Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Ben çok üzgünüm. Tipleme nihayet belli oldu. Doktora gittim hemen labarotuara gidip tahlilimi aldım ve kendim baktım. Tip 31 yazıyordu ((( yüksek riskli yazıyordu (( nasıl bir yere oturduğumu bilemedim bayılacaktım az daha ( Bu ne berbat bir duyguymuş (( Doktoruma gösterdim cildiyeciye. Evet riskli demesiyle benim ağlamam bir oldu ( Ama gerek cildiye doktorum fatma hanımın gerekse kadın doğum doktorum hanife hanımın moral vermesi ile biraz olsun rahatladım. Hemen aşı olmamı söylediler ikiside. Ve dün ilk doz aşıyı oldum. Ayrıca ilk dondurmadan sonra 2 tane minik siğilim çıkmıştı onlarda donduruldu. Siğil olarak çok güzel temizlenmiş nerdeyse dedi doktorum. Aldaraya devam dedi. Şuan 2. kutu aldarayı kullanmaya başladım. Kadın doğum doktorum ise, smear testinin temiz çıkması çok güzel, 6 ayda bir smear testi, yapılacak. Ama smear testinin bu tür vakalarda % 15 yanılma payı olduğunu bunuda en güzel kolposkopi yöntemiyle anlaşıldıgını söyledi. Senede bir kere mutlaka kolposkopi yaptırmam gerektiğini söyledi. Ya beni rahatlatmak için söylediler yada cidden öyleydi bilmiyorum ama, tip 31 çıkması illaki ilerde kanser olacaksın anlamına gelmiyor, sigara içen biri nasıl risk altındaysa sende öyle risk altındasın üzülme, hem bunu bilmen çok güzel artık kontrolleri daha sık yapacağız, bunu bilmeden yaşayan çok fazla kadın var, şansılısın sen dedi. Olaki kolposkopide birşey çıkarsa sadece o minik bölge hemen alınıyormuş. Üzülme erken teşhiste kesin tedavisi var dediler. O anki durumuma göre şuan çok daha iyiyim ama yinede üzgünüm tabi. Hayır tabi ümitsiz değilim ama ne bilim zor bir durum cidden. Dua edin olurmu lütfen.

Durum bu arkadaşlarım. Hepinizi çok öpüyorum. Kalın sağlıcakla..

Merhaba arkadaşlar ,
Sidelya79 Geçmiş olsun bu arada sana da , moralini yüksek tut ve canını sıkma... tedavisi olan bir hastalığın var ve şükret.Bizler sana merak ettiğin konuda herzaman yardımcı oluruz burada zaten.
Ben smear testi ve aşı konusunda yeterince açıklama yaparak sizinle paylaştım sonrasında bu sitede yorumlardan gördüğüm tipleme testini duydum...
Doktoruma bir bu testi yapmadık onu da yapalım dediğimde bana “ bu süpheli bir durum olmadığı sürece hadi yapalım denilecek bir test değil çünkü maliyet açısından çok fazla tutarda(500-tl gibi bir tutardaymış) ,ayrıca senin buna ihtiyacın yok ,normal kontrollerini yaptırıyorsun zaten”dedi.
Bu yıl sonunda smear testim var ,bakalım ben moralimi yüksek tutarsam asla benimle baş edemeyeceklerini biliyorum,bence sizde öle yapın arkadaşlar.
Üzmeyin kendinizi

Canım tipleme testini ben 150 tl ye yaptırdım. Özel hastanede. Birde bu tiplemenin şüpheli bir durumla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum ben. Çünki benim smear testim de temiz çıkmıştı, ben sadece bilmek istemiştim hangi tipi taşıdıgımı. Yani dıştan baktığında hiçbir sorun yok gibi duruyor. Hoş zaten bu durumda bile sorun yok dedi doktor. Bu ilerisi için bir uyarı niteliğinde sadece dedi. Fakat tipleme yapılınca bunun ileride rahim ağzı kanserine yol açabilecek ( yapabilecek değil buna yol açabilecek) yüksek riskte tip oldugunu gördük. Yani herhangi bir şüphe yoktu.

