Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

anladım canım kusura bakma bişey daha sorcam sana
nette satılan bu arginmax lar orjinalmi sence
ben senin dediğin gibi gnc diye bir yer görmedim çünkü

Gnc ninin sitesindekiler orjinaldir canim.. rahatlikla kullanabilirsiniz.. ben gunde bi tane de pycnogenol veriyordum canim yine gnc den..

bi kere dene aklında kalmasın bzm de sayı iyi diğerleri senn değerlerle aynı bizde 1 sene önce eşim ameliyat oldu şimdilik ilerleme anca sizin ki, kadar ama ben aşılamayla vakit kaybetmek istemiorum direk tüpe gectik aralıkda denicez inşallah

merhaba arkadaşlar...

bikaç gündür takip ediyorum sizleri, okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı...öncelikle rabbim hepinize yardım etsim.inşallah en kısa zamanda anne olcağınız haberlerinizi de duyarız...

kısaca hikayemizi yazsam, yardımcı olurmusunuz? biz daha yeni öğrendik ve ilk defa gittik doktora.biçoğunuz daha bilgili bu konuda.

yaklaşık 5,5 yıldır evliyim ama daha 10-11 aydır bebek sahibi olmak istiyoruz.olmayınca önce ben gittim doktora.bi sorun çıkmayınca doktorum eşimin gitmesini istedi.ilk defa 17 eylülde bi özel hastaneye gitti eşim doktora.ve sperm testinde ölü yada canlı hiç sperm bulunamadı.:-((( 3 ekimde bidaha gel demişti doktor.test yeniden yapldı.sonuç yine aynı.bide ultrasonla baktılar.2,5 mm sol varikosel çıktı ama bu çok öenmli değil bundan değildir demiş doktor.

sonra bu işte uzman bi doktor bulalım dedik.ankarada yaşıyoruz biz.genart tüp bebek merkezine gittik.ordaki üroloji doktoru muayede varikosel 2,5 mm den daha fazla.nasıl bir ultrason bu ele bile geliyor dedi.kan tahlilleri, kromozon analizi ve sperm testi istedi tekrar.OLUMSUZ HİÇBİŞEY SÖYLEMEDİ.ÇOK SEVİNDİK MUAYENEDEN ÇIKINCA.

sonuçlar şöyle,
fsh:7,72 testosteron:3,18
kromozon analizi daha belli değil (onun sonucunu bekliyoruz zaten, 15 gün sonra hepsini birlikte değerlendirelim dedi doktor.)
sperm testi yine 1 tane bile sperm bulunamadı.

haftaya gidicez doktora.ama ben öldüm meraktan.

durumumuz ile ilgili ne düşündünüz okuyunca, yardımcı olursanız sevinirim.NASIL SİZCE UMUT VARMI???

merhaba canm..öncelikle hoş geldin aramıza..ve çok gçmiş olsun...umut olmasa peşine düşmezdin hiç demek ki hala umudun var ki umut olmasa da olmaz...yazdığın kadryla azosperm eşin..yani hiç sperm yok..bu varikoselden kynaklnıyor olabilir..ama bizde de varikosle vardı..önce ilk 6 ay 1 yıl boyunc ameliyat olmadan ilaç kulndık varikosel etkilemiyora sayınız yükselir dediler ama yükselmedi yani bizimki varikosel illeti sayının yükselmesini engelliyordu..sizn ki öyle değil mi bilemeyiz tabi..bnu anlamak için blki ilk 3 ay ilaç tedavisi veirir..değiğşklik lmazsa büyük ihtimalle ameliyat önerilecek..ameliyat önerilirse vakit baybetmeden ameliyatı olun bnce..çünkü spem yokken ne tüp ne aşılma olur..ameliyat bir çok kişide işe yarıyor tabi bünyeye bağlıdır birde..eşine keçi bynuzu kürü ve sprmleri yükselten başka kürlerde dene ...
ve hiç bir zamn umudunu kaybete...RABBİM NASİP EDR İNŞLLAH HEPİMİZE..

