Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Siğilleri yok etmek için
Sağlıklı ve dengeli beslenme kaidelerine çok dikkat ediniz.
Siğillerin üzerine kırlangıç otu özsuyu sürünüz. Bu ot zehirli olduğu için çocuklardan uzak tutunuz.
bide bu var kızlar ama ben bunu bulamadım

arkadaşalar akıntı olmasının bu siğillere bi etkisi varmıdır ya son kalanlar bi türlü iileşmiyor acaba akıntımda var biraz ıslaklıkdan dolayı flnmıki bilgisi olan varmı?

15/3/2007 - siğil (verruca)
Normalde siğiller virüsler tarafından oluşturulur, yani gerçekte derinin bir enfeksiyon hastalığıdır. Ama günlük yaşamda bu gerçeğin pek önemli bir rolü yoktur. Çünkü siğillerin oluşmasındaki en önemli etken, virüslerin etkisinden ziyade derinin duyarlılık derecesidir. Eğer deri duyarlı ise, genellikle ellerde, üstderi hücrelerinde siğiller oluşur. Yaşlılık siğilleri ise genellikle gövdede, ama boyunda, yüzde ve koltuk altı bölgesinde de oluşabilir. Bu tür siğillerin oluşum nedeni, yaşlı kişilerin derilerinde fazla miktarda yağ birikimidir. Bu durumlar herhangi bir tedavi gerektirmez.

Arnika esansı(tentürü): Arnika(Arnica montana) esansının hazırlanmasında taze çiçeklerin sarı yaprakları kopartılarak bir şişeye 2/3 oranında doldurulur ve üstüne 38-40 derecelik kanyak veya votka eklenir. Sıvı çiçekleri örtmelidir. En azından iki hafta boyunca sıcak bir yerde bekletilen şişe arada bir çalkalanır. Süre sonunda tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli bir şişede muhafaza edilir.

Böyle hazırlanan arnika esansı ile ıslatılan bir pamuk günde birkaç kere siğillerin üstüne bastırılır.

Aynısafa özsuyu: Taze aynısafa bitkisinin(yaprak, çiçek, sap) özsuyu siğilleri ve uyuzu ortadan kaldırır. ınce kıyılmış bitkinin özsuyu bir meyve sıkacağı aracılığıyla elde edilir. Taze özsu gün boyunca pek çok kere siğillerin üstüne sürülür.

Kırlangıçotu özsuyu: Kırlangıçotu özsuyu da tedavi edicidir. Taze bitkinin yer üstündeki, tümü, iyice yıkandıktan sonra ince kıyılır ve henüz nemliyken mutfak robotuna atılır. Elde edilen taze bitki özsuyu gün boyunca pek çok kere siğillere sürülür.

ısveç Şurubu: Şurupla ıslatılmış bir pamuk parçasıyla siğiller, yok oluncaya kadar sık sık nemlendirilirler.

july1_4 teşekkür ederim.smear yaptırdım canım ben doktorum yakılacak dedi. hiç açıklayıcı bir doktor değil ve ben artık özel doktorlara para verebilecek durumda da değilim zaten. o yüzden yeni bir doktor arıyorum. yani yeliz84 demiş ya dna falan, bu konuda hiç bir bilgim yok. bana kanserli oluşumun yok dedi o kadar. off ya yine stress yaptım şimdi. yani canımızı emanet ediyoruz. iki laf etmeyen doktorlara bir tonlarca para veriyoruz, bıktım...
yelizciğim. bu dna testi tam olarak nasıl yapılıyor? yine smear mi yaptırmam gerek? :KK43: bir de istanbulda özele gitmeyen var mı aranızda? doktor önerebilecek. :.(

canım bu dna aynı smear gibi alınıyor sadece test kanser hücresi değil hpv üzerinde ağırlıklı yapıolıyor, bunu ssk karşılıyor!
bende artık devlet hastanesinde tedavi görüyorum, açık söylemek gerekirse bi çok doktor gezdim açıklama yok anlatım yok destek yok. muayene ediyorlar giyin şu ilacı kullan yakıcaz yarın gel muhabbetiydi ama şimdiki doktorumdan çok memnunum. sende istanbulda kolu komşu arkadaş bir sor bakalım eminim ordada vardır devlet hastanesinde güvenilir bir jinekolog!!!

