Erkek İnfertilitesi Varikosel ile mücadelemiz başlıyor.eşi varikosel olup tedavi olan ve olmayı düşünenl

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canim bende uzunbir surecten sonra adet oldum duzenim iyice bozuldu.moralimde bozuk allahtan umit kesilmez allahtan dilerim kimse bu hisleri yasamasin ne zor.Rabbim beterinden korusun yinede dermansiz dert vermesin kimselere.sizinde moralinizi bozdum ya hakkinizi helal edin uzduysem

arkadasim uzulmemeliyiz cunku bir suru sansimiz var - yani durumumuz o kadar da kotu degil - bugun bir arkadasla konustum da kocasinda azospermi var sanirim hic spermi yok ve ameliyatla alabilirler belki o da bulurlarsa -ayrica kizcagiz 35 yasinda erken menapoza girdi yani durumlari cok kotu bugun azospermi konusundki yazismalarida okudum neler var neler halimize binlerce kez sukur .. elbette zor her ay beklemek umutlanmak ugrasmak ama cok kotu durumda olanlar var bizden .. ALLAH dogru zamani bilir vakti gelince olur insallah hepimizin ..

Haklisin canim bugunumuze sukur.Allah buyuktur elbet bizimde hakkimizda hayirlisini verecek ama bazen elde olmuyor uzulmemek.bu aralar kotuyum elimde olmadan

ehh hadi bakalim ablacim baslayalim yapabilirsem zaten konustugumuz yokki be abla kotu soz soyleyeyim ben ona yaparsam bi surat asarim okadar.O da kadi kizinda da olur yani bi kusur.

Bu arada kizlar dun gece oyle muhtesem bi ruya gordum ki neler hisseetigimi anlatamam harika bir duyguydu.Once Turkiyeye aksama ucacak oldugumu gordum sonra birisi kiz bebegi veriyor kucagima birden o benim oluyor ama oyle boyle tatli degil yeni dogmus ve bana gulumsuyor omzuma sariliyor falan ben ucakta usur diye basliyorum alisveris merkezinde battaniye aramaya kaynanamla ariyorum.Diyorum surda var gecen gun gormustum yok bi tane bile bulamiyorum hepsi satilmis soryurum gorevliye surda var diyorama yok kucuk el havlusu gibi bi turlu bulamadim sonra bebek boynuma sarilip uyuyup kaliyor kokusunu icime cekiyorum tamam ben seni birakmam artik bebegim diyip bende ona simsiki sariliyorum bi ara kolum agriyor kucaklamaktan birakmicam seni bebegim diyorum sanirim o cennetin kokusuydu oyle guzeldiki gun boyunca burnumda tuttu o koku tekrar hissetmeye calistim ama olmadi suan bunlari yazarkende gozyaslarima hakim olamiyorum cok etkiledi bu ruya beniCunku o koku harikaydi resmen hissettim bembeyaz melek gibi bir cocuktu Allahim insallah bana onu nasip eder hep erkek bebek gorurdum ruyamda bu sefer kiz gordum.Kaynanama anlattim o da diyorki bende hep yumurta goruyorum kesin hamilesin diyor bana arkadaslari gelinini ruyamda gordum hamilemi diye soruyorlarmis.Dogru duzgun birliktemi oldukta sanki hamile kalacagimInsallah Allahim bir mucize verir

ya sorma canım valla süper yazmışsın.aynen dediğin gibi düşünüyroum.Zaten çocuk olunca bırakıcam işi,kendi halletsin düşünsün.Zaten evi de benim zorlamamla aldık.ama hiç dikkat etmiyor harcamaya,çocuk konusuna gelince hemen borcu düşünüyor hem istiyor çocuğu hem de sıkışacağını da düşünüyor...neyse bakalım senin dediğin gıdaları denicem.iki gün sürer diyet sonra yine başlar sanırım içmeye.olmassa incir kürü yaparım suyu içince kilo alacağını düşünmez...sağol canım önerin için teşekkürler

yok tatlım hepimiz aynı durumdayız allah beterinden sakınsın canım dua etmekte başka çaremiz yok canım.vakti zamanı gelnce olacak ama işte biz o zamanı bilmediğimiz için endişe ediyoruz acaba olacak mı diye allahım elini açan kullarını geri çevirmez inş tez zamanda nasip eder(amin)

