Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ANKARAda koter yapan devlet hastanesi yada cok pahali olmayan muaynane klinik vs bilen arkadaslar varsa yazabilir mi bana :)

Selam. Herkes iyilesti galiba birden bire :) kimsenin sesi cikmiyor. Coriolus mrl yi temin edebilecegim birileri var mi burda? Ahcc ile ikisi arasinda kaldim.

Eskiden aktif yazanlardan biride bendim ama şunu kabul ettim ki siteye ne zaman girsem okusam araştırsam moralim o kadar cok bozuluyo esime olan kızgınlığım bi o kadar artiyor.Babeb gibi eşini şutlayan da oldu benim gibi kizip soylenip yerinde oturanda.neyse dilerim hepimiz sifa buluruz. Bende tip 16 lilardan biriyim ne yazıkki. Bu ayin 16 sindada dr randevum var. 3 ayda bir smear veriyorum riskli tip diye. Yilda bir kez hpv dna bakilacak atmis miyim diye.yeni arkadaslar bizde savasciyiz yalniz degilsiniz.bide ozellikle tip 16 18 olanlar bu hastalik teshisinden sonra ortaya cikan bi farklilik var mi sizde.adet gecikmesi adetin uzamasi kisalmasi bele vuran agrilar.dik oturuldugunda alttan hissedilen batmalar vs vs ..

Merhaba
Moral bozucak bir durum degil ama dediginiz dogru bende cok okuyunca bazen kafamdan atamayabiliyorum en iyisi fazla okumamak
Buarada bende batmalr ve kaşıntılar olmuştı tabi leepten sonra geçti

merhaba benim tip16 . bende zaman zaman batma oluyor ama hpv den dolayımı bilmiyorum adetimde düzenli geliyor.

Oturdugumda agrim oluyo benimde. Idrar yollarimdan rahatsizlandim. Ben hpv ye bagliyorum bunlari. Idrar yolu rahatsizligim propolisi surmemden oldu galiba.

Oturdugumda agrim oluyo benimde. Idrar yollarimdan rahatsizlandim. Ben hpv ye bagliyorum bunlari. Idrar yolu rahatsizligim propolisi surmemden oldu galiba.
Aynısı bendede olöuştu hangi marka propolis kullandınız?
Tamamen propolis kaynaklı hpv degil. Kullandıgınız propolisteki katkılar sebep oluyor
Üroloji antibiyotik verdi geçmişti benimki

Ege universitesinin su bazli propolisini kullandim. Gercek propolis yani. Ben genital bolgeme sirkeyi de uzun sure deneyemiyorum o da idrar yollarimda yanma yapiyor.

Ben de geçen sene burada aktiftim. Zor günlerdi... Günde 1500 kere bakardım. Ama dedim ki BAKMA her bakışımda kaşıntı tutardı her bakışımda öfke duyardım kendime ve o kişiye. Ara ara bakmaya başladım derken şu 4-5 nerdeyse ayda bir baktım ve kafaya olabildiğince takmadım salla gitsin modundaydı kafam. Sıkıntılarıma gelecek olursak bu son 4-5 ayda çok az problem yaşadım. Oruçtan dolayı sanırım bağişıklığım düştü bi kaşıntı geldi elimle yokladım ki bir iki bir şey batıyor. 1.5 sene oldu tanı alalı... Umarım artık vücut bunu yener ...

Birde merak ettigim bi konuda şu; sigil yapan tipler normal dogumda cocugun ses tellerine gidip hastalik yapiyo diye okuduk ogrendik.peki ya riskli tipler? Hamile arkadaslar dr unuza sorar misiniz ne dusunuyo dr lariniz bu konuda.

Birde merak ettigim bi konuda şu; sigil yapan tipler normal dogumda cocugun ses tellerine gidip hastalik yapiyo diye okuduk ogrendik.peki ya riskli tipler? Hamile arkadaslar dr unuza sorar misiniz ne dusunuyo dr lariniz bu konuda.
hpv virusu normal dogumda tipi ne olursa olsun çocuga gecebiliyor. o nedenle de sezeryan öneriliyor.

benimki 2-3 yıldır o fikre katılmıyoruz öyle vaka yok dei ama güvenemiyorum bende bakalım.bir iki prof daha bulup konuşucam

benimki 2-3 yıldır o fikre katılmıyoruz öyle vaka yok dei ama güvenemiyorum bende bakalım.bir iki prof daha bulup konuşucam
Virusun yaygin oldugu yeri bilmek kestirmek zor. Kisiden kisiye de cok degiskenlik gosteriyor. Bence hic normal dogumla riske atmamak lazim.

hpv virusu normal dogumda tipi ne olursa olsun çocuga gecebiliyor. o nedenle de sezeryan öneriliyor.

arkadaslar su videoyu dinlermisiniz
https://www.doktorsitesi.com/video/genital-sigil-anneden-bebege-bulasabilir-mi-nasil-bulasir
buradaki onkologa göre sezeryanda bile bulaşma riski var.Sanırım dogum şekli önemli degil oran ise 2000:1 - 10000:1. oldukça düşük.ama aktif siğil varsa sezeryan daha etik gelmektedir diyor sonunda. Sanırım siğil yoksa sezeryan anlamlı olmuyor.öyle anladım ben videodan

Yaa benim de biri durtukluyomus gibi batmalarim oluyo onlar hep sigil yuvasi mi boyle sanki sinek isirigi gibi biri cimcikliyo gibi oluyo sonra ya kasiniyo yada geciyo. Ama asla kasimiyorum..
sigilim de cikmiyo yani tip 16 oldugum icin sanirim. Ama Onceden vardi 4-5 tane

Arkadaşlar süleyman hoca ile görüştüm
Oda sadece tip 6&11 geçebilir oda 1:10000 dedi oranı. Oda aktif siğil yoksa tavsiye ediyoruz normal dogumu artık dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…