Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kabarciksa genital herpes yani uçuk olabilir

KıZlar bi kamu spotuna denk geldim az once Turk kanser derneğinin bir yayınıydı.
Hpv icin genc kizlarimiza asi yaptıralım diye. Yani hpv ye bulasanlar bundan faydalanamiyor mu? Ben bunu anladim... Ve aşı devlet kapsamında degil sanirim hala.

O reklamı bende gordum asıdan korkuyordum tehlıkelı bırsey olsa reklamını yapmazlardı yaptırmayı dusunuyorum ama hpv varken bır ıae yaramıyormus dusuk tıplere etkı edebılırmıs sadece

O reklamı bende gordum asıdan korkuyordum tehlıkelı bırsey olsa reklamını yapmazlardı yaptırmayı dusunuyorum ama hpv varken bır ıae yaramıyormus dusuk tıplere etkı edebılırmıs sadece
yeterince bilgi verseler olurmus aslinda...

Kizlar aranizda hpvnin yuksek risklisini tasiyip da hamile kalip kurtaj olan oldu mu?hpv virusu kurtajla rahim icine bulasiyor mu?

Herkese merhaba, bende 3 senedir bu var. 6 ayda bir smear aldırırım. 3 sene önce yaktırmıştım fakat 1 sene önce tekrar çıkmıştı. 1 hafta önce tekrar smeara gittim. Ayrıca çıkan 1 tane siğilimi yaktırdım. Ben pcr multiplex test yaptırmıştım özel bir labda. Gardnerella ve üroplazma çıkmışyı onun da tedavisini olmuştum 1 ay önce. Doktora tüm bunları sordum. Bu enfeksiyon tüplerimi tıkamış mıdır? Bende hiç tipleme yapılmadı yüksek risk varsa kolposkopi yapılması gerekmez mi? Vb her şeyi sordum. Doktor şükür çok rahatlatıcıydı. Sen düzenli smear yaptırıyosun ve temiz çıkıyo, kolposkopi smear kötü çıkarsa yapılcak bi şey dedi. Bunu üniversitede başka bir doktor daha söylemişti. sen sürekli en kötüsünü düşünüyosun, bi hastalık geliyo 1 haftada alıp göyürüyo adamı. Şuan dışarı çıktığında araba çarpıp çarpmayacağını bilemezsin. Biraz rahat ol ve strese girme çünkü sen düzenli olarak kontrollerini yaptırıyosun dedi.

O yüzden kızlar siz de iyi bir doktor bulun ve doktorunuza güvenin. Özel labda yaptırdığım testi durumunuz varsa yaptırın, düzenli aralıklarla smear aldırın. ünideki doktorun bana söylediği 30 yaşın altındaysa tiplemenin gereksiz olduğuydu. Tabii her doktor farklı metod uygulayabilir.

Bir de kızlar burdaki herkesin yazdığına koşulsuz şartsız güvenmeyin. Çünkü çok yanlış bilgi yer alıyor. Az önce okudum biri vajina içindeki her çıkıntı siğildir yazmış alakası yok. Benim iki dudağımın arasında o ıslak yerde gayet belirgin iki çıkıntı var. Ama orasının yapısı zaten çentikli. Dilin üstü gibi düşünün. Baktığımda anlıyorum zaten oranın doğal yapısı mı değil mi. Siz de doktorunuza danışın ve lütfen moralinizi bozmayın. Ben geçtiğmiz ay stresten 5 kilo verdim. Şükür doktorum beni rahatlattı. Allah tüm hastalara tez vakitte şifa versin.

30 yaşından önce neden gereksiz diyorlar ? Bir de şöyle bir şey var hani maksimum 3 yolda bu hastalık atlatılırdı 3 senenin üstüne siğil çıkarmışsın yani bu daha da korkuttu beni

30 yaşından önce neden gereksiz diyorlar ? Bir de şöyle bir şey var hani maksimum 3 yolda bu hastalık atlatılırdı 3 senenin üstüne siğil çıkarmışsın yani bu daha da korkuttu beni
doktorun dediği bu virüsün kanser yapması 10 yılı buluyormuş ve zaten genelde vücut bununla başa çıkıyormuş. Ketem de zaten bildiğim kadarıyla 30dan sonra tip yaptırıyo. Tabii ki tedbirli olmakta fayda var ben size doktorun dediğini anlatıyorum.

Siğil çıkması ise ben bu süre içerisinde doktorun sözünü dinlemeyip ağda, jilet, lazer yaptırdım. Bir de stresli bi dönemime denk geldi ondan olabilir diye düşünüyorum.

size demiyorum genel olarak söylüyorum siz tedbirinizi alın, düzenli smear aldırın bağışıklığınızı yüksek tutun ve lütfen kötüye bahane aramayın. İyi şeyler düşünün biliyorum zor oluyo ama bağışıklığın düşmrsinde bence en büyük etken psikoloji. Şükür ki önceden biliyoruz önlemimizi alabiliriz.

D
canım onun için demedim ben doktor 1-2 yıla atlatırsınız diyor yani vücuttan gider diyor senin mesela 3 sene olmuş haydi haydi atılması lazımdı atılmaması dikkatimi çekti ondan dolayı dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…