Vazgeçtim evliliğimden...

Peki aramızda Eşinden ayrılıp çocuğu için medenice görüşebilen ve çocuğun psikolojik olarak olumsuz etkilenmediği Örnekler var mı?

Ben eşime hep bunu diyorum.
Iki iyi insan olarak evli kalamasak bile arkadaş olarak hep birbirimizle görüşelim. Şükür ki dayak aldatma içki vb sebeplerle nefret dolu ayrılmayacağız...

Dilerim ayrılsak bile oğlumuz için örnek bir anne baba olabiliriz ve onun gelecekte kuracağı yuvada bizim negatif izlerimiz olmaz

Anne olunca ne zor. Onun için iyi olan Herşeyden önemli ama bilmek imkansız...
Onun için iyi olan mutlu anne mutlu baba sevgi dolu yuva.kötü olan ise mutsuz sevgisiz bir yuvada büyümek.gerçekten gözün gibi baktığın yavrunu düşünürsün önce sizi anlıyorum.düzelir diye umuyorum sizin sayenizde.

Tekrar ve tekrar aile terapistini deneyin oğlunuz için..
Ve anladığım kadarıyla sizin eşiniz dürtükleyerek yapanlardan.
Birşeyi yapması gerekiyorsa isteyin beklemeyin.
Hastaneye gitmeniz mi gerekiyor, hazırlanın ve hadi gidelim deyin.
Ben sevgi , ilgi dilenemem demeyin.
Siz bunu yapmışsınız. İlk başta herşeyi sırtlanmışsınız. Şimdide bu yolla ancak tekrar boluşturebilirsiniz.
Bu kadar da umutsuz olmayın. Şuan için bitmesi gereken bir evliliğimizin olduğunu düşünmüyorum.
Az daha çabalamalı, şuanda farklı bir yıldız olarak davranmalısınız.
İteklenmek istiyorsa itekleyin..
Kızmadan , gücenmeden itekleyin.
Sessizce istediklerinizi duymayabilir, bu çok normal.
Genel olarak kadınların huyu bu " kalpten söyleyeyim o beni duysun "
Böyle tip erkeklerde sittin sene geçse sessizliği duymaz.
O zaman kelimelere dökeceksiniz, başka yolu yok.
..

Medenice görüşme elbet olur ancak o çocuk ikiye bölünecek. Ve devamında sizin başka eşiniz, kocanızın başka eşi ve çocuklarımız olacak.
Bu doğal bir süreç mi evet ama biraz daha denemelisiniz.

Iyide insan zor ile sevilemez ya? Konu sahibi tek basina acile gitmis, düsün, yani siradan insan bile yolda fenalik gecireni yardim etmek ister ve söz konusu es bu. Ne acile götürmüs, ne halini sormus. Konu burda sadece sevgisizlik bile degil. Insan sevmedigi insana bile hastaliginda nasil oldun? diye sorar. Esi resmen merhametsizin teki.

Kanimca bu evliligin oluru yok. Herkes mutlu olmayi hak ediyor. Üstelik burda kücük cocuk söz konusu. Bu evlilik ona ilk örnek oluyor. O baba erkeklerin nasil davrandigina örnek oluyor. Böyle mi örnek verilmeli kücük cocuga? Bak esin babasina benziyormus. Kim bilir esinin annesi babasi ayrilmis olsaydi, o'da farkli olurdu.

Vallahi kararsızcan çok haklısın. Kendini sevmeyen erkeklerle çeşitli sebeplerden evlenen pekçok kadın tanıyorum. Kimi para için, kimi çok sevdiği için, kimi inadından saplantısından. Hiçbiri mutlu olamadı, sevilemedi.

Herifin yediği o naneleri okumadım. Vaziyet buysa sen haklısın içinde 1 damla insanlık kalmamış, yazık.

Bu herif iyice insanlıktan çıkmış bir b.k olmadığını anlaması gerekiyor. Bence sağlam bir şokla insanlığını kazanabilir , arada bir çocuk var çünkü. Yuvasını dağıtmaktan korkup insan olabilir diye düşünüyoeum.

Bütün sorumlulukları üzerinize alarak eşinizi çok pasif bir duruma sokmuşsunuz. 5 senedir bu şekilde devam eden ilişkinin bir anda düzelmesini beklemeyin.
Bakın eşim evde 2 gün yemek yapsa 3. Gün yine o yapsın diye bekliyorum.
Siz eşinizi hala çok seviyorsunuz anladığım kadarıyla. Sihirli bir dokunuş beklemeyin ama boşanmadan önce bu yolu bir deneyin mutlaka. Herşeyden kendinizi çekin yavaş yavaş. Faturaları ödüyorsanız ödemeyin elektirik doğalgaz kesilsin. Yemek yapmayın. Evi temizleyelim. Kullanacak tabak çanak kalmasın.Ütü yapmayın. Kırışık giysin. Alışveriş yapmayın dolap boş kalsın.
Oğlunuz dışındaki tüm işleri bırakın yani. Ama sonuna kadar bırakın her iş aksasın . Bu eve noluyo böyle diyip sorumluluk almaya başlar belki. Sorumluluk aldıkça eve evliliğe ilgisi artar zamanla.
Eşinize ebeveyn gibi davranmayın hayatınızdaki arkadaş olarak davranın.
İnşallah boşanmaya gerek kalmadan evliliğe olan ilgisini artırabilirsiniz

Böyle erkeklere uyuz oluyorum. Kusura bakmayın ben 30 yaşımdayım bazen evlenmek istiyorum ama böyle odun bir kocam olsun da istemezdim. İnançlı birimisiniz Allah ın isimlerinden "ya Vedud" okuyun.anlamı: Sevmeye sevikmeye en çok layık olan. Çiftlerin arasındaki sevginin artmasında etkili
okurum tabi okumam mı, herşeyi en başta rabbimden dilerim, çok sağol
Kardeşime de diyorum hep, evlenmiş olmak için asla evlenme. Evlilik insanların iyi yanlarını çoğaltmalı, üzüntü ve kavgayla hergün köreltmeneli...

