merhaba,
bende aranıza katıldım. hemen şöyle anlatayım.3,5 yıllık evliyim.2,5 yıl korunduk. korunmayı bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım ama kimyasak gebelikti gecen sene nisan ayıydı.(2013nisan) o zamandan bu zmana 10 ay oldu neredeyse hamile kalamadım dr.a gttim bende herşey normal. eşimin sperm testi ml.de 12.milyon 800 bin hareketlilik a+b % 25

morfoloji normal yazdıyor ama inanmadım nedense kesin oida bzuktur. el ile muaynede hafif varikosel var etkileyeceğini sanmam sperm sayısını demişti. sonucu görünce aa baya etkilemiş ameliyat dedi...
tabi ben ozman (1 ay kadar önce ) hiç bişi bilmiyorum yok mu bunun bir ilacı fln dedim çünkü eşim kan bile aldıramaz bayılır hayatta bir tane bile ağrı kesici içmez hastaneden nefret eder. ameliyatı düşünemiyorum...

neyse ben öyle diyince rica minnet proxceed plus yazdı. pahalı bi ilaç 1 ay kullanın gelin test yapalım dedi. normalde spermlerin 75 günde bir yenilendiğini fln uzun uzun anlattı ameliyatın ne kadar basit oldugunu vs.çok ilgili bi dr.du. hatta diğer üroloğ uda çağırdı ikisiberaber benle yarım saat fln konuştular neyse.
ben o gün bügündür deli gbi araştırmalar yapıyorum çok şy öğrendim gördümki varikosel varsa ne yapılırsa yapılsın sayı hız vs. iyileşmiyor tek çözüm ameliyat. pazartesi 2.test e gideceğiz. eşime yedirip içirdiklerimin haddi hesabı yok. proxceed sabahları domates püresi( likopen çok iyi geliyor maddi durumunuz iyiyse gnc den özünüde alabilrsnz) saf z.yağında bekleyilmiş kuru incir, arı sütü bal polen propolis ginseng ve ısırgan tohumu karşımı, akşamları keçi boynuzu kürü, hergün 1 avuç kabak çekirdeği( omega 3 için) ceviz fındık kaju a.fıstığı yaban mersini kru üzüm karşımı 1 avuç, hafta da 3 kez evicap,akşamları taze sıkma meyve suyu...... fln filan hergün yeşillikli salata haftada bir kez balık... vs... ama içimden bir ses bunların hiç bir işe yaramadığını söylüyor. pazartesiyi iple çekiyorum. sonuç düşük çıkarsa dr. ameliyat diyecek. en az 2 dr.a daha gidip kesin kararı vermek isitiyorum. eşim bu arada amelyat olmam demiyor ama korkuyor belli. olursam olucam napıyım diyor. bu arada ilk gttiğimzde hormon tahlil ultrason fln istemedi.
ben bu gidişimizde hepsini yapmasını isteyeceğim. vakit kaybetmeden amelyat olmasını istiyorum hatta yaza kadar (ağustos ta 6 ay olur hemen ameliyat olursa) bekleyip olmazsa tüp denemek istiyorum.( biliyorum çok sabırsızım ama dayanamıyorum artık) öğretmnim yazın olması benm için çok iyi olur çünkü.
işte böyle ... ruh hal,mden hiç bahsetmiyorum hepiniz çok iyi biliyorsunuzzaten... dua ediyorum hep... biliyorum sonsuz inanıyorum Rabbim nasip edecek. O ol derse olur hiç bişi engel değil.... nice mucize denebilecek hikayeler okuyoruz burda biliyorsunuz...
pazartesi test sonuçlarını tekrar yazarım... bol bol dua edelim birbrimize... bizi bizden başka kimse anlamaz...

ama Rabbimden ümidide kesmeyelim...