Desteğin içinde çok teşekkür ederim canım. Evet moralin yüksek olması ve düzenli kontrolün olması şartmış. Hakkımızda hayırlısı olsun inş.

Son düzenleme:
kızlar herkese çok geçmiş olsun :S
yazılanların tamamını malesef okuyamadım o kadar zamanım yok malesef çok yogun bir işte çalışıyorum neyse
ben kenimi anlatayım size biraz
biz eşimle beraber yaklaşık 7 aydır bebek istiyoruz ama olmadı sağlık olsun beterin beteri var rabbim beterinden saklasın sonra şubat ayında adetim gecikti ve ben hamiş oldugumu düşündüm :S ama değilmişim kistim varmış dr gittim bu kist yüzünden 3 dr değiştirdim şu an ki dr memnunum ilgili digerlerine göre bana ilk smearımı bu dr yaptı ve smear sonucumda epitelyal hücre anormalliği çıktı ve smear tekrarı istedi benden dün tekrarladım ve sonucunu p.tesi alacağım ama korkmuyorum desemde yalan olur rabbim korusun ismini anmak istemiyorum o hastalık olmasından da korkuyorum dr um iltihabik bir durumdan da kaynaklanabileceğini söyledi ama o da emin değil ne olur bana bişey söyleyin bu sonucu sizlerde gördünüzmü çıkan sonuca göre çıksada çıkmasada aşı olmayı düşünüyorum ama korkuyorum ne olur bişe söyleyin bana henüz 22 yaşındayim arkadaşlarım böyle birşey için yaşımın küçük olduğunu ve o hastalığın bende olmadığını söylüyolar inş öyledir ama ben yine de tedirğinim :S rabim hepinizin yardımcısı olsun inş

sidelyacım tekrar çok geçmiş olsun canım ama herşeyin en güzel ilacı moral moralini bozma atlatıcaz inş. hem bak negüzel erkenden bişilerin bilincine varıyoruz ve dikkatliyiz üzme kendini sakın a.s.

Canım hpv geno tipleme testi 15 günde sonuçlandı. Biliyorsun bu test 2 şekilde yapılıyor. 1 si siğilden parça alınarak diğeri ise vajinadan aynı smear testi gibi fırça ile sürüntü alınarak yapılıyor. Benim Fırça ile sürüntü alınarak yapıldı. Dediğim gibide 150 tl verdim ben özel hastanede. Hayırlı haberlerini bekliyorum canım. Kal sağlıcakla güzelim...

Canlarım,
hem sevindim hem üzüldüm...
candy, olumlu haberine çok sevindim delikafadulden

sidelya
cım, moralini bozma bitanem, biz tipleme yaptırmadık, belki bizde de var riskli tip, ama bu, yenemeyeceğimiz anlamına gelmiyor ki...

kendine iyi bakarsan, yenebilirsin, bunu unutma...
zaten devamlı kontrollerini olacaksın, boşlamayacaksın, o nedenle korkun olmasın canım...
günlük hayatta kullandığımız kimyasallar, sigara dumanı vs yüzünden daha fazla kanser tehditi altındayız , bunu unutma!

hepinize sevgiler canlarım. a.s.

geçimiş olsun sidelya. üzülme sakın. sonucta rahim ağzı kanseri denilen olay biliyorsun ki hiç jinekolog yüzü gormemiş insanlar için tehlikelidir. Sen artık düzenli kontrol yaptıracaksın ve kanserleşmenin önüne geçeceksin ki kanserleşme ihtimal sadece. Bak ben de henüz tipleme yaptırmadım. ınşallah hiç bir riskin olmayacak. Düşün HPV vücudunu en geç 2 yıl içinde terkedecek. Buna inan önce. Tabii 1 yıl sonrasında tip testine bir daha yaptırdığında da bir bakmışsın negatif çıkmış bile olabilir. Tabii yine de kontrollerimizi de yaptırmaya devam edeceğiz. Ama yeneceğiz bu virüsü. Daha da olmadı, tedavisi bile bulunur o zamana kadar.

candy canım çok güzel bir haber bu. Bizimle paylaşman da çok güzel inşallah hepimiz en kısa zamanda atacagız bunu vucudumuzdan. sen ne kadar sürede atlattın canım?

