Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

siğiller bende de vardı geçti gitti,biraz yokmuş gibi davransanız arkadaşlar ,bence psikolojik etkisi çok önemli....
bana oral yolla ne bulaştı ne de eşime bulaştı.
tedavisini oldum geçti.

anladım.zaten sıgıl varken yada yaktrdıkdan sonra 1 ay hıc ılıskı falan olmuo bızde..gercı artık bı kocam yok bulasmasını tarıhını ve bıtım tarıhını işde tedavı surecını nele ryapdını anlatrmısın nekdrdır cıkmıyor sende ...

Merhaba arkadaşlar,

Ben bu siğillerle yaklaşık 1,5 sene önce tanıştım ,daha siğil nedir bilmiyodum bile
Çok sayıda, ufak, farklı bölgelere yaygınlaşmış, et beni şeklindeydi.
Doktor lokal anestezi ile yaktı hepsini 15dk da, sonra deri altında yaşayan sonrasında tekrar eden siğillerim oldu tabi.
Ama ben hiçbir zaman inadımdan vazgeçmedim ,onlar çıktı ben yaktırdım,bu kavgamız en son 2 / 3 ay öncesine kadar devam etti.
Moralimi bozmadan tedavimi oldum.aşımı yaptırdım.doktorun söylediği şekilde vajinal hijyenime dikkat ettim.bağışıklık sistemimi zayıflatmamak için yediklerime dikkat ettim.
Şimdi siğiller yok.
Bunun en önemli sebebi,belki çok sıradan gelecek size ama MORAL .....
Başka türlü asla yenemez,hayatınız boyunca siğillerle uğraşırsınız.
Dilerim anlattıklarım işe yarar da , iyi haberleriinizi okurum yine sayfada

oncelıkle gecmıs olsun neguzel atlatmıssın sanırım 2-3 aydr cıkmıyor..bızde 1-2 yıl ugrasrmıyız bılmem ama ben engec 3 aya gecıcegıne ınanmak ıstıyorum..hepımız bısekılde zor atlattık ama benımkı cok zor suan..moral bulmak nerdeyse ımkansz yaratmakda..ama elbet duzelcek hersey..işallah ıyı hbrlerımızı okursun hosckl:içelim:

canım ya makasla uzayanları keseceksin yada ameliyat eldivenniyle uzayan tüyleri tutup çekiceksin tabi dayanabilirsen :1shok:
ağdayı kesinlikle yapmayın daha çok yayılmasına neden oluyo :1no2:

benım doktorum bana cam sakızı agda yap agdacıya gtme dedı jılet cogaltıomus ve kıllar yuzunden dahada yayılıyormus tek bır kıl bıle bırakmamalıymıs bende hakıkaten agda yapdım faydaısnı gordum bugun gdıcem kontrole kanamam btmedı bırturlu umarım cok cıkmamısdr bnm bıldgm 3 taneydı:a015:

cnm ağda benimkileri tetikledi.. bi anda artmaya başladılar :1shok:
o zamandan beri ağda yapmıyorum makasla uzadıkça kesiyorum ağda yapılınca kıl kökü 2-3 gün açık kalıyomuş..
bu sürede o kısma tekrar bulaştırma riskin var
jilette yapmayın kesinlikle.. doktora uyup jiletledim oda yaydı :1no2:
bu nedenle en güzeli makasla uzayanı kesmek..
zaten benim küçük bi bölgemde kaldı.. diğer bölgelere artık ağda uygulayabilirim hihoyyyt

melek3453 verdigin bilgi icin tesekkur
1.5 sene surmus oldukca uzun bi sure, bi doktor bana 6-8 ay icinde gecer demisti
ben ona inaniyorum, inandigimiz sey olur insallah

oral yolla agızda cıkan varmı cıdden merak ettım

ben internette resmini gormustum, oral yuzunden damagi komple sigildi
virus bulastiktan 6 ay sonra kendini gosteriyor (doktora sordum), 6 ay gectiyse hala cikmadiysa cikmaz bence, oyle bi suphen mi var?

bu arada sigillere elinizle degerseniz, kesinlikle baska biyere dokunmayin, hemen elinizi sabunla yıkayın
gozde bile cikabiliyormus, elleyip gozunu kasidin mesela...

bu arada hic aldara kullandın mı? kullandıysan kac kutu? kullanmanın faydası oldu mu

