- 5 Temmuz 2013
- 3.946
- 1.333
- 373
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #2.961
slm kızlar ben ancak gelebildim,
öğretmenler olanlar bilirler dönem başı toplantı üstüne toplantı... Kaç gündür fırsat bulamadım birde cenazemiz vardı bir akrabamız vefat etti.. Ancak geldim .hemen gelişmeleri anlatayım:
Eşimde elle muayenede çok az varikosel var etkilememştr sayıyı demişşti dr. Ama sperm testi yapınca etkilediğini gördük. Hemen ameliyat demişti bende ilaç diyince proxceed vermişti. 2 kutu kullandık 1 ayın sonunda test yaptrdık. Sonuç aynı aşağı yukarı.
Ilk test:
Ml. De 12.milyon 800 bin ( toplamda 1 ml. Zaten çok az çıkıo ama eşim orda stresten az çıkıo evde daha çok çıkıo içine boşalırken diyo)
a+b : % 25
yerinde hareketli : % 10
hareketsiz : % 65
ikinci test: Sayı 11.milyon 200bin.
Hareketler aynı
(morfoloji bakılmamış. öteki teste isteyecez dr.a hatrlattım ekranla ilgili bi tuş eksiklğinden dolayı)
ultrason da varikosel ve reflü çıkmadı. Dr. Bir ilaç önerdi. Yeni çıkmış. Bi çok prof. önerio dedi. Proxceed gibi multivitamin ama tablet 180 tablet var içinde 3 ay kullanacak ila 396 milyon. 3 aylığı yani toplam 396 . Proxceed den daha ucuza gelio .
Içeriğine baktım proxceed den farklı olarak içinde l-arginin ve l-carnitin var bol miktarde. Diğer c b e vitaminleri çinko vs. Zaten var.
3 ay bu ilacı içecek 3 ay sonunda yükselmezse sonuç ameliyat olacak.
Aslında bana kalsa hhemen ameliyat derdim. Ama dr. Eşimle ve benle ayrı ayrı görüştü. Eşimi çok umutlandırmış. Bu sayıdan daha düşükle bile hamile kalanlar oldu demiş. Bence bi 3 ay daha bekleyin demiş. Bende çok üstüne gitmedim tmm dedim. Ama sayının yükseleceğine hiç umudum yokbugünlerde yine psikolojim çok kötü...
Inanırmısınız cenaze evnde bile ölüm dışında konuşulan tek konu bebekbi kaç kişi vardı yakın akrabalardan hamile... Seninki kaç ay benmki şöle aman şu oldu bu oldu....içim bayıldı. Konuşma aralarında bana dönüp ara ara allah sana da versin dediler acıyan gözlerle bakarak
Eve gelip bağıra bağıra ağladım. Allah ım isyan etmiyorum . Hiç bir zman ümidimi kesmedim kesmiyorumda ama tahammülüm kalmadı hiç... O kadar çok dua ediyorum ki herkese ve kendime inanıyorumki olacak allah ın izniyle ama anlatamıyorum bunu kendime...
çalışmalardan bahsetmişsiniz. Ben nolur nolmaz diye adet bitiminde başlayıp 8. Yada 9.günde adete 2-3 gün kalan kadar devam edioduk gün aşırı. Ama gınaa geldi artık. Inanırmısınız sabahın körü uyanıp banyo yapıp okula gtimekten sinüzit oldum saçımı kestirdimgelecek ay ovlasyon testi alıp ona göre yapmayı deniycem. Bizi bizden başkası anlamaz..
Benden bu kadar... Ara ara gelirim inşallah hamilleler çoğalır topiğimizde.Geçmişi okudum herkese tek tek cvp yazamıorumm kusura bakmayın. Allah a emanet olun...
