Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

aldara kremi 4 ay kullanip ta yine de sigilleri cikmaya devam eden var mi aranizda
varsa ne yaptiniz

( demek ki 2 sene icinde virus kesin atilmiyor vucuttan

ya arkadaşlar akşam çok komik bişi oldu 2hafta önce doktorum bana yapma bir ilaç reçetesi verdi onu eczanede yaptırıp gel ilk uygulamayı birlikte yapalım sonra sen haftada bir siğillerin üzerine sürerek devam edersin demişti.neyse 2hafta önce ilk doktorum uyguladı siğillerin üzerine geçtiğimiz haftada benim uygulamam gerekiyordu araya regli dönemim girdi akşam ilacı uygulayayım dedim. Bir baktımki siğil falan yook şok oldummm!!ayna elimde siğil aradım ama bulamadım:)))3hafta sonrada kontrolüm var acaba hemen gitsemmi doktora diyorum yaa böylece kalmış durumdayımkafamçokkarıştı

cok guzel
asidik bi ilac miydi peki? yakici bisey degil mi yani dikkatli uygulanan bisey?

bu arada 2 hafta hic bakmadan durmussun bravo ben hergun kontrol ediyorum artik bıktım bu illetten
bi turlu durmuyor bu sigiller surekli cikiyorlar

merhaba arkadaşlar ;
ben dün akşam tesadüf bir tv programında kadın doğum Doktorunun konusmasına denk geldim. Konu : siğiller ...
Doktor şöyle bir açıklama yaptı :
“ siğillerin sadece 2 tipi kansere yol açmaktadır.bunların dışındakiler iyi ve herhangi bir risk taşımayan tipleridir. Aşı olunması durumunda ise, kanser e karşı %80 koruma sağlamaktadır. Eğer sizdeki bu iki tipten değilse, korkulacak bir durum yok aksine siğillerin çıkması kendini göstererek sizin farkında olmanızı sağlamakta ve tedavi edilerek sorundan tamamen kurtulmanızı kolaylaştırmaktadır.tabi durum itibariyle görüntüsü yüzünden yanında psikolojik olarak rahatsızlık veren bir hal olsa da , kanser yapar,kalıcıdır,öldürür,normal doğum yapılamaz söylentilerinin doğruluğu yoktur.”
Bu açıklamadan sonra bence daha fazla sıkıntı yapmaya gerek yok arkadaşlar ben size aklımda kalanları anlattım umarım biraz olsun size bir rahat nefes aldırmıstır..

normal yapamaz soylentilerinin dogrulugu yoktur demis ama sigiller yuzunden sezeryan olanlar yazdi buraya
birinci tip icin mi konustu doktor :1shok:

sade kahvecim:evet asitten oluşan bir ilaç ve doktorum özellikle çok dikkatli olmamı söylemişti siğil dışında bir yere değerse yakar diye uyarmıştı işin içine adet dönemi girince bakmadım daha doğrusu ilk duyduğumda çok üzülmüştüm ve büyüzden bakmak istemiyordum...ama halen rahat değilim sanki tekrar çıkacakmış gibi geliyor kontrol zamanımı beklemeden gitsemmmi bidaha ya nedersiniz?????iyice psikolojimi bozdu bu siğiller....

normal yapamaz soylentilerinin dogrulugu yoktur demis ama sigiller yuzunden sezeryan olanlar yazdi buraya
birinci tip icin mi konustu doktor :1shok:

normal doğum ne zaman yapamaz kadın biliyomusun?
siğiller ileri boyutlara ulaşarak rahim ağzını kapatacak şekilde büyüme gösterdiğinde....
yoksa minicik 4/5 tane siğil yüzünden normal doğum yapılamaz diyenler uydurmasyon şeylere inanmasınlar...