Çünkü siz güçlüsünüz ona ihtiyacınız yok diye düşünebilir.bazı erkekler güçlü kadınları istemez fazla.başka sorun olsa siz anlardınız.sizi aslında çok beğeniyor olabilir.başarılısınız imrenilecek haldesiniz kimseye ihtiyacınız yok.ne mutlu size o düşünsün.biraz peşinde koşmasanız anlarsınız bakalım aynı devam edecekmi
son 2 Yıldır böyle yaşıyoruz zaten. Ilk terfimi yaklaşık 2 yıl önce aldım. Ilk aylar zor geçti çok yoğundum ve hiç desteğini görmedim. Bak Hayatım bu dönem geçici nolur bana köstek olma destek ol diye çok dil Döktüm... Diyorsunuz ki denemeye devam... Peki nereye kadar???

ayrıca bakın size yakın arkadaşımın bu aralar başındaki bir sıkıntıdan bahsedeyim. çocukluk arkadaşım 3 yaşımdan beri görüşüyoruz.evlendi 1 oğlu var halen görüşürüz. evlendiği zaman çok ağlamıştım düğününde. kocası kötü bir insan değil ama nedense evlenirken hiç içime sinmemişti. kocasının sevgisini hissedemediğinden şikayet ediyordu .haklı da bunu kocasına da söylüyor arada bazı ufak değişiklikler olsa da arkadaşım his olarak sevildiğini hissetmiyor. bu his anlatılmaz hissedilir biz kadınlar hissederiz. neyse arkadaşımın oğlu 2 ay önce ilik kanseri oldu. hastalığı zor bir hastlık ve yaşadıkları şehirdeki hastanede yeterli donanım olmadığından ankara ya naklettiler. hastalıkta oğlunun hastaneden dışarı çıkması yasak hastane içinde de sadece annesiyle temasta olacak. yani hastane odasında annesiyle beraber iyileşmeye çalışıyorlar .Allah bizleri böyle sınamasın ne kadar zor birşey. bu arada tabi hastanede yalnız oğluna güç vermey çalışıyor. geçen gün tel.de konuşuyorduk bana yine kocasından bahsetti. kocası da tabi üzgün ağlayıp ağlayıp duruyor. kocası ona demişki" sana söylediklerim için o kadar pişmanım o kadar üzgünümki.ben böyle bir adamım sevgimi gösteremiyorum ama senin hakkını asla ödeyemem" gibi şeyler. ağlamış telefonda.yazık yani böyle mi kıymet anlaşılmalı.
Ben de hep bunu derim, Başımıza bir musibet mi gelmeli anlaman için diye
Hatta birkaç kez yalnız hastaneye gittiğimde içimden kanser olsam yine de benle ilgilenmez diye geçirdiğim olmuştur... Allah'ım evlatlarımızla sınamasın, Arkadaşının çocuğu için Ümit var mı?? Ya Şafii ismiyle şifa diliyorum...
Onun için iyi olan mutlu anne mutlu baba sevgi dolu yuva.kötü olan ise mutsuz sevgisiz bir yuvada büyümek.gerçekten gözün gibi baktığın yavrunu düşünürsün önce sizi anlıyorum.düzelir diye umuyorum sizin sayenizde.
teşekkür ederim nelfn. Aslında herkese teşekkür ederim. Eşimi kötülememek için ailenimle bile konuşmuyorum bunları. Yarın öbür gün barışırız benim yaptığım unutulur onunki akılda kalır diye. Hepiniz bana moral oldunuz, hafiflettiniz inanın...

Siz bunu yapmışsınız. İlk başta herşeyi sırtlanmışsınız. Şimdide bu yolla ancak tekrar boluşturebilirsiniz.
Bu kadar da umutsuz olmayın. Şuan için bitmesi gereken bir evliliğimizin olduğunu düşünmüyorum.
1sen sonunda Işık görsem inan itekleyeceğim ama hevesim o kadar Kırıldı ki... Aile terapistinden hemen yarın randevu alacağım. Belki onun yanında bana söyleyemediği şeylerden bahseder. Bitti bitiyor durumda bu evlilik ve artık ümidi kessem de oğlum için herşeyi deneyeceğim...

Vallahi kararsızcan çok haklısın. Kendini sevmeyen erkeklerle çeşitli sebeplerden evlenen pekçok kadın tanıyorum. Kimi para için, kimi çok sevdiği için, kimi inadından saplantısından. Hiçbiri mutlu olamadı, sevilemedi.

Herifin yediği o naneleri okumadım. Vaziyet buysa sen haklısın içinde 1 damla insanlık kalmamış, yazık.

Bu herif iyice insanlıktan çıkmış bir b.k olmadığını anlaması gerekiyor. Bence sağlam bir şokla insanlığını kazanabilir , arada bir çocuk var çünkü. Yuvasını dağıtmaktan korkup insan olabilir diye düşünüyoeum.
Sevgisiz olmaz ki misscherry, hayatta birçok sınav bar Başımıza gelen, sevgi yoksa nasıl hafifleyecek dertler tasalar?
Ben bir olunca Çığ gibi büyüyen sevgi de yaşadım ama eşimi Sevdiğim gibi sevmemiştim...