Canim ben caksir kokunu toz halinde aldim.. yarum kilodan biraz az bir bala 11 yemek kasigi koydum birax keciboynuzu pekmezi birazda polen koyup macun haline getirdim.. sabahlari bir kasik yedirdim.. kus yemi bu ben yemem dedikce kasigi bogazina kadar soktum :))))

canım inanır mısın aynı durumdayız bende araştırmaktan başka bir şey yapamıyorum eşim sakin görünmeye çalışıyor ama hiç aklıma gelmeyecek bir durumla karşı karşıyayız ben hep sorun benden galiba diye dusunur aşılama yaptırırrız olur derdim.ama testte 1 tane bile sperm göremedik çok şaşırdık, bu hafta 2. testi yaptıracağız ben 1 haftadır keçi boynuzu kürüne başlattım eşime. eşimde de bir tarafta 3 diğerinde 2 mi 1 mi ne varikosel var ..
doktor hormonların sorunsuz olduğunu soyledi ve kromozom testi istemedi kromozomlarda sorun olsaydı hormonlaras yansırdı demiş ama ben yaptırmak istiyordum. neyse işte 2. testi bekliyoruz ki ameliyat olalım bu arada hafta sonu macun , çakşır suyu ve gnc vitaminlerinden almayı düşünüyorum .

merhaba cnm...moralini yüksek tut...sayınız gzl yükselmi..hangi ilaçları kllndınız...kürlerde denedin mi. işallah ne aşılamaya ne tüp gerek klamadan hamile klırsın...

biz 4 ay maxiboom die bir ilaç kullandık 1 ay da proxeed plus ikiside gıda takviesi. ama 1 senede geçti üstünden normal yolla olmayacak gibi bence onun için bu ay adet olunca aşılama ya başlıcaz bi kere deneyelim onu dioruz olmazsa biraz daha bekleriz ama biz ameliyt olmadan da olduktan sonrada bu değerlerle hep tüp bebek dediler.. ameliyt önceki değerle aşılama olmuyo yalnız o açıdan biraz şanslıyız şimdi aşılama şansımız var ama aşılamannında şansı düşük onun için kısmet diorum ama normalle olmuyo ki

murat bey deneyebilirsin isterseniz aşılamayı dedi ben 1 kerede olsa denemek istiyorun

ayyy canım yaaa...demek aynı şeyleri yaşıyoruz.
valla bende hep sorun bende sandım.çünkü benim teyzemin de çocuğu olmadı.herhalde bendede bi sorun var dedim.biçok tetkik yapıldı bende bi sorun çıkmayınca doktor eşin sperm testi yaptırsın sonucundan beni haberdar et dedi.sonuç bu şeklide çıkınca aradım doktoru.seninle ilgili tedaviyi sonlandırıyorum.artık bir ürologla iletişe geçmeniz lazım bu şekilde normal yolla çok zor tüp bebeğe doğru gidebilir olay deyince sesim gitmiş telefonda.dünyam yıkıldı resmen.eşimin halini tarif bile edemem.o haline kelimeler yatmez.

ama şimdi topladık kendimizi ağlamakla, uykusuz gecelerle olmayacak bu iş dedik.hemen doktor araştırmaya kalktık.allahtan ankarada yaşıyoruz.imkanlarımız daha geniş.şimdi koyulduk iş başına.

bizimde hormon sonuçlarımız iyi.kromozon analızini istedi.onun sonuçlarını bekliyoruz ikinci muayene için.
benim eşimde ayak bileğinde ve bacağında damar genişlemesi ve varis var.aynı zamanda kanda pıhtılaşma var.pıhlaşmanın sebebi genetik çıktı.heterezigot mutasyonu rahatsızlığı.ve en son 3 ay önce akciğer ve karın boşluğuna pıhtı attı.bunlarıda anlattık belkide ondan istedi kromozon analizini.

daha bu rahatsızlıklarını yeni atlatmaya çalışırken birde bu çıkınca ve bundan dolayı anne baba olamayışımızdan dolayı yıkıldı eşim.

keçi boynuzunu duymuştum daha önce, bugün alayım olmazsa bende.

ayyy çok uzun yazdım.sıktım seni.ama aynı dertten birini bulunca içimi dökeyim dedim.birde bizim ailelerimiz hatta hiç kimse bilmiyor.sadece eşimin erkek kardeşiyle benim kız kardeşim.hal böyle olunca ikizimz birlikte savaşıyoruz biz.karar aldık kimseyede söylemicez.

rabbim yardımcımız olsun...sanada kolaylıklar.

ewet 1 sene az bir süre değil..aşılamayı denersiniz en azından bi adım daha atmış olursunuz aklınızda aşılama sorusu kalmaz...hangi yolda ilerlerseniz inşallah sonucunu lırsınızz...

kimseye söymemekle iyi yapmışsınzz..eşinin psiolojı açısından iyi bişey..bizimki de eşimin ailsi biliyor..bnm ailemde tahmin ediyor sonuçta bnde bişey olmadıgı biliyor...inşallah kimse duymadan hamile kalırsın cnm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…