Vajinismusu Nasıl Yendik? Başarı öykülerimizle birbirimize destek olalım:)

Mesajınızı okuyunca baktım ama mhrsden öylr bir bölüm çıkmadı. Başka adı da mı var acaba? Özellerde çok pahalıı
İstanbul'daysan bakırköy devletde var orda çıkmayabilir bilmiyorum ama var burdsn bi arkadaşım orda tedsvi olmuştu , ben özelde tedavi oldum ,internetten araştır bulursun mutlaka

Kızlar sizlere bu illeti yenmiş olan birisi olarak tavsiyem ilişki sırasında burundan nefes alın bu sakinleşmenze yardımcı olucaktir. Ben dr suleyman eserdğn kliniğin de 3 günlük terapi ile yendim şiddetle tavsiye ederim. Ve inanın durumumuz yoktu gidip 2-3 ay bi işe girip para biriktirdim öyle yaptırdım

Arkadaşlar ben doktora da gittim; dilatör de yapabiliyorum büyük boy hamile de kaldım.. ama ilişki yine olmuyor, zaten tam olmuyordu hiç bir zaman.. neden böyle??

Arkadaşlar ben doktora da gittim; dilatör de yapabiliyorum büyük boy hamile de kaldım.. ama ilişki yine olmuyor, zaten tam olmuyordu hiç bir zaman.. neden böyle??
Doktorunuzun bu duruma yorumu ne?

Birde yarımda olsa ilişki oldumu nasıl hamile kaldınız

Arkadaşlar merhaba ,

Ben 14 aylık evliyim. Aylardır yaşıyordum ben de bu hastalığı. Eşim kabullenmese de ben hastalık olduğunu kabullendim ve çareler aramaya başladım. Bence burada çok önemli noktalar var . Öncelikle ileri seviye bi vajinismus musunz ? Bunu bir doktor gibi tespit edemeyiz belki ama mesela bacağını tam açamayan arkadaşlarım yazmıştı, veya yarısı giriyor vs.diye.. Yani eğer hiç açamıyorsanız psikoterapiyi öneririm (Benim yarım da olsa deneyecek kadar açabiliyordum o yüzden öncelikle bi kendim denemek istedim )

Kegel ve nefes egzersizleri yaptım, etkiliydi ama çok düzenli yapamadım. Parmak ,dilatör vs denemeyi düşündüm. Ama bunun için önce ayna egzersiziyle vajinamı inceledim. sonraki günlerde kulak çöpüyle delik girişini ve yönünü keşfetmeye çalıştım. Ve delikten girdikten sonra aşağı doğru gittiğini ve ıkındıkça da çok rahat girdiğini keşfettim ! Sanki kocaman bir boşluk vardı

Eşimle denediğimizde hemen olmadı ama en azından yönünü keşfetmek bile çok rahatlatmıştı beni

Artık son aylarda hep olacak az kaldı diyorduk ve daha ümitliydik

Bir önemli nokta da pozisyon ve kayganlaştırıcı vs. .

Arkadaşlar biz de birçok pozisyon denedik ama bizimki şu şekilde oldu; kanepenin köşesine kanepenin büyük yastığını koyduk.eşimle denk gelinceye kadar üzerine kırlent, yastık vs ekledim. Eşim ayaktaydı ben yastıkların üzerindeydim. Biz bunu daha önce de çok denemiştik ama diyorum ya daha ümitliydik bu sefer. Eşim yaklaşırken kalçamı yine kaldırdım , zaten yönünü hissedip kendinizi ayarlarsınız .

5 gün önce flan oldu gibi nerdeyse hepsi girdi (birazcık baskı hissettim ama olsun artık diye kendimi bırakmaya ve telkin etmeye çalıştım) 2 gün önce de eşim çok rahat giriyo dedi ve bu sefer oldu dedi biz yine denemeye devam edecektik ama adet oldum,şu an adet dönemimdeyim..

Ama olsun.. adet bitiminde inşallah gel git kısmını da halledebiliriz.ben inanmak istiyorum ..lütfen siz de inanın Allah razı olsun buradaki arkadaşlarımdan, burada yazanları okuyarak güç topladım ve yendiğimi düşünüyorum buraya üye değildim ama özellikle bir kişiye bile yardımcı olsam benden mutlusu olmaz dedim ve buraya yazmak istedim.