Oğlum olmasa on kere boşanırdık hiç Şüphe yok
Böyle bir evliliğe çocuk isteyen de bendim...
Insan evladından asla Pişmanlık duymaz yanlış anlaşılmasın
Ama ona bunları yaşatıyor olmak benim kabahatim

Bütün sorumlulukları üzerinize alarak eşinizi çok pasif bir duruma sokmuşsunuz. 5 senedir bu şekilde devam eden ilişkinin bir anda düzelmesini beklemeyin.
Bakın eşim evde 2 gün yemek yapsa 3. Gün yine o yapsın diye bekliyorum.
Siz eşinizi hala çok seviyorsunuz anladığım kadarıyla. Sihirli bir dokunuş beklemeyin ama boşanmadan önce bu yolu bir deneyin mutlaka. Herşeyden kendinizi çekin yavaş yavaş. Faturaları ödüyorsanız ödemeyin elektirik doğalgaz kesilsin. Yemek yapmayın. Evi temizleyelim. Kullanacak tabak çanak kalmasın.Ütü yapmayın. Kırışık giysin. Alışveriş yapmayın dolap boş kalsın.
Oğlunuz dışındaki tüm işleri bırakın yani. Ama sonuna kadar bırakın her iş aksasın . Bu eve noluyo böyle diyip sorumluluk almaya başlar belki. Sorumluluk aldıkça eve evliliğe ilgisi artar zamanla.
Eşinize ebeveyn gibi davranmayın hayatınızdaki arkadaş olarak davranın.
İnşallah boşanmaya gerek kalmadan evliliğe olan ilgisini artırabilirsiniz
Işte şu an tam o haldeyiz canım
Içim acıyor
Mart sonundan beri böyle davranıyorum diyebilirim
Ev evlikten çıktı ama o anlamak yerine " sen iyice özgür kadın moduna girdin ya sabır " diyerek sabreden eş sanıyor kendini
Benim eşimden ümidi kestim artık......

Evet az önce uğurladım onu.
Ben geçen 10 gün yazlıkta geçireceğim zaman ona da kendine tatil planlamasını önermiştim
Ayrı olunca ne hissedeceğiz Görelim demiştim
Planlamış.

Ilk defa valizini kendi hazırladı
Ne garip, annesi gibi onu da ben hazırlıyordum hep
30 yaşımdayım ama 60 yaşımda gibi hissediyorum
Evliliğin güzel hiçbir yanını yaşamadım

Gitsin gezsin bakalım
Bu gidişle döndüğünde ben de sessizce gidiyor olacağım...
Aile terapistinden yine de randevu alacağım, Boşanma Süreci için yol gösterir en azından
Oğlumun pedagogundan da alacağım
Bu yaş mı, ya da X yaş mı, en uygunu ne zaman, bekleyelim mi vb sorular için

Daha boşanmadan akbabalar dolanıyor bu arada. Şirkette onu yüzüksüz gören eski teklif edenler...
Güzel Ülkemde dul olmak ne zordur kim bilir....

Eski nişanlımı hiç aramıyorum ama bana Demişti gün gelir sana da aynını yapan olur diye
Sevmek zOrla olmuyormuş ama be...
Ben ona dürüstçe hissettiğim ilk gün yapamayacağım demedim, ah etti de o mu tuttu.......

Dibe vurdum şu an. Sabaha dipten çıkıp Oğluma hissettirmemem Lazım.

.......

Bir kadın şikayet ediyorsa, erkeklerin deyimiyle vıdı vıdı ediyorsa, erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hâlâ ümidi vardır kadının, yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur, daha önemlisi, hâlâ seviyordur. Kadın susarak gider... Erkeklerin hiç anlayamadığı durum, işte bu kadar basittir. Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış, aslında bedeni orada durarak, çıkıp gitmiştir, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir. Adam anlamaz ama, kadın sessizce gider. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü, kadın susarak gider, Cemal Süreya.

okurum tabi okumam mı, herşeyi en başta rabbimden dilerim, çok sağol
Kardeşime de diyorum hep, evlenmiş olmak için asla evlenme. Evlilik insanların iyi yanlarını çoğaltmalı, üzüntü ve kavgayla hergün köreltmeneli...

son 2 Yıldır böyle yaşıyoruz zaten. Ilk terfimi yaklaşık 2 yıl önce aldım. Ilk aylar zor geçti çok yoğundum ve hiç desteğini görmedim. Bak Hayatım bu dönem geçici nolur bana köstek olma destek ol diye çok dil Döktüm... Diyorsunuz ki denemeye devam... Peki nereye kadar???

Ben de hep bunu derim, Başımıza bir musibet mi gelmeli anlaman için diye
Hatta birkaç kez yalnız hastaneye gittiğimde içimden kanser olsam yine de benle ilgilenmez diye geçirdiğim olmuştur... Allah'ım evlatlarımızla sınamasın, Arkadaşının çocuğu için Ümit var mı?? Ya Şafii ismiyle şifa diliyorum...
teşekkür ederim nelfn. Aslında herkese teşekkür ederim. Eşimi kötülememek için ailenimle bile konuşmuyorum bunları. Yarın öbür gün barışırız benim yaptığım unutulur onunki akılda kalır diye. Hepiniz bana moral oldunuz, hafiflettiniz inanın...

1sen sonunda Işık görsem inan itekleyeceğim ama hevesim o kadar Kırıldı ki... Aile terapistinden hemen yarın randevu alacağım. Belki onun yanında bana söyleyemediği şeylerden bahseder. Bitti bitiyor durumda bu evlilik ve artık ümidi kessem de oğlum için herşeyi deneyeceğim...

Sevgisiz olmaz ki misscherry, hayatta birçok sınav bar Başımıza gelen, sevgi yoksa nasıl hafifleyecek dertler tasalar?
Ben bir olunca Çığ gibi büyüyen sevgi de yaşadım ama eşimi Sevdiğim gibi sevmemiştim...

