Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kızlar daha önce siğillerim vardı tedavimi gördüm artık görünürde yoklar 1 yıl kadardır temizin ama size bi sorum olucak. Paranoyak gibi her seferinde kontrol ediyorum afadersiniz ama parmagımla biraz iç kısma dogru baktıgımda rahime dogru ilerlediğimde elime içerde pütürlükler geliyo bu normal yapısımıdır yoksaa bildiğin içerde siğillerimmi var pazartesi günü randevum var gidicem doktora ama dayanamadım sizlerede sormak istedim içerlere kadar ilerlemiş olması mumkünmü
Dogal yapisi vajinanin

Mrb kızlar kötü bir haber malesef :KK43: son edindigim bilgilere göre hpv vücutta kaldıkça tip değiştirebileceği gözlenmiş malesef çok üzgünüm Nolucak bilmiyorum
Acilen ilk başta gidip GARDASİL aşı olmanız lazım kötüye çevirmemesine belki etki eder lütfen dediğimi ihmal etmeyin

Bu arada ilk 2 yıl hpvyi atmak için çok önemli vücut alarm sistemini açıyor hpvye karşı daha sonra yavaşlıyor atılma süreci zorlaşıyor.
Burda bana sürekli napmam gerek diye sorup ısrarla gardasil aşı vurulmayan kişiler var neden böyle yapıyolar bilgim yok

Kizlar bende gecmeyen beyaz peynirimsi akinti var.yillardir var bikac defa ilac kullandim ama tekrarladi.bunun hpv ile ilgisi var mi.ayni sorunu yasayan var mi?

Mrb kızlar kötü bir haber malesef :KK43: son edindigim bilgilere göre hpv vücutta kaldıkça tip değiştirebileceği gözlenmiş malesef çok üzgünüm Nolucak bilmiyorum
Acilen ilk başta gidip GARDASİL aşı olmanız lazım kötüye çevirmemesine belki etki eder lütfen dediğimi ihmal etmeyin
Tip değiştirdiğini DNA değiştirdiğini bana doktorum söyledi o yüzden en azından 16 ve 18 e karşı başka tipler varsa bile bunlara çevirmemesi için aşı şart. Yaş kaç olursa olsun. 20 li yaşlarda %100 koruyorsa 30 ve üzeri %95 Buda önemli bir oran. Kesinlikle aşı olunmalı. İlk 2 yıl önemli o yüzden Acch ve bağışıklık maksimüm yükseltilmeli. Arı sütü, poliporis, zerdeçal, ekinezya, yeşil çay, zencefil, balık yağı, d3 ve özellikle b 12. Bunları düzenli kullanılınca üzerine de aşı olunca hpv sizden korksun arkadaşlar. Hayatınızın akışını değiştirmeyin. Yine gülün, eğlenin, gezin, evlenin çocuk yapın ve sizi etkilemesine izin vermeyin. Dışarıda 4 kişiden en az 2 kişide bu varsa şu an insan nüfusu yarıya düşmesi lazımdı. Ayrıca Yüksek risk bile olsa bunu yenmek ve ezip un ufak etmek ve etkisiz hale getirmek kesinlikle mümkün, doktor kontrolü, beslenme ile kesinlikle onun kötü yönde ilerlemesine izin verilmiyor. En kötü senaryo leep olunur. İnsanlar ne hastalıklarla uğraşıyorlar, bu hayatın sonu değil. Korkmayın ve dram haline getirmeyin sadece kontrol altında olun, düzenli smear, kolposkopi ve aşı. Allah hepinizin yardımcısı olsun. Üzülmek ve korkmak Yok. O pis virüs sizden korksun. Onunla mücadele edecek ilaç Yok diyorlar ama en iyi savaşçı sizin kendi bağışıklığınızdır unutmayın. Bağışıklığınızı sevin ve onu destekleyin.

1 YILDIR bu hastalıkla mücadele ediyorum 14 hpv tipi vardı bende
HPV hastalığına yakalandıktan sonra AŞI yaptıran oldumu? Aşıdan sonra HPV de ne gibi değişim oldu artış oldumu?
AŞI yaptırmış kaç arkadaş vardı acaba?

Son düzenleme:
1 YILDIR bu hastalıkla mücadele ediyorum 14 hpv tipi vardı bende
HPV hastalığına yakalandıktan sonra AŞI yaptıran oldumu? Aşıdan sonra HPV de ne gibi değişim oldu artış oldumu?
AŞI yaptırmış kaç arkadaş vardı acaba?
Ben 8 yil once cervarix yaptirmistim ondan sonra tek tük cıktı.zaten ilk bir yil atak evresi sonrasi tek tük çıkıyor sığil.

Arkadaşlar bir hafta önce test yaptırdım ve taşıdığım tipi yenmişim sonuçlarım 21 tipte tarandı ve hepsi negatif çok şükür darısı başınıza
nerde yaptırdınız testi?

gümüş suyu kullan derim birde kombuçya mantar çayı içtim çok şükür bitti umarım sende 45 i yenersin

gümüş suyunu içtinizmi?

