Vardiyalı Çalışan Eş

Beraber bişeyler elbette yapılıyor vardiyasında haftasonu da çalışma denk geliyor mu? Biz en çok sabah vardiyasında çıkıyoruz dışarı ve hafta tatillerinde her gün her gün dışarı çıkmak maddi olarak zor olur zaten
evet geliyor. ama haklısınız kesinlikle.
Mesela eşimin iş arkadaşının eşi hemşire kız doğum yaptı 6 ay doğum izniydi ücretsiz izindi kullandı sonra işe başladığında adam işe gidene kadar çocuğuna bakıyor kadın gelince adam işine gidiyor falan öyle bakıyorlar başkasına muhtaç olmadan çok dert etme herşeyin kolayı var ☺️
haklısın bu durumda yardımcı olabilir. ben fazla karamsarmışım. gerçekten rahatladığımı hissettim.
Bence fazla dert ediyorsunuz.
Tam ayni durum olmaya bilir. Biz evliligimizin 2.senesi cok az goruyorduk birbirimizi. Birde cocugunuza olmustu.
Dogum izni bitince 7-15 calisiyordum. 16-23 esim calisiyordu. 1saat gorurduk haftaici birbirimizi 🙄 4sene sonra degisti durum. Cocuk ile tek olmak zordu benim icin ilk yil. Yardimci olacak kimse yoktu.
o 4 yıl 1 saat görmek aranızdaki sevgi bağını kötü etkiledi mi peki? yoksa sizde özlem olduğu için arada memnun muydunuz

Sirf bu yuzden ayrilmayi dusunuyorsaniz.bence oturup dusunun gerekten seviyor muyum diye.

evet geliyor. ama haklısınız kesinlikle.

haklısın bu durumda yardımcı olabilir. ben fazla karamsarmışım. gerçekten rahatladığımı hissettim.

o 4 yıl 1 saat görmek aranızdaki sevgi bağını kötü etkiledi mi peki? yoksa sizde özlem olduğu için arada memnun muydunuz
Etkilemedi :) haftasonumuz vardi neyseki.
Simdi dusununce ozaman daha vicik vicikmis aramiz 😂

ilk başta adamı sadece işinden dolayı terk etmeyi düşünüyorsanız şimdiden terk edin sonradan daha büyük sorunlarda hepten bırakırsınız. Ne güzel bir işi var şükredeceğiniz yerde vardıyasına takmışsınız. Benim eşimde vardiyalı çalışıyor bazen ne gecesi ne gündüzü belli olmuyor. En büyük zorluğu onun öyle gecesi gündüzü belli olmayan işe sahip olması ve bazen yorulması. Maalesef ki herkes sabah 9 akşam 5 işte çalışamıyor. Biraz anlayışlı olmalısınız.

Sirf bu yuzden ayrilmayi dusunuyorsaniz.bence oturup dusunun gerekten seviyor muyum diye.
öncelikle yorumlarınıza saygı duyuyorum ve teşekkür ederim. ikinizede tek seferde cevap vermek istedim.
ilk olarak formu açarkende çevremde vardıyalı çalışan KİMSE olmadığını belirttim ve "anlayışlı" olmak, empati yapmak için sizlere sormak istedim. kolaylık ve zorlukları.
ikinci olarak ilişkimde ne zorluk yaşadığımı bilmiyorsunuz. sırf evliliğe sadece "aşk" olarak bakmayıp, mantığımı ve aşkımı dengeleyip öyle evlenmek istiyorum diye o kişi sevmiyorum anlamına gelmez.
evlenip bana uymayan bir yaşantı olduğuna karar verip ileride boşansam daha mı iyi?
üzgünüm ama birisine aşığım diye kendi hayatımı yakamam. tabi ki fedakarlıklar olacak hayatımızda bir ilişkide. ama herkesin hangi konuda ne kadar fedakarlık yapacağı kişilik meselesi.
ben zorlukları öğrenmek istiyorum ki "haa korktuğum kadar yokmuş" diyebileyim ya da "yok ya ben bu şekilde yaşayamam, ne kadar seversem seveyim mutsuz olurum. ben mutsuz olursam onu da mutsuz ederim." diyip bir karara varayım.
ki okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla korktuğum kadar yokmuş, çok şükür.
yaşlarınızı, eğitiminizi, ailenizin yapısını bilmiyorum fakat evlilik tamamen aşk üzerine kurulmaz kızlar. ya da birini seviyoruz diye kendi önceliklerimizi kendimizi ikinci plana atmamalıyız. hayatımızın merkezinde biz olmayız.