Oğlum olmasa on kere boşanırdık hiç Şüphe yok
Böyle bir evliliğe çocuk isteyen de bendim...
Insan evladından asla Pişmanlık duymaz yanlış anlaşılmasın
Ama ona bunları yaşatıyor olmak benim kabahatim
arkadaşımla eskisi gibi görüşemiyoruz hastalık dolayısıyla iletişimiz azaldı ama oğlunun durumu henüz netleşmedi birkaç gün sonra durumuna göre dr u karar verecek belki 3 gün evlerine gitmesine izin verirler.

Ben geçen 10 gün yazlıkta geçireceğim zaman ona da kendine tatil planlamasını önermiştim
Planlamış.

Gitsin gezsin bakalım
Aile terapistinden yine de randevu alacağım, Boşanma Süreci için yol gösterir en azından

Daha boşanmadan akbabalar dolanıyor bu arada. Şirkette onu yüzüksüz gören eski teklif edenler...

Eski nişanlımı hiç aramıyorum ama bana Demişti gün gelir sana da aynını yapan olur diye
Ben ona dürüstçe hissettiğim ilk gün yapamayacağım demedim, ah etti de o mu tuttu.......

.......

Bir kadın şikayet ediyorsa, erkeklerin deyimiyle vıdı vıdı ediyorsa, erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hâlâ ümidi vardır kadının, yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur, daha önemlisi, hâlâ seviyordur. Kadın susarak gider... Erkeklerin hiç anlayamadığı durum, işte bu kadar basittir. Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış, aslında bedeni orada durarak, çıkıp gitmiştir, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir. Adam anlamaz ama, kadın sessizce gider. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü, kadın susarak gider, Cemal Süreya.

dedin ya eski nişanlımın ahı mu tuttu diye . bazen bunu bende düşünüyorum ama kimsenin ahını aldığımı da hatırlamıyorum. siz balık burcu musunuz

Planlamış.

Gitsin gezsin bakalım

.......

Hele bir durun bayan, herif eve döndükten sonra köpek çekme taktiği yapın biraz.

Ev işi yapmayın, neşeli olun, herifi takmayın, arkadaşlarınızla eğlenceye gidin. Herif sizi merak etsin ne yapıyor diye. Çocuğunuzu buna bırakıp gezmeye gidin.

Tatilinde de kesinlikle aramayın ararsa da açmayın. Dışardayım arkadaşlarla oturuyorum diyin. Poposu iyice kalkmış çünkü.

Bir de şöyle bir fikrim var ki, bu herifin tanımadığı erkek bir arkadaşınız varsa size kur yapsın herifin gözü önünde. Ayarlayın, planlayın, tuzağa düşürün belki kaybetme korkusu gelir.

Üzülmeyin, herif hayvanın teki ama arada bir çocuk var bence birazcık daha mücadele edin çaktırmadan.

Bence siz bu işi kotarabilirsiniz.

Genel olarak kadınların huyu bu " kalpten söyleyeyim o beni duysun "
Böyle tip erkeklerde sittin sene geçse sessizliği duymaz.
O zaman kelimelere dökeceksiniz, başka yolu yok.
..

Medenice görüşme elbet olur ancak o çocuk ikiye bölünecek. Ve devamında sizin başka eşiniz, kocanızın başka eşi ve çocuklarımız olacak.
Bu doğal bir süreç mi evet ama biraz daha denemelisiniz.
size katılıyorum ama bazı insanlara söylesende dürtüklesende fayda etmiyor.

Işte şu an tam o haldeyiz canım
Içim acıyor
Mart sonundan beri böyle davranıyorum diyebilirim
Ev evlikten çıktı ama o anlamak yerine " sen iyice özgür kadın moduna girdin ya sabır " diyerek sabreden eş sanıyor kendini
Benim eşimden ümidi kestim artık......
Canım çok gururlu davranıyorsun kusura bakma. Erkekler çekiştire çekiştire yapıyor birçok şeyi. Sen gururun yüzünden sınırlarını bu kadar zorlamasan sonunda böyle çöküşe geçmezdin bence.

Eşin mesela tatili pahali bulmuş sorsaydın canım sen ne kadarlık bişeyi düşünüyorsun diye açsaydın o zaman onun düşündüğü aralıktaki otelleri hatta arada haklısın ya hepsi aynı zaten deniz havuz açık büfe ne gerek var o kadar para vermeye diyip biraz ona haklılık kıvancı yaşatsaydın. Bacağın morken ben dayanamıyorum acısına beni hastaneye götür deseydin eve gelince de iyi ki götürdün dayanamazdım acısına bütün gece, çok rahatladım deseydin.

Bizim de çok şükür maddi sıkıntı yok ama benim beğendiğim otelden eşimi zorla ikna edip aylar önce rezervasyon yaptırdık. Ama eşimin içine sinmedi. 3 hafta önce geldi ben onu eylüle alıcam yarı yarıya farkediyo dedi. Tamam bitanem eylülde de havalar sıcak olur zaten diyerek geri adım attım. Sonuçta onla eğlenmeye gidiyorum onun içine sinmezse suratı asık gelirse napayım tatili.

Hastalık konusu da benim verdiğim tepkiyle beliriyor. Düşük yaparken eşim beni doktora götürmedi mesela neden çünkü bir önceki kürtaj olduğumda serumu çoğalttım hemen çıkalım hastaneden diye sonra eve gidince de ne yattım ne ağrım var dedim. O da acısız bişey zannetti. Sonraki düşükte hastaneye gitsek mi deyince boşver gezelim biraz geçer şimdi dedi.

Çok uzun oldu ama eşinin birçok tepkisini senin dayanıklı güçlü durma çaban belirliyor. Bunu yapma. Eşine de işe yaradığını hissettir. Erkekler gazla çalışıyor. Bak ne mükemmel yaptım herşeyi deme de sen yapsan daha güzel olurdu de yeri geldiğinde

Kimine göre dert, kimine göre arayıp da bulamadığı şükür sebebi
Ama özünde içimi paramparça eden, 2 yıldır hergün yeniden dağlayan bir hüzün kaynağı

5.Yılı çoğu çiftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir türlü mutlu olamadığı bir evlilik.