Teşekkür ederim arkadaşlar desteğiniz ilginiz güzel dilekleriniz için. Çok sağolun. Haseki araştırma hastanesinden kolposkopi için gün alıcam pazartesi günü. Kolposkopi sonucunuda size burdan yazarım inş. Birbirimize dua edelim olur mu ? Mümin kardeşinin gıyabında yapılan dua kabul olur Allahın izniyle. Hakkımızda hayırlısı olsun inş. Kalın sağlıcakla...

arkadaşlar bende smear testimin sonucunu aldım çok şükür bir problem yokmuş çok sevindim bakalım 1 ay sonraki kontrolümde belli olacak herşey ...

canım benim yakıldı evet hala var gibi duruolar bende bazen şüphe ediorum varmı diye ama yanık izleridir sanmıorum rahat ol

hadi bakalım iyi haberlerini buradan bekliyoruz fdn inşallah bir ay sonra hiç bir şeyin kalmaz da nasıl atlattığını anlatırsın bize.

nefertitiask37 onlar yanık izleridir canım endişelenme. Bende de derin yakılan yerde hala beyazlık var. Ama biliyorsun siğiller kabartılı falan oluyor. Böyle bir şeyse de endişe etme. Zaten 1 seansta falan geçmiyor hemen bunlar. 2-3 seans sonra hiç bir şeyin kalmayacak, inan.yerimseniben

esin_78 canım bir sonraki aşında zaten dktor söyleyeceksin durumunu. bir süre de doktorun yanında kal. gözetimde. allerjik bir şey olabilir.aşıdan ne kadar süre sonra şişti yüzün?:uhm:

Canım ben aşının ilk dozunu perşembe günü oldum. Hiç bir şey olmadı ne kızarıklık ne şişme ne acı. Sadece vurulduğu gün kolumda çok az bir cansızlık olmuştu o kadar. Şuan birşey yok. Bir sor bakalım doktora arkadaşlarında dediği allerjik bir reaksiyon olabilir. Çabalarımızın sonucunu alıcaz inş. Geçmiş olsun canım.

kızlar bugün üniversite hastanesine gittim.siğillerimden küçük küçük duruyor,dondurtmak istedim.doktor baktı baktı burda bişey yok dedi.iyi bakın ben aynayla bakıyorum şuralarda dedim.hee dedi onlar normal olacak çıkıntılar dedi.herkeste var dedi.bunlar siğil dedi.ama 1 ay önce gittigim doktor siğil dedi dedim.yok canım dedi siğil böyle olmaz dedi.birşey yapmadı.eşimde ÜROLOJıYE GıTTı,SENDE SıĞıL MıĞıL YOK DEMıŞ EŞıME.YA ŞıMDı BEN NE DıYE DONDURTTURDUM.şaşıp kalıyorum valla ya.

kızlar bende hamilelik dönemimde çıktı bu siğillerden iki ay önce doğum yaptım ve üç gün öncede siğillerimi genel anestezi yaparak yaktırdım bnm gözle gördüğüm üç tane vardı ama yaktırma işleminden sonra baktım altı yeri birden yakmış doktorum şimdi smear testinin sonucunu bekliyorum bakalım bugünde bir doktor çıktı tvde çok evham ettim onun konuşmalarından oturdum iki saat ağladım bu arada aşı olmak istiyorum ama bunun için dna mı yaptırmam gerek siğil örneklerimi yollamışlar bnm vede smear almışlar başka bişi gerekiomu aşı hangi durumlarda yapılıo doktorla tam olarak konuşamadım beni bi bilgilendirirsenis sevinirim ya çok üzülüyorum şuan psikolojim uçmuş durumda ya bana bişii olursa diye çocuğumu düşünüyorum off çok zor bişii ya kötüyüm şu an lütfen bişiiler sööleyin ne yapacağım bennsenağlama

