Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

1 yilda 2 kez yaktirdiysan iyi
ben 2 ayda 2 kez yaktirdim, 2. yaktirisimdan sonra tekrar 3-4 tane cikti ama bunlar daha zayif, ilk cikanlar cok cabuk buyuyordu ve daha buyuklerdi

peki sigil cikmamaya basladi diyelim, daha sonra hala hpv virusu bende mevcut mu yoksa terk mi etti bunu nasil anliycaz cunku sigil cikmadigi surece anlasilmiyor, sigillerden parca alip hpv olup olmadigi tespit ediliyor

Canım siğiller çıkmasa bile hpv dna testi ile vajinadan sürüntü alınarak bu virüs sende hala varmı yokmu bakılabiliyor. Menfi olma be güzelim. ıyi düşün. Sürekli çıksada iyi düşün. O inatsa sen daha inat ol. Kontrol et tabiki ama kafana çok takma nolur. Ben napayım bak Üstelik yüksek riskli tipi çıktı. ıkinci kere dondurdum siğilleri 2 ayda. ınanıyorum ki ben bu virüsü yenicem hatta yüksek riskli tip çıkmasına rağmen ben bunu alt edicem. Kansermi yapacakmış Allahtan gelene boynum kıldan ince ben kontrollerimi sık yaptırıcam ve kanserleşme olsa dahi bunun önüne erkenden geçicem allahın izniyle. Sende üzme canını daha fazla. Biliyorum cidden çok moral bozucu birşey bu siğillerin sürekli çıkması ama elinden geleni yapıyorsan tedavini oluyorsan geriye tek şey kalıyor onları unutmak. Çıkarsa yaktırmak ve unutmak. Moralinizi yüksek tutun kızlar neşeli olun her zaman ben sizden alıyorum desteği, sizlerin olumlu yazıları bana moral veriyor gerçekten. Allahım tez zamanda herkese şifa versin inşallah. Öpüyorum sizleri arkadaşlar kalın sağlıcakla a.s.

zuzush ve ekep78 canlarım inşallah sizlerde tez zamanda hayırlısıyla bebişlerinize kavuşursunuz. Öptüm a.s.

merhaba arkadaşlar bilmiyorum daha önce yazmışmıydım bi arkadaşım yaşadı bu problemi doktora birlikte gittik çok korkuyordu.Doktor bizi bekar sandı ve dediği birlikte olduğun biri var mı?kızda evliyim doktor bey dedi adam söylediğine pişman oldu ama durumu idare edemedi.eşinden geçmiş dedi.cinsel ilişki yoluyla bulaşıyor yani.erkeklerde dışarıdan gözle görülmediği olabiliyormuş.bayanlardada olabiliyormuş şükredin ki dışarıya atmış sizinkiler.bu virüs vücuda bir kere girdimi atılmıyormuş.dışarıya attıkça yaktırmak gerekiyormuş.biz onunkileri yaktırdık.eşindede vardı o siğil damlası kullanmış.hiç uğraşmayın o damlalarla gidip yaktırın kurtulun.yaşayanlara geçmiş olsun diliyorum.bu arada moralinizi bozmayın tekrarlıyorsa ilk sebebi bilin ki stres.insanoğlunun başına neler gelir neler geçer.mutlu olmaya bakın.

evet canım sen nekadar kullandın???

merhaba arkadaşlar ,
internette siğiller hakında bilgileri okurken ,güzel bir açıklama gördüm ve sizinle paylaşmak istedim.
belki yersiz korkulara sebep olan açıklamalardan sonra sizi biraz mutlu eder.

HPV tip 16, 18, 31, 33, 35 rahim ağzı kanserlerinden sorumludur.
Virüs DNA'ya yerleştiği için hiçbir zaman tam anlamıyla vücuttan atılamıyor.
Genital siğillerin pek çoğu daha önce de değinildiği üzere HPV Tip 6 ve Tip 11'dir.
Her iki HPV tipinin genel özelliği de kanser yapıcı etkisinin oldukça düşük olduğudur.
Yani her iki HPV tipi de "düşük riskli gruptandır. Bu nedenle siğller kanser yapmaz veya kansere dönüşmez.
Daha çok kozmetik olarak kötü bir görünüme neden olurlar. Yine de son derece düşük de olsa kanser riskine karşı kişilerin yıllık olarak düzenli "smear test" lerini yaptırmalarını öneriliyor.
Siğillerde özellikle kozmetik nedenler, bu lezyonların cinsel eşe bulaştırılmasının engellenmesi ve yarattığı şikayetleri (ağrı, kaşıntı, yanma veya kanama) giderme nedenleri ile tedaviye gerek vardır.
Siğiller yakma, dondurma ve hatta ilaç tedavileri sonrası bile hayatın belirli dönemlerinde tekrarlama şansına sahiptir.
Buradaki en sık neden ise vücudun immün (bağışıklık) sisteminin düşmesi sonucu viral enfeksiyonun aktive olmasıdır,
Vucütta normalde hiç bir şikayet oluşturmayan bazı virüsler gizli olarak barınmakta ve direnç düştüğü zaman kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Örneğin pek çoğumuz çok korktuğumuz veya yorulduğumuz zaman dudakta uçuk çıkarırız. Bu aslında, Herpes (HSV) Tip 1 virüsünün yarattığı bir enfeksiyondur.

demekki; siğiller bizden daha güçlü değiller :)

