Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaşlar uzun bir süre aranızda bulunmadım ama sık sık yazdıklarınızı takip ettim daha öncede size tipleme sonuçlarımı bildirmiştim.
bende HPV tip 16, 18, 31, 33, var ve bi iki zararsız denilenlerinden..
düzenli aldarayı kullandım 20e yakın siğilden 1 tane kaldı ve oda geçicek.. bu hastalığımdan dolayı erkek arkadaşımda benden ayrıldı, hastalığın gelebileceği boyutmu ilerde yaşanabilecek sorunlarmı gözünü korkuttu bilemiyorum. bu moral bozukluğu beni korkuttu ya dedim siğiller tekrarlarsa ama allahıma şükür yenileme olmadı :)
immuneksi bırakmıcam uzun bir süre kullanıcam... aldara yı son iki kerem kaldı umarım o 1 tanede geçer bu ki kereden sonra..
Hayat her şeye her olumsuzluğa rağmen yaşamaya değer, ufacık şeyler için canımızı sıkmayalımmm...

kimse kesin kanser olucaksın diyemez bize :KK66:
yelizcim yuh diorum o erkek arkadasina gercekten seven bi erkek bundan dolayi ayrilmazdi sakin olaki bi damla gozyasi akitma hakketmio cunku sen iyilesmene bak anneannemede bagisiklik guclenmesi icin imuneks vermislerdi vucut daha direncli oluomus

arkadaşlar uzun bir süre aranızda bulunmadım ama sık sık yazdıklarınızı takip ettim daha öncede size tipleme sonuçlarımı bildirmiştim.
bende HPV tip 16, 18, 31, 33, var ve bi iki zararsız denilenlerinden..
düzenli aldarayı kullandım 20e yakın siğilden 1 tane kaldı ve oda geçicek.. bu hastalığımdan dolayı erkek arkadaşımda benden ayrıldı, hastalığın gelebileceği boyutmu ilerde yaşanabilecek sorunlarmı gözünü korkuttu bilemiyorum. bu moral bozukluğu beni korkuttu ya dedim siğiller tekrarlarsa ama allahıma şükür yenileme olmadı :)
immuneksi bırakmıcam uzun bir süre kullanıcam... aldara yı son iki kerem kaldı umarım o 1 tanede geçer bu ki kereden sonra..
Hayat her şeye her olumsuzluğa rağmen yaşamaya değer, ufacık şeyler için canımızı sıkmayalımmm...

kimse kesin kanser olucaksın diyemez bize :KK66:

evet cnm yaa gecmiş olsun...bencede yaa ben hiç anlamıyorum erkek arkadaslar bu hastalık duyunca nasıl ayrılırlar :kızgın: benim bu siğillerimi ögrendiğimde olsun yakılma isleminden sonra olsun en buyuk destekcım ailemde destek oldu ama kesinlikle erkek arkadasımdı...sadece tatılde gitmeme ragmen annem kardsim bulasırmı diye içlerine süphe düşünürlerken sürekli birlikte oldugum erkek arkadasım hiç öyle düşünmedi hatta sen iyiles gerisi önemli değil dedi hep beni benden cok düsündü moral verdi ve suanda siğilim yok...en buyuk ve kesinlikle en ii destekcimdi..
arkadaslar sizinerkek arkadaslarınız sırf bu hastalık oldu diye resmen kacarak gidiyorlarsa üzülmemeye calısın onlar kendi saglıklarını düşünüyorlarsa sizde kendi saglıgınızı düşünerek takmayın değmezmiş diyip moralınızı yuksek tutmaya bakın...acil sifalar arkadaslar... :eek:

merhaba, bu konuyu ben cok arastiriyorum, size yeni bilgilerle geldim
hpv yi turk sitelerinde arastirmasaniz iyi olur, yabanci sitelerde arastirin cunku turkce sitelerde olasiligi en az olan en kotu ihtimaller sanki ilk etapta olan seylermis gibi anlatiliyor.

Bakin asagida linkini verdigim adreste soyle yaziyor

HPV usually goes away on its own, without causing health problems. So an HPV infection that is found today will most likely not be there a year or two from now.

Tercumesi: hpv genellikle saglik problemine yol acmadan kendiliginden vucudu terkeder.HPV enfeksiyonu 1 ya da 2 yildan daha fazla surmez.