öncelikle yorumlarınıza saygı duyuyorum ve teşekkür ederim. ikinizede tek seferde cevap vermek istedim.
ilk olarak formu açarkende çevremde vardıyalı çalışan KİMSE olmadığını belirttim ve "anlayışlı" olmak, empati yapmak için sizlere sormak istedim. kolaylık ve zorlukları.
ikinci olarak ilişkimde ne zorluk yaşadığımı bilmiyorsunuz. sırf evliliğe sadece "aşk" olarak bakmayıp, mantığımı ve aşkımı dengeleyip öyle evlenmek istiyorum diye o kişi sevmiyorum anlamına gelmez.
evlenip bana uymayan bir yaşantı olduğuna karar verip ileride boşansam daha mı iyi?
üzgünüm ama birisine aşığım diye kendi hayatımı yakamam. tabi ki fedakarlıklar olacak hayatımızda bir ilişkide. ama herkesin hangi konuda ne kadar fedakarlık yapacağı kişilik meselesi.
ben zorlukları öğrenmek istiyorum ki "haa korktuğum kadar yokmuş" diyebileyim ya da "yok ya ben bu şekilde yaşayamam, ne kadar seversem seveyim mutsuz olurum. ben mutsuz olursam onu da mutsuz ederim." diyip bir karara varayım.
ki okuduğum yorumlardan anladığım kadarıyla korktuğum kadar yokmuş, çok şükür.
yaşlarınızı, eğitiminizi, ailenizin yapısını bilmiyorum fakat evlilik tamamen aşk üzerine kurulmaz kızlar. ya da birini seviyoruz diye kendi önceliklerimizi kendimizi ikinci plana atmamalıyız. hayatımızın merkezinde biz olmayız.
Çevremde o kadar boş boş evde oturup annesinin kaynanasının eline bakan erkekler var ki keşke onlarda çalışsa da vardiyalı çalışsa aylak aylak gezmekten iyidir.
Evlendiğimizin 3. günü sabah 9 da gitti işe ertesi gün gündüz 11 de geldi ve ben eşime ulaşamadım. Tabi ki kötü tarafları var ama iyi ki bir mesleği var kimseye muhtaç değiliz diyorum. Tabi ki her şey aşkla bitmiyor zaten aynı eve girmeden kimse kimseyi tam olarak anlamıyor. Önemli olan birbirinize saygı duymanız ve gerektiğinde beklemek gerekir.

Bunun için ayrılınmaz da zor yani, pozitif hikayeleri olanların bakış açılarına özendim şahsen.

Evin sorumluluğunu almak (hele çocuklarla birlikte) oldukça yıpratıcı.

Ha aile desteği, para karşılığı destek alırım, onlar yormaz beni derseniz çok yıpranmazsınız, kalan zamanı da güzelce değerlendirirsiniz, olur biter.

Yeteri kadar aşık olsanız bunu sormazdınız bence.Benim esim tayinci ve gece gündüz belli değil işi, ama bu konuyu bir kere bile düşünmedim. Işi bilmem ama aşk önemli

Arkadaşımın eşi vardiyalı çalışıyor. Olumlu olumsuz tarafları var. Bunu bilerek evleneceksiniz sonra ben bu çalışma düzenine alışamadım işini değiştir gibi bir baskı yaparsanız işte o zamana işin rengi değişir. Kendinizi hazırlamalısınız. İzin günleriniz çoğu kez denk gelmeyecek, eşsiz davetlere düğünlere katılmayı göze almalısın. Çocuk ve ev işlerinde gündüz evdeyken yardımcı olabilir.

