- 16 Aralık 2021
- 7
- 7
- 35
lütfen bana da yardımcı olabilir misiniz her başlığı tek tek okudum herkes egzersiz yapsın ertelemesin demiş ve böyle yenmiş bende uğraşıyorum ama yapamıyorum günün sonunda elimde kalan tek şey korku panik krizleri. her defasında denemekten ve yenememekten yoruldum
B berrin123 sana cevaben yazmaya çalışmıştım ama tam becerememişimMerhaba Berrin,
Ben de sen ve burdaki herkes gibi bu hastalıktan muzdarip biriy(d)im, 4 aylık da evliyim. Değil aparatlarla egzersiz yapmak, parmağımla bile dokunamıyordum. Gerek doktor tedavisinin oldukça pahalı olması, ( Ankara'da 7000 ve 5.500 TL gibi ücretler söylendi tedavi için) gerekse burda kendi azmiyle başaran kız kardeşlerimizin öykülerini ve yöntemlerini okumak beni motive etti, kendi kendime başaracağıma dair.
Önce KENDİNİ TELKİNLE başla, yapabilirim, başarabilirim gibi. Buna inan lütfen, daha önce maddi manevi ne zorlukları aştığını hatırlayarak güven kendine. Bunun yaparken de NEFES ( burundan nefes al, ağzından ver uzunca) ve KEGEL EGZERSİZLERİ (çişini tutar gibi yap bırak, günde 3 kez 10 ar kere- 5 sn sık, 5 sene gevşe. İlk başta 3 er sn şeklinde de yapabilirsin.) ne başka ve sakın bırakma. Ben yaklaşık 2 aydır her gün yapıyorum ve çok faydasını gördüm.
Ve en önemlisi VAJİNİ İNCELE ve DOKUN, Barış ve tanış organınla, kendine tıpkı diğer organların gibi doğal ve önemli olduğunu, ayıp olmadığını hatırlat.
Ve gelelim egzersizlere... Ben ilk parmak egzersizi denedim daha doğrusu eşim yaptı ilkini.. Sonra dedim ki bi yabancıya bile izin veriyorsam kendi bedenime neden kendim dokunamıyorum. Bu sefer kendim yapmaya başladım. Önce yavaşça vajin girişine parmağını yerleştir, ama öncesinde kayganlaştırıcı ya da zeytinyağı gibi bir şey sür, sonra hafifçe ilerle, bunu yaparken sakince derin nefes al ve ver, tam o zorlandığın, yanma hissi, duvar varmış hissi olan yere geldiğinde büyük tuvaletini yapar gibi ıkın, parmağını ittirmeye devam et. Zaten kolay şekilde girecek ve gerisinin boşluk olduğunu göreceksinSonra parmağını ileri geri hareket ettir, bikaç kez baştan dene vajine giriş yapmayı.
Ben bunu başardıktan sonra dilatör denen aparatları almaya karar verdim ve başladım çalışmaya. Hep aynı yerde zorlanıyorum ben de ama zorlanmaya başladığın an, nefes al ver rahatlamak için ve ıkınırken ittir aparatları.
İlk gün ilk 3 aparatı denedim ve inanamadım kendime; ağrı, acı, yanma yoktu, şükürler olsun dedim. 4.ye cesaret edemedim ama vazgeçmedim de. Dün 2.günümdü, en baştan hepsini denedim sıra 4.ye gelince çok zorlandım ama buraya kadar yaptım yine yaparım dedim, ilk iki denemede zorlansam da biraz mola verip nefes egzersizi yapıp devam ettim ve 4.yü de aldımİleri geri yapmakta çok zorlandım, tekrarlayamadım egzersizi ama bi müddet durdurmayı başardım en azından. İnanıyorum devamı da gelicek Eşli denemede de olur inşallah. Baktık en olmuyo, hiç bişey sağlığımızdan önemli değil, güvenilir bir hekim eşliğinde (Ankarada olanlar için Ümmügülsüm Soytürk ve Reyyan Özcan dan biri ile tedaviye karar vericem) aşmaya ve yeni yıla bu stresle girmemeye karar verdim.
