsanız bu 5 senede kira ödemediniz , harcadığınız tutarı 5 yıl *12 = 60 aya bölerseniz ( 15.000/60 = 250 ) aylık 250 tl ye denk gelir .

Öncelikle temel sorunun ne olduğunu dile getiremediğinizi hissediyorum. Eşiniz bir kaza geçirmiş , ailesi oğullarının öldüğünü dahi düşündüyse bunun küçük bir kaza olmadığı sonucuna varılıyor. Ancak nasıl oluyorsa eşiniz büyük bir kaza atlatmışken siz hastaneden çıkışının ertesi günü şehir dışına çıkabiliyorsunuz , annesi oğluna altınları soruyor , sizi kötülüyor vs.

Tüm konulara bakınca aklıma sadece sorular geliyor. Siz eşinizi gerçekten seviyor musunuz ? Eşinize aşık mısınız ? Onunla kalan ömrünüzü beraber geçirmeyi hayal ediyor musunuz ve bunu istiyor musunuz ?

Eşinizin amcası sizi istemeye geldiğinde oğlumuzun evi var , işi var dediği için bir tercih yapmışsınız da ; elde olanlardan biri gidince tercihinizden memnun kalmamışsınız gibi duruyor.

Şu anki hedefinizde daha ziyade tapu geri gelsin , sonra mümkünse ev benim üstüme yapılsın , sonra da boşanacağım mı ?

Konularınızı okuyunca eşinize üzüldüm açıkçası.

Ben size katiliyorum.
Diger konularina bakmadim ama bu konuda da tapu ve maddiyat endeksli olmasi rahatsiz ediciydi.

Eger kirada olsalardi bir ev vermenin ne demek oldugunu, kiymetini bilirlerdi.
Zaten altinlari da yapmislar esinin ailesi.
Esinin ailesinden daha ne bekledigini kestiremedim.

Ben kiraci girdigim eve dahi belli bir masraf yaptim.
Kendi evinde oturacak biri nasil bir mantikla ben tadilat yaptim gibi bir seyi iyilikmis gibi one surebilir ki?

Ote yandan esi ve annesi arasindaki konusmayi kaydetmek cok cok urpertici.
Hic hos degil.
Kendisi de esine dert yanmis k.validesi kayit cihazi koysaydi ve sonra ogluyla tartissaydi herhalde olaylar bambaska yone giderdi.
Ama kendimiz yapinca hatayi hata olarak goremeyiz di mi?
Cok yanlis ve ayip ve hatta gunah.

Once bi kendi hatalarimizi gorelim sonra baskalarini duzeltmeye calisiriz konu sahibi.

Merhaba adabilge ;

Şubat ayından bu yana açtığınız konular hep aynı konu üzerinde dönüyor. Geçmiş konularınıza bakınca bahsi geçen tapunun eşinize bekarken verildiğini anlıyorum. Yanlış anladıysam lütfen düzeltin. Evlilik öncesi edinilen mal varlığı olduğu için eşinize ait bir mal varlığı imiş bahsi geçen ev.

Eve 10-15 bin tl lik ( http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=688518 bu konunuzda tutar bu şekilde) tadilat yaptırmışsınız. Öncelikle tadilatı gönlünüzce oturabilmek adına yaptırmışsınız.

Bir diğer yandan bakarsanız bu 5 senede kira ödemediniz , harcadığınız tutarı 5 yıl *12 = 60 aya bölerseniz ( 15.000/60 = 250 ) aylık 250 tl ye denk gelir .

Öncelikle temel sorunun ne olduğunu dile getiremediğinizi hissediyorum. Eşiniz bir kaza geçirmiş , ailesi oğullarının öldüğünü dahi düşündüyse bunun küçük bir kaza olmadığı sonucuna varılıyor. Ancak nasıl oluyorsa eşiniz büyük bir kaza atlatmışken siz hastaneden çıkışının ertesi günü şehir dışına çıkabiliyorsunuz , annesi oğluna altınları soruyor , sizi kötülüyor vs.

Tüm konulara bakınca aklıma sadece sorular geliyor. Siz eşinizi gerçekten seviyor musunuz ? Eşinize aşık mısınız ? Onunla kalan ömrünüzü beraber geçirmeyi hayal ediyor musunuz ve bunu istiyor musunuz ?

Eşinizin amcası sizi istemeye geldiğinde oğlumuzun evi var , işi var dediği için bir tercih yapmışsınız da ; elde olanlardan biri gidince tercihinizden memnun kalmamışsınız gibi duruyor.