ankarada sigil konusunda iyi bir doktor tavsiyesi rica ediyorum
lutfen ankarada olanlar cevap yazsinlar
bir doktora gittim yaktı sigilleri ama sonrasi icin pek bisey demedi
simdi yeni sigiller var
lutfen yardim edin arkadaslar ya moralim cokbozuk

ankarada iyi bi doktor ismine bnmde ihtiyacım var aslında özellikle sskyla anlaşması olan bi hastene bilen varsa bende bi tavsiye rica ediyorum

ıstanbul'da uygun fiyatlı bir hastane tavsiye edebilirim, benim yumurtalık kisti ameliyatımı yapan doktor, Batı Bahat Hospital ıkitellide. muayene ücreti 25 lira civarı idi. Dr. M.Ali Serkan Özkul.
Çok çok iyi bir doktordur, ilgilidir. asıl uzmanlığı tüp bebek ama sonuçta her konuda bilgisi var, güvenebilirsiniz. =)

Fiyat önemli değil, en iyi doktoru isterim derseniz, asıl jinekologum Özel Göztepe Hastanesi Dr. Fatih Esen derim =) a.s.

Merhaba, siğillerimi unuttuğum gibi bu siteyi de unuttum galiba :)
Farklı bir tedavi izlemiştim ben, olumlu sonuç aldım...Siğil derdim yok ama ben bu arada deli kadınlar gibi oldum,seba-med sıvı sabunla yıkıyorum, elimde ayna iyice bir inceliyorum arada...Çörekotu-bal'a hala devam(az önce yedim), düzenli beslenme ve spora da devam...Asla jilet kullanmıyorum çünkü onun yüzünden bende çok hızlı yayılmıştı.Buna dikkat edin...Hala testlerimi yapamadım, smear testinin nasıl yapıldığını okuyunca korktum !?!
Moralinizi bozmayın, ama eninde sonunda geçiyorlar, yalnız değilsiniz, sadece sizin başınıza da gelmiyor, üzülmeyin...ınsanı mahfeden bir süreç, biliyorum, ama geçecekler en nihayetinde, kendinizi hırpalamayın :)

Farklı bir tedavi izlemiştim ben, olumlu sonuç aldım...Siğil derdim yok ama ben bu arada deli kadınlar gibi oldum,seba-med sıvı sabunla yıkıyorum, elimde ayna iyice bir inceliyorum arada...Çörekotu-bal'a hala devam(az önce yedim), düzenli beslenme ve spora da devam...Asla jilet kullanmıyorum çünkü onun yüzünden bende çok hızlı yayılmıştı.Buna dikkat edin...Hala testlerimi yapamadım, smear testinin nasıl yapıldığını okuyunca korktum !?!
Moralinizi bozmayın, ama eninde sonunda geçiyorlar, yalnız değilsiniz, sadece sizin başınıza da gelmiyor, üzülmeyin...İnsanı mahfeden bir süreç, biliyorum, ama geçecekler en nihayetinde, kendinizi hırpalamayın :)

farklı bir tedavi demişsin... ne tür bir tedavi acaba bilgi verirsen çok sevinirim ... çok geçmiş olsun...

Moralinizi bozmayın, ama eninde sonunda geçiyorlar, yalnız değilsiniz, sadece sizin başınıza da gelmiyor, üzülmeyin...İnsanı mahfeden bir süreç, biliyorum, ama geçecekler en nihayetinde, kendinizi hırpalamayın :)

balzencim nasıl tedavi oldun anlatırsan sevinirim hatta seviniriz.:emir_bebek:

