- 14 Mart 2009
- 686
- 8
Ben çok üzgünüm. Tipleme nihayet belli oldu. Doktora gittim hemen labarotuara gidip tahlilimi aldım ve kendim baktım. Tip 31 yazıyordu ((( yüksek riskli yazıyordu (( nasıl bir yere oturduğumu bilemedim bayılacaktım az daha ( Bu ne berbat bir duyguymuş (( Doktoruma gösterdim cildiyeciye. Evet riskli demesiyle benim ağlamam bir oldu ( Ama gerek cildiye doktorum fatma hanımın gerekse kadın doğum doktorum hanife hanımın moral vermesi ile biraz olsun rahatladım. Hemen aşı olmamı söylediler ikiside. Ve dün ilk doz aşıyı oldum. Ayrıca ilk dondurmadan sonra 2 tane minik siğilim çıkmıştı onlarda donduruldu. Siğil olarak çok güzel temizlenmiş nerdeyse dedi doktorum. Aldaraya devam dedi. Şuan 2. kutu aldarayı kullanmaya başladım. Kadın doğum doktorum ise, smear testinin temiz çıkması çok güzel, 6 ayda bir smear testi, yapılacak. Ama smear testinin bu tür vakalarda % 15 yanılma payı olduğunu bunuda en güzel kolposkopi yöntemiyle anlaşıldıgını söyledi. Senede bir kere mutlaka kolposkopi yaptırmam gerektiğini söyledi. Ya beni rahatlatmak için söylediler yada cidden öyleydi bilmiyorum ama, tip 31 çıkması illaki ilerde kanser olacaksın anlamına gelmiyor, sigara içen biri nasıl risk altındaysa sende öyle risk altındasın üzülme, hem bunu bilmen çok güzel artık kontrolleri daha sık yapacağız, bunu bilmeden yaşayan çok fazla kadın var, şansılısın sen dedi. Olaki kolposkopide birşey çıkarsa sadece o minik bölge hemen alınıyormuş. Üzülme erken teşhiste kesin tedavisi var dediler. O anki durumuma göre şuan çok daha iyiyim ama yinede üzgünüm tabi. Hayır tabi ümitsiz değilim ama ne bilim zor bir durum cidden. Dua edin olurmu lütfen.
Durum bu arkadaşlarım. Hepinizi çok öpüyorum. Kalın sağlıcakla..
Durum bu arkadaşlarım. Hepinizi çok öpüyorum. Kalın sağlıcakla..