Şu anki hedefinizde daha ziyade tapu geri gelsin , sonra mümkünse ev benim üstüme yapılsın , sonra da boşanacağım mı ?

Konularınızı okuyunca eşinize üzüldüm açıkçası.
anlatmadığım tek bir şey yok olay aynen anlattığım gibi ayrıca ben hastaneden çıktığım gibi aileme gitti demedim ki 15-20 gün boyu sürekli kavga ettik tartıştık ailene karşı bei savun dedim sürekli aldığım cevap ben onlara bir şey diyemem oldu hep...ben eşimle evi var diye evlenmedim....bana evim var aileme masraf yaptırtamazsın dediği için ok dedim elimi taşın altına koydum ve senelrce borç ödedim tüm yatırımlarımız gitti...bana o ev için o ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız deseydiler erkek tarafı olarak yapın yapacaklarınızı biz de kız tarafı olarak yapacaz derdim ve senelrce borç olarak ödedğim paraları yatırım olarak biriktiriridim. ben eşimi kendim çalışırken o okuyordu o şekilde 6 sene bekledim maddi olarak da bunu kendisi de biliyor o öğrenci olduğu için ben gönderiyordum ona ...benim fedakarlıklarımı saysam sabah olur.. bana yapılanlar annesinin babsının pisliği bunu eşim de kabul ediyor ama babasından çok korktuğu için bir şey diyemiyor. ben bizim olan şeyi istiyorum ve atandıktan sonra yine borçlarla hayatımı sürdürmek istemiyorum..tapuyu alıp boşanmak mı ? ben eşimi sevmesem bana yapılanları da bahane edip boşanmak için konu açardım zira atnıyorum inş kimseye minnetim olmazdı...ama ben eşimi seviyorum veee Bizim olan babasından korkusuna benden habersiz verdiği tapuyu geri istiyorum..ben onlara ait olan bir şeyi değil eşimle bana ait olanı istiyorum...

Çok ağır olmuş bu!!!
ev için yaşlılar evleniyor benim bildiğim Gençler'de mutluluk aşk için evlenir. Araları okuduysanız ben tadilat yapmasaydım takıları bozdurmasaydım mobilyaları vs biz almasaydık kenarda 40-50 bin liramız olurdu dedi.
Herkesin rahat yaşamak kira gününü düşünmemek mutlu olmak gezmek tozmak hakkı
Yani ev oğlumuzun demeselerdi ve şuam geri almamış olsalardı yapılan masraflar boşa gitmemiş olacaktı emekleri boşa gitmiş arkadaşın tek derdi bu niçin bıraksınki kendini küfreden adama evi ?

aynen canım benim içimi en iyi anlayanlardansın...ben bu yaştan sonra tekrar ev almak için uğraşamam ben bu yaştan sonra kira ödemem...ben senelerce ses çıkarmadım borç ödedim acaba bu ay para kalacak mı eimizde diye sürekli hesap yaptım...şimdi bizim olan evi onlara bırakıp tekrar borçlu olarak hayat mı süreyim...başta eşimin olmadığı söylenseydi ben de ona göre ayağımı denk alırdım borçsuz evlenecez ikimizin ailesi de üzerine düşeni yapacak der düğün salonundan eve döndüğümde borçsuz harçsız bir çift olarak takıları altınları düğün paralarını kenara koyardım gelecekte ev almak için...arkadaş fedakarlıklarımı okuduğu halde benim tapuyu aldıktan sonra boşanabilme ihtimlinden bahsetmiş.benim buna ihtiyacım yok çok şükür benim borçsuz harçsız eşimle para sıkıntı çekmeden , mutlu mesut yaşamaya ihtiyacım var....

Hata esinde arkadasim.. Ve sen hala "Evi vermezlerse baska yere atanirim" diyorsun, esinin de senle beraber gelecegini dusunuyorsun galiba. Bu kadar silik bir insan babasinin lafiyla tek seferde bosar seni. Ayrica sen onca laf duymussun, esin zahmet edip bir kere olsun seni savunmamis, ustune seni yok sayip ruhun bile duymadan tapuyu geri vermis, sen hala neyi dusunuyorsun?

Madem ataniyorsun, etkisiz eleman olan kocandan (sert ama oyle) ayril, git kendine yeni bir hayat kur. Bir ev icin mi kabul edeceksin boyle bir insanla evli kalmayi, sana kufreden iftiralar atan ailesiyle bir omur gecirmeyi? Senin yerinde olsam "O ev bizimdi, bizim olani istiyorum" gibi bir cumle bile kuramazdim. Hangi siz? Kari-koca olmussunuz, ama "biz" degilsiniz, "biz" boyle olmaz..

