Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

hmm benım malesef kötu yerlerde cıkıyor ..bu ay kanamam btsın yıne gdecem paralar buraya gdecek bende habıre loto oynuyorum :uhm:

öncelikle çok geçmiş olsun her konuda... durumun çok zor ama muhakkak doktor kontrollerini ihmal etme sen daha hassassın şuan bağışıklık sistemini güçlendirici destekler almayı da ihmal etme...

Ben yaktırıp hemen kurtulmak istemiştim ama doktor bacaklarında çoğalmışlar izler kalır diye bu ilacı vermişti. Aşıdır, vitamindir, birde ayağımı alcıya aldık benim de bu ay sağlığım yanında maddi durumda sarsıldı. Bide kendimle barışmak için gitmiştim birkaç kıyafet almıştım. Bir kredi kartı borcu geldi :1shok: Arada isyan ediyorum, sonra hepsi bittiği anı düşünüp, başka işlere odaklanıyorum.

anladım allah şifalar versın canım benım.hepde bu hastalıklar bz gbı garıbanları bulur.parasıolana dokunmaz hastalıklar bı düşünelım neden cunkubız bu dunyada cekıyoruz allahın sevdıgı kluyuz kı bızden cok dua sukur ıstıyor..bundan musıbet verıyor...bu dunya nekı fani...ne bır ceket ne bır ev ne bır araba goturecegız...goturecegımz seyler ıyılık ve kotuluklerdır...o yuzden bız cennette şarabımızı yudumlarken kötu gunumuzde destek olmayanlarda et sote olacaklar delikafadulden

Doktor verrutolden once sıkarak temizlemeyi denememi söylemişti. Bacaklarım dışındaki, ulaşamayacaklarımı kendisi sıktı, baticonla temizledi. Ama geçmediler. Zaten sıkmak çok fena can yakıyor. Bu yüzden kullanmaya başladım. Bugün sadece iki tane minik tam geçmemiş durumda. Hpv konusunda diğerlerine nispeten masum bir türmüş genelde hpv çıkmazmış. Aşıyı önerdi, bende ilkini oldum.

ya tum doktorlar asıyı onerıyor gecırebılır korur dıyor tamam ama kurtajımı yapan sıgılden asıyla kurtulamazsın vs dedı yanı yaptrma demeye getrdı pekde haz almamısdım o morukdan :Skötükedihüso

öncelikle çok geçmiş olsun her konuda... durumun çok zor ama muhakkak doktor kontrollerini ihmal etme sen daha hassassın şuan bağışıklık sistemini güçlendirici destekler almayı da ihmal etme...

bebegımden sonra yıyemıyorum pek.meyveyle beslenıyordum hamıleyken asla yaglı yıyemıyordum suan yedıgımde içim sızlıyor..bu cok garıp anlatılmaz..ama bunyem ıyı suan...herseyden yemeye calısıyorum..corek otu yıyorum..doktr bebek ıcın vıtamın vermısdı onumu ıcsemcokacimcoook

Doktor verrutolden once sıkarak temizlemeyi denememi söylemişti. Bacaklarım dışındaki, ulaşamayacaklarımı kendisi sıktı, baticonla temizledi. Ama geçmediler. Zaten sıkmak çok fena can yakıyor. Bu yüzden kullanmaya başladım. Bugün sadece iki tane minik tam geçmemiş durumda. Hpv konusunda diğerlerine nispeten masum bir türmüş genelde hpv çıkmazmış. Aşıyı önerdi, bende ilkini oldum.

inş. o 2 tanede geçer gider bidaha hiç çıkmaz. hem sen ne güzel şanslısın hpv değil... bende pzt doktora gidicem tekrar genotipleme istiycem bakalım tipi neymiş ne değilmiş. Allah hepimizin yardımcısı olsun...