Fakat yazinin oncesinde diyor ki %10 luk bir kisim uzun sure hpv yi vucuttan atamaz ki bu da bagisiklik sistemi ile ilgili, bunlarda kansere donusebilir.

Yani %90 olasilikla vucuttan atiliyor, bu da cok yuksek bir oran arkadaslar, bu cok iyi.

Onun disinda evli bir bayan sigilleri ciktiktan 10 yil sonra tekrar ciktigini yazmisti burda. Bu bayan hpv yi yeniden kapmis %90 olasilikla. %10 olasilikla da hpv vucudundan hic atilmamis, bu durumda bu bayanin mutlaka smear yaptirmasi gerek.

http://www.cdc.gov/std/HPV/STDFact-HPV.htm

merhaba, bu konuyu ben cok arastiriyorum, size yeni bilgilerle geldim
hpv yi turk sitelerinde arastirmasaniz iyi olur, yabanci sitelerde arastirin cunku turkce sitelerde olasiligi en az olan en kotu ihtimaller sanki ilk etapta olan seylermis gibi anlatiliyor.

Bakin asagida linkini verdigim adreste soyle yaziyor

HPV usually goes away on its own, without causing health problems. So an HPV infection that is found today will most likely not be there a year or two from now.

Tercumesi: hpv genellikle saglik problemine yol acmadan kendiliginden vucudu terkeder.HPV enfeksiyonu 1 ya da 2 yildan daha fazla surmez.

Fakat yazinin oncesinde diyor ki %10 luk bir kisim uzun sure hpv yi vucuttan atamaz ki bu da bagisiklik sistemi ile ilgili, bunlarda kansere donusebilir.

Yani %90 olasilikla vucuttan atiliyor, bu da cok yuksek bir oran arkadaslar, bu cok iyi.

Onun disinda evli bir bayan sigilleri ciktiktan 10 yil sonra tekrar ciktigini yazmisti burda. Bu bayan hpv yi yeniden kapmis %90 olasilikla. %10 olasilikla da hpv vucudundan hic atilmamis, bu durumda bu bayanin mutlaka smear yaptirmasi gerek.

STD Facts - Human papillomavirus (HPV)

bilgilerin için teşekkürler canım çok sağol. hpv nin bi türk forum sitesi var ben orayıda takip ediyorum ayrıca yahoo group ta forumlarda da cok fazla bilgi paylaşılıyormuş oraya giredim ama diğer forum sitesini takip ediyorum orda beyler ve bayanlar paylaşıyor sıkıntılarını ve bilgilerini

bilgilerin için teşekkürler canım çok sağol. hpv nin bi türk forum sitesi var ben orayıda takip ediyorum ayrıca yahoo group ta forumlarda da cok fazla bilgi paylaşılıyormuş oraya giredim ama diğer forum sitesini takip ediyorum orda beyler ve bayanlar paylaşıyor sıkıntılarını ve bilgilerini

bu arada bana doktor hpv nin cok yaygin oldugunu soyledi
hpv kapmamanin tek yolu sizin ve esinizin/partnerinizin daha once kimseyle hic cinsel aktivitesinin olmamis olmasi veya cinsel aktivitenizin hic olmamasi ve genel wc leri, baskalarinin havlu, ic camasiri vs ozel esyalarini kullanmamak . Ayrica agdaciya gitmemek...

Kisacasi vajinal bolgenizi cok iyi koruma altina almak...

Evliler veya cinsel partneri olanlar malesef esinde varsa tekrar tekrar kapabilirler, prezervatif te tam olarak korumuyormus okuduguma gore cunku o bolge disindaki yerlerden de gecebiliyormus...Erkegin hpv tasiyip tasimadigi belirlenebiliyor mu bilmiyorum

hatta evli biri esiyle ayri wc leri kullandigini ama bebek denemesi yaptigini yazmisti yanlis hatirlamiyorsam, komik...