Şunu da belirteyim, yalnız değilsiniz ve çaresiz değilsiniz. Kendiniz halledemiyorsanız doktora veya psikoloğa gitmekten de çekinmeyin lütfen %100 çaresi olan bir hastalık bu, siz de yeneceksiniz. Ve ben de umarım tamamen yenmişimdir. adetten sonra daha çok belli olur ama ben duramadım hemen paylaşmak istedim

Gerçekten kendinize inanmaktan geçiyor her şey öyle değil midir hayatta? Neyin üstüne giderseniz ve inanırsanız orada bir başarı elde edersiniz Ama olmuyorsa da lütfen ertelemeyin .. %100 çaresi olan bir şey bu. Yani siz de yeneceksiniz. Zamanı da size bağlı , kendinizi azımsamayın, hep barışık olun ve çarenin eşinizle birlikte sizde olduğunu unutmayın

En kötüsü inanmamak veya inanıyor gibi gözüküp kendini kandırmak, ertelemek ve gerektiği zaman destek almaktan kaçınmak.. kendinize bu kötülükleri yapmayın lütfen. Allah a emanet olun

Ve bu yazıları okuyan güzel insan, bugün Mevlid Kandili. Ne güzel bir gün Bu güzel günün hürmetine inşallah sen de en kısa zamanda kolaylıkla yenersin

Merhaba hanımlar, anasayfada konuyu görünce başarı hikayemi yazmak istedim ben de. 4 aydir hicbir sorun yasamadan birleşme saglayabiliyorum. Simdi gecmise bakınca keske daha erken cesaret etseymişim diyorum.

Iyilesmemde büyük rol oynayan bu sitedir. Ne ogrendiysem buradan ogrendim. Öğrendiklerimi öğretmek istiyorum.

Öncelikli olarak en onemli şey karar vermek. Emin bir sekilde iyilesecegimi biliyorum demek.

Bu karari verdikten sonra youtube da meditasyon sayfalari bulup kadinlik üzerine meditasyonlar yapmak. CİNSELLİĞİMİ SEVİYORUM, CİNSELLİĞİN BANA ZEVK VERDİĞİNİ BİLİYORUM, CİNSELLİK GUVENLIDIR, KADINLIĞIMI SEVİYORUM gibi telkinler iceren meditasyonlar yapmak ve bunlari gun icinde de sık sık tekrar etmek. Asla ACIMAYACAK ACI CEKMEYECEGIM gibi icinde aci agri kelimeleri gecen telkinlerde bulunmayın. Beyin sadece acıyı algilayip aci cekmenize sebep olur yine.

Maddi imkaniniz varsa cinsel terapiste gitmenizi oneririm tabii. Bu meditasyondan daha hizli bir sonuc verir. Doktor degil psikolog diyorum. Çünkü bu fizyolojik degil psikolojik bir problem.

Terapist imkani olmayanlar icin de acilen dilatör set ve bilinen bir markanin su bazli kayganlastiricisini oneriyorum.

Kendim tam verim alamasam da burada wemcaine uyuşukluk veren spreyden memnun olan cok insan var denenebilir.

Bence en uygun dilatör calismalari ön sevismeden sonra oluyor. Ama normal zamanda da yapabilirsiniz. Vajina girisine ve dilatöre kayganlastirici sürerek, dilatörü popoya dogru bir açıyla itmelisiniz. Itmeden once derin nefes alip ıkınmak çok onemli. Ikinirken nasil ki bebek doğuyor bu da öyle. Ikinirken kaslarimiz açılıyor.

Sirayla her bir dilatorden sonra esli denemeye gelince mutlaka bir ön sevişme olmali. Ön sevisme sonrasi ben tekrar dilatör çalışıp esliye oyle gecmistim.

Bugüne dek esli deneme yapip aci çektiğiniz odada degil baska bir odada bunu yapın.
Acı çektiğiniz odada olumsuz koşullanirsiniz ve yine aci cekecegim korkusu olusur.