Varikosel belasi yetmiyordu sanki birde sertlesme sorunu da var neden boyle oluyor anlamiyorum cok yorgunum uzgunum napicagimi bilmiyorum dusun dusun delirecegim ben

cnm ne zaman ameliyat oldunuz esin onceden de mi boyleydi 1 hafdadir bu sorunu bizde yasiyoruz cok kotu bir durum bizim subatin15 de 4.ayimz dolucak cok korkuyorum onceleri hic boyle bir sorunumuz yoktu ameliyatdan mi kaynaklaniyor acaba dusunyorum yoksa psikolojikmi

teşekkür ederim canım.
inşallah biz de yarın hayırlısıyla ameliyatımızı olup geliriz.
sonrasında da hepimiz bebişlerimize kavuşuruz inşallah.

Yok canim yaaa ameliyattan degil ameliyat daha bunlara yardimci oluyor ama bu kafasi basmayan erkekler anlamiyor oyuzden psikolojik sizinki cunku heralde anladigim kadariyla oncesinde yoktu.Daha oncede oluyormuydu?Benim esimle evlendigimden beri var bu sorun.Esin sadece 1 haftadir oyleyse ustune gitme rahatlatmaya calis oyle olsa bile saril gulumse cok zor yapmasi ama yap.Insanin icinin aglarken yuzunun gulmesi cok kotu birsey.Esim ocak 14te ameliyat oldu daha yeni :/

Son düzenleme:
teşekkür ederim canım.
inşallah biz de yarın hayırlısıyla ameliyatımızı olup geliriz.
sonrasında da hepimiz bebişlerimize kavuşuruz inşallah.

şimdiden çok çok geçmiş olsun canım inş ameliyatınız çok iyi geçer.hayırlı haberlerini bekliyoruz canım gelişmeleri yazarsın kendine çok iyi bak tatlım.

merhaba,
bende aranıza katıldım. hemen şöyle anlatayım.3,5 yıllık evliyim.2,5 yıl korunduk. korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım ama kimyasak gebelikti gecen sene nisan ayıydı.(2013nisan) o zamandan bu zmana 10 ay oldu neredeyse hamile kalamadım dr.a gttim bende herşey normal. eşimin sperm testi ml.de 12.milyon 800 bin hareketlilik a+b % 25 morfoloji normal yazdıyor ama inanmadım nedense kesin oida bzuktur. el ile muaynede hafif varikosel var etkileyeceğini sanmam sperm sayısını demişti. sonucu görünce aa baya etkilemiş ameliyat dedi...
tabi ben ozman (1 ay kadar önce ) hiç bişi bilmiyorum yok mu bunun bir ilacı fln dedim çünkü eşim kan bile aldıramaz bayılır hayatta bir tane bile ağrı kesici içmez hastaneden nefret eder. ameliyatı düşünemiyorum... neyse ben öyle diyince rica minnet proxceed plus yazdı. pahalı bi ilaç 1 ay kullanın gelin test yapalım dedi. normalde spermlerin 75 günde bir yenilendiğini fln uzun uzun anlattı ameliyatın ne kadar basit oldugunu vs.çok ilgili bi dr.du. hatta diğer üroloğ uda çağırdı ikisiberaber benle yarım saat fln konuştular neyse.
ben o gün bügündür deli gbi araştırmalar yapıyorum çok şy öğrendim gördümki varikosel varsa ne yapılırsa yapılsın sayı hız vs. iyileşmiyor tek çözüm ameliyat. pazartesi 2.test e gideceğiz. eşime yedirip içirdiklerimin haddi hesabı yok. proxceed sabahları domates püresi( likopen çok iyi geliyor maddi durumunuz iyiyse gnc den özünüde alabilrsnz) saf z.yağında bekleyilmiş kuru incir, arı sütü bal polen propolis ginseng ve ısırgan tohumu karşımı, akşamları keçi boynuzu kürü, hergün 1 avuç kabak çekirdeği( omega 3 için) ceviz fındık kaju a.fıstığı yaban mersini kru üzüm karşımı 1 avuç, hafta da 3 kez evicap,akşamları taze sıkma meyve suyu...... fln filan hergün yeşillikli salata haftada bir kez balık... vs... ama içimden bir ses bunların hiç bir işe yaramadığını söylüyor. pazartesiyi iple çekiyorum. sonuç düşük çıkarsa dr. ameliyat diyecek. en az 2 dr.a daha gidip kesin kararı vermek isitiyorum. eşim bu arada amelyat olmam demiyor ama korkuyor belli. olursam olucam napıyım diyor. bu arada ilk gttiğimzde hormon tahlil ultrason fln istemedi.
ben bu gidişimizde hepsini yapmasını isteyeceğim. vakit kaybetmeden amelyat olmasını istiyorum hatta yaza kadar (ağustos ta 6 ay olur hemen ameliyat olursa) bekleyip olmazsa tüp denemek istiyorum.( biliyorum çok sabırsızım ama dayanamıyorum artık) öğretmnim yazın olması benm için çok iyi olur çünkü.
işte böyle ... ruh hal,mden hiç bahsetmiyorum hepiniz çok iyi biliyorsunuzzaten... dua ediyorum hep... biliyorum sonsuz inanıyorum Rabbim nasip edecek. O ol derse olur hiç bişi engel değil.... nice mucize denebilecek hikayeler okuyoruz burda biliyorsunuz...