Canım geçmiş olsun. Üzülme lütfen. Benimde bir kızım var 7 yaşında ve geçen gün öğrendim daha bendeki bu virüsün tipi yüksek riskli imiş. O an için bende çok korktum üzüldüm ağladım ama şuan çok daha iyiyim. hpv dna pcr testi bu virüs sende varmı yokmu onun belirlendiği bir testtir. Tip tayini ise genotipleme olarak geçiyor. Siğil örneklerini yolladılarsa ya tip testi yapılacak yada dna pcr ye bakılacaktır sanırım. ınşallah smear testinde temiz çıkar da o zaman bizde seviniriz seninle. Doktorunla içinin rahatlaması için konuşmalısın canım. Kafana takılan şeyleri sormalısın. Ayrıca yenebilirsin bu virüsü güzelim merak etme bağışıklığını kuvvetli tut bitki çayları gerek çörekotu bal karışımı ve düzenli beslenme ile. Moralini yüksek tut, Allahın izniyle tedavini olursan birşey olmaz. Demircik sana birşey olmayacak be canım nerden çıkardın bunları. Yavrunla birlikte çok güzel günler sizi bekliyorr. Aklına nerden geldi bunlar şimdi. Sıkma canınıııı güçlü ol be bitanem. Atlatıcaz inşallah hep birlikte.

Aşı konusunda ise doktorların bazıları yaptır diyor bazıları ise bu virüsü aldıktan sonra aşının koruyuculuğu kalmaz diyor. Ben hem kadın doğum doktorumla hemde cildiye doktorumla oturup konuştum. Ve aşıyı olmaya karar verdim. ılk dozunu oldum. Kal sağlıcakla canım....a.s.

Son düzenleme:
bende asımı oldum arklar hiç acı olmadı hatta gecen hafta 2. asımı oldum 4 ay sonra 3. asıyı yanı son asımı olcam =) siğillerimi yaktıralı 3 ay oldu ve artık siğilim yok cok sükür kaydirigubbakcemile2 ası benim kız kardesimdede cok yanma göstermiş oaksam kızarmıs üstüne yatamamıs merak edilecek 1 sey yok bünyeden bünyeye değişiyormus arkadaslar herkesten acıyacak yada acımayacak die 1 sey yokmus benm hiç acımadı kardesimin cok acımıs yanı düşünün .... insallah sziinde gecer en kısa zamanda arkadaslar :dance: ama herseyden önce moralinizi yüksek tutmalısınız a.s.

Çok çok geçmişler olsun hepinize..
Sidelya test sonucu epey üzülmüşsün sanırım ama sonunda moralinin düzelmesine sevindim artık hepimiz öğrendik moralsiz geçmiyor bu hastalık.. Ama eninde sonunda geçyor işte:)
Aşı konusunda bilinçli olmak gerekiyor evt bünyeden bünyeye farklı etkileri varmış ben daha olmadım para kazanmaya başlamam gerek önce:)
Ben hiç test flnda yaptırmadım ya doktorlarda bişey söylemedi inşallah önünü almam gerekn bi durum yoktur gerçi ilaç fln yok sanırım.. her durumda yüksek moral , sıkı beslenme ve temizlik hijyen kaçınılmaz kurallar bunlara da artık önem vermeyi çok iyi öğrendim siğillerim saolsun:)
Yaklaşık on beş gündür fln siğilim yok ayrı bi moral veriyo insana bu biraz garip bi benzetme olucak ama nasreddin hoca miali oldum eşşeğimi önce kaybedip sora bulunca mutlu olmak gibi.. Siğiller yok olunca ekstra bi mutlu oldum hehee..
Herkese en acilinden bool şifalar diliyorum öpüyorum sizlerii...

Canım benim ya güldürdün beni :))) Cidden öyle oldu yerinde bir benzetme yani. Bende çok önemsemez pek dikkat etmezdim doğruya doğru. Ama şimdi çok dikkat ediyorum. Geçicek inşallah geçicek. Kalın sağlıcakla... a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…