sidelya ve esin yazılarınız için çok teşekkür ederim bnm cuma günü yakıldı her gün bakıyorum bişii varmı diee şimdilik bişi yok bakalım bugün test sonucum gelecekmiş tanıdık bi hemşire var o test sonucunu öne aldırmış doktorumlada konuşacak bakalım akşamüstü alacağım sonucu ne olacak inşaallah bişi çıkmas çok endişeliyim şu sonucu bi alsam rahatlayacağım biras olsun hava güsel dışarı çıkayım oğlumlada hem zaman geçsin hemde kafam dağılsın evde kaldıkça düşünüyorum zaman geçmiyor bu arada melekçim ööle olmuyo işte bende hamileliğimin 8. ayında çıktı bu siğiller ve normal doğuramadım çünkü bebeğe bulaşma ihtimali çoook yüksek ses tellerinde nodüle neden oluyormuş ve tehlikeliymiş kansere çevirirmiş o yüzden eğer siğilin varsa normal doğuramıyorsun cnm zaten ilk duyduğumda birde ona üzülmüştüm çok istiyordum normal doğum ağladım birsürü o zamanda ama sonra sezeryanda kötü bişi diilmiş onu gördüm nasıl doğurduğun mühim diil bebeğin sağlıklı olması mühim dimi napalım böyle işte kızlar hadi ben çıkayım biras sonucu yazarım size sağolun desteğiniz için mirmirmirmir

DEMİRCİK'in mesajina baksana oyle ileri boyutta olmamasina ragmen sezeryan yapmis

arkadaslar sigilleri cikanlara soruyorum, 4 ya da fazla aydir surekli sigil cikan var mi?

o asidi bana da verecekti doktor ama yakarsa sonra bisey giyemeyecek hale gelirim, acisindan oturup kalkamam diye korktum, sonra doktor dusundu aldara ya devam et dedi ama aldara cok etkili degildir falan dedi daha dogrusu uzun surecte geciriyor, ihmal etmeden duzenli surmek lazim...

benim aldara ile bazi sigiller cikarken yokoldu ama yokolmasina ragmen hala o yerlere suruyorum, cunku biraktigin anda tekrar cikmaya basliyor

nasil kurtulucam ben bu dertten bilmiyorum ( aldara yi daha ne kadar kullanabilirim ki

Merhaba,
Benimde siğil sorunum var ve 4 gündür hayatımı kabusa çevirdi.Neyseki bugün smear sonucunu aldım temiz çıktı.Fakat benimki agresif siğil olduğundan 2 hafta önce 1 adetken bugun 10 adet kadar oldu.Regli dönemimden sonra yani 10 gün sonra dr genel anestezi ile yaktırmam gerektiğini söyledi.Bu süreçtede bir ilaç önermedi.Sizden ricam yaptıranlardan daha doğrusu acısı nasıl ve operasyondan sonra ne kadar sürede iyileşme sağlıyor?Ayrıca idrar değdiğinde çok acıyormu operasyon yapılan bölge?Ailemden gizli olduğundan aynı gün evde kalmasammı diye düşünüyorum..

Bu arada arkadaşlar ben dr a sormuştum kirli iç çamaşırlarımı aileminkilerden ayırımmı diye...Dr un söylediğine göre bu virus kısa süre yaşıyormuş çok problem olmadığını fakat tuvaletten kalktıktan sonra klozeti silmek gerektiğini söyledi diğer insanlara bulaşmaması açısından..Bağışıklık sistemini yükseltecek bir ilaç biliyormusunuz?

Allah hepimize kolaylık versin.Kimimiz tek başımıza bunca büyük sıkıntıyı yaşıyoruz.

merhaba;
ben siğillerimi çok sayıda oldukları için yaktırma işlemi yaptırdım.
sabah gidiyosun , ameliyathaneye giriyosun bayıltıyolar seni ..
15 dk sonra gözünü açıyosun işlem bitmiş...
sonra öğlen çıkıyosun eve gidip yara ve yanık kremi sürüyosun( 1/2 hafta) tabi temiz iç çamaşırı kullanıyosun .
sonra kontrollere devam ediyosun.
acı yok, iz yok, tabi hastane ve doktor çok önemli iyi araştır.