Ben iyi olmaya calistikca hayat beni neden neden kotu yapmaya calisiyor neden?Az once disaridan geldik yine ne oldu diyeceksiniz ama inanin bende yoruldum artik uzulmekten ayni seylere olmuyor iste.Esim ben arkadasi esi 4umuz yemege gittik esi yabanci 2.ye hamile butun gece yemekte iste bebegin nasil tekmeledigini esinin tekmelerken karnini nasil oksadigini gormek icin sabirsizlanidigini ilk cocugu 2 yasinda hasta oldugunda nasil icinin acidigindan bahsetti.Istemedigi halde surpriz bir hamilelik oldugundan vs..Ya benim benim icimin acisini bilen varmi acaba?Ben,biz ne zaman iyilesecegiz.Kaldiramiyorum artik yine agliyorum yine bunlari yazarken esim gormeden.Komedi filmine gittik kadin hamilelik testi yapiyor benim gozlerim doluyor komedi filminde dusunebiliyormusunuz?Belki de hicbir zaman bebegimiz olmayacak bunu kabullensem iyi olacak ama yapamiyorum iste o kadar denememe ragmen.Sorunumuzu biliyorlar eside bu kadinda bana calismalara basladiniz mi vs diye sordu.Yemin ediyorum kiskanmiyorum halimize aciyorum uzuluyorum sadece ic geciriyorum boyle otururken bile ahh uhh diye hani hamileler rahatca oturup kalkamazya ona bile imrendim.Sizi de uzuyorum caninizi SIktiysam,moralinizi bozduysam affolaSadece yazmak istedim hemen eve gelir gelmez....Cunku icim cok aciyor sanki nefes alamiyorum kalbim sIkIsiyor.
Arkadaşlar Merhaba...Aşılama yolundaki tecrübelerimi yazmak istiyorum...
1.eşim sol varikosel (3. derece) nedeniyle ameliyat oldu.ameliyat öncesi sperm sayısı 200.000/ml motilite %20
2.klomen ve trental tedavisi aldı 3 ay,ek olarak en önemlisi keçi boynuzu kürü ve proxeed plus kullandı.(keçi boynuzu kesinlikle çok etkili oldu)
3.3ay sonrasında sperm sayısı 19 milyon motilite %42 idi
4.gonalf 150 yi 8gün kullandım.20mm ve 15mm yumurtalar oluştu.ovitrelladan 36 saat sonra aşılamam yapıldı(3gün önce)
5.aşılama esnasında sperm sayısı 19 milyondu yıkama sonrası 6milyon hareketli sperm ile aşılama yapıldı
şimdi ise bende heyecanla bekliyorum..bu ilk aşılama tecrübemiz...kasıklarımda biraz ağrım ve şişkinliğim var ama bu her sabah kullandığım crino jelle bağlı olabilir(içindeki progesterona bağlı)...
Gazi Hastanesinde Ahmet ERDEM şiddetle tavsiye ediyorum
kızlar yaaa bende bulusmayı okadar ısterımkı anlatamam yaaa ne guEl olur nasıl kaynatırız kımbılır oooo ama bende ole bı koca varkı kıskanc hayatta izin verme uzak yerlere
yaza ayarlayabilirsek olur tatlım neden olmasın inş olur...
benimkide izin vermez,ama ben kandırırım kocamı
yawrum benmkı kk ya daha yenı alıstı ınankı yalovaya gelın evımde agarlarım ben hepınızı yada gezdrrım burda bak bu olur
Ben Egedenim canim
Kk da buyuk bulusma :) bence herkes ankaraya gelsin uzak var yakin var yani :)
olur canım yazın bayramda oralara yakın yere geleceğiz uyan olursa buluşuruz eşlerinizi de alın onları ayrı yere kovalar biz sohbetimize devam ederiz
ayy ne güzel olurdu vallahi
Bence olur birbirimizi en iyi biz anliyoruz sonucta kimseden fayda yok bana heryer ankara zaten :) gurbet olunca yoldan korkmuyorum atlar gelirim.
inşalah tatlım..eşimde varikosel ..hemoraid..varis..mide ülseri..sinüzit ... Tansiyon var hepsi için ayrı ayrı bişeyler hazırlamak adamın ağzına sokmak zor y en azından birinden kurtulsak...
evet canım aynen aynı sorunlar benim eşimde de var ama hemoroidi ileri derece değil. gastirit, sinüzit varikosel varikoseli yendi sayılır. allah şifa versin eşlerimize inş.