Kızlar buarada rahim agzına sülük deneyebilirsiniz .Yapıp kanserden kurtulan olduguna şahit oldum bugün
leepten önce denenebilir.Bende bilseydim denerdim.
Sigillerede deneyebilirsiniz bence

Aşı siğili bitiriyor virüs yükünü azaltıyor duan bütün hpv doktorları da aynı şeyleri söylüyorlar bu bir gerçek.
Ayrıca cin3 tedaivisi olduktan sonra ve rahim agzı kanserinde nüks etmesini azaltıyor.
Uzun yıllar hpv olup belkide tip 16 ya cevirenler var aşı olmadıgı için aşıyı bu yüzden ögrenir ögrenmez yaptırmak gerekiyor .
Ve ek olarak Ahcc ve coriolus mrl gibi takviye + bagısıklıgı güclü tutmak
Kondomsuz ASLA ilişkiye girip virüs yükünü arttırmamak veya başka tiplerle enfekte olmamak lazım
Ve en önemlisi smear sonucu nolursa olsun yanılma payı olabiliyor ; o yüzden net sonuç veren yılda 1 kez Kolposkopi yaptırılmalı (rahim ağzında değişiklik olup olmadıgına kamerayla girp mikroskopla büyüterek bakılması lazım buna kolposkopi deniliyor )

Ben 8 yil once cervarix yaptirmistim ondan sonra tek tük cıktı.zaten ilk bir yil atak evresi sonrasi tek tük çıkıyor sığil.
teşekkürler. peki herhangi bir yan etki yaşadınızmı? benim nişanlımdada bu hastalık vardı. onunda olması gerekiyormu bu aşıyı? Evlendiğimizde çocuğumuz için bir sorun olurmu HPV veya Aşı?

teşekkürler. peki herhangi bir yan etki yaşadınızmı? benim nişanlımdada bu hastalık vardı. onunda olması gerekiyormu bu aşıyı? Evlendiğimizde çocuğumuz için bir sorun olurmu HPV veya Aşı?
Aşı ilk vuruldugunda biraz agri halsizlik yapiyor normal ama bunlar.bunun disinda asla bi yan etkisini gormedim.cocuga falan da bi zarari olmaz.siz gardasili yaptirin bence .erkekler pek onemsemiyor bu durumu.kendi tercihi istiosa yaptirsin.

Merhaba. Asiya kesinlikle ben de inanıyorum. Gardasil 4 tipe etki eriyor. 3 dozda yapılıyor dozu 300 tl gibi biseydi. Durumu olan herkes yaptirmali. 9 tipli asi her nedense ülkemizde satilmiyor.... Sisi 'nin dediği gibi vücut bir süre sonra virüsle savaşla direncini azaltıyor. Asi alındığında ise virus e karsi direnç tekrar tazeleniyor... Ben Hpv 'nin 2 Senede atildgni duydum. 2 senesi geçip hala virüsü tasiyan, semptomlari yaşayan arkadaşlarımız varsa bana bilgi verebilir ler mi?

Yılda 1 kez smeae sonucu ne cıkarsa cıksın Kolposkopi yapılarak mikroskopla rahme bakılması lazım
merhaba,ben cuma gunu hic istemedigm jinklg muaynelerimi oldum. tek basima gittim girdiim.. hic istemezdim boyle bir psikoljk darbe.. doktor sigil oldugunu simir ve dna li bir test istedi bir hafta sonra biri digeri ise 15 gn snra cikacak. bu arada 3 gundur dogal elma sirkesine basldim. sirkeden sonra.ksintim ve o bolgede yanma acima basladimdevam etmelimiyim? ematur ve csprydn all dqy basladim birde. bu asiyi ecz temin edip hemen olabliyor muyum hastanelern birinde..kmseye anlatmqdim cok xaresiz bi durumdaym

merhaba,ben cuma gunu hic istemedigm jinklg muaynelerimi oldum. tek basima gittim girdiim.. hic istemezdim boyle bir psikoljk darbe.. doktor sigil oldugunu simir ve dna li bir test istedi bir hafta sonra biri digeri ise 15 gn snra cikacak. bu arada 3 gundur dogal elma sirkesine basldim. sirkeden sonra.ksintim ve o bolgede yanma acima basladimdevam etmelimiyim? ematur ve csprydn all dqy basladim birde. bu asiyi ecz temin edip hemen olabliyor muyum hastanelern birinde..kmseye anlatmqdim cok xaresiz bi durumdaym
Çaresiz olacak bir sey yok.Evet aşıyı alıp doktoruna git o yapsın.sigillerin vajinanin icinde degilse sirke ile dusurebilirsin ben bir suru sigilimi bu sekilde dusurdum.sirkeyi minik pamuga dök ve sigil ustune yarabandiyla yapistir gun icinde bir iki defa yenile bunu bir iki gun icinde kararip yok olacak sigilin.acimasi yanmasi cok normal.sigiller dustukten sonra bepanten falan sur.bana merak ettiklerini sorabilirsin.asla ayni yerden sigil cikmiyor sirkeden sonra.

Çaresiz olacak bir sey yok.Evet aşıyı alıp doktoruna git o yapsın.sigillerin vajinanin icinde degilse sirke ile dusurebilirsin ben bir suru sigilimi bu sekilde dusurdum.sirkeyi minik pamuga dök ve sigil ustune yarabandiyla yapistir gun icinde bir iki defa yenile bunu bir iki gun icinde kararip yok olacak sigilin.acimasi yanmasi cok normal.sigiller dustukten sonra bepanten falan sur.bana merak ettiklerini sorabilirsin.asla ayni yerden sigil cikmiyor sirkeden sonra.
asi icin simir ve dna sonuclarini bekleyelim dedi doktor.biri 7 gun sonra digeri15 gun sonra cikacack. genital girisimde sigillerim. dun elma sirkesi yapmadim cnku o bolgede aci dokununca hassasiyt olstu yapmadan once yoktu. birde daha cok alana gecer diye korktum. ama bu durumu kimseyle paylasamamk cok zor bir surec beklemek..iyi mi kotu mu sonuc..

X