Erkek İnfertilitesi Varikosel Ameliyatından Sonra Hamile Kalanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
canım aradaki fark Teoman Cem Kadıoğlu'nun makalesinden:
Varikosel cerrahisinin teknik açıdan en başarılı ve komplikasyon ihtimali en düşük yöntemi mikrocerrahidir. Mikrocerrahi varikosel operasyonunda kendi serimizde ve dünyadaki bu konudaki uzman merkezlerin serilerinde teknik başarı %99'un üzerine çıkabilmekte, ciddi komplikasyon oranı %0'a, önemsiz komplikasyon oranı %3-5'e kadar inebilmektedir. Diğer operasyon tekniklerinde ise hidrosel riski %40'a, atardamar hasarı %5'e kadar çıkmaktadır. Varikosel tedavisinde radyolojik bir girişim olan embolizasyon yöntemi düşük başarı ve yüksek ciddi komplikasyon oranları nedeni ile tercih edilmemektedir.Varikosel nüks etmez, yapılan cerrahi girişim yetersiz kaldığında bu ifade hatalı olarak kullanılır. Yetersiz cerrahi sonucu varikoselin devam ettiği saptanırsa mikrocerrahi düzeltme ameliyatı uygulanabilir. Mikrocerrahi dışındaki ameliyat yöntemlerinde uygulanan teknikler dolayısı ile yetersiz cerrahi ve sonucunda nüks oranı %40'a kadar yükselebilmekte ve komplikasyon oranları belirgin olarak artmaktadır.

5-Mikrocerrahi varikosel operasyonu kesinlikle basit bir cerrahi girişim değildir ! Mikrocerrahi teknik sadece bu konuda özel eğitim almış ve deneyimli ellerde başarılıdır. Her yöntem gibi mikrocerrahinin de yetersiz ve hatalı uygulamaları çok önemli komplikasyonlara, hatta organ kaybına dahi yol açabilir. Mikrocerrahi ve diğer eski teknikler ile yapılan başarısız varikosel operasyonları sonrasında varikoseli devam eden veya komplikasyonlardan dolayı sorun yaşayan, hidrosel ve testisin dumura uğraması gibi ciddi sorunlar ile karşılaşan bir çok hasta ile karşılaşmaktayım. Sperm kaliteleri veya spermiyogram neticeleri daha da bozulan hatta sıfıra kadar inen bu hastaların bazıları düzeltici mikrocerrahiden fayda görmekteyse de bir kısmına maalesef yardımcı olunamamaktadır.

6- Bilinçsiz ve yetersiz uygulanan mikrocerrahi teknik ile varikosel ortadan kalkmayabilir, atardamar ve lenfatik kanal hasarları sonucu hidrosel ve organ kaybı gibi ciddi komplikasyonlar görülebilir; uygulanan teknikten daha fazla tekniğin uygulandığı kalite ve başarı önem taşımaktadır. Varikosel ameliyatı olacakların mutlaka konuya gerekli önemi vererek araştırmalarını ve kendilerini bu konuda eğitimli ve tecrübeli uzmanlara ameliyat ettirmelerini öneririm.

kızlar bırakın bunları BAL,ARI SÜTÜ,POLEN karışımını yedirin eşlerinize sabah akşam bak nasıl hamiş oluyosunuz:lepi:

merhaba öncelikle siteye yeni giriyorum nasıl yazılıyo nerden yazılıyo bulmakta zorlandım inş. doğru gider benim eşimde 5 ağustos da varikosel ameliyatı oldu 3. ayı bekliyoruz şimdi test için ama ben bu ay çok heyecanlandım çünkü ben hep 2 gün önce hasta olurdum ancak bu sefer 4 gün geçti ve herkeside heyecanlandırdım çok inandım test yaptım negatif ama gene olmayınca tekrar yaptım gene negatif sonra akşama oldum zaten :-(((( ama bi daha kesinleşmeden söylemeyecem karar aldım gerçi insan çok heyecanlanıyo dayanamıyo ve sonu kötü oluncada yıkılıyo ....

eşim haziran ayında varikosel ameliyatı olmuştu konrol için sperm testi yaptırdı sonuç pek içi açıcı değil doktor iltihap olabilir demiş antibiyorik ve e vitamini falan vermiş :KK43:( ilaç kullanıpta olumlu sonuç alan varmı

merhaba öncelikle siteye yeni giriyorum nasıl yazılıyo nerden yazılıyo bulmakta zorlandım inş. doğru gider benim eşimde 5 ağustos da varikosel ameliyatı oldu 3. ayı bekliyoruz şimdi test için ama ben bu ay çok heyecanlandım çünkü ben hep 2 gün önce hasta olurdum ancak bu sefer 4 gün geçti ve herkeside heyecanlandırdım çok inandım test yaptım negatif ama gene olmayınca tekrar yaptım gene negatif sonra akşama oldum zaten :-(((( ama bi daha kesinleşmeden söylemeyecem karar aldım gerçi insan çok heyecanlanıyo dayanamıyo ve sonu kötü oluncada yıkılıyo ....