bebegımden sonra yıyemıyorum pek.meyveyle beslenıyordum hamıleyken asla yaglı yıyemıyordum suan yedıgımde içim sızlıyor..bu cok garıp anlatılmaz..ama bunyem ıyı suan...herseyden yemeye calısıyorum..corek otu yıyorum..doktr bebek ıcın vıtamın vermısdı onumu ıcsemcokacimcoook

zaten şu bağışıklık sistemini güçlendiricez diye çok abartmamak lazımmış başka bi siteden alıntı yaptığım yazıda şunlar yazıyor;

"Bağışıklık sitemi güçlü olmalı diyorlar bu hastalıkta . Ben nasıl bir sistemim var bilemiyorum çok güçlü sanırdım çünkü grip bile olmam. Antibiyotik herhalde en son çocukluğumda falan kullanmıştım. Neyse bu iş başa gelince dayandım bağışıklık sistemini güçlendirme işine. Gelsin arı sütleri, immuneksler, B vitaminleri gitsin bitki çayları sebzeler meyveler. Peki noldu? benim karaciğer isyan etti. Ergen gibi yüzümde gözümde sivilceler çıkmaya başladı. 3 gündür vücudumda döküntüler ortaya çıktı. Bir uyarıyım dedim aman abartmayın benim gibi :)
Bu arada akşam bu işle bayağı uğraşmış bir arkadaşımla konuştuk. Yıllar önce ortaya çıkmış onda . Bir sene siğillerle uğraşmış sonra gitmiş bu siğiller. Uzun yıllardır da çıkmıyorlarmış. Sadece sakin ol dedi bana o kadar. Yoklarmış gibi davran. Çıkınca yaktırısın olur biter dedi. "

herşeyn fazlası zarar işte ben yeşi çay ve çörekotu bal karısımı yiyorum 1 kutu supradyn kullanmıştım şimdi de folik plus kullanıyorum hamileliğe hazırlık için...

zaten şu bağışıklık sistemini güçlendiricez diye çok abartmamak lazımmış başka bi siteden alıntı yaptığım yazıda şunlar yazıyor;

"Bağışıklık sitemi güçlü olmalı diyorlar bu hastalıkta . Ben nasıl bir sistemim var bilemiyorum çok güçlü sanırdım çünkü grip bile olmam. Antibiyotik herhalde en son çocukluğumda falan kullanmıştım. Neyse bu iş başa gelince dayandım bağışıklık sistemini güçlendirme işine. Gelsin arı sütleri, immuneksler, B vitaminleri gitsin bitki çayları sebzeler meyveler. Peki noldu? benim karaciğer isyan etti. Ergen gibi yüzümde gözümde sivilceler çıkmaya başladı. 3 gündür vücudumda döküntüler ortaya çıktı. Bir uyarıyım dedim aman abartmayın benim gibi :)
Bu arada akşam bu işle bayağı uğraşmış bir arkadaşımla konuştuk. Yıllar önce ortaya çıkmış onda . Bir sene siğillerle uğraşmış sonra gitmiş bu siğiller. Uzun yıllardır da çıkmıyorlarmış. Sadece sakin ol dedi bana o kadar. Yoklarmış gibi davran. Çıkınca yaktırısın olur biter dedi. "

herşeyn fazlası zarar işte ben yeşi çay ve çörekotu bal karısımı yiyorum 1 kutu supradyn kullanmıştım şimdi de folik plus kullanıyorum hamileliğe hazırlık için...

dogru dıyorsun fazla yuklenmemelı.bende ıste meyve yıyorum bolca ama hamılelıgmde yıyemedıklerımıde yıyorum abur cubura hafıften sardım vazgecemıyorum.hemsıre bana dedıkı 6 ay yada 1 yılda en gec yok oluyor senelerce ceken yok bundan dedı.umarım oyle olur ben 3 aydr bunla ugrasıyorum.senağlama

İnşallah canım hepimizinki çabucak geçer. Ben genotipleme yaptırmadım. Sadece smear yaptırdım canım. Doktor bunu soylememıstı, simdide ayagım alcıda oldugundan doktor gereklı derse sonra yaptırabilirim.