Bu vesileyle şunları da söyleyip bitireyim sözü: Burda en mahrem anları olmasına rağmen başkalarının iyiliği için açık yüreklilikle ayrıntılı şekilde anlatıp, hem cesaret veren hem yol gösteren bütün kızkardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. Bu aşamaya geldiysem sizlerin sayesindeAllah hepimizin zorluğunu kolaylaştırsın
merhabalar ,Merhaba Berrin,
Ben de sen ve burdaki herkes gibi bu hastalıktan muzdarip biriy(d)im, 4 aylık da evliyim. Değil aparatlarla egzersiz yapmak, parmağımla bile dokunamıyordum. Gerek doktor tedavisinin oldukça pahalı olması, ( Ankara'da 7000 ve 5.500 TL gibi ücretler söylendi tedavi için) gerekse burda kendi azmiyle başaran kız kardeşlerimizin öykülerini ve yöntemlerini okumak beni motive etti, kendi kendime başaracağıma dair.
Önce KENDİNİ TELKİNLE başla, yapabilirim, başarabilirim gibi. Buna inan lütfen, daha önce maddi manevi ne zorlukları aştığını hatırlayarak güven kendine. Bunun yaparken de NEFES ( burundan nefes al, ağzından ver uzunca) ve KEGEL EGZERSİZLERİ (çişini tutar gibi yap bırak, günde 3 kez 10 ar kere- 5 sn sık, 5 sene gevşe. İlk başta 3 er sn şeklinde de yapabilirsin.) ne başka ve sakın bırakma. Ben yaklaşık 2 aydır her gün yapıyorum ve çok faydasını gördüm.
Ve en önemlisi VAJİNİ İNCELE ve DOKUN, Barış ve tanış organınla, kendine tıpkı diğer organların gibi doğal ve önemli olduğunu, ayıp olmadığını hatırlat.
Ve gelelim egzersizlere... Ben ilk parmak egzersizi denedim daha doğrusu eşim yaptı ilkini.. Sonra dedim ki bi yabancıya bile izin veriyorsam kendi bedenime neden kendim dokunamıyorum. Bu sefer kendim yapmaya başladım. Önce yavaşça vajin girişine parmağını yerleştir, ama öncesinde kayganlaştırıcı ya da zeytinyağı gibi bir şey sür, sonra hafifçe ilerle, bunu yaparken sakince derin nefes al ve ver, tam o zorlandığın, yanma hissi, duvar varmış hissi olan yere geldiğinde büyük tuvaletini yapar gibi ıkın, parmağını ittirmeye devam et. Zaten kolay şekilde girecek ve gerisinin boşluk olduğunu göreceksinSonra parmağını ileri geri hareket ettir, bikaç kez baştan dene vajine giriş yapmayı.
Ben bunu başardıktan sonra dilatör denen aparatları almaya karar verdim ve başladım çalışmaya. Hep aynı yerde zorlanıyorum ben de ama zorlanmaya başladığın an, nefes al ver rahatlamak için ve ıkınırken ittir aparatları.
İlk gün ilk 3 aparatı denedim ve inanamadım kendime; ağrı, acı, yanma yoktu, şükürler olsun dedim. 4.ye cesaret edemedim ama vazgeçmedim de. Dün 2.günümdü, en baştan hepsini denedim sıra 4.ye gelince çok zorlandım ama buraya kadar yaptım yine yaparım dedim, ilk iki denemede zorlansam da biraz mola verip nefes egzersizi yapıp devam ettim ve 4.yü de aldımİleri geri yapmakta çok zorlandım, tekrarlayamadım egzersizi ama bi müddet durdurmayı başardım en azından. İnanıyorum devamı da gelicek Eşli denemede de olur inşallah. Baktık en olmuyo, hiç bişey sağlığımızdan önemli değil, güvenilir bir hekim eşliğinde (Ankarada olanlar için Ümmügülsüm Soytürk ve Reyyan Özcan dan biri ile tedaviye karar vericem) aşmaya ve yeni yıla bu stresle girmemeye karar verdim.