Ne kadar islak olsam da olayim kayganlastirici sürdüm esime de kendime de. En onemli sey KADIN ÜSTTE OLMALIDIR. Erkegin gölgesi kadinin uzerine dusmemeliymiş.

Derin nefes alıp ıkınarak popoya dogru iterek uzerine oturun. Nasil olduguna inanamayacaksiniz.

Minik sızlamalara alismak icin biraz o pozisyonda oturur vaziyette kalabilirsiniz. Sonra gönlünüzce devam edin.

Vajinismusu yendikten sonra uyudugunuz uyku sanki bulutlarin üzerindeymişsiniz gibi bir uyku olacak. Dunyanin butun yükü sırtınizdaydı da o gece onu serbest bıraktınız gibi bir rahatlama...

Çaresiz degilsiniz inanin. Kadınlığınızı geri alin. Bu sadece beynimizin oyunu.

Ozelden yazmak isterseniz yazabilirsiniz. Daha açık sekilde anlatabilirim. Yardim isteyen herkese yardimci olmak isterim. ❤

Bütçem çok yok o yüzden soruyorum ne kadar ödediniz?
Ben 2016 senesinde 4 milyar a yakın birşey ödedim. Birde devlet hastanesine gitmeyi düşünen arkadaşlar. Ben erenköy ruh ve sinir hastanesine gitmistim cinsel işlev bozukluğu orda vardı. Ilk gittigimzde eşimle ben ayrı ayrı girmiştik odaya ve doktor kamera açmıştı. Bir takım sorular soruyor kamera çekimi ile. Bu şekilde asama aşama olacakmış ama her sean için çok uzun zaman randevu alınıyor o yüzden hiç beklemeyip hemen işe gidip para biriktirdim özel de yaptırdım

Merhabalar bende vajinismus hastasiyim nolur banada yardım eder misiniz annem Kayinvalidem biliyor çok başlı hissediyorum kızlığın bozuldu kan çok fazla geldi onu görünce bir daha yapamadım sen nasıl yapicam dedin

Merhabalar,

Maalesef vajinismus sorunu yaşayanlardan biri de benim. Evleneli 2 ay kadar olmuştu bunun ciddi bir sorun olduğunu tam anlamıyla kabul edeli. Ilk başta eşim: "Sana güveniyorum, bunu biz ikimiz halledebiliriz." diye güven veren cümleler kursa da, başaramadığımı görünce doktora gitmeye karar verdim. Özel bi hastanede ilk muayenemde daha doktora derdimi anlatmaya başladığım o ilk an ağlamaya başladım. Bu sorunu yaşayanlar beni çok iyi anlayacaktır ki omuzda büyük bi yük, suçluluk duygusu çok fazla, zamanla kendinden nefret eder hale bile geliyorsun.

Neyse doktor muayeneye başladı ve bende bi sıkıntı olmadığını hatta ilişki için gayet müsait olduğumu söyledi. Tabi 3-5 seanslık tedavi de teklif etti ama eşim bunu ikimizin başarabileceğimizi tekrarladı sürekli. Doktorun:"Hatta ilişki için gayet müsaitsin." sözü beni motive etti ve desteksiz bunu başarabileceğimizi tekrarladım kendime.

Denedim, denedim ve yine başaramadım. Kimseyle paylaşmak istemedim böyle özel bi konuyu. Baktım işin içinden çıkamıyorum evli olan 2 yakın arkadaşıma açtım konuyu. Bunun harika bi deneyim olduğunu söyledi ikisi de defalarca. Bu sözlerden güç aldım yine ve tam o noktaya geldiği an bambaşka bi ruh haline bürünüyor insan. Elinde olmadan..

