Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ecek83 teşekkür ederim ilgilendiğin için. bir sorum daha olacak hanımlar. aldara mutlaka siğil yakıldıktan sonra mı kullanmak gerekiyor. yakma işlemi yapılmadan kullanınca faydası görülüyor mu acaba ?

bir de verutrol diye bir ilaçtan bahsedilmiş. bu da aldara krem gibi eczaneden temin edilebiliyor mu ? sanırım aldara fiyat olarak biraz daha pahalı ama ikisi de aynı etkiyi mi gösteriyor ?

Canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Başından geçenlerin erkek arkadaşınla ilgili olan bölümüne fazla deyinmeyeyim. Sadece şunu diyorum. Eşinin gerçek yüzünü göstermesi için senin bunları yaşaman gerekti sanırım. Yaşadın. Bebeğin içinde üzülme tatlım sen sağlığını geri kazanmaya bak. Allahım verir elbet yavru sana. Üzülme diyemem ama daha o kadar gençsin ki. Emin ol çok güzel günler olacak önünde. Yarınlar nelere gebedir kimse bilemez Allahtan başka. Ona tutun ve sıkma canını.

Hpv içinde sıkma sakın canını. Tedavisi var bunun. İyi bir doktorda güzelce tedavi olabilirsin. Siğiller yakılır yada dondurulur. Aldara kremle destek tedavi yaparsın. Doktor yol gösterir sana zaten. Düzenli kontrollerinide yaptırırsın. Temiz ve kuru tutarsın genital bilgeyi. Hiç sıkma canını tamam mı.

Bizler her zaman burdayız canım. Sakın hiçbir konuda umutsuzluğa kapılma. Gençsin ve güçlü olmak zorundasın. Silkin ve ayağa kalk bi. Eşin için asla üzülme asla. Bir kerenara bırak bu sorunu. Şuan sağlığınla ilgilen. NAsıl toparlayacaksın göreceksin. Beterin beteri var güzelim. Kendine iyi davran toparlanmaya bak bir an önce. Ki şu siğiller çıkmasın artık değilmi... Moralsizlik en büyük düşmanıdır bu meretin. Moralin düzgün olacak stresi yeneceksin ki bu hastalığıda yenesin. Yeni bir iş bulursun üzülme. Rabbim illaki bir kapı açacaktır sana. Biz burdayız tamam mı... Seni çok öpüyorum kal saglıcakla canımmm...

sezencim benim şahsi fikrim, bir an önce doktora gidip ne olduğunu öğrenmen. Çünki bazen tahmin edilen şekilde olmayabiliyor. Doğru tedavi olmak için doktorun teşhisi şart. Kısa yoldan tedavi olmak varken, uzun uzadıya kendi başına tedavi etmeye kalkışmak ve bu süreçte ya geçmezse ya geçmediyse diye düşünüp durmak inan daha kötü olur. Doktora gidiyorsun bakıyor gerekirs etahlil yapıyor. Bunlar canını acıtmıyor asla. koterse koter krioysa krio. Yaptırırsın. Çok geçmiş olsun güzelim sanada.

Ha yinede bilgi amaçlı şunu diyeyim... Aldara krem sürülen bölgedeki bağışıklığın güçlenmesini sağlıyor. Verrutol ise yakıcı bir ilaç sanırım. Hİç kullanmadım ben. Deri yüzeyindeki siğili yakıyor diye biliyorum. Sevgiler...

ecek83 teşekkür ederim ilgilendiğin için. bir sorum daha olacak hanımlar. aldara mutlaka siğil yakıldıktan sonra mı kullanmak gerekiyor. yakma işlemi yapılmadan kullanınca faydası görülüyor mu acaba ?

sezencim çok geçmiş olsun a.s.
ilacı kendi başına kullanmadan önce doktora gitmeni öneririm belkide teşhisin doğru değildir..
doktor gereken kontrolü yaptıktan sonra zaten sana ihtiyacın olan tedaviyi uygular yerimseniben
kendini riske atmaya hiç gerek yok bence cnm daha büyük sorunlarla uğraşırsın yoksa allah korusun :Saruboceq:
inan bana doktordan korkulacak yada çekinilecek hiçbişey yok.. bu senin sağlığın ve sağlığın çok değerli..