evet yaaaa 10 yıl sonra cıkması nedemk hayatımızda heran zıplıcaklr yıne heralde ((( ve normal dogumla hiç dogum yapamıcaz demi((

normal doğum yapamacaksınız diye birşey yok arkadaşlar
lütfen iyi araştırın ve buradaki aynı sorunları yaşayan insanları da ürkütmeyin.

kızlar ya çıkmamış bugünde sonuçlar yarına kaldı off çok sinir oldum bir gün daha bekleyeceğim neyyse iyi çıksında sonuç amaan ya kızlar eğer siğiliniz yakıldıktan sonra çıkmadıysa ve hamileliğiniz boyunca çıkmazsa normal doğum yapabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla ama eğer çok küçük bile olsa siğiliniz varsa kesinlikle normal doğuramıyorsunus ben yaşadım biliyorum bnm minicikti iki taneydi birisi görünmüodu bile o derece küçüktü yinede olmadı doktorum kesinlikle önermedi allah korusun ya bebeğe geçerse ne kadar kötü minicik onlar hiç riske girmeye değmez bence dediğim gibi sağlıklı olması önemli boşverin ya normal olmayıversin hiç sorun değil yeterki sağlıklı olsun bebişinis allah hepimize bol bol sağlık versin gerisi boşşş kaydirigubbakcemile5

ilacın phodopylin miydi benimkini onunla yok ettik 3 günde tamamen gitmişti. yalnız arkadaşlar daha öncede sordum size ama cevap alamadım önceden siğilin olduğu yerde arasıra batma hissediyorum psikolojikmidir bilmiyorum ama 1.5 aydır da siğilim yok tertemiz acaba gene çıkar mı ki bide bebek istiyorum inş. çıkmaz bidaha.

sade kahvecim sen bu şekilde devam edersen iyileşme sürecini uzatırsın bak ben nerdeyse 1 yıl bu hastalıkla uğraştmış biriyim 2 kez yaktırdım yine çıktıilk dr.efudix diye bir ilaç verdi geçti sonra yine çıktı üstüne yara oldu oturup kalkamadım çok kötüydü bu dönemlerde senin gibi hergün kendimi inceliyordum ve sinirlerim bozuktu sürekli bunların tamamen geçmeyeceğini düşünüyodum.en sonunda aldarayı kullanmaya başladım 2 ay sürekli kullandım sonra 1 kutuda arada sırada kullandım ve artık yoklar hemen hemen sanırım 3 ay falan oldu hiç siğilim yok.çokta incelemiyorum açıkçası takmıyorum 2 ay sonra smear testimi yeniliycem ozaman tip testi yaptırıp aşılarımıda yaptırcam.evet bu hastalık geçiyor belki virüs vücuttan tamamen atılmıyor ama sen ii beslenerek ve yüksek moralle onu baskılayabiliyorsun anladınmı canım.sende artık bu kadar kafana takmaktan vazgeç inan bak kısa sürede geçtiğini göreceksin.

canım benimde 3 ay oldu nerdeyse siğilim yok ama bende de oluyo arada batma kaşıntı gibi bişi ama çıkmadı çok şükür bişi.canım senin eşinde bişi varmıydı tedavi oldumu o da benim eşimde yoktu herhangi bir tedavi uygulamadık ona bizde bebek istiyoruz 2 aydır deniyoruz henüz olmadı.umarım hamileliktede bi sorun yaşamayız canım.

eşimde de vardı biri prof diğeri uzman olan 2 ürologa gittik ama memnun kalmadık dermotologa gidicez. evde 2 lavabo var birini o birini ben kullanıyorum çok dikkat ediyoruz daha bebek işine başlamadık ama yakında inş. başlıcaz umarım hamilelikte sorun çıkarmaz hamilelikte bağışıklık sistemi düşüyormuş doktorun dediğine göre ama öncesinde tipleme yaptırmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…