Dene, vazgeç, tekrar dene derken 14 ay geçmiş bile ve elde var koca sıfır:) Burayı keşfettim ve okuyorum bakalım:) Ve bunu başaracagıma dair umudum hala var benim nedense. Umudu kaybetmemek lazım değil mi?:) Başaracağına inanmak, derin bi nefesle kendini gevşetmek ve arkadaşımın bana öğütlediği gibi "O andan keyif almaya bakmak." O andan keyif alacakmışız bayanlar, bu da benden size moral olsun:) Ben demiyorum, deneyenler söylüyor:) Ve ben de bunu aştığım an burada paylaşacağım ki ekstra moral olsun:)

Çok motive edici bi yazı olmuş, ağzınıza sağlık Cesarete ihtiyaç duyduğum an okuyacağım yazınızı ve umuyorum en kısa zamanda bu sorunu aşanlardan olacağım ben de:)

Çok motive edici bi yazı olmuş, ağzınıza sağlık Cesarete ihtiyaç duyduğum an okuyacağım yazınızı ve umuyorum en kısa zamanda bu sorunu aşanlardan olacağım ben de:)
Ben de size çok inaniyorum. Ne zaman isterseniz her konuda yardimci olmaya calisirim. Ozelden de yazabilirsiniz.

Merhaba
Öncelikle vajinismusun sadece adını duymuş ve tanımını bilen biriydim. Benim başıma geleceği aklımın ucundan geçmezdi, cilveli bir kızdım. Eşimle 3 yıldır birlikteydik.
Biraz uzun yazacağım ama başıma gelenleri yaşayan yada onlara bunu söyleyen doktorlar varsa bir daha düşünsünler diye. Öncelikle ilk gün yorgun olduğumuz için olabilir diye düşündük. İkinci üçüncü günde aynı şekilde ama bir hafta sonunda canım sıkılmaya başladı. Doktora gitmeye karar verdik. herhangi bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına randevu aldık. Parmakla muayene etmek istemedi henüz ilişkiye giremedik diye masada sadece baktı birşeyle ismini bilmiyorum aparatın sonra korkma vajinismus değilsin dedi. Hadi gel sana anlatayım dedi. Kızlık zarımın çok yukarıda çok kalın olduğundan bahsetti bu sebeple ilişki mümkün olmadığını söyledi. Şaşırdım ama rahatladım. Oh dedim sorun bende değilmiş biyolojik yapım böyleymiş. Eşimi çağırdım ona da anlatmasını istedim. Hatta masaya bir maket çıkardı. Göstererek anlattı. Bu mümkün değil. Normalde bir liradan daha büyük açık olması gerekirken senin beş kuruştan daha küçük bir açıklık var. Hatta öyle ki seni deleceğine kayayı daha rahat deler dedi. İyice rahatladım sorun bende değil diye düşünüyorum çünkü. Hı bir de eşim denesek olur mu dedi doktor hanıma. Yani deneyim ama olmayacak zaten, hem olsa da kanamayı durduramazsınız dedi. Hemen yapalım istersen dedi ve fiyat aldık. Sonra bir hafta hiç düşünmedik nasıl olsa bir hafta sonra ameliyat olacaktım. Bir iki kez denedik olmadı bizde zorlamadık. Bu sırada iyice vajinanın yapısını araştırır olmuştum. Esnek bir yapısı olduğu yazıyordu. Doktorun söylediği şeylerle uyuşmuyordu. Eşim bir daha doktora gitmek ister misin emin olalım olmadı diğer doktor ameliyat eder dedi. Hala ameliyat kafasındayız ama diyorum ki benim biyolojim böyle. Diğer doktora şikayetlerimi anlattım, vajinismus benim çok ilerlediğim bir konu değil ama hadi muayene edelim dedi. Ben diyorum ki yok yok değilim zaten benim biyolojim böyle filan. Doktor bir güldü gel içeriye konuşalım dedi. Vajinismus olduğunu daha bu konu üzerinde çalışan bir doktor arkadaşa yönlendirmesi gerektiğini söyledi. İyice kafam karıştı biri diyorki değilsin diğeri evet öylesin. İlkine inandım. Sorunun biyolojik olduğunu düşünmek o an için çok daha iyi geliyordu. Eşimin ısrarı üzerine yönlendirdiği doktora da gittik. O da vajinismus olduğumu söyledi. Ücretin hepsini almadan muayene etmeyeceğini söyledi. İyice kafam