Bu vesileyle şunları da söyleyip bitireyim sözü: Burda en mahrem anları olmasına rağmen başkalarının iyiliği için açık yüreklilikle ayrıntılı şekilde anlatıp, hem cesaret veren hem yol gösteren bütün kızkardeşlerime sevgilerimi yolluyorum. Bu aşamaya geldiysem sizlerin sayesindeAllah hepimizin zorluğunu kolaylaştırsın
merhabalar öncelikle gerçekten bu siteye gelmeden önce o kadar umutsuz ve karamsardım ki... psikolojim mahvolmuştu şuan en azından yalnız olmadığımı ve bu sorunu bir çok kadının yaşadığını gördükçe ve destek mesajlarını görünce gözlerim doluyorMerhaba Berrin,
MerhabaBen aparat ve egzersizler sayesinde yendim onun öncesi bir uzmana gittim herhangi bir fizyolojik sorun var mı yok mu onu öğrendim siz ne durumdasınız
Sakın herşey çöp oldu gitti deme sevinmelisin ki sen artık vajınusmusu aşmışsınMerhaba
Ben de dört buçuk aylık evliyim, burda yazılanlardan güç alıp aparatlarla çalışmaya başladım ve dördüncüde zorlansam da hepsini alabildim. Dün ilk kez eşli deneme yaptık fakat yine yarıya kadar gelebildik sadece, çok fazla yanma ve biraz da kanamam oldu. Sanki bütün çabam boşa gitmiş gibi hissediyorum.
Siz üstesinden gelmişsiniz ne güzel, nasıl bi yol izlemem gerekir şu an? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Popüler olan vajınusmus sayfasına gidin orda daha açıklayıcı anlatılmış takıldığınız yerde sorunBanada yardımcı olabilir misiniz lütfen
Yardımınız için çok teşekkür ederimSakın herşey çöp oldu gitti deme sevinmelisin ki sen artık vajınusmusu aşmışsınhatta bende 2.eşli denemede tam anlamıyla yenmiştim sana şöyle sıralayım
1) en baştan aparatlara başla 10 dk ara ile daha sonra 4.olan aparatla en iyi egzersizlerini yap ileri geri tak çıkart etrafında daire çiz ve aparatı içinde rahat 20dk kadar beklet ben uyuştrucu krem sprey kullanmadım
2) Sen bu egzersizlerini yaparken eşin hazırlansın aparatı çıkarıp direk eşli denemeye geçin aparat sayesinde esneme yapıyor
3) Eşine izin ver müdahele etme ona güvenmelisin aparatla nasıl yaptıysan aynı öyle hatta aparat daha zor eşli deneme daha kolay
4) Yarıya kadar oldu ama devamı olmadı dediğin yerde acele etmek yok o şekılde bekleyin sonra sen deriin nefes al nefesi verirken hafif ıkın ve eşin devam etmeli bal gör olacak ve kendine hep olumlu olumlamalar yap ben vajınusmusu yendim başardım harikaayım desen bunlarla devam et güzel haberlerini bekliyorum
(Bende burdaki bilgiler sayesinde yenmiştim)
Sonuçta aparat sert ve şekil almıyor eşli deneme öyle değil bence sorun oluştrmazeşimin penisi bu dilatörlerin 4.boyundan kalınlığı daha büyük, bu sorun oluşturur mu
o zaman yarın sabah deniyorum arkadaşlar inşallah olumlu şeyler olur, aparatlar ın hepsini alabiliyorum artık daha kolay alabiliyorum.Sonuçta aparat sert ve şekil almıyor eşli deneme öyle değil bence sorun oluştrmaz
Zevk için daha rahat ve kasılmanızın az olması lazım başlarda hemen zevk alırım diye düşünmeyin alışma sürecini bir atlayın 1ay içinde herşey daha rahat olurMerhaba arkadaslar esimin uzerindeyken penisi alabildim az once fakat dilator gibi cubuk gibi kaldi ileri geri cok esnek degildi hareket edemedim, nasil yapmam gerekiyor ? Yani duygu hissetmedim cok sevindim ama hissiyatim olmadi zevk almak icin ne yapmam gerekiyor ?