Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

saol cnm. inşallah olacak Allah ın izniyle.. Rabbimden ümüdi kesmiyorum hiç bir zman ama kendime de söz geçiremiyorum.elimde değil çok üzülüyorum. benden sonra evlenenlerin bile çocukları oldu. beraber evlendiklermzmn 2.cilerine hamile
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve en kısa zmanda bizlerede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin..

geçen ay aşılama yaptırdım negatif sonuçlandı.şimdi doğal yolla olmasını bekliyoruz tatlım.olacak inşallah

kızlar selam,
bugün test yaptık.ameliyattan bir yıl sonraki değerlerimiz şöyle;
1 cc de : 9.000.000
toplam sayı :34.200.000
(a) ileri hareketli :%15
(b) yerinde hareketli .%23
(c) hareketsiz :62morfoloji :%2

bir önceki testte hız %0 dı.o testi tüp bebek merkezinde yaptırmıştık. bu ay artık tüp bebeğe geçelim demiştik ama değerler acaba yükselmeye mi başladı diye düşündüm. Yaşım da 32.artık beklemekten ve insanlara laf anlatmaktan yoruldum.ne yapayım açıkçası bilemiyorum.eşim de sıkıldı artık bu durumdan, sürekli gündemimiz bebek oldu. hiç bu kadar uzun süre istediğim bi şey olmamıştı.Olmayacak bi şey istediğimde kendime bahaneler buluyor bi şekilde vazgeçiyordum.ama bu isteğe bir bahane bulamıyorum.atamıyorum bu isteği içimden

Canim yaa kiyamam nereye gitsek nekadar kacsakta yok birinden kacsan oburune denk geliyoruz.Bazen diyorum Allah gunah yazmasin ama bencil kotu insanlarin her istedikleri oluyor istemeden hamile kaliyorlar cocuklarinin degerlerini bilmiyorlar ilgilenmiyorlar biz kopek gibi istiyoruz tabiri caizze ama yine de yok yook.Millet halden anlamiyor ki boylelerinin basina degilde bizim basimiza geliyor isyan etmiyorum asla ama gercek bu.

Yukselmis cnm evet ama dahada gerekiyormu bilmiyorum hamile kalacak olduktan sonra 8 milyonla kalanlar var nasip hayirlisi insallah kalirsin.Yasindan dolayi endiseleniyorsan asi yaptirin cnm ozaman benim yas 26 ben bile artik beklemek istemiyorum en fazla 1 yil daha beklicem sonra asi olmadi tup

Çok sağol canım Allah razı olsun.Ben de öyle olmasına yürekten inanıyorum.inşh herşey güzel olcak.
sen nasılsın bu arada ? 6 ay olmuştur test verdiniz mi?geçmişi okuyamadım.

ne yapayım canım aynı 7.ayımıza girdik .6.ay test verdik canım hız dışında değerlerimizin hepsi normale döndü

sperm konsantrasyonı:25 milyon
sperm sayısı:76 milyon
morfoloji:%33
hareketlilik%61
oldu canım doktor normal yolla hamile kalabilirsin bekleyin dedi bakalım canım. allah nasip ederse inş olur. allah yardımcımız olsun.

tatlım yaprak aktarda satılır mı bilmiyorum annem bi yerlerden bulup getirmişti...valla havuç kürü yerine istersen çakşır otunu kullan tatlım baya etkili bir kür diyorlar.ne demek tatlım her zaman istediğin kadar soru sorabilirsin seve seve cevap veririm.

Ben iyi olmaya calistikca hayat beni neden neden kotu yapmaya calisiyor neden?Az once disaridan geldik yine ne oldu diyeceksiniz ama inanin bende yoruldum artik uzulmekten ayni seylere olmuyor iste.Esim ben arkadasi esi 4umuz yemege gittik esi yabanci 2.ye hamile butun gece yemekte iste bebegin nasil tekmeledigini esinin tekmelerken karnini nasil oksadigini gormek icin sabirsizlanidigini ilk cocugu 2 yasinda hasta oldugunda nasil icinin acidigindan bahsetti.Istemedigi halde surpriz bir hamilelik oldugundan vs..Ya benim benim icimin acisini bilen varmi acaba?Ben,biz ne zaman iyilesecegiz.Kaldiramiyorum artik yine agliyorum yine bunlari yazarken esim gormeden.Komedi filmine gittik kadin hamilelik testi yapiyor benim gozlerim doluyor komedi filminde dusunebiliyormusunuz?Belki de hicbir zaman bebegimiz olmayacak bunu kabullensem iyi olacak ama yapamiyorum iste o kadar denememe ragmen.Sorunumuzu biliyorlar eside bu kadinda bana calismalara basladiniz mi vs diye sordu.Yemin ediyorum kiskanmiyorum halimize aciyorum uzuluyorum sadece ic geciriyorum boyle otururken bile ahh uhh diye hani hamileler rahatca oturup kalkamazya ona bile imrendim.Sizi de uzuyorum caninizi SIktiysam,moralinizi bozduysam affolaSadece yazmak istedim hemen eve gelir gelmez....Cunku icim cok aciyor sanki nefes alamiyorum kalbim sIkIsiyor.

