Adiniza cok sevindim bize umut oldunuz bu hqstalik zat3n bagisiklik sistemiyle arilacak bir hastalik.inss birgun bizde negatiftir diye sonuc yazarız tskler
Ahccyi kaç ay kullandın ve hangi marka?Dogru doktor dogru tedavi cok onemli. Bagisikliginiz icin (çorekotu, kefir, duzenli uykuyu ihmal etmeyin) alkol, sigara bunlardan bir sure uzak durun derim. Ama en onemlisi doktorunuzun tedavi sekli. Hepiniz atlatirsiniz insallah. Danismak istediginiz konu olursa yazin ltfen.
Aşı oldunmu negatif olduğundaCin2 olarak duzeltme yapiyorum, dahada ileri seviyedeydim. 2 yildir negatif sonuc aliyorum. Kullandigi ilaclar kisiye gore degisecegi icin yanlis yonlendirmek istemem ama bana aldara ve asit uyguladi. Daha sonra yurtdisindan getirttigim ahcc bitkisel bagisiklik guclendirici, hpv ile ciddi savasan bir ilac getirttim. Bana bunu onerende tugan bese olmustu, sukurler olsun ki ameliyat olmadan kurtardi beni. Suan hicbir tadavi uygulamiyoruz cunku 2 yildir negatif sonuc aliyoruz :)
Sağol canim inss hepimiz birgun atlatmis oluruz bakalim bende ikinci bir dr gidecehim kisa zamnda.hayirlisi artikDogru doktor dogru tedavi cok onemli. Bagisikliginiz icin (çorekotu, kefir, duzenli uykuyu ihmal etmeyin) alkol, sigara bunlardan bir sure uzak durun derim. Ama en onemlisi doktorunuzun tedavi sekli. Hepiniz atlatirsiniz insallah. Danismak istediginiz konu olursa yazin ltfen.
Nekadar zamandır hpvlısın ınsallah sonucun temız cıkarmerhaba arkadaşlar ben salı günü soğuk konizasyon ile rahim ağzını aldırdım bende hpv typ 16 yüksek risk grubundayım. 1 ay sonra cikicak patoloji sonucu kafayı yemek üzereyim doktorum sonuç pozitif çıkabilir dedi eğer öyle çıkarsa bu sefer rahmin yarısı alınacakmış bu süreçleri atlatan varsa aranızda yada yakınlarında ne olur bilgi verirseniz çok sevinirim
çok geçmiş olsun. Kolposkopi başlığına da yaZarsanız orda daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar bulabilirsiniz..merhaba arkadaşlar ben salı günü soğuk konizasyon ile rahim ağzını aldırdım bende hpv typ 16 yüksek risk grubundayım. 1 ay sonra cikicak patoloji sonucu kafayı yemek üzereyim doktorum sonuç pozitif çıkabilir dedi eğer öyle çıkarsa bu sefer rahmin yarısı alınacakmış bu süreçleri atlatan varsa aranızda yada yakınlarında ne olur bilgi verirseniz çok sevinirim
Canim sonucunu bekle bendede tip 16 var benimde kolkoskopi sonucum temiz cikti korkma bak arkadasimiz cin 2 atlatmis rahim almasina hemn bir doktorla karar verme once sonucun ciksin sonra baska doktorlara gitmerhaba arkadaşlar ben salı günü soğuk konizasyon ile rahim ağzını aldırdım bende hpv typ 16 yüksek risk grubundayım. 1 ay sonra cikicak patoloji sonucu kafayı yemek üzereyim doktorum sonuç pozitif çıkabilir dedi eğer öyle çıkarsa bu sefer rahmin yarısı alınacakmış bu süreçleri atlatan varsa aranızda yada yakınlarında ne olur bilgi verirseniz çok sevinirim
hpvli olduğumu Kasım ayında öğrendim yani virüs ne zamandır var bilemiyorum ama rahim ağzını sarmış şimdi patoloji de cerrahi sınırlarını gecip geçmediği bakılacak geçmiş ise tekrar ameliyat olucam..Nekadar zamandır hpvlısın ınsallah sonucun temız cıkar
teşekkür ederim yazarım tabi..çok geçmiş olsun. Kolposkopi başlığına da yaZarsanız orda daha iyi yardımcı olacak arkadaşlar bulabilirsiniz..