ıyı nıyetlerın ıcın tesekkurler zor suan moral bulmak..ALLAHIMA SIGINIRIM..BASKADA CARE YOK..iş buldum ama suan kurtajdan dolayı ayakda duramıyorum cok etkıledı benı..1 ay sonraya erteledım...tesekurler tekrar:çok üzgünüm:

:1no2:sidelya79 ve esmer125 ilgilendiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim. ama doktora gitmek istemememin birçok sebebi var. bunun yanlış olduğunu biliyorum ama elimde değil. annem hayatını kaybetti ve bana bu konularda yardım edebilecek beni anlayabilecek ne bir ablam var ne de büyüğüm. zaten sivasta yaşıyorum. burası çok küçük bir şehir. hem herkes aşağı yukarı birbirini tanıyor hem de bakış açısı çok farklı. bu da doktora gitmemi güçleştiriyor. nişanlıyım ve çok yakın zamanda düğünümüz olacak. ben ise düğünü erteleyebilmek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. psikolojim bu hastalığa uğrayan herkes gibi çok bozuk. düşünün ki eczaneye girip bu bahsettiğimz kremleri almaya bile cesaretim yok. ne yapacağımı bilemez oldum. siz doktor konusunda çok ama çok haklısınız ama bilmiyorum. gidemem :1no2:

başın sağolsun sezencim
bende kimseden yardım almadan tedavi görüyorum şuanda.. en büyük avantajım istanbul'da yaşıyor olmak
tamam anlayabiliyorum seni bulunduğun şehirin küçük bi yer olması sebebiyle değer yargıları bakış açıları çok farklı
ama bunu ertelemen senin için iyileşme sürecini zorlaştırır..
kendi başına ne kadar baş edebilirsin.. bide yakın zamanda düğünün olacakmış
o zaman napıcaksın peki ?
bi şekilde hiç olmazsa farklı bi şehirdeki doktora gitmelisin..
inan bana senin iyiliğin için söylüyorum bunları
yinede karar senin saygı duyarım..

mrb arkadaşlar bugun hstaneye gittim
ilk kez sigil çıktı bnde ve ilk kez ögrendim böyle bieşyin olduugnu yakılmaıs gerekiyo dediler gerçekten çok korkuyorum özele gittim
400 dediler

cnm çok teşekkür ederim. tabiki fikirleriniz benim için çokkk önemli. eğer doktora gidemezsem kendim mücadele etmeye çalışacağım. bu aada çörek otunun faydalarını da duydum. buna da başlayacağım. gelişmelerden haberdar ederim. sana da sağlıklı uzun bir yaşam diliyorum canım.

ne yaptımki sezencim :teselli: allah hepimize sağlıklı bi yaşam nasip eder inşallah :Saruboceq:

ilk kez sigil çıktı bnde ve ilk kez ögrendim böyle bieşyin olduugnu yakılmaıs gerekiyo dediler gerçekten çok korkuyorum özele gittim
400 dediler

ill; çok geçmiş olsun cnm. hiç endişe etme sigortan varsa sigorta hastanelerindede bu işlemi yaptırabilirsin.. burda tedavi olan bu yollardan geçen büyük bi aileyiz biz :1rolleyes:
bu nedenle büyük bi rahatlıkla söylüyorum endişe etmeni gerektirecek korkmana değecek hiçbişey yok
internette çok fazla bu hastalığı araştırıp kafanı allak bullak etme sakın
orda yazılanlar abartılmış bi vaziyette yada tedavi edilmeyerek çok ileri boyuta gelen durumlar..
biz erkenden fark etmenin verdiği avantajı kullanarak tedavi oluyoruz ve aramızda kurtulanlarımızda var :dance:
merak ettiğin paylaşmak istediğin şeyler olursa kadınlar kulübü olarak hepimiz burdayız
rahatlıkla paylaşabilirsin yerimseniben

tsekkur ederım bıse sorucam,verutol kalca içine kullanılabılıyormu benım hep kalca ıcınde cıkıyorda yakıcı ya o acıdan benım et benı seklınde kucuk oluyor genelde.:çok üzgünüm:

canım benım annemde sıvaslı sıvası az cok bılırım.bence okdr kıt anlayıslı bıryer degıl merkezı oldukca gelısmıs.ve sıvasın yakın ıllerınden bırıne tokata falan gdebılırsın ımkanın varsa ılla tanınmak ıstemıyorsan..herkesın hayatından bırılerı eksılıyor sen kendıne yetmeyı ogreneceksın.bence nısanlınla bu durumu paylasmalısın cunku evlendıkden sonra bu olayı duyarsa sana paylasmadıgn ıcın kızabılır sorun cıkar en ıyısı senı bu sekılde kabullenıp etmedıgını ona sormak sonucda bulasıcı.hayatın sonu degıl ona durumu anlat ve dekı benımle beraber bu hastalıgı yenmeye varmısın de bana destek ol de uygun bır jınekolaga gt ama mutlaka gt ınan bana hergun cogalıyorlar cogalmadan yaktr.gdemem dıye bırsey yok emınım sen bır ıkı gune gdıp yaktrdım nısanlımada soyledım dıye bıze yazacaksın beklıyoruz optumyerimseniben