Valla ben de eşimin vardiyalı çalışmasını isterdim tam tersi. Çevremde öyle olan arkadaşlarımın en azından hafta içi sakin zamanlarda boşları oluyor. Bizim bir pazarımız var o da temizlikle ve ertesi sabah iş olacağı stresiyle geçiyor. Bir yere gitsek curcuna. İşten işe de farkeder yani boşlukları olacak mı mesela bu da önemli

büyük ihtimalle değişmeyecek çevrem. aynı semtte otururuz. çocuğunuz olunca eşiniz yokluğunu hangi açıdan hissettiniz?
Benim sıkıntım doğum yaptığım zaman pandeminin de etkisiyle tamamen yalnız kalmamdı. Eşim işte olduğunda bu yüzden zorlandım. 3 vardiya çalışıyor şuan çocuğumuzun en hareketli sesli oynadığı dönem, kendisi daha çok zorlanıyor sabah eve gelip uyumaya çalıştığında. Çocuktan önce beraber hareket etmemek beni yormuyordu ama şimdi benim uyku düzenim yemek düzenim kızıma endeksli eşimle her zaman uyuşmuyor. 3 vardiya yorucu gerçekten seçenek olsa bende daha düzenli saatleri olan bir işi tercih ederdim ama günümüz ekonomisinde öyle bir lüksümüz yok maalesef, geçim derdi herşeyin önüne geçmeye başlıyor hele bir de çocuk varsa. Güzel yanları da var tabi, hafta içi izinli olduğu günler oluyor özellikle yazları İstanbul trafiğinin rahat saatlerinde dışarı çıkıp gezebiliyoruz. Hastane veya resmi işlerimizi rahat halledebiliyoruz. Pazar gününün kalabalığındansa hafta içi tenhalığında dışarı çıkıp kafa dağıtmak da bir lüks istanbulda

benim de arkadaşımın eşi vardiyalı. bir hafta gece gidiyor sabah geliyor. geldiği gibi uyuyup, uyanıp yemek yiyip geri gidiyor. bir hafta da diğer türlü. kolay olmuyor tabi ki, ama bir düzen tutturursanız aşılmayacak bir şey değil bence.

Merhaba. Şu an evliliğe giden bir ilişkim var. Sözlüyüm. Evleneceğim kişi şu an 3 vardiyalı çalışıyor. İşini değiştiremez çünkü önü çok açık bir sektör ve işini çok seviyor. O çalışmaya aynı parayı alacağı başka iş yok resmen.
Bende çalışıyorum 8.30 - 18.00 şeklinde. Benim çevremde vardiyalı çalışan birisiyle evli kimse yok bu nedenle öngöremiyorum yaşabileceğim zorlukları.
Bende çalışacağım için birbirimizi çok az göreceğiz, çocuğumuz olsa bana yardım edemeyecek, evin tüm sorumluluğu bende olacak gibi hissediyorum.
Ben çalışmasam daha fazla görüşürüz belkide çok etkilemez ama benim kişisel hedeflerim var işimi bırakmam.
Evlenince benimle uyusun uyansın, haftasonları birlikte gezelim istiyorum ama vardiyası yüzünden bunlar hayal kalır.
Eşi vardiyalı çalışan hanımlar siz evliliğinizin ilk yıllarında ve şu anda ne zorluklar çekiyorsunuz? Alıştınız mı? Güzel yanları var mı?
sözlümü çok seviyorum ama bazen sırf bu yüzden nişan vs olmadan ayrılmayı düşünüyorum. Bu konu benim için çok önemli.
Lütfen cevaplarınızla destek olun.
Benim eşimde 1 hafta gececi 1 hafta gündz olarak sabah 8 akşam 8 çalışıyo. İlk evlendiğimizde üzülüyodum bende çalışmaya başladığımda görüşemiyoduk hiç adam akıllı bi yemek yerken görüşüyoduk. Sonra oğlum oldu ondada eşim evde yokken çok zorlanıyodum. Ama şimdi alıştım 🤣 eşim evdeyken oğlum (3 yaşında) ondan ilgi bekliyo o da ilgilenmeyinxe ağlayıp sürekli bi sinir harbi yaşatıyolar bana o yokken mis gibiyiz kendimize göre düzenimizi kurduk. Yani çokta kötü değil bence 🤣 hatta diyorum 5 yıllık evliliğimin 2,5 senesinde yoksun