Balayı en gözde otellerden birinde kös kös oturarak geçirilen, 9 ay içinde karar verilmiş, özünde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.

Çok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, çocuk sevgisi, kendine güveninden başım dönerek evlendim. O beni ikna etmek için hiçbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla uçuş uçuş ona doğru mıknatıs gibi çekiliyordum.

Söz nişan düğün dönemlerinde hiçbirşeyi problem etmedim. Sonuçta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hiçbir provamı içime sindirmediği, hatta ödemesini bile sormayıp peşinatı bana ödettiği halde umurumda değildi. Olurdu böyle Şeyler düğün üstü. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.

Meğer tek uçuşan benmişim. Tek gözü kapalı seven, sevgi için sebep aramayan, olduğu gibi bütünüyle seven. Onu kaşıgözü, endamı, yakışıklılığı için sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tüm sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği üzülünce nasıl yüzünü güldürmek için çabalar, sevdiği hastayken nasıl gözüne uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgeçmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.

Deseler ki böbreğini ver, o an verirdim. Gözümün kolumun birini isteseler, hiç düşünmez verirdim.

Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her üzüntümü kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir güler yüz, ilgi, alaka sohbet hiç olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gösterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?

Sevse sırasını savıyor ya da görev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?

Şükür, zenginlik içinde yüzmüyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız güzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hiçbirine sahip olmayan birsürü evli ve mutlu çift varken, bize yetmeyen ne?

Sevgisizlik.

Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her büyük küçük detayı düşünen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım dönmüşken farketmek mümkün değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi önüne serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgünü Kutlamaları Yıldönümü kutlamalarımız.. Ben de birçok kutlanılası şey yaşadım ama hiçbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldönümümüz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi hüzünle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...

Özetle ondan Vazgeçtim.

Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi çırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?

Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gösteremeyen babasına benzeyeceğine yüzlerin nadiren güldüğü bu evden çıkması mıydı onun için iyi olan?

Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seçeneği sadece onun için bulmaya çalışıyorum...

Belki çoğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.

Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun.

En çok da oğlum için isterdim bunu...
Ilerde kendi eşini babasının annesini sevdiği gibi sevsin diye...

Böyle işte... Ne yapacağını bilmeyen hüzünlü bir Yıldız...
Ama özünde içimi paramparça eden, 2 yıldır hergün yeniden dağlayan bir hüzün kaynağı

5.Yılı çoğu çiftin balayı hayali bir şehirde doldurulan, meyvesi 2 Yaşında sağlıklı ve akıllı bıdık bir evlat olan, kadınla erkeğin bir türlü mutlu olamadığı bir evlilik.

Balayı en gözde otellerden birinde kös kös oturarak geçirilen, 9 ay içinde karar verilmiş, özünde iyi iş hayatında başarılı insanın başarısızlık abidesi bir evlilik.

Çok severek evlendim ben. Bu iş olmaz diyen herkesi karşıma aldım. Onun bakışı, sesinin tonu, ellerinin kokusu, çocuk sevgisi, kendine güveninden başım dönerek evlendim. O beni ikna etmek için hiçbirşey yapmak zorunda kalmadı, ben zaten onun bir bakışıyla uçuş uçuş ona doğru mıknatıs gibi çekiliyordum.

Söz nişan düğün dönemlerinde hiçbirşeyi problem etmedim. Sonuçta sevdiğim adamla kavuşuyorduk. Gelinlik denemeye onun dediği yere gitmedim diye darılıp bir daha hiçbir provamı içime sindirmediği, hatta ödemesini bile sormayıp peşinatı bana ödettiği halde umurumda değildi. Olurdu böyle Şeyler düğün üstü. Bunlar da acı tatlı anılar olurdu.

Meğer tek uçuşan benmişim. Tek gözü kapalı seven, sevgi için sebep aramayan, olduğu gibi bütünüyle seven. Onu kaşıgözü, endamı, yakışıklılığı için sevmedim, bunun yaşlılığı vardı. hastalık ve kaza vererek hepsini elimizden almak Allah'ın takdiriydi. Evi arabası var diye sevmedim, zaten benim de vardı. Tüm sebeplerden bağımsız sadece sevdim. sadece seven insan sevdiği üzülünce nasıl yüzünü güldürmek için çabalar, sevdiği hastayken nasıl gözüne uyku girmez, sevdiği başarısız olmuşsa kendi başarısından nasıl vazgeçmeye hazırdır iyi bilirim. Onda bunların zerresi olmadı.

Deseler ki böbreğini ver, o an verirdim. Gözümün kolumun birini isteseler, hiç düşünmez verirdim.

Halbuki ben her hastalığımda yalnızdım. Her üzüntümü kendi kendimi teselliyle aştım.
Işyerinde sıkıntı yaşasam nasılsa eve gidince unuturum diyebileceğim bir güler yüz, ilgi, alaka sohbet hiç olmadı. O kendi arkadaşlarına ve ailesine bile ilgi gösterme arayıp sormaz ki. Bana nasıl yapsın?

Sevse sırasını savıyor ya da görev yerine getiriyor gibi duygusuz yaşayabilir miydi?

Şükür, zenginlik içinde yüzmüyoruz ama evimiz arabamız kiracımız var. Sağlığımız güzel bir işimiz Nur gibi evladımız yakınımızda ailelerimiz var.
Bunların hiçbirine sahip olmayan birsürü evli ve mutlu çift varken, bize yetmeyen ne?

Sevgisizlik.

