slm kızlar bu topik tam benim sorularıma göre inş bana yardımcı olursunuz eşimin sperm tahlilleri normal yolla gebelik oluşması için oldukça yeterli 1cc de 66 milyon normal hareketli %60 anormal hareketli %15 hareketsiz %25 normal görünümlü %75 anormal görünümlü % 25 ancak eşimde çift taraflı varikosel saptandı önceleri hiç problem olmuyordu ama şuanda yani 1 sene geçti kasıklarında batma ağrı ve testislerinde görüntü bozukluğu meydana geldi.ağustosun başında doktora gitcek acaba ne kadar zaman da ameliyat olur beklenecek gibi değil çünkü hem eşime ağrı yapıyor hemde 2 yıldır çocuğumuz olmuyor.diğer sorumda eğer bu sperm değerleri ameliyattan sonrada bozulmazsa ne kadar sürede gebe kalabilirim 1 2 3 ay içindemi yoksa yine 1 sene yada 6 ay beklemek zorundamıyım?
yok canım bende hiç sorun yok adetimin 2.günü hormon testi yaptı dr sorun yok dedi 14.gün usg çekti yumurtan çatlamış şuanda ilişkiye gir gebe kalırsın dedi ama eşimde varikosel var deyince hımm dedi doktor.ama yinede senden rahim filmi istiyorum dedi dr sadık ahmet hastanesinde gecen yıl çektirdim tertemiz çıktı bizde anlayamadık bu kadarmı etkiliyor ya bi varikosel gebeliği herşey normalken.
sperm sayısı normal olan hastalarda ağrı sızı veye şekil bozukluğu olmazsa ameliyata gerek duymuyor doktorlar senin eşinin normal çıkmış sonuçları varikosal gebeliğe engel değil doktor ameliyatı ağrısı olduğu için yapıyordur diye tahmin ediyorum
evet canım bende varikoselin sperm kalitesini bozduğunu düşünüyorum.eşim ilk tahlilleri yaptırdığında doktor hemen ameliyat önermedi 1 sene geçti aradan halen gebelikte oluşmadı ve son 3 aydır eşimde kasık ağrısı batma tarzında şeyler ve testislerinde çeklime gibi anormallikler başladı.hatta biri yukarda biri aşağıda bence artık doktor ameliyat demeli inş ameliyattan sonra gebe kalırım ya doktora git gel insan yoruluyor.
bırebıra tebrıkler canım.rabbım kucagına aldıgın gunlerıde nasıp etsın ınsallah..
ovulasyon testının markasını yazarmısın.yada ozelden yaz canım..
tebrik ederim.rabbim inşallah hayırlısı ile kucağına alamyı da nasip eder.bu ay bizim ameliyattan sonra 6. ayımız.ve bugün kırmızı kart(( ovulasyon testi ne? ben onu hiç bilmiyom.bu ay kullanayım.nerden nasıl alcam?
canım çok tebrik ediyorum seni bebişini sağlıkla kucağına almanı diliyorum
tebrik ederim birebira ben görmüştüm başka topikte senin hamile olduğunu inan çok sevindim .allahım tamamına erdirsin inşallah güzel sağlıklı bi hamilelik geçirip hayırlısıyla bebişini kucağına alırsın.darısıda bizlerin başına
slm canım seni çift çizgiyi görmk isteyenelr..
Topıkındne hatırladım. çok guzlebiolay olmuş cidden rabbım saglıkla miniğinizi kucagınza almayıda nasıp etsın.
rabbim kucağınıza almayı nasip eder inşallah darısı bizlerin başına.
bumuyani canım inş sonuçlarınız iyi çıkarda doğal yolla gebe kalırsın.bakalım benim eşim benden çok istekli ameliyat olmayıda çok istiyor inş rahat bi şekilde olur ve çok beklemeden o müjdeli haberi alırız.