beklemek ten başka bir çare yok bazen tamamen alinsada kurtulsam diyorum. çünkü sürekli sürekli ameliyat olmak psikolojik olarak sarsıyorCanim sonucunu bekle bendede tip 16 var benimde kolkoskopi sonucum temiz cikti korkma bak arkadasimiz cin 2 atlatmis rahim almasina hemn bir doktorla karar verme once sonucun ciksin sonra baska doktorlara git
Hayirlisi canim inss oyle bir dyrum olmaz ahcc ile atlatmis arkadas sende bir dene istersenbeklemek ten başka bir çare yok bazen tamamen alinsada kurtulsam diyorum. çünkü sürekli sürekli ameliyat olmak psikolojik olarak sarsıyor
Canim hpvli oldugunu nasil ogrendin?cerrahi sinirlari gecip gecmedigine bakilacak demissin.bu virus rahime ilerliyor mu?muhtemelen bende de var yuksek risk kurtaj olmustum kurtajla bulasmis ilerlemis olabilir mi rahim icine?simdi tekrar hamileyim bebegime rahimde bulasmis midir doye korkuyorum.rahimin alinmasindan bahsetmissin. Hpv yuksek risk boyle ilerliyor mu rahime?hpvli olduğumu Kasım ayında öğrendim yani virüs ne zamandır var bilemiyorum ama rahim ağzını sarmış şimdi patoloji de cerrahi sınırlarını gecip geçmediği bakılacak geçmiş ise tekrar ameliyat olucam..
şimdi şöyle anlatayım ben biraz ihmalkarlık yaptım 6 ,7 yıl hiç smear yaptirmadim neden diyeceksen hiç bir doktor bende smear yaptirmami istemedi adet düzensizliğim vardı eğitim araştırma hastanesine ne zaman gitsem ilaç verip yolladılar zamanla adet düzensizliğim arttı bu sefer geçen kış ozel hastaneye gittim özel ya daha iyi dersin ultrason ile baktı rahmin tertemiz dedi neden bu kadar kanama oluyor dedim ( 3normal dogum) bazı kadınlar da dogumlardan kalan bir olay dedi. bana doğum kontrol hapı verdi kanamayı azaltsin diye neyse aradan 6 ay kadar zaman geçti yani geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren adet günlerim hiç belli değildi 10 gün adet görüyorum şiddetli bir şekilde 1 hafta temiz sonr yine kanama yanı sıra kokulu akıntı ve ilişki esnasında sonrasında kanama ve ağrılar başladı Ekim ayında bu şikayetlerle doğum evine gittim anlattım doktor direkt olarak smear ve biyopsi yaptı biyopsim temiz ama smear de anormal hücreler görüldü tekrar eğitim araştırma hastanesine gönderdi kolposkopi için kolposkopi de şüpheli hücreler çıktı 8 adet parça alındı patolojiye yollandı 1.5 ay sonra sonuç pozitif yani hpv typ 16 çıktı. ( bu hpv virüsünün 200 kadar tipi var ama en kötüsü ve kanser yapanı 16 ve 18 ). onkoloji doktoru pr. Dr. Orhan Önal bey sonuçları değerlendirme yaptı ve soğuk konizasyon ( bistüri ile rahim ağzının koni şeklinde alınması) yapılacağını söyledi.. Ve 8 ocakta ameliyat oldum ameliyat esnasında lezyonlar fazla dağınık oldu için normalinden biraz daha fazla alınmış. velhasıl ameliyat sonrası doktorum alınan rahim ağzı patolojiye gönderildi dedi... ne için diye sordum bu kanser hücreleri alınan parçadan daha ileride olup olmadığını araştırmak için dedi. evet rahmin tamamını kaplıyor fakat bunlar çok çok ileri evreler. bazı hastalarda bu yapılan operasyon tedavi edebiliyormuş ve yeterli oluyormuş. dediğim gibi eğer patoloji pozitif cerrahi sınırları aşmış ise bu sefer rahmin yarısının alacaklar. gebelik sürecinde bu konun tedavisi hakkında hiç bir bilgim yok.. tek bildiğim eğer leep olacaksanız sakın unutmayın mutlaka dikiş attirin çünkü leep sonrası rahim ağzının boyu kısaldığı için erken doğum ve düşük riski yüksek. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. ..Canim hpvli oldugunu nasil ogrendin?cerrahi sinirlari gecip gecmedigine bakilacak demissin.bu virus rahime ilerliyor mu?muhtemelen bende de var yuksek risk kurtaj olmustum kurtajla bulasmis ilerlemis olabilir mi rahim icine?simdi tekrar hamileyim bebegime rahimde bulasmis midir doye korkuyorum.rahimin alinmasindan bahsetmissin. Hpv yuksek risk boyle ilerliyor mu rahime?