Eşimin ona olan ilgi ve sevgimden memnun olmaması inkansızdı. Kim hayatındaki her büyük küçük detayı düşünen ve hayatını kolaylaştıran birini istemez ki? Benle bu yüzden evlendiğini düşünüyorum. Ilk zamanlarda aşkla be sevgiyle başım dönmüşken farketmek mümkün değildi. Aynı evde sevdiğimle idim, daha ne isterdim? Herşeyi önüne serdim. Herşeye ben koşturdum ben planladım. Tatil ev alımı araba alımı resmi daire işleri arkadaş buluşmaları aile ziyaretleri onun terfi Kutlamaları onun doğumgünü Kutlamaları Yıldönümü kutlamalarımız.. Ben de birçok kutlanılası şey yaşadım ama hiçbiri kutlanmadı. Sonuncusu da yıldönümümüz oldu, yine hatırlamadığı ve ben kutlayınca hatırladığı. sevgisizlik ve ilgisizlikten artık yoruldum, soldum, neşemi hüzünle takas ettim, kendimi Oğluma adamış bir haldeyim...

Özetle ondan Vazgeçtim.

Peki oğlum, annesi sevgisizlikten karada kalmış balıklar gibi çırpınıyor diye anne babasından ayrı yaşamayı mı hakediyordu?

Ya da genel olarak kendi ailesi de dahil kimseye ilgi sevgi gösteremeyen babasına benzeyeceğine yüzlerin nadiren güldüğü bu evden çıkması mıydı onun için iyi olan?

Bilmiyorum. Onun "iyi ki yapmışsın anne" diyeceği seçeneği sadece onun için bulmaya çalışıyorum...

Belki çoğunuz okuyunca "bu mu yani bu kadının derdi millet neler yaşıyor" diyecek. Ama inanın sevgisizlik en acıtan dertlerden biri bence.

Isterdim ki evimiz arabamız olmasın ya da ben kariyer sahibi değil de evimin hanımı olayım ama kapımızı kapatınca içinde neşe olsun birbirinin gözünün içine bakan 2 insan olsun.

Sevgisizlik.

Özetle ondan Vazgeçtim.

selam canım aslında hata biz kadınlarda aynı şeylerden zaman zaman bende dert yanıyorum ama yapacak bişey yok çocuğumuzun olmayışına bağlıyorum neden bu kadar çabuk teslim oluyoruz herşeyi ele alıp herşeyi halletmeye çalışıyoruz bende öyleyim bugün faturalara ödenecek kredi ödenecek şuraya gidilecek bu alınacak sigortalar ödenecek falan neden sadece bunları bir ay olsun aksatmayı denemediniz belki bişeylerin farkına varırdı adamın kafayı yoracak hiçbir şeyi yok ev var iş var para var evlat var akıllı bir hatun var adam napıcak yan gelip yatıcak tabi ki boşanmak en son çareniz olmalı evladınız için evlilik sürdürmek ne kadar doğru bilemedim bi yerde kopacak çünkü ben mutsuzken evladımı nasıl mutlu edebilirim ki maddi şeylerle belki ama manevi doyum zor olur diye düşünüyorum bende bu dertlerden müzdaripim akşama kadar bekliyorum 2 kelime etsin her erkek çalışıyor sonuçta hep yorgunum falan demeler çekiliyorum bende odama tepki amaçlı yapıyorum ama umursamıyor bile anladım ki çok seven her zaman kaybediyor belli etmeyeceksin ve asla bir erkeğin hayatını fazla kolaylaştırmayacaksın

dedin ya eski nişanlımın ahı mu tuttu diye . bazen bunu bende düşünüyorum ama kimsenin ahını aldığımı da hatırlamıyorum. siz balık burcu musunuz
Hayır canım Başak burcuyum. Burcumun titizlik mantıklılık ve mğkemmeliyetçilik özelliklerini dibine kadar taşıyorum :) ama pek faydasını görmedim :KK43:
Eski nişanlımla sonraları çok karşılaştık ve bana hiç tepkili değildi aksine okul arkadaşlığımız Sürüyor gibiydi

Hele bir durun bayan, herif eve döndükten sonra köpek çekme taktiği yapın biraz.

Ev işi yapmayın, neşeli olun, herifi takmayın, arkadaşlarınızla eğlenceye gidin. Herif sizi merak etsin ne yapıyor diye. Çocuğunuzu buna bırakıp gezmeye gidin.

Tatilinde de kesinlikle aramayın ararsa da açmayın. Dışardayım arkadaşlarla oturuyorum diyin. Poposu iyice kalkmış çünkü.

Bir de şöyle bir fikrim var ki, bu herifin tanımadığı erkek bir arkadaşınız varsa size kur yapsın herifin gözü önünde. Ayarlayın, planlayın, tuzağa düşürün belki kaybetme korkusu gelir.

Üzülmeyin, herif hayvanın teki ama arada bir çocuk var bence birazcık daha mücadele edin çaktırmadan.

Bence siz bu işi kotarabilirsiniz.
Tatlım zaten bu Dediğin haldeyiz
Ben ekstra bakımlı ekstra giyimli sürekli sosyal ortamlarda ve onu yalvar yakar çıkmaya ikna etmeden kendim çıkarak

Kıskanma meselesine gelince biz aynı şirketteyiz ve evli değilken de nişanlıyken de evliyken de hep onun yanında bile iltifat almışımdır
Hatta o o kadar kayıtsız ki bazı öküzlerin bundan yüz bulup sarkıntılık yaptığını bile düşünüyorum

Düşün ki bigün iş çıkışı arkadaş grubunda bekar Bi adam bugün gözalıcıydın valla tanıyamadık kim bu yeni mi Başlamış dedik diye konuşabiliyor yanında

Benim ailecek görüştüğümüz erkek arkadaşlarım vardır mesela, eşim de bilir tanır. Aa küpen çok hoşmuş, nerden buldun yine böyle değişik ayakkabıları vb hep bahsi geçer. Ben farklı tasarımda takılar takmayı severim işyerindeki çaycımız bile birgün takmayayım yıldız abla hayırdır canın mı sıkkın der. Eşimse... Koca bir Sıfır.

