- 23 Aralık 2017
- 17
- 2
- 36
ben bir konu hkkinda size danismak istedim..bu virus omur billah bizimle ya,siradan bi hastalik icin gittigimde de kan testinde cikacak mi surekli..ierde evlendigimizde de yapilan istenen tahlillerde yada..Aşı siğili bitiriyor virüs yükünü azaltıyor duan bütün hpv doktorları da aynı şeyleri söylüyorlar bu bir gerçek.
Ayrıca cin3 tedaivisi olduktan sonra ve rahim agzı kanserinde nüks etmesini azaltıyor.
Uzun yıllar hpv olup belkide tip 16 ya cevirenler var aşı olmadıgı için aşıyı bu yüzden ögrenir ögrenmez yaptırmak gerekiyor .
Ve ek olarak Ahcc ve coriolus mrl gibi takviye + bagısıklıgı güclü tutmak
Kondomsuz ASLA ilişkiye girip virüs yükünü arttırmamak veya başka tiplerle enfekte olmamak lazım
Ve en önemlisi smear sonucu nolursa olsun yanılma payı olabiliyor ; o yüzden net sonuç veren yılda 1 kez Kolposkopi yaptırılmalı (rahim ağzında değişiklik olup olmadıgına kamerayla girp mikroskopla büyüterek bakılması lazım buna kolposkopi deniliyor )
Siz cidden hic okuyup arastirmiyosunuz kendi kendinize evham yapip duruyosunuz sanirim.hpvliyiz die bi forum var google yazin cikiyor.orda her turlu bilgi mevcut.ayrica kanda cikan bir virus degil bu evlilik icin de hpv testi istenmio.kan tahlili yapinca kaninda hpv var denmiyor asla.bubkasar basit bi yontemle asla ortaya cikmaz.deri virüsu zaten.bence biraz foruma falan takilmalisin.ben bir konu hkkinda size danismak istedim..bu virus omur billah bizimle ya,siradan bi hastalik icin gittigimde de kan testinde cikacak mi surekli..ierde evlendigimizde de yapilan istenen tahlillerde yada..
o kadar mal oldum ki bi anda oku oku okuduklarimida anlamaz oldum bi saatten sonra.. ozur dilerim hastalik afallamasindan cikamadim.kac site turkce yabanci.. aklimda birssuru sorular ucusuyor.. virusumun yeri cok kotu bir yerde tqm vajina agzinda. 5 gundur sirke uyguluyorum ama bugun kasinti basladi sanki buyudu gibide gelmeye basladi. kesmem mu gerekiyor sanirim iyi gelmiyor..bu kdar kisa surede grlisme gosterebilir mi virusun boyutu goruntusu.. bir de tedavi yaktrma icin hangi hast foktoru onerirsiniz? arkadasim da bnzer durum geciriyor onun onerdigi bir hastane(sgk ile anlasmasi yok) sirf muayne icin 500 tl istedi. bu cok kulfetli bir durum.Siz cidden hic okuyup arastirmiyosunuz kendi kendinize evham yapip duruyosunuz sanirim.hpvliyiz die bi forum var google yazin cikiyor.orda her turlu bilgi mevcut.ayrica kanda cikan bir virus degil bu evlilik icin de hpv testi istenmio.kan tahlili yapinca kaninda hpv var denmiyor asla.bubkasar basit bi yontemle asla ortaya cikmaz.deri virüsu zaten.bence biraz foruma falan takilmalisin.
Hayır canım onunla ilgili de bişey paylaşıcam alakası bile yokSisi95 merhaba canım? nasılsın? sana bir sorum olacaktı ben 3. dozumu aşı takvimime göre 4 gün erken vuruldum. Hemşire dedi tesir etmeyebilir? Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Hayır canım onunla ilgili de bişey paylaşıcam alakası bile yok
Hayır ben bir hafta önceden vuruldum alakası yok şimdi paylasıcam orjinal ingilizce prospektüsüGardasil Prospektüsünde 3.doz 2.dozdan en az 3 ay sonra vurulmalıdır diyor benimde 86 gün geçti. Hemşire o 3 aylık sürenin dolmadığını söyleyerek tesir etmeyebilir bu doz dedi.
https://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/rr6305a1.htm
CDC hastalık ve aşılarla ilgili resmi site bu linkte gardasil koruyuculugu yaşı önlemesi ne kadar zaman koruyucu kaldığı erkeklerde nasıl olduguyla ilgili cok güzel bilgiler var.
Gardasil 0,2,6.ayda vuruluyor.Ortalama olarak demiş ki
Aşının(gardasil) 2.dozu 1.dozdan 6-12 hafta sonra
3.dozda 2.dozdan ortalama 12-23 hafta sonra vurulabilir denmiş
Hayır doktorum bir haftaya kadar bişey olmaz dedi o kadar oynama her aşıda olabiliyor zaten ki 2.dozdan sonra koruma zaten başlıyor (ama 1-2 yıl) yetişkinlerde 3.doz koruma süresini uzatmak için yapılan dozEvet canım benimde işte 11 hafta 3 gün oldu yani 12. haftamın dolmasına 4 gün var. Sen 1 hafta erken mi oldun? Aşı takvimine bakarak bir sey demediler mi?