benimde son aylarda adetim geçikiyor en son bir hafta geçikti test yaptım negatif sonra doktora gittim nur topu gibi kistim varmış:umursamaz:

aaaa çok üzüldüm ben eşime varikosel denildiğinde 1 sene önce kendimde muane olmuştum herşey temiz çıkmıştı ama bilemiyorum tabi sonra ne olur ....

kızlae eşimin değerleri ;sperm :25.000.000 renk :donuk beyaz hızlı hareketli :%0 yavaş ileri hareket:%60
yerinde hareket :%20 hareketsiz :%20 normal yapı :%80 volum :4,6cc ph :8,5
sizce nasıl fikriniz var mı ?

kızlae eşimin değerleri ;sperm :25.000.000 renk :donuk beyaz hızlı hareketli :%0 yavaş ileri hareket:%60
yerinde hareket :%20 hareketsiz :%20 normal yapı :%80 volum :4,6cc ph :8,5
sizce nasıl fikriniz var mı ?

morfolofi çok iyi. bence arkadaşım hemen keçi boynuzuna başlayın çünkü ileri hızlı harekete çok etkisi var.saraçoğlunun sitesinden oku istersen sayı düşük bile olsa ileri hareketi arttırıp gebelik sağlıyomuş Allahın izniyle.:teytey:ben eşime yapıyorum bizim kasımın 17sinde ameliyat olalı 3 ayımız dolucak inşallah.keçiboynuzu ve saraçoğlundan kür aldık onu yapıyorum eşime test sonuçları iyi olursa size söylicem inşallah :)kötü olursa susarım:lepi:

morfolofi çok iyi. bence arkadaşım hemen keçi boynuzuna başlayın çünkü ileri hızlı harekete çok etkisi var.saraçoğlunun sitesinden oku istersen sayı düşük bile olsa ileri hareketi arttırıp gebelik sağlıyomuş Allahın izniyle.:teytey:ben eşime yapıyorum bizim kasımın 17sinde ameliyat olalı 3 ayımız dolucak inşallah.keçiboynuzu ve saraçoğlundan kür aldık onu yapıyorum eşime test sonuçları iyi olursa size söylicem inşallah :)kötü olursa susarım:lepi:

tamam tşk ederim siteye bakıyım hemen evet burda okudum keçiboyuzunu aldım şimdi iki gündür yiyor ,suyunu içiyor pek hoşuna gitmiyor ama bizimde kasımın 5 de 3. ayımız dolacak haftaya yani tahlil vermeye gidecek sonuçları ikimizde çok merak ediyoruz şubatta tam 6 ay olcak ben evlendiğimizden beri 2010 şubat diyodum çocuk için eşime o istediği için kara vermiştik bende tabi istiyorum ona bazen diyorum bak şubat 6. ay oluyo Rabbim benim gönlüme göre vercek diyorum

inşallah bu kürleri nasıl alıyorsunuz sıvı halinde mi merakkettim yoksa tarifini mi alıyorsunuz

kürleri bitkinini adını ve tarifini veriyolar öyle hazırlanıyo ama biz fazladan sayı arttırıcı olarak saraçoğlunun sitesinden kür sipariş ettik onun tarifi verilmiyo hazır paketlerde geliyo ve 3 ay içiliyo.kızlar tek güvendiğim bitki uzmanı saraçoğlu çünkü 2 bitkiyi bile laboratuar ortamında çok zorda kalmadıkça kullanmıyorum diyo çnkü bitki bile olsa yan etkileri var diyo ama diğer bitki karışımı yapanlar 10 tane bitkiyi biraraya getirip satıyolar hepsini birden vücudun kaldırması zor bence ve başka yerlere zarar verebilir zarar verdiğini de kullananlardan duydum.:kızgın:

kızlar nasılsınız benm eşimde olmuştu varikosrel 16 milyon şu an 4. ayımız doktor proxed plus veri kulanma süresi 6 ay üç ayda etkisini gsteriyomuş inşalah hepimiz hamiş kalırız

benim eşimde ameliyat oldu 2 yıl önce ama bir sonuç alamamıştık sonra başka bir doktora gittik ve ilaç tedavisine başladık. ve 6.ayda hamile kaldım 2 yıl bekledikten sonra ancak geçen ay düşük yaptım,haftada şimdi tekrar beklemedeyiz. inşallah tekrar yüzümüz güler. o anı o mutluluğu 6 hafta yaşamak bile çok güzeldi. inşallah hepimiz hayırlısıyla evlatlarımıza kavuşuruz.

canım çok geçmiş olsun..Allah yeniden ve sağlıklı bir şekilde bebeğine kavuşmak nasip eder inşallah..

MASSİVE 27 çok üzüldüm inşallah yeni den yüzünü güldürür Rabbim hepimizin bizimde 3. ayımız ameliyat sonrası bu hafta gideceğiz test yapmaya ya kızlar pazar sabahı oldu hangi gün gidiyoduk test yapmaya çarşamba mı perşemb mi gitmemiz gerekiyo ?????

X