Bunları yeri geldi diye örnek Amaçlı yazdım yanlış anlaşışmasın

Eşim benim bugün üstümde ne vardı bilmez.

Canım çok gururlu davranıyorsun kusura bakma. Erkekler çekiştire çekiştire yapıyor birçok şeyi. Sen gururun yüzünden sınırlarını bu kadar zorlamasan sonunda böyle çöküşe geçmezdin bence.

Eşin mesela tatili pahali bulmuş sorsaydın canım sen ne kadarlık bişeyi düşünüyorsun diye açsaydın o zaman onun düşündüğü aralıktaki otelleri hatta arada haklısın ya hepsi aynı zaten deniz havuz açık büfe ne gerek var o kadar para vermeye diyip biraz ona haklılık kıvancı yaşatsaydın. Bacağın morken ben dayanamıyorum acısına beni hastaneye götür deseydin eve gelince de iyi ki götürdün dayanamazdım acısına bütün gece, çok rahatladım deseydin.

Bizim de çok şükür maddi sıkıntı yok ama benim beğendiğim otelden eşimi zorla ikna edip aylar önce rezervasyon yaptırdık. Ama eşimin içine sinmedi. 3 hafta önce geldi ben onu eylüle alıcam yarı yarıya farkediyo dedi. Tamam bitanem eylülde de havalar sıcak olur zaten diyerek geri adım attım. Sonuçta onla eğlenmeye gidiyorum onun içine sinmezse suratı asık gelirse napayım tatili.

Hastalık konusu da benim verdiğim tepkiyle beliriyor. Düşük yaparken eşim beni doktora götürmedi mesela neden çünkü bir önceki kürtaj olduğumda serumu çoğalttım hemen çıkalım hastaneden diye sonra eve gidince de ne yattım ne ağrım var dedim. O da acısız bişey zannetti. Sonraki düşükte hastaneye gitsek mi deyince boşver gezelim biraz geçer şimdi dedi.

Çok uzun oldu ama eşinin birçok tepkisini senin dayanıklı güçlü durma çaban belirliyor. Bunu yapma. Eşine de işe yaradığını hissettir. Erkekler gazla çalışıyor. Bak ne mükemmel yaptım herşeyi deme de sen yapsan daha güzel olurdu de yeri geldiğinde

Uzun olur mu emek verip zaman ayırıp yazmışsın teşekkür ederim
Buraya her detayı yazmayınız havada kalabiliyor

Bak mesela tatil konusunda benzer şeyleri yıllardır yaşıyoruz
Ikimizin de işi stresli, hadi gel sakin bir mekan seçelim derin. Sıkılırız emekli miyiz der. Balkaner seçerim yok orası şöyle burası böyle der. Canım sen seç o zaman ben bakayım derim. Aylar geçer birsey bulmaz.pahalı derse bin tane alternatif bulurum ben ona. Araştırmayı severim ama o yine de beğenip seçemez.
Buseneye kdr hep tatile biriki hafta kala aldık. Neden? Çünkü ortak karar alamayıp son dakikada benim çırpınışım . Bu sene artık yeter dedim. Aylardır tatil planlayalım diyorum ses yok Seçenek yok ne yollasam beğenmiyorsun ben oğlumla gidiyorum dedim ve gittim

selam canım aslında hata biz kadınlarda aynı şeylerden zaman zaman bende dert yanıyorum ama yapacak bişey yok çocuğumuzun olmayışına bağlıyorum neden bu kadar çabuk teslim oluyoruz herşeyi ele alıp herşeyi halletmeye çalışıyoruz bende öyleyim bugün faturalara ödenecek kredi ödenecek şuraya gidilecek bu alınacak sigortalar ödenecek falan neden sadece bunları bir ay olsun aksatmayı denemediniz belki bişeylerin farkına varırdı adamın kafayı yoracak hiçbir şeyi yok ev var iş var para var evlat var akıllı bir hatun var adam napıcak yan gelip yatıcak tabi ki boşanmak en son çareniz olmalı evladınız için evlilik sürdürmek ne kadar doğru bilemedim bi yerde kopacak çünkü ben mutsuzken evladımı nasıl mutlu edebilirim ki maddi şeylerle belki ama manevi doyum zor olur diye düşünüyorum bende bu dertlerden müzdaripim akşama kadar bekliyorum 2 kelime etsin her erkek çalışıyor sonuçta hep yorgunum falan demeler çekiliyorum bende odama tepki amaçlı yapıyorum ama umursamıyor bile anladım ki çok seven her zaman kaybediyor belli etmeyeceksin ve asla bir erkeğin hayatını fazla kolaylaştırmayacaksın
Yapmam mı canım, Yaptım
Mesela Ödemeleri ona bıraktım yapıyor zaten kolay otomatik ödeme denen birsey var
Ama dediğim gibi tatili ona bırakıyorum son hafta 3 katına alıyoruz
Çoçuğumuzun kreşini ona bırakıyorum peşinatı ödemiyor kaydımız yapılamıyor
Hayat sürekli böyle kayıplarla Geçmez ki
2 yıl olacak böyle yaşıyoruz zaten

Sonuna kadar Katılıyorum kimsenin hayatını kolaylaştırmak için gelmedik Dünya'ya

Elbet katma değerimiz olacak ama birlikte sinerjisi olan bir beraberlik yoksa hiç anlamı kalmıyor
Sanki Karısı değil de sekreteri ve annesiyim

Hoş sekreteri olsam belki başka gözle bakar fantezi falan olur Tövbe ya Rabbim :)