Son düzenleme:

üzülme canım anlıyorum seni ama sen baya yoğun yaşıyorsun anladığım kadarıyla bu durumu kaldıramıyorsun ama tatlım yapacak keşke bir şey olsa...burada hepimiz aynı durumdayız canım sabretmek lazım... senden isteğim canım iyileşme süresinde umut var nede olsa yeniden korunmayı bırakmış gibi yeniden bebek düşünüyor gibi düşünmen geçmişe sine çek yanı...ben öyle düşünüyorum bak ameliyatın üstünden 7 ay geçti hala bebek yok ama en azından bu ameliyat geçmişi az da olsa sildirdi. sanki 7 aydır bebek istiyormuşuz gibi düşünmeme neden oldu iyi de oldu tabii 1 seneye kadar olmazsa artık alternatif olarak aşılama ya da tüpe yöneleceğiz...

tatlım kiminde ameliyat erken etki yaparken kiminde geç yapıyor bize en son gittiğimiz doktor bazen 2 yıla kadar tam olarak düzelmeler oluyor dedi, sizin değerlerinizde artış olması iyi bir şey canım. ileri hızlınız çok iyi artmış canım bizim de ileri hızlımız düşük canım kür ya da ilaç kullandınız mı kendiliğinden mi arttı?

Arkadaşlar Merhaba...Aşılama yolundaki tecrübelerimi yazmak istiyorum...
1.eşim sol varikosel (3. derece) nedeniyle ameliyat oldu.ameliyat öncesi sperm sayısı 200.000/ml motilite %20
2.klomen ve trental tedavisi aldı 3 ay,ek olarak en önemlisi keçi boynuzu kürü ve proxeed plus kullandı.(keçi boynuzu kesinlikle çok etkili oldu)
3.3ay sonrasında sperm sayısı 19 milyon motilite %42 idi
4.gonalf 150 yi 8gün kullandım.20mm ve 15mm yumurtalar oluştu.ovitrelladan 36 saat sonra aşılamam yapıldı(3gün önce)
5.aşılama esnasında sperm sayısı 19 milyondu yıkama sonrası 6milyon hareketli sperm ile aşılama yapıldı
şimdi ise bende heyecanla bekliyorum..bu ilk aşılama tecrübemiz...kasıklarımda biraz ağrım ve şişkinliğim var ama bu her sabah kullandığım crino jelle bağlı olabilir(içindeki progesterona bağlı)...
Gazi Hastanesinde Ahmet ERDEM şiddetle tavsiye ediyorum

arkadasim bu yumurta reservlerine nasil bakiyolar ? ben hic baktirmadim bana da anlatirmisin ?

canım iyi artış olmuş inş aşılaman tutar canım bakalım ben ne zaman yaptıracağım ilk aşılamamı hiç hastanelere gitmek istemiyorum gına geldi artık

Hayirli olsun arkadasim- esin ne zaman ameliyat oldu ?? degerleri cok cikmis .. bu sayi toplam sayi mi ml de ki sayi mi >>
dualarimiz seninle insallah tez zamanda hamile oldugunun haberini aliriz ..

arkadasim bu yumurta reservlerine nasil bakiyolar ? ben hic baktirmadim bana da anlatirmisin ?

merhaba canım,bildiğim kadarıyla yumurta rezervi için önce fsh bakılıyor.fsh eğer kritik seviyedeyse(tam sayısal değerleri bilmiyorum şu an ama araştırıp bulabiliriz)yine kan alıyorlar ve amh testi yapıyorlar.geçenlerde bir kadın doğum uzmanından dinlemiştim amh testi bize kadının yumurtalık rezervi ile ilgili net bilgiyi veriyor ama önce fsh alarm vermeli demişti.yani canım amh testi yaptırarak öğrenebilirsin.benim bildiklerim bu kadar.

saol canim ben hormonlara baktirali bayagi oldu ama sorun yok demisti dr .. bir umudumda tabi annemin beni 40 yasinda dunyaya getirmis olmasi :) yumurtalik reservi menapoz anneden gelen birsey .. bakalim insallah cok uzun surmez bu durumumuz ..

inşallah canım.evet annenden dolayı da şans yüksektir inşallah.şimdi biraz baktımda fsh yüksek olursa galiba doktorlar amh istiyor.sana zaten sorun yok demişlerse problem yoktur inşallah...

canım aşılaman hayırlı olsun.inşallah hayırlı sonuçlar almak da nasip olur.sana bazı sorularım var cevaplarsan sevinirim.
1.eşinin ameliyatından ne kadar süre sonra aşılama yaptırdınız?3 ay mı?
2.eşin klomen ve keçiboynuzu kürünü birliktemi kullandı?daha sonra hormon testi yaptırdınız mı?hormonlarında bir sıkıntı oluşmadı değil mi?
3.bildiğim kadarıyla ahmet erdem artık gazi hastanesinde değil.özel muayenehanesi var.peki muayene ve aşılama ücreti ne kadara mal oldu?

ÖYLE CANM İMTİHAN..sıkıntı yaşamadan bolluğa düşmeyeceiz demek ki...çok sıkıntılar yaşamışsın inşallah düzelelcek dualrım seninle tatlım...
5 gn ün kalmış test yapmaya işalah değerlerinz düzelmiştirde az da olsa rahtalarısın cnm...

bizde 5 ay doldu 7 ya da 14 gün sonra tekrar test yapacağız...doktor ameliyata karşılık alamadık dedi tüp bebek yapın dedi..6. ayı bkleyin falan demedi ama ilk 6 ay önemli ..bizde bkledik vitamin takviye aldık eşim 1 aydır kullnıyor bakalım göreceğiz nasıl olacak ..annem bir hafta sonra ameliyat olacak eşime gitmişken test yap diyorum oda 14 günü bkliyelim diyor...nasip RABBİM İNŞALLAH YARDIMCIMIZ OLACAK...

inş tatlım ceviz yaprağı kürü iyi geldi diye düşünüyorum hepsi bitkisel kürler bence sırayla dene tatlım mutlaka birinin faydası olur.

inşalah tatlım..eşimde varikosel ..hemoraid..varis..mide ülseri..sinüzit ... Tansiyon var hepsi için ayrı ayrı bişeyler hazırlamak adamın ağzına sokmak zor y en azından birinden kurtulsak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…