Ben size katiliyorum.
Diger konularina bakmadim ama bu konuda da tapu ve maddiyat endeksli olmasi rahatsiz ediciydi.

Eger kirada olsalardi bir ev vermenin ne demek oldugunu, kiymetini bilirlerdi.
Zaten altinlari da yapmislar esinin ailesi.
Esinin ailesinden daha ne bekledigini kestiremedim.

Ben kiraci girdigim eve dahi belli bir masraf yaptim.
Kendi evinde oturacak biri nasil bir mantikla ben tadilat yaptim gibi bir seyi iyilikmis gibi one surebilir ki?

Ote yandan esi ve annesi arasindaki konusmayi kaydetmek cok cok urpertici.
Hic hos degil.
Kendisi de esine dert yanmis k.validesi kayit cihazi koysaydi ve sonra ogluyla tartissaydi herhalde olaylar bambaska yone giderdi.
Ama kendimiz yapinca hatayi hata olarak goremeyiz di mi?
Cok yanlis ve ayip ve hatta gunah.

Once bi kendi hatalarimizi gorelim sonra baskalarini duzeltmeye calisiriz konu sahibi.

sizin oralarda evlilikler nasıl oluyor acaba ? ben hala ya aile evlendirir ya da çiftler kendi yapar diye görüyorum ki eğer ben kabul etmeseydim herkesin ailesi üzerine düşeni yapacaktı tabi böylelikle de ben hayata borçlu başlamayacaktım.altınları da yapmış daha ne istiyorsun demişsiniz benim ailem de onların taktığı kadar altın taktı erkek tarafı olarak bir üstünlükleri olmadı yani...konularım hep maddiyat demişsiniz benim hayatımdaki tek sorun bunlar sorunlarımnla ilgili konu açıyorum normal hayatımdan kesitler sunamam ya burda...ses kaydı meselesi de kv imin hastanedeki pisliklerine şahit olmamdan kaynaklıydı... siz ürpertici olarak görebilirsiniz ama ben iyiki yapmışım diye şükrediyorum...onun yüzünü de öylece görmüş oldum...eKendi evinde oturacak biri nasil bir mantikla ben tadilat yaptim gibi bir seyi iyilikmis gibi one surebilir ki? demişsiniz bence benim konumu iyi idrak edin zira ev benden gitti yani benim olmayan eve yaptırmışım onca tadilatı..demekki bana onlara borç yaptırmadan oğullarını evlendirene kadar senin denmiş sonrasında benden kaçırmak için geri alındı...yani bana baştan senin değil kira vermeden oturuyorsun denseydi tadilat neden yaptırayım ki ? biriktirir kendi evimi satın alırdım...

anlatmadığım tek bir şey yok olay aynen anlattığım gibi ayrıca ben hastaneden çıktığım gibi aileme gitti demedim ki 15-20 gün boyu sürekli kavga ettik tartıştık ailene karşı bei savun dedim sürekli aldığım cevap ben onlara bir şey diyemem oldu hep...ben eşimle evi var diye evlenmedim....bana evim var aileme masraf yaptırtamazsın dediği için ok dedim elimi taşın altına koydum ve senelrce borç ödedim tüm yatırımlarımız gitti...bana o ev için o ev sizin değil sadece kira vermeden oturacaksınız deseydiler erkek tarafı olarak yapın yapacaklarınızı biz de kız tarafı olarak yapacaz derdim ve senelrce borç olarak ödedğim paraları yatırım olarak biriktiriridim. ben eşimi kendim çalışırken o okuyordu o şekilde 6 sene bekledim maddi olarak da bunu kendisi de biliyor o öğrenci olduğu için ben gönderiyordum ona ...benim fedakarlıklarımı saysam sabah olur.. bana yapılanlar annesinin babsının pisliği bunu eşim de kabul ediyor ama babasından çok korktuğu için bir şey diyemiyor. ben bizim olan şeyi istiyorum ve atandıktan sonra yine borçlarla hayatımı sürdürmek istemiyorum..tapuyu alıp boşanmak mı ? ben eşimi sevmesem bana yapılanları da bahane edip boşanmak için konu açardım zira atnıyorum inş kimseye minnetim olmazdı...ama ben eşimi seviyorum veee Bizim olan babasından korkusuna benden habersiz verdiği tapuyu geri istiyorum..ben onlara ait olan bir şeyi değil eşimle bana ait olanı istiyorum...