400 dediler

sıgorta karsılıyor ama bende karsılamasına ragmen enaz 250 ytl yı gozden cıkarıyorum doktorum cok ıyı eger bıkac tane yakarsa 100 ytl falan alıyor.bıde devlete gt bakalım.sonucda aynı ıslem koter denılen yakma ıslemı.netten arastr ama cokda bakma resımlere korkmada tedavı edılmeyenlerın durumu baska ve mutlaka gardasıl adlı asıyı ol..sevgıler:1rolleyes:

Deadbride öncelikle başına gelenler için çok üzgünüm keşke hiçbirini yaşamasaydın ama malesef bunlardan ders çıkarmaktan başka yapılabilcek birşey yok Ama kullandığın nick bile ruhhalinin nasıl olduğunu anlatıyor moralin ne kadar düşerse siğiller o kadar çoğalır hemde öyle hızlı çoğalırki farkına bile varmazsın malesef.. kendine yeni uğraşlar bulsan n bilim spor yapmaya başlayabilirsn piyasada çok güzel kitaplar var onları okuyabilirsin yada film izlemek de keyif erici olabilir birçok seçenek sunabilirsin kendine canım en azından yaşadıklarını unutur yawaş yawaş hayattan zevk almaya başlarsın umutsuzluğa düşmek için çok erkenn... Siğiller için forumdaki tavsiyeleri dikkate al derim ben benmde bissürü olan siğillerim hep onlarla geçti. çörekotu bal ikilisi , yeşil çay, mevsim meyve ve sebzeleri bunun yanındada doktor takibi oohhh çok sürmeden geçicek inşallah hepsi canımm sengözlerimebaksanab

Sezencim başta başın sağolsun umarım birdaha böyle bir acı yaşamazsın... Doktoru ne yap et bencede mutlaka hallet canım sigortalıysan maddi olarak yükü zaten olmaz güvendiğin biriyle paylaşırsan belki desteği sana moral verir uygun çözümler bulabilirsiniz.. Ama moralini bozma lütfen nişanlınla da paylaş ki hem sonrası için bir sorun olmasın hem de bunun üstesinden beraberce gelebilin

Siğiller malesef öyle pat diye de geçmiyor genelde tedavi süresi uzun oluyor ondan bence neden geçmiyo bitmiyo şeklinde de kendinizi üzmeyin arkadaşlar eninde sonunda geçiyor ben de zamanında çok hayıflanmıştım ama son bi iki haftada kafama takmamayı öğrendim ve rahatlık onlarıda etkiledi vücudum normal haline döndü:))

Öpüyorum arkadaşlar hepiniziii bu illetten kim kurtulmamışki biz kurtulamayalımm sengözlerimebaksanab

saol hersey ıcın..suan canım hcbısey ıstemıyor bı sure sonra kendıme gelırım elbet..ama benım yapımdakı ınsanlar ıcın ılıskı ve dostluk yurumuyor ..fazla sevıyorum fazla ustun tutuyorum buda karsımdakı ıyıde olsa onu sımartıyor..ve rahatlık verıyor..o yuzden kendımle basbasa kalmak ıstıyorum...yavrumun acısından sonra kendımı takmıyorum cıkarsa cıksınlar ..herturlu mudaheleyı yapdım ben..napıyım artık olacaga care yok..senağlama

ya anladım ama kalca içi derken makadın ıcınde cıkıyor yanı o kısım sonucda havasız kalıyor ve bunu surdukden sonra mutalaka bekletıyorsundur. e ozaman saga sola deger ve dıger derıyıde yakmazmı benım surmem zor olur cunku hep krıtık yerlerde cıkıyor.doktorum cıldını yakarsın ugrasma dıyor ama bende her ay 300 ytl verıp yaktrmayla basedememkı...verutol asitmiş.aldarada pek işe yarıo gbı gelmedı bana.sureklı kullanmadım gercı suan regl oluyorum kurtajdan dolayı kanamam var.:1shok:

canım seninki mulluscol muş demekki siğil değil ki verrutol u doktorun mu verdi?

Evet yakarsın canım. Orası hassas. Benim makatın içinde çıkmadı. Makata yakın popo arasında ve bacakta çıktı.

hmm benım malesef kötu yerlerde cıkıyor ..bu ay kanamam btsın yıne gdecem paralar buraya gdecek bende habıre loto oynuyorum :uhm:

Molluscum ingilizce ya da latince adı oluyor, tıpta kullanıyor. Türkçesi genital siğil. Spesifik olarak hangi siğil olduğunun ismi. Doktorum verdi ilacı.

bi arkadaşımda vardı dermatologa gitmişti. verdiği merhemleri kullandıktan sonra tekrar dermatologa gidip doktor içlerini sıkarak çıkartmış sonra da geçmişti bidaha da bi şikayeti olmamıştı. ama bu mulloscumd a mı hpv virüsü taşıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…