Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Amin cnm biliyorum nasil oldugunu igrenc bir duygu hickira hickira aglayip sonra kusuyordum mide agrisi cekiyordum simdi aglamiyorum ama cok asiri dusunuyorum basim kazan gibi 7/24 dusunceler uyurken bile rahat uyumuyorum,surekli dusunup yattigim icin kabuslar goruyorum.Sizi bilmem ama bizimki ameliyattan degil var olan bi sorundu zaten bilmiyorum nereye kadar nezamana kadar sabredebilirim.Boyle sorunlar oldugu icin insan iyi davranir dimi benimiki tam tersine kotu davraniyor hicbisey umrunda degil o daha cok uzuyor.Olmadi bi doktora gidin sorun ben muayene gununu bekliyorum 3 ay sonra ozaman sorucam doktora halen gecmedi artik bisey ver diye boyle evlilik mi olur yaa.

anlıyorum seni tatlım kıskanmak değil imrenmek oluyor bizim ki ...allahım hepimize nasip eder inş her geçen gün içimde büyüyor allah yardımcımız olsun ya çok kötü dönemden geçiyorum bu ay daha bi yoğunlaştı

evet canım dediğin çok doğru bu sorununa rağmen eşine en iyi şekilde davrandığını söylüyorsun eşinin umursamaz tavrı inan çok ağır bi durum bende olsam aynı hissederdim yani ben kendimden fedakarlık ederken o benim için etmeyecek dayanamam ki

kiskanmak degil, senin kayinvalidende iyice abartmis yani...
benimkide her telefon actigimda soruyordu, taki ben diyene kadar ...oglunda sorun diyene kadar, simdi sormuyor bile. kimselerin haberi yok bir kendi ailemden baska, baskalarini birde cekemem, neden olmadi, nicin olmuyor, neden böyle, neden söyle diyeee...

ben bir bos gebelik gecirdim, cok sevinmistik, ama maalesef allahim bana layik görmedi
seni cok iyi anliyorum canim..bende ayniyim, bende istemiyorum, cocuk sevmiyorum, artik cok sogudum, belki millet diyordur bu niye sevmiyor benim cocugumu, millet anlamaz canim anlaaammaaazzz...saaaak diyince oluyor iste bizlerde böyle imtihandan geciyoruz.
her serde bir hayir vardir ama bazende cok üzülüyorum, gecen ay resmen oturdum adetim geldiginde agladim....hüngür hüngür anlatamam, hic böyle birsey yapmazdim, ama yas geciyor dedigin gibi...
kac yasindasin?

amin insallah canim hepimizie allahim nasip eder...
evet kiskanmak degil, baskalari adina cok seviniyorum, ben kendime üzülüyorum, bunuda millet anlamiyor ondanda söylemiyorum.

canm benm inann esın bu durumun farkında oldugundan sana kotu davranıyo cunku kendı bıle kabul edemıyo bu durumu evlılıgın tadı bu ya karıkoca arasında en buyuk ıletısım psikolojık yardım alamsı sart canm pekı ne kadar surede bı ılıskı yasıyosunuz ozel olmazsa bole gderse nasıl evlat sahıbı olcaksınz kendı cok yıpratıyosun kıyamam sana tatlım benm bıraz daha sabret allah bı cıkıs yolu gostercek sana zor bı ımtıhan

canm benm yapma bole esının degerlerı duzeldı senın takvıyelerle dahada duzelcek ınan buna en yakın zamnda hamıle kalcan içime doguyor sıkıntı yapma lutfen

canm benm yapma bole esının degerlerı duzeldı senın takvıyelerle dahada duzelcek ınan buna en yakın zamnda hamıle kalcan içime doguyor sıkıntı yapma lutfen

evet canım hızımız az bu seferde onu kafamıza taktık illa kafamıza takacak bir şey buluyoruz çok canım sıkılıyor canım.bazen düşünüyorum niye niye böyle şeyler yaşıyoruz aklıma hiç gelmezdi böyle bi sorunumuz olacağı .yinede halime tabiki şükür ama bazen dayanılmaz oluyor

kızlar merhaba,
öncelikle bana moral vermek için burada yazan tüm arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim.
bugün ameliyatımızı olduk.çok şükür ameliyat iyi geçti.eşim de gayet metanetliydi.
akşam evimize geldik. şimdi dinleniyor eşim.cumartesi günü doktora kontrole gidicez inşallah.

kızlar doktor bize ağrı kesici antibiyotik,evicap,klomen ve neofortel m verdi.antibiyotik ve ağrı kesici ilk 5 gün diğerlerini ise 3 ay kullanıcaz.yalnız bu neoforteli hiçbir eczanede ve ecza deposunda bulamadık.internetten araştırdım proxeed benzeri bir ilaç içinde selenyum,folik asit,vitaminler falan var.yarın iyice bir araştırıp olmazsa doktora sorucam proxeed alalım mı diye?sizler neler kullanıyorsunuz.biz bunun yanısıra keçiboynuzu kürü,zeytinyağında bekletilmiş incir de yapmayı düşünüyoruz.inşallah başka yapabileceğimiz takviyeler var mı?inşallah bu bekleyişlerimiz ve emeklerimiz hayırlıyla neticelenir.