sevgili evlat hasreti çeken melekler bu yazıyı okuduğumda çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim bire bir duyguları yansıtan bi yazı bu yazıyı okuyan herkes bi şeyler bulacak kendinden .İnşallah bu hasreti çekenler bi an önce meleklerine kavuşurlar.... Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek Anne olamamak sokakta parkta gördüğü her bebeğin arkasından uzun süre bakmak demek anne olamamamk başkalarının bebeğini kucağına aldığında gizlice ağlayıp bebeğin kokusunu içine çekebilmek demek .. Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek Hiç sebep yokken iki de bir belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek Her test için gittiğinde seni gören Sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek Çocuk tedavisi görürken ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum diye gözyaşı dökmek demek Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek Türbelere gidip Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et diye gözyaşlarıyla dua etmek demek Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, hadi gel artık tükeniyorum diye yalvarmak demek Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek
sevgili evlat hasreti çeken melekler bu yazıyı okuduğumda çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim bire bir duyguları yansıtan bi yazı bu yazıyı okuyan herkes bi şeyler bulacak kendinden .İnşallah bu hasreti çekenler bi an önce meleklerine kavuşurlar.... Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek Anne olamamak sokakta parkta gördüğü her bebeğin arkasından uzun süre bakmak demek anne olamamamk başkalarının bebeğini kucağına aldığında gizlice ağlayıp bebeğin kokusunu içine çekebilmek demek .. Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek Hiç sebep yokken iki de bir belki hamileyimdir deyip gidip test yaptırmak demek Her test için gittiğinde seni gören Sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek Çocuk tedavisi görürken ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum diye gözyaşı dökmek demek Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan çocuk yok mu? diye sorup, yaranı kanatması demek Türbelere gidip Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et diye gözyaşlarıyla dua etmek demek Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, hadi gel artık tükeniyorum diye yalvarmak demek Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek
arkadasim bu yumurta reservlerine nasil bakiyolar ? ben hic baktirmadim bana da anlatirmisin ?
off ağlatın beni yaa
gerçekten çok güzel bir yazı ama daha eklenecek o kadar çok şey varki...tabi en önemlisi bu yazıyı okurken o anları tekrar tekrar yaşayıp yine ağlamak demek
bnde okuyunca ağladımm..aaa aynanın karşısına geçip karnına yastık koyan bi ben değl mişim dedim..
yaaa evet bi sen değilsin ben de yaparım onu çoğu zman
off çok bunaldım artık yaaa dayanamıyorum sanki.az önce akraba gününden geldim,hepsinin bebeği var.yni evli kuzenimde hamileymiş.daha 20 yaşındamillet pat diye nasıl hamile kalıyo anlamıyorum.herkes bana acıyarak bakıyo sanki.bebek sevsem bir dert sevmesem bir dert.ıyyy kendimden soğudum valla
boşver canm sıkıntıya girmee...RABBİM HİÇ BİRİMİZİN GÖZÜNÜ YOLDA KOYMASIN İNŞALLAH...
dün gece eşim tarafından bir arkadaş aradı 3. ayı hamileyim aslında istemiyorduk ama oldugu için çok mutluyum dedi...
eşim de nasıl yaptınız dedi
ne yapsınn sorun oldugunu bile ible acaba biz mi yapmasını bilmiyoruzz dedi. :)
ayy Allah seniigüldürdün kız beni
dimi bazen ben de diyorum acaba yanlış mı yapıyoruz
öylee ama
tutacaksaa 1 sperm yetiyor oda var şükürrr...
ama olmuyorr ayaklarımı tavana dikmekten gına geldi artık....
ben bıraktım artık ayakları dikmeyi.bu ay hiiiçç dikkat etmiyorum.yeter artık yaa olacağı varsa böylede olur.
eşim kızıyo kaldır ayaklarını diye ama yok artık bıktım
ayy kız kıyamam....
bnde kaldırmam dersem eşim çok üzülürr hemen üstüne alır ne olsa olmuyor sende hklsın diye tiriplere girrer diye kaldırıyorum..
artık kafamın üstünde evde gezebilirim...
gçen kuzenım ayaklarını kaldırıyor musun falan bana taktik verecek uzandı böyle yap şöyle dedi...
bnde yaptıgımı gösterdim ayyy nasıl durabiliyorsun öylee dedi.... şok oldu kadınn...
aminnn.canm...hepsinden önemlisi varikoseli yenip değerlri düzelip hamile kalalımm inşallah diğerleri hallederiz inşallah bi şekilde..
sevgili evlat hasreti çeken melekler bu yazıyı okuduğumda çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim bire bir duyguları yansıtan bi yazı bu yazıyı okuyan herkes bi şeyler bulacak kendinden .İnşallah bu hasreti çekenler bi an önce meleklerine kavuşurlar.... Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek… Anne olamamak sokakta parkta gördüğü her bebeğin arkasından uzun süre bakmak demek anne olamamamk başkalarının bebeğini kucağına aldığında gizlice ağlayıp bebeğin kokusunu içine çekebilmek demek .. Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek… Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek… Her test için gittiğinde seni gören Sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek… Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek… Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek… Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek… Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek… Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek… Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek… Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek… Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek… Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek… Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?