Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Herkese merhaba ben de kendi tecrübelerimi anlatmak istiyorum. 2015in yazında farkettim ilk siğillerimi. Önemsememiştim ama birden fazla olduğunu görünce hemen bi doktora gittim. Doktor baktı siğil yakmamız gerek dedi. 1 hafta sonra yaktırmaya gittim, 250 tl gibi bi ücret ödemiştim ve 2 yıl boyunca çıktıkça gidip ücret ödemem gerekmedi. Gerçi Allaha şükür bir daha çıkmadı 2 sene. 1 sene sonra falan kanlı bi akıntı geldi. Hemen devlet hastanesine doktora gittim. Doktor baktı yara var dedi. Ben çok endişelendim çocuğum olmaz diye çok korkuyorum dedim doktora. Bu halde olsa bile düşük yaparsın zaten dedi. Hastaneden çıktım şekerim düştü başımdan aşağı kaynar sular döküldü o kadar korktum ki.

Daha sonra başka bi doktora gitmeye karar verdim ve Ankara'da Ali Ayhan'a gittim. Çok iyi bi doktor gerçekten insanı çok rahatlatıyor. Ben yine sordum çocuğum olmaz mı diye, öyle bi şey yok dedi. Simir testi istedi, idrar kültürü aldı şükür sonuçlarım temiz çıktı. İki defa daha gittim 6 ay arayla bi sıkıntı yoktu. En son temmuzda başka bi doktora gittim kist pastlaması sebebiyle, o da simir testi ve vajinal kültür aldı yine bir şey çıkmadı.

Sonrasında erkek arkadaşımda ilişkiden sonra yanma meydana geldi. Ben çok korktum acaba bi mikrop mu var diye. Tekrar eski testlerime baktım hayır ne vajinal kültürde ne idrar kültüründe bir sonuç yok negatif. Ama internetten araştırdığımda hep klamidya, gonore, üroplazma vb. Şeyler var. Ben içim rahat etsin diye özel bi labda pcr multiplex test yaptırdım. 6-7 tane mikroba bakıyorlar. Sonuç olarak bende üroplazma ve gardnerella vaginalis çıktı. Yani arkadaşlar bunlardan şüpheleniyorsanız mutlaka özel bir laba gidin. Devlet hastanelerinde çıkmıyor. Artık kadın doğum doktorlarına güvenim kalmadığından ürolojiye gittim. Bana 1 kutu tetradox 1 kutu flagyn bir de mantar ilacı yazdı. Erkek arkadaşım da aldı bu ilaçlardan. Durumum müsait olduğunda gidip tekrar pcr testi yaptıracağım.

Bu süre boyunca yani son 1 buçuk senede tekrar siğillerim çıktı 1-2 tane. Sirkeli pamuk koyup bantladım. Allaha şükür düştü ama son zamanlarda tekrar çıktı bir tane. Sirke artık tahriş etti ve düşmüyor. Bugün bir tane daha farkettim, yine başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Çok önemli bi sınavım var haftasonu. O bile uçtu gitti aklımdan. Böyle bir durumda hemen panik atak geliyor bana dünyayla bağlantım kopuyor sanki. Ne yemek yiyebiliyorum ne ders çalışabiliyorum.

Önümüzdeki hafta tekrar ilk gittiğim doktora gidip yaktırıcam ve bi simir testi daha aldırıcam inşallah.

Benim hikayem böyle arkadaşlar, Allah tüm hastalara tez vakitte şifa versin inşallah. Çok zor gerçekten psikolojik olarak bunu kaldırmak. Kendimi teskin etmeye çalışıyorum, bak herkeste var kim bilir sokakta yanından geçen insanların kaçında var sakin ol diye ama olmuyo malesef.

Bu arada ben 1 buçuk ay önce yine bir üniversite hastanesinde bir doktora gitmiştim. Rahim ağzıma baktı bi sorun yok hafif yara var sadece dedi. Hpv konusunda ise, ben bana hiç hpv dna testi yapılmadığını söyledim. Yüksek riskli tipler olursa kolposkopi vb. Yapılıyormuş çünkü. Sen daha 25 yaşındasın. 30 yaşından önce hpv dna testini yaptırmana gerek yok. Bu hastalık hemen kansere çevirmez zaten, 6 ayda bir simir testi aldırmana da gerek yok, çok pimpirikliysen yılda bir yeterli deyip simir testi bile yapmadı yolladı beni. Siz ne düşünüyosunuz bu konu hakkında?

Biraz uzun yazdım Rabbim hepimize şifa versin.

