Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadasım hamılesın kendıne ezıyet edıyorsun zor bırsey degıl bı kadın dogum doktoruna gıt ve hpv trstı yaptrmak ıstıyorum de ondan snra cıkan sonucs gore evham yap belkıde sende hpv yok lutfen sakın ol once bu konuyu doktoruna danıs hep ahnı dusuncedesın bı rahatla ılk ısın hpv testı olsun kutfen
Saglik ocaginda tum riskli tiplere bakiliyor mu canim?bir de hamileyken yapilir mi bu test? 37 haftaligim.

Valla ben almıyorum canım
Bende almıyorum 2 ayda bir falan.. çünkü her tür epilasyon oranın bagisikligini düşürüyor. Ayrıca yukarıdaki arkadaş yalan yanlış bilgi veriyolar derken beni kastetmiş sanırım:) vajinanın kendi anatomik yapısı çok nadir siğil şeklinde oluşumlar gösterir ve buna tıpta "vestibüler papillomatozis" denir. Yabancı kaynaklardan okuduğum bilgileri aktarıyorum çünkü bu konuda türkçe kaynak çok az. Doktorların neredeyse hepsi siğil benzeri bir çıkıntı gördüğünüzde bunu kendi vajina anatomik yapınız sanmayiniz ve derhal muayane olunuz diyor. Ancak biyopsi ile anlaşılabilir bu. Ve sonuç %95 oranında kondilom çıkar. Tipta %95 çok yüksek bir orandır ve buna neredeyse tüm vajinal et benleri hpv dir diyebiliriz. Bunu ben demiyorum kendi doktorum -ki kendisi turkiyede ve yurt dışında Hpv konusunda dereceli ve tip literatürüne girmiş bir doktordur- diyor :) sevgiler S Sunrise0

Bende almıyorum 2 ayda bir falan.. çünkü her tür epilasyon oranın bagisikligini düşürüyor. Ayrıca yukarıdaki arkadaş yalan yanlış bilgi veriyolar derken beni kastetmiş sanırım:) vajinanın kendi anatomik yapısı çok nadir siğil şeklinde oluşumlar gösterir ve buna tıpta "vestibüler papillomatozis" denir. Yabancı kaynaklardan okuduğum bilgileri aktarıyorum çünkü bu konuda türkçe kaynak çok az. Doktorların neredeyse hepsi siğil benzeri bir çıkıntı gördüğünüzde bunu kendi vajina anatomik yapınız sanmayiniz ve derhal muayane olunuz diyor. Ancak biyopsi ile anlaşılabilir bu. Ve sonuç %95 oranında kondilom çıkar. Tipta %95 çok yüksek bir orandır ve buna neredeyse tüm vajinal et benleri hpv dir diyebiliriz. Bunu ben demiyorum kendi doktorum -ki kendisi turkiyede ve yurt dışında Hpv konusunda dereceli ve tip literatürüne girmiş bir doktordur- diyor :) sevgiler S Sunrise0
Canım insanlar korkuyorum onları da anlayabiliyorum boşverin ya kızlar birbirimize destek olalım inşallah bir gün hepimiz bunu hepimiz çok istiyoruz rabbim herkesin yardımcısı olsun ara ara bende inanmak istemiyorum korkuyorum ama bu gerçeği değiştirmiyor atlatmak için bol bol dua ediyorum hem kendime hem size.. herşey bir an önce gider biter inşallah değerli arkadaşlarım atlatanlar var buna İnanın ben inanıyorum

merhaba arkadaşlar ben salı günü soğuk konizasyon ile rahim ağzını aldırdım bende hpv typ 16 yüksek risk grubundayım. 1 ay sonra cikicak patoloji sonucu kafayı yemek üzereyim doktorum sonuç pozitif çıkabilir dedi eğer öyle çıkarsa bu sefer rahmin yarısı alınacakmış bu süreçleri atlatan varsa aranızda yada yakınlarında ne olur bilgi verirseniz çok sevinirim

Arkadasim hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama rahim aldirma islemlerine hemen girisme biraz soguk kanli olup sakince dogru doktorda olup olmadigindan emin ol. Banada ameliyat demisti tum doktorlar, ameliyat olmadan kurtuldum. 2 yil ilacti, kremdi bagisiklik icin ahcc idi derken negatif sonuc aliyorum artik. Allah sifalar versin. Bir an once ahcc temin etmeye bakin.

Sadece size yönelik yazmadım, daha önce de çok yanlış bilgi okudum. Tıpta kesin diye bir şey yoktur. Özellikle de bu başlıkta herkes korkuyor, endişeleniyor hpv konusunda. O yüzden kesin siğildir demek doğru bir yaklaşım olmaz. Nadir dediğiniz şeyin kimde görülüp kimde görülemeyeceğini bilemeyiz, misal bende var. Doğru bilgi vermek adına yazmak zorunda hissettim. En nihayetinde en iyisi bir jinekoloğa danışmak

