arkadaşlar benim eşimin penisinde bundan 2 yıl önce siğiller çıkmaya başladı,kendisi benim ilk cinsel tecrübemdir aynı zamanda bu nedenle cinsel hastalıklar vs. çok bilgi sahibi değildim.defalarca doktora gitmesi için uyardım ama önemli bişey olmadığını,doktora gidip siğilleri aldıracağını söyledi.birkaç ay sonra ilişki sırasında bende dayanılamayacak yanmalar ve açık renkli az miktarda kanamalar oldu.bunu da bi erkeklik göstergesi gibi yorumlayıp "fazla zorladığım içindir" gibi yorumlar yapıp geçiştirdi.daha sonra benimde vajinamda siğiller oluşmaya başladı ve akıntı,kaşıntı,yanma vs. gibi sıkıntılar artarak devam etti.ben dayanamayıp doktora gittim, doktor bende HPV virüsünün olduğunu söyledi ve yapılan birtakım testler neticesinde(smear ve genotipleme) en yüksek riskli HPV virüsünü taşıdığımı öğrendim.Bu düzenli kontroller ve tedavi olmazsam rahim ağzı kanseri olabileceğim anlamına geliyor.ayrıca normal doğum bile büyük teklike bu virüs varken.biz kadınlar kendimizi eşlerimize saklarken temizliğimize ve hijyene çok dikkat ederken bu erkeklerin bukadar cahilce davranmaları affedilir birşey değil.üstelik defalarca doktora gitmesini istedim en azından doktor arkadaşlarına danışmasını istedim, bana doktora gittiğini hiç bir probleminin olmadığını bile söyledi, yalan!! eşimin benden önce gecelik çok ilişkileri olmuş biliyorum ama insan tanımadığı kadınlarla birlikte olurken dikkat etmeli, ceremesini neden biz çekiyoruz!!!! bayanlar uyumayalım, bilinçlenelim, etrafınızdaki arkadaşlarınızı bilinçlendirin onlar da bizim gibi cahil kocaların kurbanı olmasınlar,kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok!