Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

yaa bız yalovada oturuyoruz ve devlette mıkrocerrahı zaten yok ozeldede doktor o yontemı kullnmıyomus cok bahtsızıs..

yaa bız yalovada oturuyoruz ve devlette mıkrocerrahı zaten yok ozeldede doktor o yontemı kullnmıyomus cok bahtsızıs..

ya canım ameliyat olacaksanız mutlaka mikro cerrahi olun çevre il e gidin tatlım zaten çok ağrılı değil bir gün hastanede yatar ertesi gün çıkarsınız...

canım eşim boşuna ameliyat oldu ameliyat bizde ve tanıdığım 3-4 kişide çüzüm olmadı kızlarrr ...değerleri çok çok düşük olanlar sizlere sesleniyorum bence boşuna ameliyat olmasın eşleriniz tüp bebek doktorlarıda bunu öneriyorlar çnkü bu sefer elde kalan canlı spermlerde zarar görebiliyor.

ya canım tüp bebek doktorları durumun biraz iyi ise bile direkt tüp diyor ona bakarsan sonuçta tüp yaptırmak paraya bakıyor...belki bende ilerde tüp yaptıracağım ama çevremde varikosel ameliyatı olup hamile kalan o kadar var ki değerlerde artma olmasa bile hiç pişman olmayacağız çünkü doktorlar % 5 ihtimal değerlerde düşme olabilir diye ameliyat öncesi uyarıyor ona göre ameliyata karar veriyoruz... sen takılma tüp doktorlarına canım ilerde bu ameliyatın faydasını göreceksiniz öyle deme zarar görüyor diye bu kadar insan bıçak altına boşuna mı yatıyormuş yani

Son düzenleme:
Bizde de varikosel başlangıcı var. Doktorumuz normal yolla olabileceğini söyledi. Ancak ameliyat olmasza ileride kendi sağlığını olumsuz etkileyeceğini söyledi. Yani sadece bebek için önerilmiyor benim bildiğim kadarıyla.

tabii ki canım geçen 14 yaşında bi çocuk varikosel ameliyatı oldu büyüyünce kısırlığa, ağrıya yol açar diye...

canım zaten bebek için olmasa bile ilerleyince çok ağrılı olan bir hastalık bu
yani bebek olsa bile ameliya olman lazım demişler eşime
tüp bebek kötü bişey değil tabiki belkide bizde yaptırcaz ama yüzde 5 olan sağlam spermlerin bile
kaliteli olduğu şüpheli o yüzden olmalı bence rahatsızlığı olan erkekler
sana hak veriyorum yazdıklarında yani

hayır çok duyuyorum tüp bebek doktorların varikoseli gereksiz gördüklerini...ama şu da bir gerçek bilimsel gerçeklerden bahsediyorum...doktor ameliyat olmadan önce uyarıyor değerlerde %75 yükselme,% 20 aynı kalma,% 5 düşme olur diye,ona göre bize kalıyor gerisi ister ameliyat oluruz ister olmayız yani ,kabul ediyorsan o % 5 lik ihtimali göze almak lazım...fakat şöyle de bi gerçek var 3 doktor aynı şeyi söyledi değerleriniz düzelmese bile ilerde yaptıracağınız aşılama ya da tüp için faydalı olur...spermlerin şekli bozuk olduğu için varikoselden sonra olan spermler düzeldiği için düşük tehlikesi olmuyormuş...3 doktor aynı şeyi söyledi...

Son düzenleme:

canım bende onu söylmeye çalıştım bizde yüzde 5 sağlam sperm var ama bunların kalitesi şaibeli
tüp bebeğe uygun bile olmayabilir
bizde bu yüzden olmaya karar verdik
ihtimaller her zaman vardır
buda galiba birazcık kısmet işi bizim içinde aynı oldu 3 doktorda ameliyat dedi
birisi yanılsa ile diğerlerinin yanılma ihtimalii düşük
umarım bu riski göze alıp ameliyat olan herkes faydasını görür
ayrıca birde bi tavsiye azospermi topiğine bi bakın isterseniz
çok az sperm olan ya da hiç olmayan arkadaşların eşlerinin bir çoğu varikosel ameliyatı oldu
oradakilerin çoğu arkadaşım benim ve tüp bebek doktorlarının bizzat varikosel ameliyatı ol dedikleri beylerde var

bizde 4 ay önce ameliyat olduk şuan durumumuzun ne olduğunu bilmeden konuşuyorum çünkü daha test yaptırmadık belki de değerlerimiz sıfırlandı ama biz her şeyi göze alarak bu ameliyatı olduk, şöyle düşündük nasıl olsa olmuyor madem değerlerde % 75 düzelme olma ihtimali var olalım şansımızı deneyelim...düzelmese bile zaten olmuyordu napalım tam tersine ameliyat olmazsan değerler daha kalitesiz hale gelir... bunu diyen tüp doktorları kesin tüp yapmıştır başarısız olunca varikosel, değerleri kalitesizleştirmiştir diye yorum yapıyordur, o şekilde yorum yapacaklarına allahın takdiri demek daha doğru olur...belki ilerde bende tüp yaptıracağım ama ameliyatın faydasını göreceğimize inanıyorum...normal olmasa bile tüpte etkisini görürüz ya da görmeyiz allahın takdiri bence ...

yani canım bu forumdaki en yakın arkadaşalrımdan bir tanesinde şöyle oldu
eşinde bir sorun yok sadece düşük derecede sayı azlığı kendiside saa sağlam
ama olmadı
tüp bebek yaptılar negatifti
doktor demiş nasıl olmaz hani olması lazımdı
herşeyini araştırdılar genetiğe baktılar filan yok bişey
demek istediğim kader kısmet işi bu olacağı varsa oluyor
elbette durduk yere kocamın ameliyat olması benide üzer ama bu şekilde olmaz dedi doktor
olsa zaten olurdu tedavi olmadanda öyle beklemek bir işe yaramıyor
yarasa 10 yıldır benim 10 tane olurdu heralde

müptela demekki oda canım eşim gibi
napcaz bilmem benim eşim bırakmaz ya eminim
seninki yine iyi dayanmış
bıraktırmak zor oldu...doktor da eğer içeceksen hiç ameliyat olma dedi. .yine içecem diyor..bn de az a sabret diyorum ama ısrarlı inşalah icmezz..

evet tatlım aynen bi sorun varsa ilk önce sorun halledilir. daha sonra ne gerekiyorsa beklemekse beklemek, aşılama tüp ise ne gerekiyorsa yapılır yani olmuyorsa zamanı gelmemiş dersin...allah bilir sonuçta her tüp yaptıranın tutmuyor maalesef...bize de oktor olmanız gerekiyor değerleriniz düzelmese bile aşılama ya da tüpte şansınız artar dedi...ameliyat öncesinde normal yolla olma ihtimali sıfırdı en azından şimdi var o bile umut verici...

bıraktırmak zor oldu...doktor da eğer içeceksen hiç ameliyat olma dedi. .yine içecem diyor..bn de az a sabret diyorum ama ısrarlı inşalah icmezz..

canım dün akşam dedim bir arkadaşın eşine doktor demiş
içeceksen ameliyat olma diye
bilmiyorum bırakabilirmi ama nasıl olcak işte oda çok etkiliyor olumsuz yönde

zaten şu an bizler için en önemli şey umut değilmi canım
ben yıllardır neler yaşadım anlatsam kk nın sayfaları yetmez
ama işte zaman bu zamanmış ki eşim tedavi olmayı kabul etti
herkes diyor çok geç kaldın şimdiye kadar gereken olmalydı
ama nasip işte başka bişey diyemiyorum

ayenen öyle kndine toz kondurmak istemiyor...ewet ateşilı hastalık geçiren bnmkiydi...kaynanm işte babası götürmedi ondan spermleri düştü..evledinğinden beri de variksoeli başlamıl olmalı diyor..bnde madem kayınbbam götürmedi sen götürseydin dedin oku yazma var herügn de kendin için hastanedsin..ama takmıyor ...varikosel de evledğimizde başladıyda önce spermeri yerinde olsaydı sağlılı olaydı zaten varikoseli başlamadan şimdi anne olmutum dedim..ama işte o an susuyor sonra eskisi gib...
ahh şu sıgara illeti ...eşlerimizi kendine iyice çekmiş..siz daha ameliyat olmadınız yanılmıyorsan ameliyattan oldugunuz doktor da eşine söylesin...bnde ameliyat tan önce ço söyledim ama hiç takma ne alaka arkadaşalrım sofur sofur içyor onların çocuğu var diyor...sağlık lı insanın içmesiyle varikoseli olanın içmsi farklı diyordum sen içme ama nerde..ameliyat günü bıraktı ...kısa bir sürliğine diyorr...

canım dün akşam dedim bir arkadaşın eşine doktor demiş
içeceksen ameliyat olma diye
bilmiyorum bırakabilirmi ama nasıl olcak işte oda çok etkiliyor olumsuz yönde

inşALLAH BIRAKIR..EWET ÇOK ETKİLİYOR..ÇOK DĞEL YA 6 AYA KADAR İÇMESELER DE OLUR EN AZINDAN AMELİYATIN İŞE YARAYIP YARAMADIGINI İYİCE ÖĞRENELİM DE ONA GÖRE YOL ÇİZELİM..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…