Arkadasim hangi sehirde yasiyorsun bilmiyorum ama rahim aldirma islemlerine hemen girisme biraz soguk kanli olup sakince dogru doktorda olup olmadigindan emin ol. Banada ameliyat demisti tum doktorlar, ameliyat olmadan kurtuldum. 2 yil ilacti, kremdi bagisiklik icin ahcc idi derken negatif sonuc aliyorum artik. Allah sifalar versin. Bir an once ahcc temin etmeye bakin.
Doktor en iyisini bilir tabii ki ama, daha önce leep işlemi yaptıran bir kadının bloğunu okumuştum. Doktorlar özellikle hpv konusunda garantici davranıp sorunu kökten çözme derdindeler diyordu. Son seçenek olan işlemlerin başlangıçta yapıldığından bahsediyordu. Linkini de bırakayım

http://www.5harfliler.com/biraz-da-hpvden-konusalim-mi/

Doktor en iyisini bilir tabii ki ama, daha önce leep işlemi yaptıran bir kadının bloğunu okumuştum. Doktorlar özellikle hpv konusunda garantici davranıp sorunu kökten çözme derdindeler diyordu. Son seçenek olan işlemlerin başlangıçta yapıldığından bahsediyordu. Linkini de bırakayım

http://www.5harfliler.com/biraz-da-hpvden-konusalim-mi/

Bende sirf bundan bahsetmek adina foruma geri dondum ve dedim ki bunu paylasmaliyim insanlarla.. tum kadinlar bilmeli, ilk bes dakikada rahmin alinmasina karar veren doktorlarla dolu etrafimiz..once bir ilac tedavisi denensin, elden helen baska care yoksa elbette ameliyat olunur. Ama bizlerin daha akilli olup daha fazla arastirip okumasi lazim. Okadar evhamliyiz ki doktorlar ne soylese yapiyoruz caresizlikten, ben doktorumun duacisiyim.. onuda sagolsun kadinlar kulubunden birisi onermisti, gittigimde anlattigimda durumumu bana nedemek ameliyat once alternatif yollar denemek zorundayiz dediginde aglamistim sevincimden.. kesmek bicmek, para kazanmak kolay yontem..

Arkadasım hamılesın kendıne ezıyet edıyorsun zor bırsey degıl bı kadın dogum doktoruna gıt ve hpv trstı yaptrmak ıstıyorum de ondan snra cıkan sonucs gore evham yap belkıde sende hpv yok lutfen sakın ol once bu konuyu doktoruna danıs hep ahnı dusuncedesın bı rahatla ılk ısın hpv testı olsun kutfen
Ya yuksek riskli tipler cikarsa.bir de kuetaj oldum rahim icine bulasmissa.simdi tekrar hamileyim ya bu bebegime rahmimde bulasmissa.

Allah aşkına bi psikiyatriye görün sen bacim kurban olam etme eyleme içimizi yedin valla :confused:
ketemde test yaptiricam ama pozitif cikarsa ve yuksek risk ne yapacam soracam rahim icine kurtajla bulasmis midir diye bebegimin hayati organalrina olusum esnasinda bulastiysa beynine bogazina cigerine falan.

Bulasmissa kendi kendini temizler mi bebegimin vucudu?
Okyanusmavi bacim sen iyi misin ? Yahu bebeğe rahim içinde nasıl bulaşsın. Amnion zarı diye bişey var bebeği herşeyden koruyor. Sen iyi değilsin ama gerçekten hicbir şekilde ikna olmuyorsun burada kimse seni ikna edemez yazılan hicbir şey seni rahatlatmiyor. O yüzden yapacak bişey yok

Ya yuksek riskli tipler cikarsa.bir de kuetaj oldum rahim icine bulasmissa.simdi tekrar hamileyim ya bu bebegime rahmimde bulasmissa.
Kesinlikle bi psikiyatriste gitmelisiniz. Endişenizi anlıyorum ama bunu gidip bir bilene sormak varken kaç gündür burdan soruyorsunuz. Cevabı öğrenip içinizin rahatlaması daha güzel değil mi? Allah korusun bir sorun varsa da tedavi olursunuz. Lütfen ilk işiniz bi doktora görünmek olsun

Okyanusmavi bacim sen iyi misin ? Yahu bebeğe rahim içinde nasıl bulaşsın. Amnion zarı diye bişey var bebeği herşeyden koruyor. Sen iyi değilsin ama gerçekten hicbir şekilde ikna olmuyorsun burada kimse seni ikna edemez yazılan hicbir şey seni rahatlatmiyor. O yüzden yapacak bişey yok
Amniyon zari 12.gunde olusuyormus canim.12 gunden once korumasız yani ya o arada bulastiysa

Cankm daha kendınde hpv olup olmadıgı bellı degıl bos yere bızıde sıkıyor hamıle kırmak ıstemıyorum ama lafta dınlemıyor kı cvp vermeme ragmen hala aynı soruyu soruyor

Hamile ya daha hassas. Canim O okyanusmavi1 hpv olup sonra dogum yaptik ve binlerce kadin var boyle. Bir sey olmaz. Sen hamilesin ve ftmrt nin dedigine gore daha hpv var mi yok mu belli bile degilmis. Sen simdi doktora gittin doktor illaki derdi sana bir seyler olsa. Sen hamilesin cok hassassin ondan bu telâşın. Vajinada rahim agzinda sigil yokken normal doguranlar bile var.
Sakin ol lutfen. Bebeğini de etkiliyorsun. Kurtajda neden bulassin. Bence hamileliğinin tadini cikar. Carcabuk geçiyor bu günler. Sonra keske dert edeceğime doya doya yaşasaydım dersin ki hpv bile belli degilmis...

Arkadaşlar günaydın dünden beri kolleid gümüş suyu araştırıyorum kullanan ya da bilgisi olan var mı? Virüs,mantar ve bakterileri öldürdüğü söyleniyor.

X