benim de arkadaşımın eşi vardiyalı. bir hafta gece gidiyor sabah geliyor. geldiği gibi uyuyup, uyanıp yemek yiyip geri gidiyor. bir hafta da diğer türlü. kolay olmuyor tabi ki, ama bir düzen tutturursanız aşılmayacak bir şey değil bence.
Kaderdaşmışız 😄

Eşimde iki vardiya şeklinde çalışıyor . Bu sorun edilecek birşey mi ? Öyle ise biz etmiyoruz . Normalde cumartesi pazar tatil ama mesai oluyor ya da bu akşam 8 de gitti 11 de ancak gelir . Sonuçta bu bir iş . Neden tüm sorumluluğun sizde olacağını düşündunuz ki ? İse gitmediği vakitlerde işleri ortaklaşa paylaşabilirsiniz . Eğer 8 9 saat çalışıyorsa yani bu normal .Size de kendine de vakit ayırır. Eşimin aksamlari evde olmadığı zamanlarda kahvaltımız güzel geciyor . Uzun uzun kahvaltı edip keyif yapabiliyoruz . Akşam da ben kendi işlerime odaklaniyorum . Çalışıyor olsam dinlenerek zaten vakit geçerdi. Sonuçta eşiniz kaptan değil 6 ay gitsin ,gelmesin ...

merhaba. hayatımın merkezinde ben varım. onu gerçekten çok seviyorum fakat o da dahil kimse olmazsa olmazım değil.

merhaba. ikimizinde ailesi yanımızda, yakınımızda olacak. arkadaş çevremde var sıkça görüştüğüm. evlilik başlı başına sorumluluk getiren bir şeyken benim rahat aile ortamından çıkıp çoğu zaman yalnız kalacağım ortama geçmem beni ürkütüyor sanırım.

merhaba. hayır ikimizde işçi değiliz. işi gerçekten güzel tek sıkıntı vardiya. sözlümde çok iyi birisi, birbirmizi mutlu edebiliyoruz fakat ileride çocuğumuza tek başımıza bakmak zorunda kalma düşüncesi beni çok ürkütüyor. annemin çektiği zorlukları çekmek istemiyorum.

yorumunuza saygı duyuyorum ve teşekkür ederim. fakat işin içine evlilik girince tamamen aşk anlamında bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. çevremde sevglilik döneminde mantık açısından hiç uyuşmayan fakat "aşığız evleneceğiz" diyip evlendikten sonra çocuk yapıp boşanan ya da sırf nafaka ödememek, baba evine dönmemek için boşanamayan insanlar var. evlilik için aşk şart kesinlikle ama mantığıda bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
ilk başta dediğim gibi çevremde vardiyalı çalışan biriyle evlenen yok bu nedenle zorlukları bilmiyorum. eğer bu zorluklar benim boyumu aşıyorsa bunu kabullenip ayrılmayı düşünmemin sevgimin azlığıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
örneğin birisi der ki ben gece tek uyumaktan çok korkuyorum bu yüzden çok kötü. ama ben tek uyumaktan korkmadığım için bu bana sorun olmaz. başka biri der ki ... özrllikleri kötü ama en azından çocuğumla tek başıma vakit geçiriyorum, kimse oyunumunuza karışmıyor vvsvs. çocuğuyla tek oynamak birinin hoşuna giderken benim için bütük sorundur.
demek istediğim bu forumu vardiyalı çalışan eşleri olan ya da ona benzer çalışan eşleri olan kişilerin yaşadığı zorlukları ve kolaylıkları öğrenmek için açtım.
yazı biraz uzun oldu. çok teşekkür ederim yorumlarınız için ve okuduğunuz için :)
Eşin işteki izin günleri bile evlilikte çok önemliymiş benim eşim gece 11 de gelir o saatte de uykum gelir ne ailece misafirliğe gidebiliyoruz ne misafir çağırabiliyoruz çocuklarla ilgilidir de işte olduğu kadar ha kazandığı da asgari ücret yani ben size hak verdim ama vardiyada sıkıntı yok bence önemli olan çalışma saati izin varmı yok mu o ama evlilikte her şeyi hesaplayın bakmayın aşk meşk dediklerine herkeste böyle yapıyor olgunlaşmadan aşk evliliği yapan ben pişmanım mantığımı tamamen devre dışı bıraktığım İçin