Arkadaşlar bende de siğil vardı ve tiplemede tip 31 çıktı. Bu yüksek riskli bir tip ama yaşadığım üzre siğil yapıyor bu da. Siğil tedaviside görüyorum. Genelde evet siğil yapan tipleri 6-11 deniyor ama yüksek riskli tip taşıdığı yada hem düşük hemde yüksek riskli tip taşıdıgı halde siğil olanlarımızda çıktı. Hani illaki siğil var bunun riski yok gibi birşey yok. Siğil olsada siğil olmasada ve siğilleriniz 1 kaç sene tekrar etmese bile lütfen bunun testini yaptırın mutlaka. Melek arkadaşımda paylaşmış zaten smear testinide her sene tekrarlayın. En önemliside tabiki bu virüs bizden güçlü değil yeneceğiz inş. moralimizle ve vücut direncimizle. Öpüldünüz canlarım.a.s.

kızlar bakınn

ABD de yapılan tahminlere göre, 25 milyon insan da HPV enfeksiyonu bulunduğu söyleniyor. Centers for Disease Control and Prevention (Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, HPV virüsünden insanların korkmaması gerektiği, enfeksiyonu olan vakalar da virüsün, yüzde 90 oranında bölgede tutunamadığı ve bağışıklık sistemi tarafından da iki yıl içerisinde kansere neden olan virüslerde dahil tamamen vücuttan atıldığı şeklinde.

arkadaşlar uzun bir süre aranızda bulunmadım ama sık sık yazdıklarınızı takip ettim daha öncede size tipleme sonuçlarımı bildirmiştim.
bende HPV tip 16, 18, 31, 33, var ve bi iki zararsız denilenlerinden..
düzenli aldarayı kullandım 20e yakın siğilden 1 tane kaldı ve oda geçicek.. bu hastalığımdan dolayı erkek arkadaşımda benden ayrıldı, hastalığın gelebileceği boyutmu ilerde yaşanabilecek sorunlarmı gözünü korkuttu bilemiyorum. bu moral bozukluğu beni korkuttu ya dedim siğiller tekrarlarsa ama allahıma şükür yenileme olmadı :)
immuneksi bırakmıcam uzun bir süre kullanıcam... aldara yı son iki kerem kaldı umarım o 1 tanede geçer bu ki kereden sonra..
Hayat her şeye her olumsuzluğa rağmen yaşamaya değer, ufacık şeyler için canımızı sıkmayalımmm

moralinizi yüksek tutun yazmıssın cnmda bende16-18-31-33 biri deil hepsi var sadece 35 deil 45 biriside ozaman ben rahim ağzı kanseri olcam varmı boyle mantık benm 4 ay once yakıldı siğilim ve suansa siğilim yok asımın 2.dozunuda oldum dediğin gibiyse ozman benm kurtulusum yok kanserden

arkadaşlar uzun bir süre aranızda bulunmadım ama sık sık yazdıklarınızı takip ettim daha öncede size tipleme sonuçlarımı bildirmiştim.
bende HPV tip 16, 18, 31, 33, var ve bi iki zararsız denilenlerinden..
düzenli aldarayı kullandım 20e yakın siğilden 1 tane kaldı ve oda geçicek.. bu hastalığımdan dolayı erkek arkadaşımda benden ayrıldı, hastalığın gelebileceği boyutmu ilerde yaşanabilecek sorunlarmı gözünü korkuttu bilemiyorum. bu moral bozukluğu beni korkuttu ya dedim siğiller tekrarlarsa ama allahıma şükür yenileme olmadı :)
immuneksi bırakmıcam uzun bir süre kullanıcam... aldara yı son iki kerem kaldı umarım o 1 tanede geçer bu ki kereden sonra..
Hayat her şeye her olumsuzluğa rağmen yaşamaya değer, ufacık şeyler için canımızı sıkmayalımmm...

kimse kesin kanser olucaksın diyemez bize

Sevgimcim ve yelizcim çok geçmiş olsun tekrar. Yelizcim erkek arkadaşın cahillik etmiş biraz ve sende onu bu sebeple daha iyi tanımış oldun. Bunun için sakın ama sakın canını sıkma bile güzelim. Canım benim doktor bile bunu demedikten sonra kimse kanser olacaksın demez be gülüm. Bu tiplerin bizde çıkması sadece uyarı niteliğinde. Doktor illaki ileride kanserleşme olacak diye bir şart yok dedi banada. Sadece risk var dedi. Ve bu sürede de sık sık kontroller yapılacak dedi o kadar.

Birde Birşey sormak istiyorum. Doktor sizden de kolposkopi istedimi kızlar.

Son düzenleme:

merhaba;
kimse sana kanser olacaksın demedi ki sadece riskli okadar.
ona kaldıysa yediğimiz bütün besinlerde hormon var ve son zamanlardaki en sıklıkla görülen hastalık Kanser... bence biraz olumlu bak ve tedavilerini aksatma.
kanser de, siğillerde ve diğer bütün hastalıkların asıl sebebi ,stres,üzüntü değil mi?

kızlar bagışıklık sistemi için immünexsden daha iyi bir ilaç var Solgar Beta 1,3 Glucans 200mg 60 Tablet.ben bunu kullanıyorum.netten araştırın isterseniz.

kızlar bu tiplerin hepsini birden insan nasıl kapabilir ya

Evet olabiliyor işte. Bende de tek tip çıktı ama burda öncelerden yazmış arkadaşlarda vardı çeşitli tipleri kapmış olan. Allah yardımcımız olsun canlar ...Hepsi birden geçecek inş. a.s.

Son düzenleme:

yok canım doktorumun dediği aldara ya devam. bağışıklığını yüksek tut immuneks vs gibi dsteklerle, moralini yüksek tut arada pollyanna ol dedi :) hijen hijen hijen başkada bi şey istemedi. smear temiz zaten. sadece riskli hpv ciklerim var o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…