- 23 Mayıs 2018
- 203
- 46
- 38
Hpv mi var şu an sende canım? Riskli olup olmadığını kontrol ettirdin mi? Gebelikte zor oluyomuş biliyorum. Hiç bişey de yapamıyolar. Bebeği de sezeryanla alıyorlar. Çocukta Boğaz kanseri yarata bilir diye.Ya kizlar diyelim ki yuksek riskli hpv tipi var rahim agzinda.kurtajla bu virus rahimin icine girer mi vay bir sekilde rahim icinde yuvalanir mi?ve 1 yil sonra tekrar hamile kalsak bebek rahim icindeki yuksek riskli hpv virusunu kapar mi ?8 aylik hamileyim endiseliyim.
Hpvtesti yaptirmadim ama supheleniyorum.normal dogumu dusunmuyorum zaten canim.ama rahmimin icinde hpv varsa bebege coktan bulasmistir diye endiseleniyorumHpv mi var şu an sende canım? Riskli olup olmadığını kontrol ettirdin mi? Gebelikte zor oluyomuş biliyorum. Hiç bişey de yapamıyolar. Bebeği de sezeryanla alıyorlar. Çocukta Boğaz kanseri yarata bilir diye.
Yaaa çok sevindim balımm
Bebek rahmin içinde gelişir ama amnion zari vardır bebek bu zarın içinde korunur. Sezeryan ile bebeğe hpv bulaşma ihtimali yoktur öyle bi vaka bildirilmemistir. Rahat ol öyle bi ihtimal yokHpvtesti yaptirmadim ama supheleniyorum.normal dogumu dusunmuyorum zaten canim.ama rahmimin icinde hpv varsa bebege coktan bulasmistir diye endiseleniyorum
Rahat ol arkadasın dedıgı gıbı kese bebegı koruyor hc bır vırus mıkrop gıremıyor ıcerıBebek rahmin içinde gelişir ama amnion zari vardır bebek bu zarın içinde korunur. Sezeryan ile bebeğe hpv bulaşma ihtimali yoktur öyle bi vaka bildirilmemistir. Rahat ol öyle bi ihtimal yok
Doktorunuza danışın bence ikna olmuyorsunuz.. rahim içine kadar ulaşamaz hpv.. rahim ağzı kanserine sebep olur rahim kanseri rahim ağzı kanserinin yayılmış halidir. Hpv rahimin içine zarar veremez düşük bi ihtimaldir korkmayın.Arkadaslar cok tesekkur ederim mesajlariniz icin.peki bebek olmadan once rahmimin icinde yuksek riskli hpv varsa bulas olur mu?bebegin kesesi rahme dusunce hemen olusmuyor ya ondan dolayi korkularim var
Ya canim kurtaj olmustum ondan sonra da dikkat etmedim kendime hijyene cinsel iliskiye falan iste bunlarin etkisiyle virus rahim icine girip yerlesmis midir diye korkuyorumDoktorunuza danışın bence ikna olmuyorsunuz.. rahim içine kadar ulaşamaz hpv.. rahim ağzı kanserine sebep olur rahim kanseri rahim ağzı kanserinin yayılmış halidir. Hpv rahimin içine zarar veremez düşük bi ihtimaldir korkmayın.
Öyle bişey olacağını sanmıyorum.. ama bundan sonra temizliginize çok dikkat etmelisiniz kontrollerinizi de aksatmayin. Zaten hamileymişsiniz ilişkiye ara verin bence bi süre geçmiş olsun :)Ya canim kurtaj olmustum ondan sonra da dikkat etmedim kendime hijyene cinsel iliskiye falan iste bunlarin etkisiyle virus rahim icine girip yerlesmis midir diye korkuyorum
Ayrılsan mutlu olabilecek misin? Yani yuva kurmak çok zor bir karar gittikten sonra yerine gelen ya daha beter olursa yapma kuzum bir daha düşün benceKızlar eşimden ayrılmaya karar verdimyarın avukatla görüşeceğim evliliğim devam edemiyor uğraştım ama elimden daha fazlası gelmiyor
Jinokoloğuna danış canım. Mutlaka bi jinekolokla görüş. Eğer yaptırıla bilirse yaptır testiniHpvtesti yaptirmadim ama supheleniyorum.normal dogumu dusunmuyorum zaten canim.ama rahmimin icinde hpv varsa bebege coktan bulasmistir diye endiseleniyorum
Teşekkürler canım. Azerbaycanda yaptırdım ben. Evet ordan örnek alıp bakıyorlar. Siz de baktırın ne olduğu anlaşılır.Yaaa çok sevindim balımmgözün aydın darısı başımıza nerde yaptırdın bu testi ? Bide hpv testini akıntı örneğiyle mi yapıyorlar nasıl oluyor ?