- 5 Haziran 2014
- 654
- 736
- 53
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #7.821
Canım el ile muayene de varikosel ciktiysa düşünmeden ameliyat olsun esin spermler de şekil bozukluğu var bizimde böyleydi ameliyat olduk düzeldi
Ameliyattan nekadar sonra değerler yükseliyor ya yükselmezse gibi korkular var benim içinde ,iyilleşme süresi nasıl acaba bu ameliyat banada bilgi verebilirmisin ?
Canım el ile muayene de varikosel ciktiysa düşünmeden ameliyat olsun esin spermler de şekil bozukluğu var bizimde böyleydi ameliyat olduk düzeldi
Tatlım iyileşme süresi en az 6 ay en çok 1 2 yıl. ameliyatın başarı şansı % 70 değerlerin düşme oranı % 5 değerin aynı kalma oranı % 25 canım.onemli olan teşhisi doğru koymak doğru koyulan teşhiste genelde düzeliyor .doğru teşhis için el ile muayenede varıkosel çıkması
artık bu doktor da ameliyat derse olcak başka çare yok da ameliyatı her doktor aynı başarıda yapabiliyo mu o da sıkıntısizin ameliyattan ne kadar sonra oldu hamilelik ..morfoloji de ameliyatla düzeliyor mu yani??
bize solda ve sağda varikosel ameliyat dedı doktor peki açık ameliyat mı mikrocerrahimi,hangisi daha ıyı acaba?
Kesinlikle mikro cerrahi tatlım çünkü açık ameliyatı doktor çıplak gözle yapıyor ve gördüğü kadar damar lari bağlıyor belki gözden kaçırdığı oluyor ama mikro cerrahi ameliyat mikroskopla yapılıyor ve büyük mercekle doğru damarları bağlanıyor gözden kaçma ihtimali sıfır oluyor. Bide varıkosel tekrarlama diye birşey deniyor ya öyle bir ihtimal yok şu ihtimal var gözden kaçırılan damar bağlanmazsa o zaman varıkosel devam eder kimi eşim ameliyat oldu tekrarladı diyor ama öyle birşeyin nedeni baglanmayan damarlar. Iyi bi doktor gerek yani ameliyat çok basit
Çok teşekkür ederim,hassas bi konu dediğin gibi doktor önemli inşallah iyi bir doktora denk geliriz,ameliyat sonrası çok ağrı oluyormu peki?
aklımda okadar cok soru varki ,sorular ve sıkıntılar,.suan amelıyatı dusunuorum tabi okuduklarıma gore sonrasıda uzun bekleyişli bi süreç galiba,eşin nemzn amelıyat oldu ne zamandır bekliyorsunuz ?
Aklına takılan soruları sorabilirsin canım.esim 2 gün sonra ayaklandı hiç ağrısı olmadı sadece sünnet li çocuk gibi yürüdü biraz o kadar. değerlerimiz düzeldi canım 6.aya kadar bekledik değerlerimize 6.ay baktırdik suan ameliyatın 11.ayindayiz doktorlar normal yolla olur diyorlar ama artık beklemiyoruz o b yüzden bu ay ilk aşılama tedavisi gördüm 1 Hafta var test günüme bekliyorum
hadi inşallah hamilesindir,11ay uzun bi süre aslında değilmi?ameliyatın etkisiyle ilgili net bişey söyleyemiyo doktorlar anladığım kadarıyla kişiden kişiye değişiyormuş galiba,inşaalah cok beklemeyız..
Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani[/QUOTE
bakalım bizim nasıl olacak değerler şuan 29 milyon..amelıyat kaç dakika sürdü mikrocerrahi daha mı uzun sürüyor ?
Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani
Evet canım uzun süre . Evet kişiden kişiye şans oranı değişiyor bunun nedeni hem yapısal hemde ameliyat öncesi değerler alakali mesela bizim toplam sayı ameliyat öncesi 34 milyon falandı çok kötü değildi en iyi sonucu 8.ay aldık 178 milyon oldu daha iyi oldu yani[/QUOTE
bakalım bizim nasıl olacak değerler şuan 29 milyon..amelıyat kaç dakika sürdü mikrocerrahi daha mı uzun sürüyor ?
Tatlım henüz hamile kalamadimevet bizim morfoloji 0 dı suan kruger e göre % 6 who kriterin e göre % 70 oldu canım önemli olan doğru teşhis ve doktor canım her ameliyatı yapan doktorun başarısı aynı değil canım allah iyi doktorlar la karşılaştırsin bizim dr çok iyidi artere zarar vermedi venleri doğru bağladı
nerde ameliyat oldu eşin bizimki konyada olmalı inş iyi bi doktor buluruz...
.Kruger yöntemi ne oluyor peki bilgin var mı biz gittiğimizde direk spermiogram demiştik daha önce ama bi de kruger diye bişey duydum
çok teşekkür ederim inşallah darısı sizlere ilaçsız 4250 tuttu hastane ilaçlar vardı bizde Ankara medıcana hastanesinde yaptırdık çok şükür tuttu şimdide tek mi ikizmi onu merak ediyorum 😊😊iki tane transfer edildi de 😊😊
Arkadaşlar merhaba, eşimle çocuk sahibi olmak istiyorduk ve yaklaşık 1-1.5 sene korunmadık ama bir türlü hamile kalamadım. Daha sonra doktora gittiğimizde eşimin varikosel olduğu (çift taraflı) ve sperm sayısının 2 milyon civarı olduğu ortaya çıktı. Normal bir şekilde hamile kalabilmem için 20 milyon civarı canlı spermin olması gerektiğini öğrendik. Bu yüzden normal yolla hamile kalmamın imkansız olduğunu hatta tüp bebek ihtimalimin bile olmadığını (onun içinde yanılmıyorsam 6 milyonun üzerinde spermin olması gerekiyor) düşündüm. Tek bir ihtimal vardı o da mikro cerrahi idi galiba... Daha sonra eşim varikosel ameliyatı oldu ancak doktor sperm sayısında yeterli artışın olamayabileceğini de söyledi. Ben çok umutlu değildim, tarihleri şuan çok net hatırlamıyorum ama ameliyattan 4-5 ay sonra hamile kaldım. Şuan bebeğim 2 aylık oldu bile :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?