Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar süleyman hoca ile görüştüm
Oda sadece tip 6&11 geçebilir oda 1:10000 dedi oranı. Oda aktif siğil yoksa tavsiye ediyoruz normal dogumu artık dedi
Suleyman Hoca bana da tip 18 3 yilda silinir dedi. Bugün bi doktor hayir silinmez latent olur dedi vucutta kalacakmis hep

Insan olumlaya inanmak istiyor ama
Bende silinecegine inanıyorum
Düşünsene kanseri bile yenip yıllarca karşılaşmadan yaşıyor insanlar
Yenilmemesi çok saçma
Ayrıca gripte bir virüs, uçukta ama yıllarca karsımıza cıkmayabilir ben kesinlikle geçtigine inanıyorum
Hatta son okudugum bir makalede 16&18 in bile kendiliginden 2 yılda silinebildigini yazıyor digerleri içinse 1 yıl yazmış
Bizbirde bunun için çabalıyoruz
Genel olarak bağısıklıgımızı yüksek tutarsak devamlı silinecegine inanıyorum
Biraz sabır gerekli

Aynen gripte bir virüs ama gidiyor

Nasil yani hep kalacak mi? Allah allah bu konuda hic mi kesin bisey yok herkes baska konusuyor
Intaniye doktoru bana bugün öyle dedi. Kimse kesin bi sey bilmiyor. Herkeste surec farkli isliyor bu hastalikta. Tugan Beşe (kendisiyle gorusememistim) nin sekreterine sormustum telefonda siz sahit oluyorsunuzdur kurtulan var mi bu hastaliktan diye, o da bu hastalik inanin herkeste farkli gelisiyo demisti.

Ben burda bir arkadas yazmisti diger bulasici hastaliklarada baktirdim.Sadece hepatit A ya bagisikligim yokmus asi olabilirsin dedi.siz baktirdiniz mi? Birde hpv den bahsettim idrarina da baktir dedi doktor

Hpv kapan herkes için geçerli hatta şüpheli ilişki yaşayan herkes için geçerli en son ilişkinizden 3 ay sonra cinsel yolla bulaşan hastalıklar testine girmeniz gerekiyor ( her zaman en son ilişkide hastalık bulaşısı riski oldugu kabul edilir ve kana geçen bulasıcı hastalıkların pozitifleşmesi 3 ayı buluyor eğer o kadar beklemek istemiyorsanız şüpheli ilişki yaşadıgınız kişiyi teste götürün
Kan testiyle belirlenen bulasıcı hastalıklar kagıda yazın ve herhangi bir tıp merkezine gidip gösteri direk kan aldırmaya yönlendiriliyosunuz;
HbsAg (Yani Hepatit B)
Anti Hbs (Hepatit B aşınız olup olmadıgını gösterir yoksa hemen yaptırın cok bulasıcıdır)
Anti HCV (Hepatit C)
Anti HİV Combo
VDRL ve TPHA (Sfiliz)
HSV Tip 2 IGG (Cinsel uçuk yalnız bu testin hem. tip 1 (dudak ucugu) hem de tip 2 ye bakanı var siz sadece tip 2ye yani cinsel olana bakılmasını istiyorum diceksiniz yoksa test yanıltır sadece tip 2ye bakılıcak ve Igg ye baktırıcaksınız Igm de var o önemli değil Avrupada tanı Iggye göre konuluyor Igg hastalıgın olup olmadıgını gösterir Igm ise sadece aktif olup olmadgını)
Kanla baktırıcagınız cinsel yolla bulasan hastalıkların hepsi bunlar.
Bi de daha önemsiz olan idrarda,akıntıda cıkan bel soguklugu ,gonore,klamidya bakterileri var bunlar içinde vajinal kültür ve idrar testi yaptırıp baktırabilirsiniz.

Hepatit Aya baktırmanıza gerek yok o hastalık yapmıyo zaten her insan bozuk yemekten bile kapabiliypr ve bagısıklıgı var atıyo vücut önemsiz yani ona baktırmanız en önemlisi Hepatit B ve Hepatit C ki hepatit cnin cinsel yolla bulasmadıgı kabul ediliyor genelde kan yoluyla bulasıyor.Hepatit B cok önemli asıl cinsel yolla ve birçok yolla geçebilen bir rahatsızlık lütfen HbsAg ve Ek olarak Anti Hbsye baktırın anti hbs pozitifse hepatit b aşınız var demektir yoksa hemen aşılanın

Merhaba doktor bana sadece hepatit A ya karsi bagisikligim olmadigini soyledi ne yapmam lazim

Anladim tesekkurler Hiv sfiliz hepatit b c hepsine bakildi sadece A icin azi yaptirabilirsin digerlerinde sorun yok desi

Ben burda bir arkadas yazmisti diger bulasici hastaliklarada baktirdim.Sadece hepatit A ya bagisikligim yokmus asi olabilirsin dedi.siz baktirdiniz mi? Birde hpv den bahsettim idrarina da baktir dedi doktor
Iki ay once herpese baktirdim. Digerlerini kendime yedirip baktirmamistim. Ama bazen asiri psikoljimi etkiliyordu. Aklima geliyordu yada hiv de varsa diye bugün gittim hepsini yaptirdim ve kurtuldum bu yükten. Doktor hepatit b asisi yaptirabilirsin onlem olarak dedi. Birini kapinca artik bizi riskli hasta goruyorlar galiba.

Son düzenleme:
Evet hpv deyince bakislar degisiyo sanki.ama ben alistim cokta takmiyorm kafama

Doktor bugun gardasil de ol dedi. Ama ben cesaret edemiyorum sanki ileride zarari olacakmis gibi geliyor. Olan olmus işe yaramiycak gibi geliyor
Bana hic diyen olmadi.ben rasgele bi doktora gittim . Iyi ve guleryuzlu fakat onemsiz goruyo hpv yi.yani telas yaomana gerek yok kanser degilsn vucut atar rahat ol hep boyle konusuyo

Bana hic diyen olmadi.ben rasgele bi doktora gittim . Iyi ve guleryuzlu fakat onemsiz goruyo hpv yi.yani telas yaomana gerek yok kanser degilsn vucut atar rahat ol hep boyle konusuyo
Jinekolog onkolog tek kelime soylemedi bana. Ha pardon tiplemeden sonra direk kansersin demiyorum ama bakicaz dedi. Sonra ben gunlerce agladim. Neyse kolposkopi yaptilar. Parca alinca aha dedim olan oldu. Neyse biyopsim temiz geldi. Her seyi Internetten ogrendim. Sigil cikinca hemen propolise basladim. Bugün ilk defa intaniye doktoruyla konustum bunlari. Ben once bagisiklik icin yogunlastim. Doktorlar islemler icin onemli kolposkopi biyopsi vs. Ama iki hafta sonra iyi bi hastaneye gidip gorunucem. Bu hastalik insani rahat birakmiyo. Oyle 6 ay doktora gitmeden bekliyim diyemiyorsun.

Biopsi yapildi mi

Bu hastalik hep titiz temiz pimpirikli olan bizleri buldu. O pis insanlar yuzunden ne hale dustuk. Ortak kullanim alanlarindan kapi kollarini vanalari tutmamk icin her seyi yapardim pecetelerle tutardim. Klozetlere oturmazdim. Hastaneleri avm leri wc leri pis diye hep sikayet ettigim olmustur.Geldi beni buldu ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…