Bende halen eldivenle yapıyorum :)) tavsiye ederim :))

benımkıler eldıvenle yapılmıycak kadr gur agda sıcak oldugu zaman bolgeyı ve derıyı temızlıyor kesınlıkle yenı derı cıkmasını saglıyor ama unutmayın çam sakızı agda olucak.sıgıllı bolgelere 1 den fazla yapıstrmayın yeterkaydirigubbakcemile3

oyle bı suphemkesınlıkle yok ama ılerısı ıcın sordum.eşimle ztn 3 aydr ılıskıye grmıyoruz suanda ayrıyız.ellerımı sureklı kolonyayla temız tutuyorum alkol en guzel mıkrop kırıcıdır.
hanı ben arkdslar arasında ben oral yapdım agzımda ckdı dıyen yokda merak ettım ne derece gercek.tabı sıgıllı yerı goz gore gore temas edersen olurda ne bılım dıyelımkı bende yok yaktrdım esımde yaktrdı dıyelım ama hpv var cıkarmı :S:çok üzgünüm:

valla makasla kesıp koter yaptramam ben doktrm ve hemsırem cok kzıyor neden ıyıce almıyorsun dıye cunku yaktkları kıl koku derıye yapısıyor ve gtmıyor ordan hpv lı hucre agda ıle temızlık eskılerden gelır.nezamankı agda salonları cıkdı bantlar cıkdı jılet cıkdı mertlık bozuldu sırnaşık şey en ıyısı agda ben ole duusnuyorum cok fayda gordum

ben 24yaşında bir bayanım evliyim.bundan bir kaç ay önce vajinamda iki tane küçük siğil çıktı.ben özel bi hastaneye gittim orada bana smear testi yapıldı.sonuç temiz çıktı allaha şükür.sonra maddi imkansızlıklardan aynı doktoruma gidemedim ve dün ssk hastanesinde bi kadın doğum doktoruna gitti alttan muayne etti ve kondülondan şüphelendiğini söledi.bana başka kan ve idrar olmak üzere başka testlerde yaptırdı onların sonucunu aldım temiz çıktı ama doktorum bugün yokmuş yarın baktırcam.şimdi kızlar ben korkuyorum kansermiyim acaba siğil neden olur ne olcak çok korkuyorum anne olamazmıyım tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum teşekkür ederim.

tahlillerin temiz çıkmışsa şimdilik bi sorun yok demektir.. her 6 ayda bi smaer testini tekrarlamayı ihmal etme..
siğil olması kanser olduğunu göstermez bu nedenle için rahat olsun.. kontrollerini ihmal etmediğin sürece herşeyin üstesinden gelebilirsin..
siğil genelde cinsel yolla, temasla geçiyo... ama bunun yanında ağda, havuz, haman ortak kullanım eşyaları, umumi wc vb. şeylerdende geçmesi mümkün..
tabikide anne olacaksın yerimseniben
sadece hamilelik döneminde siğilin varsa yada oluşursa sezeryanla doğum yapman gerekiyo.. hamileliğe engel değil yani..

bu arada hic aldara kullandın mı? kullandıysan kac kutu? kullanmanın faydası oldu mu

merhaba canım ,
senin yorumlarını okuyorum gerçekten kendini bu kadar üzme ... geçecek tabiki ..
belki 6 ay belki 1 yıl ...ama sen kendini böyle üzersen ,zaman daha da uzayacak.
bana doktorum kremi hiçbir zaman önermedi ve bende kullanmadım.
tavsiyede etmiyorum.nedeni ise; zaten siğiller öyle yerlerde çıkıyorki,tam üzerine denk getirmeniz gerekir kremi aksi taktirde,cilt zarar görür ...
en temiz ve sağlıklısı yaktırmaktır diye düşünüyorum hep bunu paylaştım da ...
en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı diliyorum.

teşekkür ederim cnm.bide bu yaktırma işlemi ssk da yapılıyormu bu çok önemli çünkü şu anda maddi olarak bunu karşılamamız mümkün değildesenağlama

arkadaşlar bugün sonuçlarım geldi temiz çıkmuş acaba hpv değil miyim böle bi ihtimal var mı c.tesi günü yaktırıyorum ne kadar zamanda iyileşiyor yaktıranlar memnunlar mııııııı senağlama

minito sen nerede yaktırcaksın.hpv bizim vücudumuzda bulunan bi virus olarak ömür boyu kalcakmış internette araştırdığım bilgilerden bunu öğrendim.ancak kanser olmaması için sanırım yaktırmamız gerekiyor

hpv dna testi yaptırman lazım olup olmadığının anlaşılması için..
bişey sorucam yalnız siğil olduğuna emin misin sen sıkmayı hiç denedinmi :uhm:
eğer sıktığında içinden sıvı geliyosa zaten hpv yok demektir sıkıldığında sıvı çıkıyosa molluscum oluyomuş..

teşekkür ederim cnm.bide bu yaktırma işlemi ssk da yapılıyormu bu çok önemli çünkü şu anda maddi olarak bunu karşılamamız mümkün değildesenağlama

yaktırma işlemini ssk da yaptırabilirsin.. hpv vvirüs olduğu için vücuttan atılmıyo ne yazıkki :çok üzgünüm:
ama kontrollerini ve 6 ayda bir smear testini aksatmadığın sürece korkulacak bişey yok a.s
yaktırıyoruz yada donduruyoruz daha fazla yayılması için.. ilerleyen zamanda büyük sorunlarla karşılaşmamak için..
umarım faydalı olabilmişimdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…