sade kahvecim sen bu şekilde devam edersen iyileşme sürecini uzatırsın bak ben nerdeyse 1 yıl bu hastalıkla uğraştmış biriyim 2 kez yaktırdım yine çıktıilk dr.efudix diye bir ilaç verdi geçti sonra yine çıktı üstüne yara oldu oturup kalkamadım çok kötüydü bu dönemlerde senin gibi hergün kendimi inceliyordum ve sinirlerim bozuktu sürekli bunların tamamen geçmeyeceğini düşünüyodum.en sonunda aldarayı kullanmaya başladım 2 ay sürekli kullandım sonra 1 kutuda arada sırada kullandım ve artık yoklar hemen hemen sanırım 3 ay falan oldu hiç siğilim yok.çokta incelemiyorum açıkçası takmıyorum 2 ay sonra smear testimi yeniliycem ozaman tip testi yaptırıp aşılarımıda yaptırcam.evet bu hastalık geçiyor belki virüs vücuttan tamamen atılmıyor ama sen ii beslenerek ve yüksek moralle onu baskılayabiliyorsun anladınmı canım.sende artık bu kadar kafana takmaktan vazgeç inan bak kısa sürede geçtiğini göreceksin.
ilacın phodopylin miydi benimkini onunla yok ettik 3 günde tamamen gitmişti. yalnız arkadaşlar daha öncede sordum size ama cevap alamadım önceden siğilin olduğu yerde arasıra batma hissediyorum psikolojikmidir bilmiyorum ama 1.5 aydır da siğilim yok tertemiz acaba gene çıkar mı ki bide bebek istiyorum inş. çıkmaz bidaha.
zuzush ve ekep78 canlarım inşallah sizlerde tez zamanda hayırlısıyla bebişlerinize kavuşursunuz. Öptüm a.s.
evet canım sen nekadar kullandın???
merhaba arkadaşlar ,
internette siğiller hakında bilgileri okurken ,güzel bir açıklama gördüm ve sizinle paylaşmak istedim.
belki yersiz korkulara sebep olan açıklamalardan sonra sizi biraz mutlu eder.
HPV tip 16, 18, 31, 33, 35 rahim ağzı kanserlerinden sorumludur.
Virüs DNA'ya yerleştiği için hiçbir zaman tam anlamıyla vücuttan atılamıyor.
Genital siğillerin pek çoğu daha önce de değinildiği üzere HPV Tip 6 ve Tip 11'dir.
Her iki HPV tipinin genel özelliği de kanser yapıcı etkisinin oldukça düşük olduğudur.
Yani her iki HPV tipi de "düşük riskli gruptandır. Bu nedenle siğller kanser yapmaz veya kansere dönüşmez.
Daha çok kozmetik olarak kötü bir görünüme neden olurlar. Yine de son derece düşük de olsa kanser riskine karşı kişilerin yıllık olarak düzenli "smear test" lerini yaptırmalarını öneriliyor.
Siğillerde özellikle kozmetik nedenler, bu lezyonların cinsel eşe bulaştırılmasının engellenmesi ve yarattığı şikayetleri (ağrı, kaşıntı, yanma veya kanama) giderme nedenleri ile tedaviye gerek vardır.
Siğiller yakma, dondurma ve hatta ilaç tedavileri sonrası bile hayatın belirli dönemlerinde tekrarlama şansına sahiptir.
Buradaki en sık neden ise vücudun immün (bağışıklık) sisteminin düşmesi sonucu viral enfeksiyonun aktive olmasıdır,
Vucütta normalde hiç bir şikayet oluşturmayan bazı virüsler gizli olarak barınmakta ve direnç düştüğü zaman kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Örneğin pek çoğumuz çok korktuğumuz veya yorulduğumuz zaman dudakta uçuk çıkarırız. Bu aslında, Herpes (HSV) Tip 1 virüsünün yarattığı bir enfeksiyondur.
demekki; siğiller bizden daha güçlü değiller :)
merhaba arkadaşlar ,
internette siğiller hakında bilgileri okurken ,güzel bir açıklama gördüm ve sizinle paylaşmak istedim.
belki yersiz korkulara sebep olan açıklamalardan sonra sizi biraz mutlu eder.
