Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Herkese Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 5-6 haftadır tüm yazılanları burada okudum. Ve tüm yaşadığımı yazmayı sizlere bir borç bildim.

Öncelikle yaşım 39 ve ilk olarak eşimde bir kaç siğil fark ettik başlarda epey bir zaman aslında 8- 10 ay kadar önemsemedik bir taneydi ve elde çıkan masum bir şey sandık üzerinde durmadık. Derken eşim gazetede siğil ile ilgili bir haber okuyup benimle paylaşınca şimşekler çaktı tabi bende. Zaten tüp bebek tedavisi görüyordum ve stresliydim derken bu olunca birden dünyam değişti doğal olarak. Bu hpv nedir, ne değildir, tedavisi var mı falan diye araştırırken bu konuda okuduğum tüm bilgilerden çok faydalandım. Bu arada kendimde siğil varmı diye araştırırken makat bölgemde et beni şeklinde rengi eşiminkinden daha koyu bir kaç şey gördüm ve bende de olduğunu anladım böylelikle.
Bir panikle konuda uzman bir doktora gittik tabi ve hemen smear aldırdım ve bir hafta içinde smear sonucum temiz geldi hamd olsun. 2. Aşama siğillerin yakılması oldu ve DNA tipleme testi oldu ve derken DNA tipleme sonucu eşimin hpv 6 benimde negatif geldi. Bağışıklık sistemim bu hpv 6 yı yenmiş bu sürede çünkü ben zaten bebek için hep arı sütü, ploporis, omega 3 be Quenzim vs kullanıyordum, bunların etkisi oldu diye düşünüyorum ve tabi ki büyük rahatlama yaşadık ve bugün ilk doz gardasail aşımızı eşimle beraber olduk. Bu arada ilk doktora gittiğimiz de hemen ahcc almamızı söylemişti ve eşim yurt dışı bağlantılı olduğu için hemen ikimize yetecek kadar getirttik bir hafta da ve yüksek tipse 5 tane düşük ise 3 tane yeter ki demişti ve ben 15 gündür kullanmaya başlamıştım ve şu an günde 2 tane ile devam etmemi ve rutin 6 aylık smear in yeterli olacağını söyledi doktorum. Bu arada alfa aşısını da sordum doktora bu aşının Rusya da olduğunu ve ileride karaciğer ve pankreas kanseri yapabileceğini söyledi ve dünya sağlık örgütü onaylamamış. Bu arada aşı 6-11-16-18 e karşı koruma sağlıyromuş diğer daha kapsamlı aşı yakın zamanda gelecekmiş ve bir bilgi daha yeni yapılan araştırmalarda 16-18 için uzun vade de (2 yıl gibi) risk yaratabileceğini (takip edilmezse) ama 30 lu hpv tiplerinin daha agresif olduğunu ve 3 ay da bile 16 ve 18 e göre daha hızlı ilerlediği ve agresif olduğu tesbit edilmiş. Eğer sonuç öyle olsa ekinezya kürü vereceğini söyledi Baya etkiliymiş. Şimdilik sen sadece çayını iç dedi. Zerdeçal zaten artık koruyucu değil tedavi edici olduğunu söyledi. Bu hastalıkla uğraşan ve takipte olan hiç bir hastasının hayatını kaybetmediğini ve kimsenin korkmaması gerektiğinin altını çizdi. Lütfen herkes aşılansın ve korunmasız ilişkiye girmesn ve düzeli smear ile kendini takip ettirsin. Ben çok korkmuştum ama Allah’a hamd olsun negatif çıktım. Kendinize her anlamda dikkat edin arkadaşlar. Ha birde bezelye nin çok faydalı olduğunu söyledi. Ben buradaki tüm arkadaşlardan faydalandım o yüzden sizinle de paylaşmak istedim. En azından dışarıdan okuyan veya forumda okuyan kişilere bir nebze benim gibi ilk duyduğunda panik olanlara bir faydam olsun istedim. Kendinize iyi bakın. Korkulacak hayatı sekteye uğratacak bir durum değil. Sadece biraz daha dikkat edilecek o kadar. Herkese geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Iyi aksamlar kizlar. Benim bi sorum olcakti. Daha once hicbir sekilde iliskim olmadi. Vajinamin ic tarafinda . Ic tarafinin dokusunda bi et parcasi gordum. Bu bende nerdeyse 1 senedir var. Ne yanma nede kasinma hicbir sey hissetmiyorum. Cogalmadida oylece duruyo. Benim korkum bunun sigil olmasi. Sigil konusunda tecrubesi olanlara sormak istiyorum. Sizce bu sigilmidir. Ayni zamanda bende mantarda var. Mantardan kaynaklanan biseymidir. Inanin oyle huzursuzumki .

Ben de İzmir'deyim. Önümüzdeki cumartesi özel bir hastanede yaktıracağım, koter ile. RF yapan bir yer biliyorum, webde çok reklamı çıkıyor ama olumsuz yorum fazla olunca gitmek istemedim.

Bir de tipleme yapılan arkadaşlara sorum: siz mi istediniz? Benim yalnızca normal tahlillerim ve smear testim yapıldı. Smear temiz çıktı. Hiç gel hpvnin tipine bakalım falan diyen olmadı bana

Biz ne desek yalan olur. Bir an evvel randevu alıp gitmelisin.