banada doktorum genotiplemeden bahsetmedi smear yaptık temiz çıktı ama ben ne kadar riskli bir durumda oldugumu öğrenmek ona göre davranmak istiyorum... doktorum bana aşı ol demişti ben olmadım bidaha bunu vücudundan atamazsın ama diğer riskli gruplara karşı korunursun demişti her doktor farklı bişe söylüyor ama bizim de bilinçli olup kendi kendimizin bi bakıma doktoru olmamız şart

kızlar ya doktor smearin temiz çıktı tipleme yapmaya gerek yok dedi ve bana bi ilaç verdi yaktırdıktan sonra ı.L.33 çözelti diye üzerindede siğil tedavisinde kullanılır diyoo bunu kullanan varmı içinizde ben haftada bir kez yakılan yerlere taşırmadan sürüyorum gerçi daha bir kez sürdüm ya:) sürülen yer bembeyaz oldu ve acayip yandı mahvoldum hoplayıp zıpladım acıcan kaydirigubbakcemile3 neyyse işte bööle bakalım geçecek inşaallah ya varsa kullanan bi yazsın memnunmusunus bi etkisi olurmu acaba çıkmasın bidahada başka bişi istemiyorum birbuçuk hafta oldu yakılalı daha bişi yok işte tek o ilacı sürdüm nollcak bakalım göreceğiz bu arada yeni arkadaşlarada geçmiş olsun diyorum kızlar takmayın kafanıza ya atlatacağız allahın izniyle birbirimize destek olalım hepinizi çok öpüyorum canlarım delikafadulden

bi arkadaşımda vardı dermatologa gitmişti. verdiği merhemleri kullandıktan sonra tekrar dermatologa gidip doktor içlerini sıkarak çıkartmış sonra da geçmişti bidaha da bi şikayeti olmamıştı. ama bu mulloscumd a mı hpv virüsü taşıyor?

benim siğiller ilk kalçamda çıkmıştı, cildiyeci Molluscum sanmıştı. vajinada olmayan siğillere Verrutol sürmştüm bende. benek benek iz kalmıştı ama artık tamamen geçti eser yok.
Molluscum ile HPV arasında ilgi yok arkadaşlar. dış görünüm itibariyle benziyorlar ama farklı virüsler.
molluscum'un Türkçesi genital siğil değil.

Genital siğil = kondilom = HPV

molluscum, koltuk altında, bacaklarda yani vucudun terli nemli diğer yerlerinde de siğile benzer şeyler çıkarır ama HPV sadece genital bölgeye yerleşir, oral sex tipi temasta ağızda da görülebilir.

benim siğiller ilk kalçamda çıkmıştı, cildiyeci Molluscum sanmıştı. vajinada olmayan siğillere Verrutol sürmştüm bende. benek benek iz kalmıştı ama artık tamamen geçti eser yok.
Molluscum ile HPV arasında ilgi yok arkadaşlar. dış görünüm itibariyle benziyorlar ama farklı virüsler.
molluscum'un Türkçesi genital siğil değil.

Genital siğil = kondilom = HPV

molluscum, koltuk altında, bacaklarda yani vucudun terli nemli diğer yerlerinde de siğile benzer şeyler çıkarır ama HPV sadece genital bölgeye yerleşir, oral sex tipi temasta ağızda da görülebilir.

ya ne bıcım bırsey bu ya..sex hayatımızı bıtırdı hpv olanlamı yatcaz ılla kı dahada cogalıomus e olmayanla yatsak gene olmaz bu ne ya.agızdan bıle gecıomu yanı :S doktorum ole bıse olmaz demısdı :S:teselli:

ya ne bıcım bırsey bu ya..sex hayatımızı bıtırdı hpv olanlamı yatcaz ılla kı dahada cogalıomus e olmayanla yatsak gene olmaz bu ne ya.agızdan bıle gecıomu yanı :S doktorum ole bıse olmaz demısdı :S:teselli:

ağızdan direkt siğile temas olursa dilde siğil yapabilir canım ne yazık ki...:1no2:

siğiller bende de vardı geçti gitti,biraz yokmuş gibi davransanız arkadaşlar ,bence psikolojik etkisi çok önemli....
bana oral yolla ne bulaştı ne de eşime bulaştı.
tedavisini oldum geçti.

