Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

Bende 6aylık evliyim 1hafta önce psikolog yardımıyla yendim şükür. Sana yardımcı olablrm

Merhaba ben vajinismusu geçen sene yendiğimi düşünüyordum fakat yine geri geldi, aparatlarla ve egzersizle oluyor fakat kendi halinde olmuyor, bunu yenenler ne zaman aparatları bıraktı, bıraktıktan sonra kayganlaştırıcı vs. kullanmaya devam mı ediyorsunuz, kendiliğinden gelişen normal ilişkiye ne kadar süre sonra geçebildiniz?

AparatlA oluyormu

Ben hala,1. Aparatrayım itekleyemiyorum ne yapsam
aparatı içine alırken gülü kokluyormuş gibi kokla (nefes al) , daha sonra nefes verirken mumu üflüyormuş gibi (nefes ver) ve o sırada aparatı içeri güçlü bir şekilde ittir korkma
kafana takmamak için gerilmemek için ya arkada tv açık olsun, ya da müzik, sevdiğin bir şeyler yani bi ses olsun ki tek onu düşünüp gerilme pozitif düşün

Evet bende 4 aylık evliydimm bu sorunu yaşıyodumm en başta bu durumu kabullenmedim olur zamanla diye düşündüm hep bekledim geçiceğini düşünerek ama sadece o süreç beni yıprattı vakit kaybı yaşadım. Sonra dr arayışına girdim yine çok isteklii olmasam da , instagramda dolanırken burcu dr karşıma çıktı bi video vardı onu izlediğimde güler yüzü ,samimi konuşmaları benim içimi ısındırdı.iyi ki çıktı iyi ki! sonrasında tamam doktorum bu diyip karar verdim ve gittim Eşim tedavi olmama karşı değildi ama oraya benimle gelmek istemedii bu konuda malesef bu süreçte çok destek göremesemde,ben kendim için oraya geldim İlk başta tedirgin oldum acaba gerçekten geçicekmi diye düşünüyodum.Ama Benimle doktorum konuştuğu zaman çok ilgili, güler yüzle herşeyi rahatça anlattı, konuştuk içim rahatlamıştı.Sonrasında tedavime başladık tabiki ezgicim canım terapistimi unutmam çok ilgiliydi herşeyimi paylaştım çok yardımcı oldu sağolsunevet eşim bu konuda destek cıkmamıştı ama dr ve terapistim bana cok iyi destek çıktı. Tedavim 4 gün sadece sürdü. Bittiği gün klinikten cıkmadan önce doktorum tamam oldu yapıcaksın demişti o an birbirimize sarılmamız, o desteğini yürekten hissettim.. evet sonrasında eşimle oldu olduğuna inanamadım bile. Eşimde inanamadıı beklemiyodu böyle bişey olucağına. ama olmuştu çok şükür. Allahım iyi ki sizi karşıma çıkardı, iyi ki varsınız burcu hocam,ezgicim hera ekibi iyi ki varsınız. Burcu doktorum sen bana bu yolda ışık oldun.Sizi çok seviyorumm.. Herşey için çooook teşekkür ederimmmm . Kesinlikle bu mesajımı gören olursa hiç düşünmeden gidebilirsiniz. Boşuna vakit kaybetmeyin,kendinize bunu yapmayınn Hera Klinik

Arkadaşlar merhaba ben 6 aylık evliyim, evlendigim ilk günden beri biliyordum vajinismus olduğumu. 4. Gün gittim doktora seanslara başladık yaklaşik 3,5 - 4 ay sonra dilatorle egzersizleri yapmayı başardım ama toplamda 4 boyut olan dilatorlerden sadece 3'ünü yaptım. 4. Yaklaşık penis boyu kalınlığı oldugu için onu yapmadan eşimle denemek istedim ama kendimi kasmayi bırakamıyorum asla. Rahatlamak için ayrı ayrı günlerde xanax, emla, jel bile kullandım ama fayda etmiyor. Bunu nasıl yenebilirim yardımcı olur musunuz lütfen. Çocuk sahibi olmak çok istiyoruz, o yüzden huzursuzluk yaşıyoruz deneme yaptığımız günler. Desteğinize ihtiyacım var

Bende 8.yillik evliyim utanarak yazıyorum maalesef 4.aparatta takıldım girdiremiyorum yanma oluyor
Burdan konuştuğum arkadaşlar emla uyuşturucu kremi almamı söylediler aldım denedim son aparat girmiyor yapamadım bıraktım bugün çalıştığım için akşamları deneyebiliyorum
Yarın tekrar deniycem bakalım

Merhaba aparatı bende yapamıyorum nedense ama moral bozmayın lütfen. Aparatla olmuyor esli deniycem dedim terapistim de tavsiye etmişti zaten parmak egzersizi yapabildiğim için.
Ben yarım ilişki yaşayabildim mesela. Aparatla hic yapamayan biri olarak. Su yuzden yazmak istedim aparat olmuyor hic olmayacak diye düsünmeyin lutfen. 3ten sonra 4te duraklama olmasi normal.
Bana kalırsa emla vs ben tavsiye etmiyorum normal haline alışmamız lazim

İnan bak kreme spreye gerek bile yok bende 4.olan aparatta takılmıştım Öncesi sıcak bir duş al istersen aparata prezervatif getirebilirsin bol kayganlaştırıcı sür bunda birazcık daha güçlü ittirmek gerekiyor ittirken ıkınarak yap bunu İlk başta minicik bir sızı oluyor ona aldırış etme sakın İnan çok az kalmış pes etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…