bende ilk önce 10 yıl önce cıktı bu sigiller oğlume hamileyken o yüzden normal yerine sezeryan dogum yaptım .dogum snrası kendiliginden geçti fakat 1 ay önce yeniden cıktılardepresyona soktular beni .en son gittigim doktor yakılcak dedi çok korkuyodum.taki bu gece sitenizdeki yorumları okuyana kadar. artık korkmuyorum. yorumları okucukta epey bi rahatladım iyiki böyle bi site var:):)
ya arkadaşlar akşam çok komik bişi oldu 2hafta önce doktorum bana yapma bir ilaç reçetesi verdi onu eczanede yaptırıp gel ilk uygulamayı birlikte yapalım sonra sen haftada bir siğillerin üzerine sürerek devam edersin demişti.neyse 2hafta önce ilk doktorum uyguladı siğillerin üzerine geçtiğimiz haftada benim uygulamam gerekiyordu araya regli dönemim girdi akşam ilacı uygulayayım dedim. Bir baktımki siğil falan yook şok oldummm!!ayna elimde siğil aradım ama bulamadım:)))3hafta sonrada kontrolüm var acaba hemen gitsemmi doktora diyorum yaa böylece kalmış durumdayımkafamçokkarıştı
merhaba arkadaşlar ;
ben dün akşam tesadüf bir tv programında kadın doğum Doktorunun konusmasına denk geldim. Konu : siğiller ...
Doktor şöyle bir açıklama yaptı : “ siğillerin sadece 2 tipi kansere yol açmaktadır.bunların dışındakiler iyi ve herhangi bir risk taşımayan tipleridir. Aşı olunması durumunda ise, kanser e karşı %80 koruma sağlamaktadır. Eğer sizdeki bu iki tipten değilse, korkulacak bir durum yok aksine siğillerin çıkması kendini göstererek sizin farkında olmanızı sağlamakta ve tedavi edilerek sorundan tamamen kurtulmanızı kolaylaştırmaktadır.tabi durum itibariyle görüntüsü yüzünden yanında psikolojik olarak rahatsızlık veren bir hal olsa da , kanser yapar,kalıcıdır,öldürür,normal doğum yapılamaz söylentilerinin doğruluğu yoktur.”
Bu açıklamadan sonra bence daha fazla sıkıntı yapmaya gerek yok arkadaşlar ben size aklımda kalanları anlattım umarım biraz olsun size bir rahat nefes aldırmıstır..
normal yapamaz soylentilerinin dogrulugu yoktur demis ama sigiller yuzunden sezeryan olanlar yazdi buraya
birinci tip icin mi konustu doktor :1shok:
normal doğum ne zaman yapamaz kadın biliyomusun?
siğiller ileri boyutlara ulaşarak rahim ağzını kapatacak şekilde büyüme gösterdiğinde....
yoksa minicik 4/5 tane siğil yüzünden normal doğum yapılamaz diyenler uydurmasyon şeylere inanmasınlar...
sade kahvecim:evet asitten oluşan bir ilaç ve doktorum özellikle çok dikkatli olmamı söylemişti siğil dışında bir yere değerse yakar diye uyarmıştı işin içine adet dönemi girince bakmadım daha doğrusu ilk duyduğumda çok üzülmüştüm ve büyüzden bakmak istemiyordum...ama halen rahat değilim sanki tekrar çıkacakmış gibi geliyor kontrol zamanımı beklemeden gitsemmmi bidaha ya nedersiniz?????iyice psikolojimi bozdu bu siğiller....
Merhaba,
Benimde siğil sorunum var ve 4 gündür hayatımı kabusa çevirdi.Neyseki bugün smear sonucunu aldım temiz çıktı.Fakat benimki agresif siğil olduğundan 2 hafta önce 1 adetken bugun 10 adet kadar oldu.Regli dönemimden sonra yani 10 gün sonra dr genel anestezi ile yaktırmam gerektiğini söyledi.Bu süreçtede bir ilaç önermedi.Sizden ricam yaptıranlardan daha doğrusu acısı nasıl ve operasyondan sonra ne kadar sürede iyileşme sağlıyor?Ayrıca idrar değdiğinde çok acıyormu operasyon yapılan bölge?Ailemden gizli olduğundan aynı gün evde kalmasammı diye düşünüyorum..
Bu arada arkadaşlar ben dr a sormuştum kirli iç çamaşırlarımı aileminkilerden ayırımmı diye...Dr un söylediğine göre bu virus kısa süre yaşıyormuş çok problem olmadığını fakat tuvaletten kalktıktan sonra klozeti silmek gerektiğini söyledi diğer insanlara bulaşmaması açısından..Bağışıklık sistemini yükseltecek bir ilaç biliyormusunuz?
Allah hepimize kolaylık versin.Kimimiz tek başımıza bunca büyük sıkıntıyı yaşıyoruz.
ya arkadaşlar akşam çok komik bişi oldu 2hafta önce doktorum bana yapma bir ilaç reçetesi verdi onu eczanede yaptırıp gel ilk uygulamayı birlikte yapalım sonra sen haftada bir siğillerin üzerine sürerek devam edersin demişti.neyse 2hafta önce ilk doktorum uyguladı siğillerin üzerine geçtiğimiz haftada benim uygulamam gerekiyordu araya regli dönemim girdi akşam ilacı uygulayayım dedim. Bir baktımki siğil falan yook şok oldummm!!ayna elimde siğil aradım ama bulamadım:)))3hafta sonrada kontrolüm var acaba hemen gitsemmi doktora diyorum yaa böylece kalmış durumdayımkafamçokkarıştı
o asidi bana da verecekti doktor ama yakarsa sonra bisey giyemeyecek hale gelirim, acisindan oturup kalkamam diye korktum, sonra doktor dusundu aldara ya devam et dedi ama aldara cok etkili degildir falan dedi daha dogrusu uzun surecte geciriyor, ihmal etmeden duzenli surmek lazim...
benim aldara ile bazi sigiller cikarken yokoldu ama yokolmasina ragmen hala o yerlere suruyorum, cunku biraktigin anda tekrar cikmaya basliyor
nasil kurtulucam ben bu dertten bilmiyorum( aldara yi daha ne kadar kullanabilirim ki
ilacın phodopylin miydi benimkini onunla yok ettik 3 günde tamamen gitmişti. yalnız arkadaşlar daha öncede sordum size ama cevap alamadım önceden siğilin olduğu yerde arasıra batma hissediyorum psikolojikmidir bilmiyorum ama 1.5 aydır da siğilim yok tertemiz acaba gene çıkar mı ki bide bebek istiyorum inş. çıkmaz bidaha.
canım benimde 3 ay oldu nerdeyse siğilim yok ama bende de oluyo arada batma kaşıntı gibi bişi ama çıkmadı çok şükür bişi.canım senin eşinde bişi varmıydı tedavi oldumu o da benim eşimde yoktu herhangi bir tedavi uygulamadık ona bizde bebek istiyoruz 2 aydır deniyoruz henüz olmadı.umarım hamileliktede bi sorun yaşamayız canım.