Son düzenleyen: Moderatör:
Prensesfb ve sevgim48 çok sağolun kızlar, evet haklısınız kimi erkek bencil olabiliyor kendi sağlığınıı daha önemli sayabiliyor.. ilk zamanlar bire bir yanımda olup araştıran insan birden çıktı gitti hayatımdan ama ilk şokun ardından toparldım kendimi ve bu şekilde ayrılan tüm arkadaşlarıma diyebileceğim tek şey elin oğlu kendi sağlığımızdan önemli değil.
Evet bu hastalığı yenmek için moral gerek destek gerek ama bunu burda sizlerden ailemden ve akadaşlarımdan da alabilirim :KK66:
bi kişiye odaklı yaşamamak gerek hayatı :KK66:
ben iyileşiyorum onca siğilimden 1 tanecik kaldı oda gidecekve ben bu virüsü vücudumdanda atacğım sizlerde öyle.
hepimize acil şifalarrrrrrrrrr:eek:

hatta evli biri esiyle ayri wc leri kullandigini ama bebek denemesi yaptigini yazmisti yanlis hatirlamiyorsam, komik...

bunu ben yazmıştım ama bebek denemesi yapıyoruz değil istiyoruz diye yazmıştım ayrı wc kullanmayı düşünebildiysek ilişki konusunu da düşündük. yeri geldi beraber ağladık halimize yeri geldi beraber güldük eşimle biz onunla herşeyi birlikte yaşıyoruz...

Prensesfb ve sevgim48 çok sağolun kızlar, evet haklısınız kimi erkek bencil olabiliyor kendi sağlığınıı daha önemli sayabiliyor.. ilk zamanlar bire bir yanımda olup araştıran insan birden çıktı gitti hayatımdan ama ilk şokun ardından toparldım kendimi ve bu şekilde ayrılan tüm arkadaşlarıma diyebileceğim tek şey elin oğlu kendi sağlığımızdan önemli değil.
Evet bu hastalığı yenmek için moral gerek destek gerek ama bunu burda sizlerden ailemden ve akadaşlarımdan da alabilirim :KK66:
bi kişiye odaklı yaşamamak gerek hayatı :KK66:
ben iyileşiyorum onca siğilimden 1 tanecik kaldı oda gidecekve ben bu virüsü vücudumdanda atacğım sizlerde öyle.
hepimize acil şifalarrrrrrrrrr:eek:

canim benim bazi erkekler iyi gununde yaninda kotu gunde yoklar onemli olan kotu gunundede yaninda olup sana destek olmasi sende ogrenmis oldun uzulmeye degmicek birisiiymis sen moralini yuksek tut sevdigin keyiflendigin seyleri yap onlara yonel tatlim birde imuneks mutlaka gunde bi tane al bagisikligi guclendirio canimcim anneanneme cok iyi gelmisti gecmis olsun canim

canim benim bazi erkekler iyi gununde yaninda kotu gunde yoklar onemli olan kotu gunundede yaninda olup sana destek olmasi sende ogrenmis oldun uzulmeye degmicek birisiiymis sen moralini yuksek tut sevdigin keyiflendigin seyleri yap onlara yonel tatlim birde imuneks mutlaka gunde bi tane al bagisikligi guclendirio canimcim anneanneme cok iyi gelmisti gecmis olsun canim

aynen canım ohhh kafam rahat artık sadece ve sadece beni düşünüyorum :KK70:
evt imnneksi günde iki kere sabah akşam alıyorum, hee bide meşhur bal çörekotu arı poleni karmasını :KK70: hiç lezzetli değil ama :KK43: yutuyom gidiyo :KK70:
sabahları 1 saat yürüyüşümü yapıyorum, düzenli besleniyorum bol sebze ve mevsim meyvesi :KK66: :sm_cool:

Mesaj sildiğimi nerden çıkardın be gülüm ? Sayfa geriye düştüğü için öyle yaptım :)))

Son düzenleme:
slm kıslaar smear testim temiz çıktı doktorumda şimdilik tip testine gerek olmadığını sööledi çünkü tip testini smearde bi tehlikeli sonuç çıkarsa yapıolarmış sanırım e bende bişi çıkmadı çok mutluyum bugün o yakıcı ilacı sürdük ya nasıl yakıomuş o kızlar yaa yandım valla resmen nasıl acıdı ama geççek ya hiç sesim çıkmadı napiim geçsin yeterki:)) amaan takmıorum ben ya artık ööle önemli diilmiş zaten sizde takmayın valla çıkmadı yenileri bende sadece diğer yakılanlar iyileşsin başka bişi istemiyorum şimdilik biraz rahatsız edici ama zamanla geççek be dimi boşverin siğili fln yaşamaya bakın gezin tozun takmayın yaws kaydirigubbakcemile3