Sorma canim oyuzden moralim hep cok kotu zaten gurbet ellerde bide bu sorunlar inan isten gelirim yorgun olurum o evde oturuyor olur gelir yemegini koyarim bazen evde yemek olmaz kaynana da yapmaz cogu zaman biseyler hazirlarim utusunu yaparim bi de benden cay kahve ister ses etmem sirf o iyi olsun iyi hissetsin diye hemen gider getiririm ama yinede kiymet bilen yok iste.Oyle iste benim cilem bir iki degil dostlar

Abartmayi gosterisi cok sever zaten yle dusuk karakterli bi insan.Bende soyledim artik eskisi kadar bunaltmiyor halen zir cahillikleri olmuyor degil adetim olur ondan dolayi midem bulanir yada yine olmadi diye uzuntuden hasta olurum ayyyy kiizz yoksa hamilemisin diye ciddi ciddi soruslari yokmu bide cileden cikariyor.Bende kucagima vermeye kalktilar bikeresinde elime alsam hastanenin ortasinda hungur hungur aglicam yani o derece dedim tutamam dusururum falan korkuyorum dedim sonra deliler gibi saatlerce agladim bogazimda dugumler hastaneye bebek gormeye gitmistik.Orda kizin ailesi tanidiklar ne bekliyosun vs olmaz bak yasin geciyor laflari.......Ben 26 olacagim yakinda.Benden kucuklerin 2 tane cocugu var Sen kac yasindasin?

Evet belki kendini eksik hissediyor ondan belli olmuyor bazen benim israrimla tabiki 2-3 gune bir olur bazen haftada 1 falan olur mesela bak 1 hafta oldu bisey yapmadik.Zaten yum gunum gectigi icin umursamiyorum adet olurum yakinda ondan yaklasasim gelmiyor adama hic o derece sogudum artik boyle yaptikca.Bu yasta yapmaktan soguduk resmen.Bende diyorum yapmazsak ben nasil hamile kalcam sana gelmicem de kime gitcem diyorum onu da yok yorgunum virt zirt bahaneleri buluyor ondan diyorum sanki ben sabah aksam yatiyorum yorulmuyorum hic.Offf Allahim offff bana yardim etsin bi cikis yolu gostersin dayanamiyorum hersey cok ustume geliyor.Psikolojim mahfoldu

Gecmis olsun cnim insallah guzel sonuclar alirsiniz

Ben o dayanilmazlik hissini cok iyi biliyorum

hayır,sana katılmıyorum.

bizzat yaşamış olarak anlatayım.
eşimin ameliyattan önce morfoloji% 0 idi, şuanda%70 yani normale döndü.
hız,%40lardayken şuanda %80-85,sayı 9 milyonken şuanda 50 milyon

boşuna moral bozmayalım,mutlaka hepsine faydası oluyor ameliyatın.

masallah canim sonuclariniza ne kadar surede buna ulastiniz ? bizimde 8 milyondu morfoloji 40 idi ama olu sperm % 75 - az hareketli % 25 - ileri hareketli hic yoktu .. bakalim test yaptirabilirsek bizde sonucu gorrucez ..4 ay oldu bizim ameliyat olali daha gidemedik bakalim .. sizin su anda dogal yollarla olur insallah degilmi ? daha mi hizli olsun diye asilama yaptiniz ? cok soru sordum kusura bakma canim ya ..

canım valla ne bileyim ben de yazan kişinin yalancısıyım,aynen o şekilde yazmış hatta boşuna hayal kurmayın demiş.Sonuçta herkeste aynı sonuç verecek diye bişey yok..ama her duruma karşı hazırlıklı olmalıyız.doktor bile eşime dedi % 100 iyileşecek diye bişey söyleyemem ama ameliyat olunca iyileşme ihtimalin var dedi.bu hastalık tuhaf bir hastalık ama umarım herkeste iyi sonuç verir..

tatlım zaten bu varikosel ameliyatının başarı oranı %75 %20 değerlerin aynı kalması % 5 de değerlerin düşeme ihtimali var eşlerimiz bunu bilerek ameliyat oluyor ve imza atıyorlar garanti bi ameliyat demiyor doktorlar fakat şöyle bi durum söz konusu eğer spermlerin şekil bozukluğunun nedeni gerçekten varikosel kaynaklı ise o zaman ameliyat olan kişiler mutlaka ameliyatın faydasını görür. onu yazan kişi % 5 lik kısımdır canım %75 gibi başarı sağlanıyorsa gerçekten sorun varikoselse ameliyat olmaya değer bence.bizimde morfolojimiz sıfır dı yani kaç kere sfır gördük şuan %33 oldu canım hareketlilik %20 falandı şuan %61 oldu bakalım takviye ilaç içiyor eşim 5 martta tekrar test yaptıracağız o zaman ilaçla birlikte belki de daha artacak...

Son düzenleme:

tatlım naber kaç gündür yazışamıyoruz seninle nasılsın nasıl gidiyor? bende ovulasyon takibi yapmaya başladım fakat bir türlü çift çizgiyi yakalayamadım 10.günden başladım bugün 15.gün akşam 8 gibi yapıyorum acaba geç mi oluyor ya allahım kendime sorun yaratıyorum keşke almasaydım eşim ısrar edince alayım bari dedim alınca da yapmadan duramıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…