ArkadaŞlar merhaba,,,,

bende bu hastalıĞa yakalandım :KK43:(((( tahlıllerımın sonucu yarın bellı olacak ve cumartesı gÜnÜ yaktırıyorum sızınkıler ne alemdee

siğiller bende de vardı geçti gitti,biraz yokmuş gibi davransanız arkadaşlar ,bence psikolojik etkisi çok önemli....
bana oral yolla ne bulaştı ne de eşime bulaştı.
tedavisini oldum geçti.

ilk ciktiktan ne kadar surede gecti? merakla cevabini bekliyorum
bir doktor bana 6-8 ay icerisinde gecer dedi
yabanci bir sitede ise 1-2 sene icinde zararli tip te olsa zararsiz tip te olsa vucut bunu yener diyor

Melek 3453 nasıl geÇtı nasıl bı tedavı uyguladı doktorun ben Çok korkuyorum nıŞanlımda Çok tedırgın oldu onunda doktora gıtmesıne gerek var mı sızce

siğil yokken yanı yaktrdık dıyelımkı benden esıme yada esımden bana oralla gecermı emınmıısn :KK43:

cnm ortada lezyon yani siğil yoksa bulaşıcılık olmuyo diye biliyorum
diğer türlü olsa insanlar hayatları boyunca bununla uğraşmak zorunda kalırlardı mirmirmirmir

minito korkmana hiç gerek yok tedavi olmaya başladıktan sonra dahada rahatlayacaksın yerimseniben
muhtemelen nişanlındada olabilir görünürde siğil olmasa bile..
içinizin rahat etmesi için doktora gidip test yaptırsın nişanlın (üroloji doktoru)..

ÇOOOK TEŞEKKÜR EDERıM ŞıMDıLıK ONDA BıRŞEY YOK BENDE AŞI OLDUM ıYıLEŞıRıM ıNŞALLAH ÇOK KORKTUMM mirmirmirmir

siğil yokken yanı yaktrdık dıyelımkı benden esıme yada esımden bana oralla gecermı emınmıısn :KK43:

canım direkt siğile temas yazdım zaten, siğil yoksa, oral yoldan bulaşıcılık olmas a.s
ama erkeğin sperminden ve kadının cinsel sıvılarından, görünürde siğil olmasa da virüs geçebilir, bunu da belirteyim canım. ama oral yoldan bulaşması için siğil şart. tımam mı ? :1rolleyes:

Ben doktorla konuşurken genital sigil ve molluscum isimlerinin ikisini de duyduğum için oyle bir açıklama yaptım. Doktor olmadığım için kesin konuşamayacağım. Molluscumda HPV riski hiç yokmu yani. Bu ay aldığım en iyi haber hihoyyyt Yinede fırsatım olduğunda bir test yaptırmakta fayda var.

yok canım Molluscum ile HPV nin alakası yok sadece siğile benzer pütürcükler yapıyor Molluscum da, o nedenle, çıkardığı şeylere de siğil diyoruz.
ama tıpta, genital siğil kavramı, kondilom (condiloma) dur ve HPV budur.
fakat aynı anda hem Molluscum hem de HPV de kapmış olabilirsin...mümkün.

zaten görünüşleri de benzer olduğundan, karıştırılır.

ben de doktor değilim ama tıp sonuçta bilim olduğundan, bu tür bulgular ve isimleri sabittir canım, araştırdım, öğrendim, milyon tane doktorla konuştum. kesindir güvenebilirsin :1hug: a.s.

X