siz cin1 falan miydiniz acaaba yoksa sadece ascus seviyesindeydiniz.. İnşaallah sonuclariniz temizcikarşimdi şöyle anlatayım ben biraz ihmalkarlık yaptım 6 ,7 yıl hiç smear yaptirmadim neden diyeceksen hiç bir doktor bende smear yaptirmami istemedi adet düzensizliğim vardı eğitim araştırma hastanesine ne zaman gitsem ilaç verip yolladılar zamanla adet düzensizliğim arttı bu sefer geçen kış ozel hastaneye gittim özel ya daha iyi dersin ultrason ile baktı rahmin tertemiz dedi neden bu kadar kanama oluyor dedim ( 3normal dogum) bazı kadınlar da dogumlardan kalan bir olay dedi. bana doğum kontrol hapı verdi kanamayı azaltsin diye neyse aradan 6 ay kadar zaman geçti yani geçtiğimiz Mayıs ayından itibaren adet günlerim hiç belli değildi 10 gün adet görüyorum şiddetli bir şekilde 1 hafta temiz sonr yine kanama yanı sıra kokulu akıntı ve ilişki esnasında sonrasında kanama ve ağrılar başladı Ekim ayında bu şikayetlerle doğum evine gittim anlattım doktor direkt olarak smear ve biyopsi yaptı biyopsim temiz ama smear de anormal hücreler görüldü tekrar eğitim araştırma hastanesine gönderdi kolposkopi için kolposkopi de şüpheli hücreler çıktı 8 adet parça alındı patolojiye yollandı 1.5 ay sonra sonuç pozitif yani hpv typ 16 çıktı. ( bu hpv virüsünün 200 kadar tipi var ama en kötüsü ve kanser yapanı 16 ve 18 ). onkoloji doktoru pr. Dr. Orhan Önal bey sonuçları değerlendirme yaptı ve soğuk konizasyon ( bistüri ile rahim ağzının koni şeklinde alınması) yapılacağını söyledi.. Ve 8 ocakta ameliyat oldum ameliyat esnasında lezyonlar fazla dağınık oldu için normalinden biraz daha fazla alınmış. velhasıl ameliyat sonrası doktorum alınan rahim ağzı patolojiye gönderildi dedi... ne için diye sordum bu kanser hücreleri alınan parçadan daha ileride olup olmadığını araştırmak için dedi. evet rahmin tamamını kaplıyor fakat bunlar çok çok ileri evreler. bazı hastalarda bu yapılan operasyon tedavi edebiliyormuş ve yeterli oluyormuş. dediğim gibi eğer patoloji pozitif cerrahi sınırları aşmış ise bu sefer rahmin yarısının alacaklar. gebelik sürecinde bu konun tedavisi hakkında hiç bir bilgim yok.. tek bildiğim eğer leep olacaksanız sakın unutmayın mutlaka dikiş attirin çünkü leep sonrası rahim ağzının boyu kısaldığı için erken doğum ve düşük riski yüksek. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. ..
teşekkür ederim ascus da vardı ama inanın cin 1.2.3 diye hiç bahsi geçmedi yada ben kaçırdım çünkü hpv nin ne olduğunu bilmiyordum öğrendim ve psikolojim o kadar bozuldu ki anlatamamsiz cin1 falan miydiniz acaaba yoksa sadece ascus seviyesindeydiniz.. İnşaallah sonuclariniz temizcikar
evet. Bilmedigimiz icin kalakaliyoruz... Ben sigil var diyince korkmamistim sigil ne yapabilirki demistim.. Meger berbat biseymis. Ve ben tipimi de bilmiyorum.. Haftaya smear vercegim nasipse..teşekkür ederim ascus da vardı ama inanın cin 1.2.3 diye hiç bahsi geçmedi yada ben kaçırdım çünkü hpv nin ne olduğunu bilmiyordum öğrendim ve psikolojim o kadar bozuldu ki anlatamam
Arkadasım hamılesın kendıne ezıyet edıyorsun zor bırsey degıl bı kadın dogum doktoruna gıt ve hpv trstı yaptrmak ıstıyorum de ondan snra cıkan sonucs gore evham yap belkıde sende hpv yok lutfen sakın ol once bu konuyu doktoruna danıs hep ahnı dusuncedesın bı rahatla ılk ısın hpv testı olsun kutfenCanim hpvli oldugunu nasil ogrendin?cerrahi sinirlari gecip gecmedigine bakilacak demissin.bu virus rahime ilerliyor mu?muhtemelen bende de var yuksek risk kurtaj olmustum kurtajla bulasmis ilerlemis olabilir mi rahim icine?simdi tekrar hamileyim bebegime rahimde bulasmis midir doye korkuyorum.rahimin alinmasindan bahsetmissin. Hpv yuksek risk boyle ilerliyor mu rahime?