ne olmuş vardıyalı çalışıyorsa . yıllarca vardıyalı çalıştım. şuan uçucuyum eşimde uçucu. yeterkı ınsan ıdare etmek ıstesın. ınsanlar ayrı şehırlerde ıdare edıyor evlılıklerını. sızın beklentınız nedır ? eğer eşınz sabah 9 akşam 5 evde olsun ıstıyorsanız ayrılın. beklentılerınız farklı demekkı. bakış açınız aynı olmadıktan sonra daha burda bıle fıkır ayrılığı olur, yurutemezsınız. adamın ısı bu.

merhaba. hayatımın merkezinde ben varım. onu gerçekten çok seviyorum fakat o da dahil kimse olmazsa olmazım değil.

merhaba. ikimizinde ailesi yanımızda, yakınımızda olacak. arkadaş çevremde var sıkça görüştüğüm. evlilik başlı başına sorumluluk getiren bir şeyken benim rahat aile ortamından çıkıp çoğu zaman yalnız kalacağım ortama geçmem beni ürkütüyor sanırım.

merhaba. hayır ikimizde işçi değiliz. işi gerçekten güzel tek sıkıntı vardiya. sözlümde çok iyi birisi, birbirmizi mutlu edebiliyoruz fakat ileride çocuğumuza tek başımıza bakmak zorunda kalma düşüncesi beni çok ürkütüyor. annemin çektiği zorlukları çekmek istemiyorum.

yorumunuza saygı duyuyorum ve teşekkür ederim. fakat işin içine evlilik girince tamamen aşk anlamında bakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. çevremde sevglilik döneminde mantık açısından hiç uyuşmayan fakat "aşığız evleneceğiz" diyip evlendikten sonra çocuk yapıp boşanan ya da sırf nafaka ödememek, baba evine dönmemek için boşanamayan insanlar var. evlilik için aşk şart kesinlikle ama mantığıda bırakmamalıyız diye düşünüyorum.
ilk başta dediğim gibi çevremde vardiyalı çalışan biriyle evlenen yok bu nedenle zorlukları bilmiyorum. eğer bu zorluklar benim boyumu aşıyorsa bunu kabullenip ayrılmayı düşünmemin sevgimin azlığıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.
örneğin birisi der ki ben gece tek uyumaktan çok korkuyorum bu yüzden çok kötü. ama ben tek uyumaktan korkmadığım için bu bana sorun olmaz. başka biri der ki ... özrllikleri kötü ama en azından çocuğumla tek başıma vakit geçiriyorum, kimse oyunumunuza karışmıyor vvsvs. çocuğuyla tek oynamak birinin hoşuna giderken benim için bütük sorundur.
demek istediğim bu forumu vardiyalı çalışan eşleri olan ya da ona benzer çalışan eşleri olan kişilerin yaşadığı zorlukları ve kolaylıkları öğrenmek için açtım.
yazı biraz uzun oldu. çok teşekkür ederim yorumlarınız için ve okuduğunuz için :)
Valla size hayran kaldım. Evlendiğim yaşta keşke ben de bu farkındalık derecesinde olabilseydim. Çok mantıklı düşündüğünüzü düşünüyorum. Vardiyalı çalışma hakkında bilgim yok, bu yorumu takdirlerimi iletmek adına yapıyorum:KK54:

X