26 günü oldu bugün normalde 13-14 günde tekrarlıyordu 3 defa yaktırma yaptırdım ama benim az siğilim vardı 2-3 tane

hpvye en başta baktırman gerekiyordu yani atlatmış da olsan sende tekrar bulaş olması çok ihtimal.. 3 yılın üstüne çıkarmışsın yani ama kendine dikkat etmediysen bağışıklık güçlendirip ilişkiyi kesmediysen ya da erkek arkadaşına bulaştırdığın ya da o sana bulaştırdığı için tekrar etmiş büyük ihtimalle

araştırdığımda tekrar bulaş diye bir şey olmadığını okudum ama bilmiyorum. Bir de diyelim ki yüksek riskli bir tip çıksa bile en fazla rahim ağzını yakıyorlar ya da donduruyorlar. Siğillere bi etkisi oluyo mu ki onun için ayrı bir tedavi uygulamıyorlar diye biliyorum.
Bir de ben 3 senedir 6 ayda bir smear testi yaptırıyorum. Yani Allah korusun bi sıkıntı olsa zaten çıkmaz mıydı?

Özelden mesaj attım canım bir bak gelen kutuna

evet yazinizda yazMissiniz atlamisim pardon

Peki bu virüs vücuttan tamamen atılabiliyor mu? Yoksa ancak bağışıklığımızı güçlü tuttuğumuzda mı çıkmıyor? Uçuk virüsü için vücuttan tamamen atılır demiyorlar ama hpv de virüs o yüzden soruyorum

Hpv varken bıle doktorlar normal dogum onerıyor aktıf lezyon yoksa eger bulasma rıskı olsa asla normal yaptırmazlar bu kadr sorun yapma
Sigil olanlar icin oyleymis canim ama bende sigil olmadi hic.
Yuksek riskli tipler varsa o da kurtaj sirasinda rahime bulasmissa bebegi etkiler diye korkuyorum.bogazina beynine falan yerlesir yuksek riskli tipler diye

Sigil olanlar icin oyleymis canim ama bende sigil olmadi hic.
Yuksek riskli tipler varsa o da kurtaj sirasinda rahime bulasmissa bebegi etkiler diye korkuyorum.bogazina beynine falan yerlesir yuksek riskli tipler diye
Kizlar simdi baktim amniyon zari 12.gunde olusuyormus.olusana kadar bebegim hpv kaptiysa ne yaparm ben.sessiz bir virus de bh.tehlikeli bir tipiyse de ilerde kanser olursa bebegim

Kizlar simdi baktim amniyon zari 12.gunde olusuyormus.olusana kadar bebegim hpv kaptiysa ne yaparm ben.sessiz bir virus de bh.tehlikeli bir tipiyse de ilerde kanser olursa bebegim
bebege zararı yok canim sadece normal dogum olamaz olursa da siğilsiz halinde ancak
Eğer senin dedigin olsaydi bu literatüre gecerdi muhakkak bilinirdi

Lazer tekrarlamasına sebep Olabilir bende lazeri düşünüyorum bir çok kişi var bu düşünce de

bebege zararı yok canim sadece normal dogum olamaz olursa da siğilsiz halinde ancak
Eğer senin dedigin olsaydi bu literatüre gecerdi muhakkak bilinirdi
Sadece rahim agzimda olursa virus bebege zarari yoktur ama kurtaj sirasinda hpvnin sigil yapmayan tehlikeli tipleri rahmime ulastiysa bebege o asamada zarar verir diye düşünüyorum.cok korkuyorum olerde bebegime bisey olur diye

simdi sizde sigil varmis dondurulmus.. Ama doktorunuz hpvlisiniz diyemem demis yani bu umut verici bisi ama bazisi da gitmez kalir.. Uufff kontrol zamanim yaklastikca kut kut atıyor kalbim
Sen testleri yaptırdın mı canım? Korkma sadece dua et. Ben çok dua ettim. Yolda Ayetel Kürsü okudum. Çok korkuyodum ama korktuğum başıma gelmedi çok şükür. Senin için de iyi olur inşAllah

Geçmiş olsun canım. Bende de gardnerella vaginalis ve üroplazma çıktı. Tedavi yazdı doktor. Hpvnin yüksek risklisi ve klamidya çıkmadı çok şükür

Geçmiş olsun canım. Bende de gardnerella vaginalis ve üroplazma çıktı. Tedavi yazdı doktor. Hpvnin yüksek risklisi ve klamidya çıkmadı çok şükür
Arkadaslar benımde sureklı yanmam ve ıcerde ıltıhap oluyor her doktora gıdısımde ıcerde akıntı var dıyor fıtıl yazıp gonderıyor bu dedıklerınız bendede olabılır kültürmü aldırmalıyım ne demelıyım doktora ve bu dedıklerınızım bır tedavısı varmı

O zaman kesinlike özel bi labda dediğim testleri yaptır. Çünkü ben kaç kere yaptırdım hiçbirinde çıkmadı. Dediğim testte direk bu mikropların dna'sını araştırıyorlar. Biraz pahalı ama sağlığımızdan kıymetli değil sonuçta.

MirAy92 sana da geçmiş olsun canım. Doktorun ne ilaç yazdı sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…