pazartesi test sonuçlarını tekrar yazarım... bol bol dua edelim birbrimize... bizi bizden başka kimse anlamaz...ama Rabbimden ümidide kesmeyelim...

Hosgeldin canim aramiza gecmis olsun gonul isterdiki keske buralara kimsenin yolu dusmeseydi ama buda bizim kaderimiz iste.Esinin o saydiklarini yemesi icmesi cok iyi mutlaka faydasi olur multivitaminde kullandir hergun bunlarin yaninda.Ameliyattan korkmayin bende cok korkuyordum hatta ameliyat gunu bile cok stresliydim stresten kendimi hasta yaptim bosu bosuna cok agri hissetmiyolar erkeklerin en hassas yerleri orasi oldugu icin cok aciyacak gibi falan dusunuyorlar zaten kasiktan yapiyorlar organla bi alakasi olmuyor ameliyatin korkmasin kesinlikle olsun zarari degil faydasini gorursunuz.Neler hissettigini herkes inan burda fazalasiyla biiliyor herkes ne yasadiklarimizi biliyor hissederek icten cevap veriyor.Insallah Allahta bize bir mucize verirde en kisa zamanda bu zahmetlere gerek kalmaz.Yeni gelismeler olursa bizleri haberdar et canim Allah gonlune gore versin

arkadasim hosgeldin bende yeniyim bir haftadir falan aktif takip ediyorum .. esinin hormon testlerini mutlaka yaptirin belki hormonlar etkilemis olabilir sonucu .. havuc ve muz da yesin .. bu arada cok sanslisin bunlari yiyor esin - benimki hic umrunda degil ne kadar hazir gida varsa onu yiyor .. varikosel olup cougu olan bi suru kisi varmis .. ameliyat sonrasida iyilesme bayagi bi zaman aliyor benim esim ameliyat olmadan once danismistim ben dr a - acaba asilama mi yaptirsam yoksa ameliyat mi olsa diye sormustum - bizde ileri hizli hic yoktu sayi da daha azdi .. dua dan baska bisey gelmiyor elimizden - bazen dusunuyorum 1 tane sperm zaten gerekli ALLAH c.c ol derse olur belki biraz manevi yonden guclenmemiz ve cok dua etmemiz sabretmemiz gerekiyor .. ALLAH yardimcimiz olsun

canım bu yazdıklarının benzerini ben yaşadım ilk doktora gittiğimiz zaman değerlerimiz düşük çıktı doktor şekil bozukluğu var dedi tekrar test falan filan istedi en sonunda dayanamayıp doktora sorduk bu spermler ilaçla falan düzelmiyor mu herşeyin ilacı var bunun neden yok falan diye doktor proxeed plus verdi 3 ay kulandık ama hiç bir şey değişmedi tek çözüm ameliyattı olduk ve üstünden 6 ay geçti değerlerimiz de düzeldi şimdi ise beklemek kaldı geriye bekleyin olur dedi dr.bekliyoruz rabbim yazdıysa kaderimize tabii...inş her şey yolunda gider tatlım sonuçlarını paylaşırsın bizimle.

