Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

Şuralarda ne çok gezdim ne çok okudum ne çok dertleştik..
3 yıl sonra tamamen yendim. 2 3 aydır çok rahat ilişki yaşıyorum. Çok şükür... dilerim herkese bi gayret gelir ve atlatır

Aslında temeli zaten psikolojik oluyor, benim yavaş ilerlememin sebebi buydu doktorum zihnin yanlış bileğilerle dolu bu yüzden çok dirençlisin diyordu. Psikolojik destek tabiki alın ama egzersizlerdeki hissiyatı yaşayarak da bu durumu aşmak gerek.

Ben ilk 3 aparatı denedim. 4. Baya zorluyor ne tavsiye edersiniz?
Üçüncü olan aparatla sık egzersiz yapın ileri geri tak çıkart etrafında daire çizme gibi ama bunu yaklaşık yarım saat çalışın sonra dördüncü aparatı alın en önemli püf noktası bence kontrollü ittirmek nefrs egzersizlerini devamlı yapmak

1.aparattayım ara verdim soğudum güvenim kalmadı kendime ne yapacağımı bilmiyorum psikolojik herhalde regl bitti bi kaç gün oldu

1.aparattayım ara verdim soğudum güvenim kalmadı kendime ne yapacağımı bilmiyorum psikolojik herhalde regl bitti bi kaç gün oldu
Ya bu işte en önemlisi güven ve kararlılık bu hastalık canım öyle oturduğun yerde geçip gitmiyor ne yazık ki herşey senın elinde çabana istemene bence kendini toparla ve tekrar başına geç çoğumuz bu şekılde yendi ara ara verme pes etme baltın kendin yapamaycaksın eminsen de mutlaka yardım al daha fazla geciktirme

Canım merhaba ben mesaj atmaya çalıştım ama sanırım kapalı mesajların burd yazayım istedim birkaç yorumlaşmıştık ama olmuyor baştan anlatmam gerekiyor şimdi ben 4 aylık evliyim ama eşimle 5 hafta birlikte kalabildik sadece onunda 1 haftası regl ile geçti bir süresi yollarda filan. Eşim askeri personel beni yanına götürebilir umudu ile evlendik ama malesef ataması çıkan yere ben gidemiyorum. Neyse canım ilk günden beri ben kendimi açamadım zaten normalde de kendim dışında kim dokunursa dokunsun huylanan bir inssnim hemen kendimi çekerim eşimde de bu oluyordu ama evlenip o durumu yaşayacağım aklıma gelmemişti. İlk gece ilerleyemedi ama kanamam oldu benim 2. Gün yine denedik yine olmadı kanamam oldu günler ilerledi biz hala yapamıyoruz.
Balayına çıktık yok yine olmuyor. Eşim vajinama dokunduğu an beynime biseyler oluyor sanki o derece denemelerde de ilerlemeye çalıştıkça zorlaniyordum.
Sonra eşim işinin başına dönmeye gitti bende psikolojik danışmanlıktan yardım almaya başladım bir kaç seans gittim sonra nefes gevşeme kegel egzersizleri derken dilator ile tanıştım. Bana gösterdi sen ilerlet zaten akıp gidecek filan dedi ama hiç öyle olmuyor ben zorladikca orda bir basınç oluyor sanki içeriden bişey üflüyor ben de dilatörü üflüyor gibiyim
Neyse bir sonraki seansa gittim buraya kadar ittirdim dedim o güzel yeterli dedi 2 3 4 derken eşim 1 haftalık izne geldi doktor uygun gördü gelsin sen hazirsin dedi ona güvenerek geldi oda.
Denedik biz ilkinde yine aynı hiç değişme yok bende
Eşimin eline alışmaya çalıştım biraz önce ben tuttum elini sonra bırakmaya çalıştım filan ama eli değdiği an beynine kan sıçrıyor sanki
Bu bir haftalık izni de aynı ziyan oldu ve ben farkettim ki dilatörü ittirdigim yer yeterli değilmiş. Ne yapabilirim inan aklım kalmadı artık eşimle iyice uzaklaştık işin kötü yanı da bu. Zaten bir arada değiliz daha bir evim bile yok annemlerde kalıyorum. Herşey kötü gidiyorken dedik bari bu olacak bu problemimiz çözmüş oluruz oda olmadı. Eşim artık bir sonraki izne geldiğimde de olmazsa boşanalım ben çocuğum olsun istiyorum ama sen çaba gostermiyorsun dokunuyorum hala kaçıyorsun dedi. O basınç hissini ortadan kaldırabilmek için ne yapmam gerekiyor ne önerirsin.

Durumun birazcık karışık canım. Moral olarak düşüşte olabilirsin ama fizyolojik bir sıkıntın yoksa bu durumu atlatabilirsin. Anladığım kadarıyla kadındoğuma gitmedin
Tavsiyem önce kadındoğuma gidip kendini göstermen sonra egzersizlere devam etmen
Her gün egzersiz yapman lazım
Nefes , kegel , dilatör egzersizleri
Kaçıncı dilatördesin ?
Ayrıca eşine de vajinismus hastalığını anlat ya da gittiğin psikolojik danışman anlatsın.
4 ayda boşanmak mı olur ?
Evlenirken hastalıkta ve sağlıkta diye söz veriyorsun
Senin yanında olsun.
Anlayışlı bir eş her zaman daha motive başlamanı sağlar

Dilatoru nereye kadar ittiriyorsun canim 1 2 ve 3 un tamamini alabiliyor musun ya da kasa gelip birakiyor musun?

Eşim artık bir sonraki izne geldiğimde de olmazsa boşanalım ben çocuğum olsun istiyorum ama sen çaba gostermiyorsun dokunuyorum hala kaçıyorsun dedi.
Şu lafı bile sizi psikolojikmen çökertir .
Böyle söylemesi çok yanlış bu bi hastalık sizin elinizde olan birşey değil.. sabırla eşiniz gelene kadar denemeye devam edin.. birde apartları sonuna kadar itmen lazım o tamamn içeri giricek

Evet gittim ve bir sorun olmadığını söylemişti ilk başta kadin doğuma girmiştim zaten
Oda biliyor zaten aslında hatta ilk başladığımda terapiye 1 hafta birlikte katıldık kendisi de doktorla konuştu hatta oda söyledi eşin istemsiz yapıyor bunları diye ama oda bir buhran yaşıyor tek dayanağı benim bende bu problem ile uğraşıyorum ayrı şehirlerde kalıyoruz bu tamamen olumsuz etkiliyor zaten herşey üst üste gelir bir geldi mi
Ben malesef girişten kasa kadar ilerletiyorum ve basınç benim midemi bulandırıyor ne yapmam gerekiyor
Baştan başlayacağım herşeye yani tekrar 1. Dilatorden

Dilatoru nereye kadar ittiriyorsun canim 1 2 ve 3 un tamamini alabiliyor musun ya da kasa gelip birakiyor musun?
Kasa kadar ilerliyor
Birde benim basınç oluyor yani ilerletemiyorum
Nefes kegel yapıyorum ama geri kayıyor çıkıyor ve midem bulanıyor direk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…