karıştı. E ya değilsem baştan niye vereyim ki,zaten bakmadı bile sadece konuştuk. Vereceğim rakam da az değil 12 bin civarı bu arada bir de ön görüşmede 500 tl civarı bir rakam ödedik zaten. Üstüne çocukluğuna ineceğiz kesin orada bir cinsellik üzerine olumsuz birşey yaşadın, belki rüyanda yaşadın gibi şeyler söyledi. Hayır desemde vardır diye ısrar etti. Kendimi sorgulamaya başladım. Eşime nasıl açıklıycam bişey yaşamadım ki diyorum içimden bir de. Üstüne eşim bana anlatmadığın bir olay var mı demeye başladı. Fiyat konusunda da ısrarcı olunca Yok dedim öyleysem bile bu yaklaşımla bir hekimle anlaşamam. Artık doktora gitmeye korkar olmuştum. Sürekli ağlıyor. Eşime gerçekten beni boşar mısın diye sorar hale geldim. 28 gün olmuştu. Eşim şehir dışından bir doktor söyledi. Telefonuna çıkan reklamlardan görmüş. Üç saatlik yol gel gidelim dedi . Öncesinde bana bir ara konuş istemezsen yine gitmeyiz dedi. Telefonla aradım konuştum. Ama anlatırken artık nasıl ağlıyorum tarifi mümkün değil. Sonra beni tekrar aradı doktor hanım. Sakince anlattım olanları bana vajin yapısı hakkında Bilgi verdi. Bir kaç video önerdi yapısını anlamam için. Vajinismus olduğumu korkulacak birşey olmadığını söyledi. Kolaylıkla atlatılacağını. Hatta şehir dışındayım diye söyledim. Ve bir önceki doktorun tedaviye para almadan başlamayacağını muayene etmediğini de belirttim. Sen gel bak değilsen hiç bir ücret almadan muayene ederiz hatta söylediğin gibi şüphen var operasyon gerekiyorsa da yardımcı oluruz dedi. Tedirgin oldum ama gittim. İyi ki de gitmişim. Önce muayene etti. Ve vajinismus olduğumu söyledi. Konuştu ilerleyeceği yoları anlattı. Eve ödev verdi. Hatta ilk seansta yaparsın dedi. Eve gidin dedi döndük kendi şehrimize evimize ama yok yanma öyle bir yanma ki yapamadım. Tekrar gittik bir seans daha çalıştık. Hem kegel hem nefes egzersizleriyle parmak çalıştık. İki seans tedavi oldum iki gün sadece. Ve başardık. Ama şiddetli yanma devam ediyordu. Mantar ve enfeksiyonum vardı. Tabi bunu da bilmiyorduk. Çünkü diğer doktorlarda muanyene sırasında söylemedi. Bir ay kadar ilaç tedavisi gördüm. Çok şükür düzeldim . Bu sırada ilişki de yanma hissi olunca her seferinde başa mı dönüyorum korkusu ile yaşadım. Sürekli ağladım. Olmayacak mı acaba diye . Ama doktorum çok rahatlattı. Mantar ve enfeksiyondan olduğunu sürekli söyledi. Başardığımı sürekli söyledi. Tedavim bitti.
Mutlu bir cinsel hayatım var ve üç aylık evliyim.inanın ben yaptıysam herkes yapar.
Ve sakın ama sakın bir hekime güvenmeyin kendinizi hemen uzaman bir hekimde olsa teslim etmeyin. Doktor değiliz sonuçta ne söylenirse inanıyoruz. Araştırın çokça. Özellikle kendi organımızın yapısını.Benim söylediklerimi yaşayan ya da birinden duyuyorsanız inanmayın bu vajinismus . biyolojik değil, psikolojik olabilir tabi ama sizi töhmet altında bırakacak bir hekimde tedavi olmakta hiç mantıklı değil. Önce para diyen hekimler hiç hiç değil. Lütfen araştırın.
Yaşayanlar varsa yardımcı olmak isterim. Bu arada tedavi olduğum bir hekim beni bir hastası ile tanıştırdı. Kızcağıza benim gibi operasyonla alalım demişler kızlık zarını aldırmış ve yine olmamış. Kızla tanışmamda büyük etki etti bende. Kızın iznini almış ve telefonla konuştuk. Diyeceğim o ki benim yaşadığım tecrübeler bunlar. Eğer korkan varsa şakın korkmasın. Yaşadıklarımı anlatmak istedim. Yardım isteyen varsa yazabilir elimden geldiğince destek olabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…