gözün aydın demircik hihoyyyt
şu bir gerçek ki buraya ilk kayıt olduğum günden beri herkes morali yüksek tutmanın öneminden bahsediyodu...
ilk başlarda ben bunu sağlayamamıştım bazı nedenlerden dolayı senağlama
herkes gibi bende bunun ne olduğunu ilk öğrendiğimde çok üzülmüştüm.. o kadar çok moralim bozuktu ki bi anda siğiller inanılmaz bi yer kapladı vücudumda..
ama son zamanlarda kendimde iyi yöndeki değişimleri fark edebiliyorum
o sayamadığım siğiller artık sayılabilecek kadar azaldı tahminen en fazla 2 kriyoda onlardanda tamamen kurtulmam mümkün :lepi: :sm_cool:
bu nedenle moralinizi gerçekten yüksek tutun!!!
beslenmenize dikkat edin...
zamanla göreceksiniz sizlerde kendinizdeki değişimi...
ama bunu gerçekten istemek şart a.s.

sıcaklarla birlikte herkeste bir rehavet var sanırım :) sayfamız gerilere düşmüş iyice. Bunu bari yazayımda yine başa gelsin :) Öpüyorum hepinizi a.s.

merhaba bende bu dertten muzdarıpım ama hıkayem sızlerınkınden daha kötu sanırım..erkek arkadasımla 8 ay beraber olduk.hıcbır problem yasamadık onda sadece zararsz olan vıtılıgo vardı (derı beyazlıgı )..erkek arkdsm ışi geregı yurt dısına gttı 1 ay cok pıs bır ulkeydı..benı aldatmadıgına da emınım ama orada herkese hastalık gecmıs..herneyse o geldıkden 1-2 hafta sonra bende sıgıl oldu en basta et benı sandım doktora gttım durumu anlattı.cok korkuttu.kanser falan..smear testım yapıldı ama ben hastaneden(özel) memnun kalmadım baska hastaneye gttım burasıda ozel hastaneydı.neyse doktorum sıgıllerın yakılmasından baska caresı yok dedı.sıgıllerımı yaktrdım ınanılmaz cogalmıstılar hepsıde kalca içinde cıkıyordu.erkek arkdsmda yokdu.onu bu yuzden asla suclamadım hıssetmedı bıle ondan bulastıgını..herneyse bundan 2 hafta sonra hamıle oldugumu ogrendım..aşıyı da yaptıramadım.bu hamılelıgımın 2.5 ayında evlendım sadece nıkah oldu.ama 2 kere daha yaktrdım.3 haftaya bır cıkıyorlar..esımle ılıskıye gremedık.hem hastalık hem mıde bulantılarım benı herseyden soguttu.cok agır bır tramva yasadım hastanelerde yattım felc tehlıkesı atlattım.esımdede yavas yavas cıkmaya basladı sıgıller,bunyesınden dolayı cıkamıyormus.aldarayı ıkımızde kullandık ama 1 kere.esımle kavga etmeye basladık.daha 20 gunluk evlıyım ama esımle evlerı ayırdık..bana sıddet uygulamaya kalkdı ve sureklı hakaret..ve buyuk baskılar ve tehdıtler sonucu bebegımı aldırdım..zaten sureklı narkoz yemem bebegıme zararlıydı fakat okdar kotuyumkı ben onun ıcın nelerı goze almısdım..eşim 20 gunde seytana donustu bendende yavrumuzdanda sogudu..anlıyamadım..dunyanın en ıyı ınsanıydı..okdr sevıyordukı benı..ve sımdı işimden bu ay ıstıfa edıyorum onla aynı srkette calısamam zaten bebek yuzunden ucretsz ızındeydım..bebegım yok eşim yok..işim yok..hastalıgım bı yandan..babama tasınıyorum bı yandan okdr zor durumdayımkı ..suan kanamam var ve sıgıller bıkac tane daha cıkmıs..cok caresızım hıc moralım duzgun degıl..korkarım sızde bana tesellı veremıyceksınız bu durumlar karsısında..benım moralımı duzelten esım ve bebegımdı sımdı ıkısıde yok..allah hepınıze sıfalar versın...

kızlar kulüpte yeniyim. forumda yazılanları takip ettim. ben de bu illetten muzdaribim ancak doktora gitme cesaretini henüz gösteremedim. aldarayı mutlaka doktor reçetesi ile mi alabiliyoruz. yoksa eczaneden temin edebiliyor muyuz ? yardımcı olursanız çok sevinirim. herkese geçmmiş olsun

X