Gecmis olsun. Cok sevindim. Doktor bana da 3 ay sonra smear bir yil sonra hpv dna tekrari dedi. 18 gitmis digerini de atarsin bir yil icinde dedi

Teraziye parmak koyan esnaf gibi çalışan doktorlar var insanın ilacı kendi:)doktor vajina içindeki siğil elime öyle pütürlü geliyorki artık çektim baktım nerdeyse nohuta döncek bembeyaz siğiller ve doktor bana bunun terbezi olduğunu söylemesiyle beyin muncuklaması geçirmem..geçmek bilmeyen siğillerim ankarada düzgün doktor varmı medical idea klinik hariç

Arkadaşlar oncelikle hepinize gecmis olsun. Benim de başımdan geçti genital dis bolgede sigiller . Yeni atlattim o kdr minik minik çoklardıki doktorum ilk basta cok karamsardi belki 100 belki 200 tane dedi ben şok oldum agladim oluyorum sandim daha bekarim cocugum olmicak kansrrmi oldum aklima neler neler geldi. sonra hemen acilen kriyo terapi ye basladi dondurma tedavisi . 4 seans yapti hafta da 1 kez bolgesel olarak taradi komple ustlerini. Fito ve fucidin krem kullandik derinin toparlanip bakterilerin yayilmamasi icin . Tasiyici degilmisim smear temiz cikti. Hpv negatif cikti cok sukur ama testlerin tekrarlanmasi gerekiyor dedi. 6 ay sonra Tedavi bitti baskılamak icin tekrar cikmasin diye aldara krem verdi suan gun aşırı onu kullaniyorum . Ilk basta cok korktum panik ve stres yaptim yapmayin uzulmeyin . Bagisiklik sisteminiz icin guclu beslenin. Moralinizi bozmayin .cok sukur sevdigim insanlarinda destegi ve guzel bir tedaviyle atlattim. Herkese saglikli hayatlar . Hicbirsey sagliginizdan kiymetli degil bunu unutmayin sadece.

kızlar benden biyopsi alindi yarin sonucu cikacak. yani aslinda sigilmi yoksa kendi yapisimi diye benim vajina girisinde cikinti . bide bakireyim hpv tiplemesini nasil ogrenebilirim

fordyce spots un vajinadaki goruntusu gibi mi

Sende bittiğini düşünmüştüm mrl kullanmıştın nasıl oldu tekrarladı acaba

Merhaba arkadaslar yine ben. Hpv testim negatif gelmişti hatirlarsaniz(yuksek risklilere bakilmis sadece) smear sonucumda temiz geldi. Genitalde olan 3 sigilim yakilmisti. Az once makattan 1 parmak yukarda bi sigil farkettim acayip korkuyorum. Ya makat içinde de varsa? Cunku hemoroidimde var. Her zaman boyle diken ustunde durmaktan biktim S sisi95 hpv negatif geldi ama yine de cok. Korkuyorum

Merhabalar. Makatta da olsa tedavisi mümkün korkmayın. Vajinaya yapilan islem oraya da yapılabilir internette araştırmıştı m. Siz kendiniz sirke, asidik ilaçlar ile onu kurutmayi deneyebilirsiniz. Hatta bence hemoroidin sebep oldgu meme tarzı seyler de olabilir ayrıma dikkat edin. No panik. Sigil yapanlarda kanser riski yok zaten...hpv dna testi için ise kac turu taradigina bakmak lazım. Benm olduğum hastane 14 yüksek risk tipini taramisti. 6 11 taranmamisti hic. Doktor onlar var zaten yoksa sigil olmazdı dedi. Sizdede onlara bakilmamis olması sebebiyle bakilanlar negatif cikmas olabilir. Her ne olursa olsun ben hpv 'nin 2. Senede tamamen atıldığını düşünüyorum. Pek çok yabancı kaynakta yazıyor. Yurt dışında kesinlikle tr deki gibi artik omur boyu taşıyıcısı oldun gibi bir düşünce yok

6-11 e de bakilmis o da negatif. Zaten bendeki sigiller en fazla 3 tane uruyor. Anlamadim nasil is. Gümüş suyu kullanicam

1 aydır girmiyorum bana gönderilen ot karışımı ile içeride olanlar dahil artık siğillerimden tamamen kurtulmuş durumdayım. Daha önce koter ve kriyoterapiye rağmen 15 günde bir tekrar çıkan siğiller şimdi tamamen gittiler

Kızlar daha önce siğillerim vardı tedavimi gördüm artık görünürde yoklar 1 yıl kadardır temizin ama size bi sorum olucak. Paranoyak gibi her seferinde kontrol ediyorum afadersiniz ama parmagımla biraz iç kısma dogru baktıgımda rahime dogru ilerlediğimde elime içerde pütürlükler geliyo bu normal yapısımıdır yoksaa bildiğin içerde siğillerimmi var pazartesi günü randevum var gidicem doktora ama dayanamadım sizlerede sormak istedim içerlere kadar ilerlemiş olması mumkünmü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…