Yapmam mı canım, Yaptım
Mesela Ödemeleri ona bıraktım yapıyor zaten kolay otomatik ödeme denen birsey var
Ama dediğim gibi tatili ona bırakıyorum son hafta 3 katına alıyoruz
Çoçuğumuzun kreşini ona bırakıyorum peşinatı ödemiyor kaydımız yapılamıyor
Hayat sürekli böyle kayıplarla Geçmez ki
2 yıl olacak böyle yaşıyoruz zaten

Sonuna kadar Katılıyorum kimsenin hayatını kolaylaştırmak için gelmedik Dünya'ya

Elbet katma değerimiz olacak ama birlikte sinerjisi olan bir beraberlik yoksa hiç anlamı kalmıyor
Sanki Karısı değil de sekreteri ve annesiyim

Hoş sekreteri olsam belki başka gözle bakar fantezi falan olur Tövbe ya Rabbim :)

gerçekten çok haklısın insan sevilmek istiyor değer görmek istiyor ilgi istiyor önemsenmek istiyor güvenmek ve paylaşmak istiyor bunlar olmadan evlilik niye devam ettirilmeli ki hep mi böyleydi üzülmenizi istemem ama başkasından hoşlanıyor olabilir mi?

Günaydın arkadaşlar
Eşime gece buraya Yazdığım Cemal Süreya "kadın susarak gider" yazısını yollamıştım yola çıkınca
"Hala Ümit var mı yani" yazmış
Ümidi bile kazanmaya çalışmıyor da benden bekliyor...

Gece hiç uyuyamadım, evde yalnız huzursuz oldum... Oğlum Çoktandır uyanık kahvaltısını yaptırıp dedesine ordan da sinema ya da Karagöz Hacivat oyununa götürmeyi düşünüyorum.

Dün eşimle atışmamızı duydu. Sesimizi yükseltmesek bile gerginliği hissetti o da gerildi... Kafası dağılsın biraz ...

Görüşmek üzere hepinize mutlu huzurlu ve keyifli pazarlar

"Bir kadın şikayet ediyorsa, erkeklerin deyimiyle vıdı vıdı ediyorsa, erkek bilmelidir ki, o ilişkiden hâlâ ümidi vardır kadının, yürütmek, birlikte yaşamak, sorunları çözerek mutlu olmak istiyordur, daha önemlisi, hâlâ seviyordur. Kadın susarak gider... Erkeklerin hiç anlayamadığı durum, işte bu kadar basittir. Ne zaman ümidini o ilişkiden kestiyse, yüreğindeki bavulları toplamıştır, kafasındaki biletleri almış, aslında bedeni orada durarak, çıkıp gitmiştir, kimse hissetmeden, kapıları vurup kırmadan gitmiştir. Adam anlamaz ama, kadın sessizce gider. Bir kadının çığlıklarından, kavgalarından korkmamak gerekir, çünkü, kadın susarak gider, Cemal Süreya."

Tespitim adam senin gibi bi es istemiyor, ama sen bunu anlamamisin, birde basaklar hic memnun olmaz, acaba esin bunu fark etti ve ondanmi bir sey yapmiyor

Buraya derdinizi anlatırken kullandığınız dil, noktalama işaretleri, paragraflar, üslup ve kendinizi ifade edişinize bakıyorum da, siz her şeyin en iyisi olsun, en iyisini yapayım diyen birisiniz. Uzman değilim lakin burada bir mükemmelliyetçilikten söz edebilirim. Size ait bir kusurdan hiç söz etmiyorsunuz. Eşinizle bir tartışma durumu olduğunda eminim karşısına geçip çok sakin bir dille ve yumuşak konuşuyorsunuz. Bu tavrınızla bile onun üzerinde bir tahakküm kuruyorsunuz gibi geliyor. Galiba siz hiç bir zaman ondan bir adım geride durmayı çok kabullenemiyorsunuz.

Oda sizin gibi olsun her şeyi ince düşünsün, planlasın, yapsın etsin istiyorsunuz ama hem fırsat vermiyorsunuz, hem de fırsat verdiğinizde onun yaptığını beğenmiyor, beğenmediğinizi de ona belli ediyorsunuz. Sizin bu her şeyi halleder haliniz tembellik anlamında onunda işine geliyor . Bence onun size olan sevgisini gösterme derecesi ve gösterme biçiminde ki yeterlilik konusunda siz kendinize engelsiniz. Yeterli gelmiyor. Çünkü siz, siz ona nasıl sevgi ilgi gösteriyorsanız aynı mükemmellikte göstersin istiyorsunuz. İnsanlar aynen bizim düşündüğümüz hassasiyette düşünmesini beklemek çoğu zaman sorun çıkarıyor. Herkesi kendi kabuğunda değerlemek ve onun sevgi ilgi gösterme biçimlerini kabul etmek genellikle bir çok sorununda oluşmasını engelliyor.

Size "erkekler ve kavanoz kapağı" konusunda bir araştırma yapmanızı, sonrasında bir uzmana giderek burada anlattığınız gibi her şeyi anlatmanızı ve uzman gerek görürse sonrasında eşli terapiye gitmenizi ve ondan sonra eğer ayrılacaksanız ayrılmanızı öneririm. Burada yazılan bir çok fikir boşanmanız konusunda sizi gaza getirebilir. Önce bilimsel ve tıbbi yöntemleri deneyin lütfen.

son olarak size mükemmeliyetçi insanlar ile ilgili bir alıntı paylaşmak istiyorum.

"Mükemmeliyetçi kişiler genellikle davranışlarıyla kendilerine zarar verdiklerini farkına varmazlar. Mükemmel olma istek ve azimlerinin kendilerine başarı, onay, sevgi ve takdir kazandıracağını sanırlar ama genellikle tam tersi olur; başarılı olsalar da, kullandıkları yöntemler onları çok istedikleri “sevgi” ve “kabul görme”den mahrum bırakır."

hakkınızda hayırlısı olsun...

X