Iyi de mobilyayi da kendinize almışsınız, masrafı da kendiniz için yapmışsınız. Ev vermiyoruz, düğün masraflarınızı da karşılamayacagiz deselerdi evlenmeyecektiniz galiba. Tamam bu şekilde yapmaları hoş olmamış ama düğün masraflarınızı karşılamak zorunda değiller ki.

Hata esinde arkadasim.. Ve sen hala "Evi vermezlerse baska yere atanirim" diyorsun, esinin de senle beraber gelecegini dusunuyorsun galiba. Bu kadar silik bir insan babasinin lafiyla tek seferde bosar seni. Ayrica sen onca laf duymussun, esin zahmet edip bir kere olsun seni savunmamis, ustune seni yok sayip ruhun bile duymadan tapuyu geri vermis, sen hala neyi dusunuyorsun?

Madem ataniyorsun, etkisiz eleman olan kocandan (sert ama oyle) ayril, git kendine yeni bir hayat kur. Bir ev icin mi kabul edeceksin boyle bir insanla evli kalmayi, sana kufreden iftiralar atan ailesiyle bir omur gecirmeyi? Senin yerinde olsam "O ev bizimdi, bizim olani istiyorum" gibi bir cumle bile kuramazdim. Hangi siz? Kari-koca olmussunuz, ama "biz" degilsiniz, "biz" boyle olmaz..

evet hata eşimde bunu biliyorum onun için diyorum ya eşimi seviyorum ama kırgınlığım da çok büyük....kıskanç bir anne sorunlu bir babası var onlardan kurtulamadı bir türlü...kurtulmak derken ben evlendim artık benim de bir ailem var diyemedi o sınırı çekmesine o dengeyi kurmasına izin verilmedi...annesi sürekli ağlar babası küfreder bastırırlar onu...biz inanın eşimle 10 kere ailesi için tartışıyorsak 1 kere bize ait sorundan tartışıyoruz. eşim kabul de edior ailem sana terbiyesizlik yaptı diyor ama bunu onlara ifade edemiyor...

Iyi de mobilyayi da kendinize almışsınız, masrafı da kendiniz için yapmışsınız. Ev vermiyoruz, düğün masraflarınızı da karşılamayacagiz deselerdi evlenmeyecektiniz galiba. Tamam bu şekilde yapmaları hoş olmamış ama düğün masraflarınızı karşılamak zorunda değiller ki.

eğer vermiyoruz deselerdi , şartları bana öyle sunmasalardı ben de ona göre kabul edip evlenirsem her şeyi kabul edip evlenmiş olacaktım...KANDIRILMAYACAKTIM, ENAYİ YERİNE KONMAYACAKTIM....anlatabildim mi

adabilge ,

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=691888 bu konu sizin konunuz değil mi ?

Konuyu açarken yazdıklarınız sizin kelimeleriniz değil mi ?

anlaşmalı boşanmada karşı taraftan haklarınızı talep edebiliyor musunuz ? mesela bizim oturduğumuz evin tapusu evlenmeden önce eşimin üzerindeydi ve biz o eve 10-15 bin tl lik masraf yaptık sonra kp ve kv evin tapusunu istedi eşim de tapuyu verdi...hiç bir hak talep etmiycektim ama şimdi ne var ne yok almayı planlıyorum...ayrıca ev eşyalarımızı falan da ikimiz aldık aile katkısı yok...eğer boşanma açarsam anlaşmalı kısa sürüyor ama anlattığım haklarımı alabilir miyim ?

Sen neyin kararını vermek istiyorsun

Bakın ben konu başında da yazdım farklı görüşler almak istiyorum...Zihniyetimi de şöyle ifade edeyim...bana yapılan onca şey var ve şimdi atandığımda bizim evimiz bize geri verilmezse bir de atamamı o şehre isteyip oğullarını onların olduğu şehirde devam ettirip onları ödüllendirmek istemiyorum...ya bizim olan evi bize geri verecekler o şehre atanacam ya da ev onların olacak ben başka şehri yazıp eşim o şehre gelecek..ben bununla ilgili ne yapabilirim diye yazmak istedim..yoksa ben eşimi seviyorum bizim tek sıkıntımız onun AİLESİ ve pis fesat zihniyetleri

Bu ev mevzuunu 5 yıl boyunca kafaya takmış ve kendinizi huzursuz etmişsiniz, 15 bin tl basınızın sadakası olsun, giden gitmiş. Sizin cok cok daha mühim meseleleriniz var; kayınpederin küfür etmesi gibi eşinizin korkak bi insan olması gibi.

adabilge ,

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=691888 bu konu sizin konunuz değil mi ?