canim biz 09.2012 de evlendik hic korunmadik
gecen sene agustosta hamile kaldim ama bos gebelik gecirdim
simdi deniyoruz, ama sonuc negatif....asilama bile oldum 2 ay önce suan adetimi bekliyorum ondan sonra yine asilama olacak insallah
siz kac aydir yildir istiyorsunuz?

evet degerler düsük canim....doktor randevusunu aldim bir ay sonraya verdiler maalesef.
yok esim hemen kabul etti, önce burda böyle bir ameliyat olunacani ögrendim sonrada esime randevu aldim, hic sestenmedi.
Degerler yinemi düsük?
esim 5 tane hap aliyor vitamin haplari ama yinede düsük cikiyor.doktor önermisti. bakalim ne olacak

canım bizde 2,5 yıldır istiyoruz olmuyor. eşim ve ben gerekli tüm tetkiklerden geçtik eşimde varikosel çıktı sonra ameliyat oldu şuan değerleri düzeldi bekliyoruz normal yolla olur diyor doktorumuz...allah kimseyi evlatsız bırakmasın çok zor bir durum bazen dayanılmaz oluyor allahım sabrını veriyor ama

Kızlar bugün bir yerde okudum sizi bilgilendirmek istedim.Varikosel ameliyatı olan bir kişi yazmış.Varikosel ameliyatı sperm sayısı ve şekil bozukluğuna fazla etki etmiyormuş.İleri hızlı hareketini artırmakta etkisi büyükmüş.şekil bozukluğu olduğu için ameliyatın faydası olmamış.Direk tüp bebek yapmak zorunda kalmışlar.bilginiz olsun

haklisin bazen cok üzülüyoruz.. ne hissetiklerini anlaya biliyorum canim...ümitsizliye bile kabuluyorum...ama elden gelen birsey yok. evet cok zor birsey evlat sahibi olamamak ama bizimde imtanimiz böyleymis...sabir ile bekliceyiz insallah allahim bizede nasip eder..kucagimizi doldurur insallah en kisa zamanda.

derdi veren allah dermaninida verir canim...her yolu bizde deniyoruz. asilama olacayim insallah (2.kere). sonra ne olur bilemem. bazen ümidimde sabrimda kalmiyor.....bazen cocuk bebek sesine bile gelemiyorum. hata bebegi olan kisinin bile yanina varmak istemiyorum. hamile kalan oldumu üzülüyorum (onun adina seviniyorum) bu kiskanmak degil hani nasil desem üzülüyorum, beni herhalde iyi anlyiorsundur

Bende 1.5 yildir deniyorum daha yeni ameliyat olduk daha yolum cokmus gibi geliyor beklemek istemiyorum artikSeni okadar iyi anliyorum ki eve cocuklu biri gelsin istemiyorum.Butun kuzenlerim esimin tanidiklari benim arkadaslarim hep hamile facebooka koyuyorlar hamile fotograflari nasil icim aciyor biliyormusun.Kaynanamla yasiyorum hep beni goturmeye calisir boyle insanlarin evine kucagima bebek vermeye kalkisirlar kucaklada seninde olsun vs bisuru laf cabasi.Anlatmiyorum bile.Kiskanclik degil bu ben kendi halime uzuluyorum neden Allahim olmuyor diye kendimi kotu hissediyorum.Kaynanam ben uzuluyorum gitmek istemiyorum diyince bana sen kiskancsin dedi suratima biliyormusun nasil aglamistim odamda.Dedim bu kiskaclik degil ben kendi halime uzuluyorum seninde ikinci cocugun tedaviyle olmus 7 sene beklemissin bunu sen bari deme dedim ama sen bile anlayamazsin en azindan 1 tane varmis dedim.Anlamiyorlar ki insanlar ne yasadigini yasayan bilir burdaki herkes ayni durumda canim senle anliyoruz.Insallah asilaman tutar benimde martta asilama icin doktor gorusmem var insallah hicbiseylere gerek kalmadan kendiliginden olur.Beklemesi cok zor zaman geciyor yas geciyor

evet canm ameliyatdan once boyle bir sorunumuz yoktu hatta diyebilirim ki sonra cok cok duzelme oldu.1 hafdadir boyle onceleri kusdum agladim ama simdi unutturmaya calisiyorum zamana biraktim anlican icimde supheler var korkuyorum amelyatdan mi kaynaklaniyor acaba cnm sizinkisi yeni daha rabbim emeklerimizi bosa cikarmasin aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…