Ya, daha önce anlatmıştım, ordaki virüsün bulaştığı deriyi kimyasal bir yöntemle tamamen soydurdum.Terkedilmiş bir tedavi yöntemiymiş. Siğiller de bu işlem sırasında döküldü. Fakat zahmetli bir tedavi, 3-4 gün hastanede yatmak gerekiyor, bir hafta kadar evde yatılıyor ve yeni dokunun tamamen oluşup normal hale gelmesi bir 10 gün daha sürüyor.
ıyileşme sürecinde jilet-tüydökücü krem-ağda'dan hiçbirini kullanmak mümkün değil, ben makasla yaptım. Şimdi tüy dökücü krem kullanıyorum.Önceki sayfalarda ağdacıdan bulaştı galiba gibi şeyler okumuştum, ondan da korkuyorum...Jilet, kullandığınız bölgede kesikler yaratıyor, siğillerin yaydığı virüsler de gelip oralara yerleşiyor ve yeni siğillere neden oluyor sanırım.Sakın kullanmayın.

Ya, daha önce anlatmıştım, ordaki virüsün bulaştığı deriyi kimyasal bir yöntemle tamamen soydurdum.Terkedilmiş bir tedavi yöntemiymiş. Siğiller de bu işlem sırasında döküldü. Fakat zahmetli bir tedavi, 3-4 gün hastanede yatmak gerekiyor, bir hafta kadar evde yatılıyor ve yeni dokunun tamamen oluşup normal hale gelmesi bir 10 gün daha sürüyor.
İyileşme sürecinde jilet-tüydökücü krem-ağda'dan hiçbirini kullanmak mümkün değil, ben makasla yaptım. Şimdi tüy dökücü krem kullanıyorum.Önceki sayfalarda ağdacıdan bulaştı galiba gibi şeyler okumuştum, ondan da korkuyorum...Jilet, kullandığınız bölgede kesikler yaratıyor, siğillerin yaydığı virüsler de gelip oralara yerleşiyor ve yeni siğillere neden oluyor sanırım.Sakın kullanmayın.

evet zahmetli bir tedaviymiş cidden :KK43:( keşke benimde böyle bir tedavi imkanım olsaydı. İyileşmene çok sevindim canım. Darısı geç bile olsa bizlerin başına inşallah

çok sıkıldım ben artık bunlardan geçmiyo geçmiyo geçmiyoooo :çok üzgünüm:

Canım sakin ol. Geçmeyecek diye düşünme. Siğillerin genital bölgede olması tedavinin zaten uzun süreli olacağını gösteriyormuş. İyileşecek elbette. İçini ferah tut. Sayma siğilleri. Belki batıl inançtır bilmiyorum ama ben saydıkça çoğalır diye düşünüyorum hep ( annem öyle derdi sürekli ) :) candycim geçecek emin ol. Tedavini oluyorsan takma kafanı artık siğillere. Zaman içinde azaldığını hatta hepten yok olduğunu göreceksin. İnanıyorum ben. Geçmiş olsun güzelim kal sağlıcakla.

siğil konusunda gittigi doktordan memnun olan doktorun ismini ve yerini lutfen yazsin

Canım sakin ol. Geçmeyecek diye düşünme. Siğillerin genital bölgede olması tedavinin zaten uzun süreli olacağını gösteriyormuş. İyileşecek elbette. İçini ferah tut. Sayma siğilleri. Belki batıl inançtır bilmiyorum ama ben saydıkça çoğalır diye düşünüyorum hep ( annem öyle derdi sürekli ) :) candycim geçecek emin ol. Tedavini oluyorsan takma kafanı artık siğillere. Zaman içinde azaldığını hatta hepten yok olduğunu göreceksin. İnanıyorum ben. Geçmiş olsun güzelim kal sağlıcakla.

Teşekkür ederimmmm ya aslında takmıyorum takmıyorum diye sürekli bi telkin halindeyim ama işte böyle en boş kaldığm anlarda illa takılıyo bissürü düşünüp ediyorum falan bide bu kadar zaman oldu gene öyle büyük olanlarn öyle kalması moralimi biraz bozuyor.. Ya evet aslında bende saydıkça çoğaldığına inananlardanım galiba:) Tekrar teşekkür ederim ilgin için:)

X