Konuyu açarken yazdıklarınız sizin kelimeleriniz değil mi ?

evet evet benim kelimelerim benim konum...evet ben eşimden boşanmayı düşündüğüm zamanlar da vardı ama ben eşimden nefret ederek kesinlikle boşanacam zihniyetiyle değil ben ailesine karşı beni savunamadığı için ona kırgınlığımla bir tepki olarak düşündüm boşanmayı...dikkat edin 2. konu olarak açtım o konuyu ve ilk konudaki muhabbetlerden kaynaklı merak ettiklerimi öğrenmek için açtım.lütfen ilk konumu okuyun orda hiç bir şey talep etmiyecem her şey onlara kalsın dediğimde bazı arkadaşların yazdıkları vardı ben de evet süründürmekse eğer boşanma aşamasına gelirsek süründürecem diyerek o konuyu açtım...sadece ilk sayfaları okumayın eğer araştırma yapıyorsanız tüm yorumları okuyun olur mu

Bu ev mevzuunu 5 yıl boyunca kafaya takmış ve kendinizi huzursuz etmişsiniz, 15 bin tl basınızın sadakası olsun, giden gitmiş. Sizin cok cok daha mühim meseleleriniz var; kayınpederin küfür etmesi gibi eşinizin korkak bi insan olması gibi.

evet ben bunu beni enayi yerine koymalarını gerçekten çok sorun ettim kaldırmaıyorum...kp küfretti canı cehennme artık benim evime uğrayamaz hastalansa bakmam,oğlu gidip ilgilenecek... olan ona oldu yani bana birşey yapabilmişliği yok...eşimin korkaklığı da ailesiyle benim alakam olmadığı için onu bağlar o korkaklıkla ne kadar yaşayabilirse yaşayacak...ha tekrar bir olay yaşanır mı ? bilemem ben görüşmüyorum tüm ailesiyle ama yaşanır mı olabilir...ama yaşandığı an benim arkamda durmazsa ilk olaydaki gibi ben yanında durmayacam eşim bunu çok iyi biliyor.

bu arada giden 15 bin tl değil koca ev....o ev bizimdi eşimindi...bana öyle söylendi evlendiğimde bizimdi yani...

bu arada giden 15 bin tl değil koca ev....o ev bizimdi eşimindi...bana öyle söylendi evlendiğimde bizimdi yani...

Ada ya takmışsın kafayı eve, ev ev diye diye boşanacaksın. Kimse 15 bin harcadı diye ev sahibi olmaz. O ev eşinin babasınındı, oğluna vermiş sonra da geri almış. Evin inisiyatifi tamamen babada yani anlıyor musun?

Ada ya takmışsın kafayı eve, ev ev diye diye boşanacaksın. Kimse 15 bin harcadı diye ev sahibi olmaz. O ev eşinin babasınındı, oğluna vermiş sonra da geri almış. Evin inisiyatifi tamamen babada yani anlıyor musun?

neyse valla siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamakta ısrar edin..alt komuşum evini satıp oğlunu evlendirdi siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ? babam kredi çekti oğlunu evlendirdi .... ben anlatamıyorum galiba bana kendileri öyle söyleyerek beni istediler ...ben onlara bize ev aldıkları için masrafsız düğün yapmalarına ok dedm...hala 15 bine ev sahibi mi olunur diyorsunuz ???

boşanacağım falan da yok bunu da belirteyim..evi onlara bırakacam , başka şehir olacak ailesiyle aynı şehirde oturmayacaz

neyse valla siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamakta ısrar edin..alt komuşum evini satıp oğlunu evlendirdi siz hangi ülkede yaşıyorsunuz ? babam kredi çekti oğlunu evlendirdi .... ben anlatamıyorum galiba bana kendileri öyle söyleyerek beni istediler ...ben onlara bize ev aldıkları için masrafsız düğün yapmalarına ok dedm...hala 15 bine ev sahibi mi olunur diyorsunuz ???

Ya onlar öyle yaptı bunlar böyle yaptı siz de bunları yaşadınız eee, sonuç? Mızmızlanmaktan başka hicbirsey yaptığın yok, ev de ev tapu da tapu. Oturabildiğin kadar otur ya da cık git kiraya. Hayatı kendine de eşine de zindan ediyorsun diyoruz biz sana

Back
X