HPV tip 16, 18, 31, 33, 35 rahim ağzı kanserlerinden sorumludur.
Virüs DNA'ya yerleştiği için hiçbir zaman tam anlamıyla vücuttan atılamıyor.
Genital siğillerin pek çoğu daha önce de değinildiği üzere HPV Tip 6 ve Tip 11'dir.
Her iki HPV tipinin genel özelliği de kanser yapıcı etkisinin oldukça düşük olduğudur.
Yani her iki HPV tipi de "düşük riskli gruptandır. Bu nedenle siğller kanser yapmaz veya kansere dönüşmez.
Daha çok kozmetik olarak kötü bir görünüme neden olurlar. Yine de son derece düşük de olsa kanser riskine karşı kişilerin yıllık olarak düzenli "smear test" lerini yaptırmalarını öneriliyor.
Siğillerde özellikle kozmetik nedenler, bu lezyonların cinsel eşe bulaştırılmasının engellenmesi ve yarattığı şikayetleri (ağrı, kaşıntı, yanma veya kanama) giderme nedenleri ile tedaviye gerek vardır.
Siğiller yakma, dondurma ve hatta ilaç tedavileri sonrası bile hayatın belirli dönemlerinde tekrarlama şansına sahiptir.
Buradaki en sık neden ise vücudun immün (bağışıklık) sisteminin düşmesi sonucu viral enfeksiyonun aktive olmasıdır,
Vucütta normalde hiç bir şikayet oluşturmayan bazı virüsler gizli olarak barınmakta ve direnç düştüğü zaman kişilerde hastalıklara neden olabilmektedir. Örneğin pek çoğumuz çok korktuğumuz veya yorulduğumuz zaman dudakta uçuk çıkarırız. Bu aslında, Herpes (HSV) Tip 1 virüsünün yarattığı bir enfeksiyondur.
demekki; siğiller bizden daha güçlü değiller :)
arkadaşlar uzun bir süre aranızda bulunmadım ama sık sık yazdıklarınızı takip ettim daha öncede size tipleme sonuçlarımı bildirmiştim.
bende HPV tip 16, 18, 31, 33, var ve bi iki zararsız denilenlerinden..
düzenli aldarayı kullandım 20e yakın siğilden 1 tane kaldı ve oda geçicek.. bu hastalığımdan dolayı erkek arkadaşımda benden ayrıldı, hastalığın gelebileceği boyutmu ilerde yaşanabilecek sorunlarmı gözünü korkuttu bilemiyorum. bu moral bozukluğu beni korkuttu ya dedim siğiller tekrarlarsa ama allahıma şükür yenileme olmadı :)
immuneksi bırakmıcam uzun bir süre kullanıcam... aldara yı son iki kerem kaldı umarım o 1 tanede geçer bu ki kereden sonra..
Hayat her şeye her olumsuzluğa rağmen yaşamaya değer, ufacık şeyler için canımızı sıkmayalımmm...
kimse kesin kanser olucaksın diyemez bize
moralinizi yüksek tutun yazmıssın cnmda bende16-18-31-33 biri deil hepsi var sadece 35 deil 45 biriside ozaman ben rahim ağzı kanseri olcam varmı boyle mantık benm 4 ay once yakıldı siğilim ve suansa siğilim yok asımın 2.dozunuda oldum dediğin gibiyse ozman benm kurtulusum yok kanserden
kızlar bu tiplerin hepsini birden insan nasıl kapabilir ya
Sevgimcim ve yelizcim çok geçmiş olsun tekrar. Yelizcim erkek arkadaşın cahillik etmiş biraz ve sende onu bu sebeple daha iyi tanımış oldun. Bunun için sakın ama sakın canını sıkma bile güzelim. Canım benim doktor bile bunu demedikten sonra kimse kanser olacaksın demez be gülüm. Bu tiplerin bizde çıkması sadece uyarı niteliğinde. Doktor illaki ileride kanserleşme olacak diye bir şart yok dedi banada. Sadece risk var dedi. Ve bu sürede de sık sık kontroller yapılacak dedi o kadar.
Birde Birşey sormak istiyorum. Doktor sizden de kolposkopi istedimi kızlar.