Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bu iç bölgelere ilerleme olayından bende çok korkuyorum yani daha doğrusu öyle olursa nasıl bi tedavi uygulanır diye endişeleniyorum:s Ama sanırım olmuyor öyle bir durum ki kimse de yazmamış.. Buarada benm doktorum da hiç test fln yapmadan ilk gördüğü an hpv bunlar dedi sanırım anlaşılıyor..
Grikedi sen bi işlem yaptrdınmı dondurma yada yaktırma fln son durum nedir ?
Empathy cnm kendini öyle harab etme bence çünkü görüyorsun ki bir çok kişinin başına gelebiliyor ve benim anladığm da şu bir buçuk aydır bende var ne zaman ki biraz rahat bıraktım kendimi artık düşünmycem dedim o an gördümki ciddi anlamda olumlu bi gidişi var:) Kafana taktıkça etkisindende kendindede kurtulamıyorsun yani.. kendiliğinden düşenler de olmuş ama artadabilir şimdilik istersen forumda hep yazıldığı gibi bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik besinler tüket ama çoğalırsa fln beklemeden görün bi doktora bian önce alınsın önlemi

Empathy mrb canım. Sakın kendi kendine krem filan başlama asitli şeyler bu kremler ve muayenesiz dr suz kullanma lütfen. En uygun zamanda bir dr a git ve bilinçli bir tedaviye başla. ınternette okuduklarına ve gördüğün resimlere de çok aldan ma. Bende ilk günler o resimlere ve anlatılanları okuduğumda intiharı bile düşündüm. O resimlerde genitalde, vajinada ve ağız içinde bile çıkanları gördüğümde kendim de öle olcak sanmıştım. Ama unutmaki o okudukların yada gördüğün resimler Hiç tedavi olmamış çok ileri vakalar. Lütfen sıkma kendini içini rahat bırak kurma ve düşünme. Farzet grip oldun ilacını alacaksın tedavini olacaksın geçecek. Kendini telkin etmeyi sakın bırakma. Bak gör bende senin gibiydim ilk günler hep birilerinden bilgi cevap isterdim. Ama bak artık ben sizlere bilgi vermeye ve yardımcı olmaya çalışıyorum çünkü takmıyorum artık kafama. En azından tedavisi var. Ya başka bir hastalık olsa ve tedavisi yok yaşayabildiğiniz kadar yaşayın deselerdi bize o zaman ne yapacaktık. Bitanem beterin beteri var ve şükür et haline en azından tedavimiz var. Bak celo demiştin artık bende rahatım ve bende birilerine bişeyler anlatıyorum yardımcı oluyorum üzülmüyorum ve iyileştim diyeceksin. Öpüyorummm.

celocugum teşekkür ederim canım. arkadaşına da acil şifa dilerim. hepimiz kurtuluruz inşallah. dediğin gibi karambole yaşıyoruz gerçekten.

ben haftaya dediğim gibi smear sonucumu alıp paylaşacağım.

empathy ben de geçen hafta öğrendim. benim de durumum yeni. ve inan günlerdir gözüme uyku girmiyor. sagolsun buradaki arkadaşlar öyle iyi niyetli ve oyle paylaşımcı ki. birbirimize verdiğimiz desteklerle bunu aşacağız. celo ve candy85 zaten ifade etmiş kendini yıpratmamalısın. ben de tabii. sen de regl donemin biter bitmez gidersin doktora inşallah basit bir sivilcedir. ama bak ben ne diyorum biliyor musun artık burada okuduğum yazılardan ve verilen desteklerden . bendeki de basit bir siğil. sivilce gibi geçecek diyorum. Allahtan başka bir şey kapmamışım diyorum.

candy35 ben haftaiçi smear testimin sonuçlarını alacağım. henüz hiç bir tedaviye başlamadı doktorum. benim de regl donemim yakın. bitsin oyle gel dedi. ama ben doktoruma da güvenmedim. bir başka doktora gideceğim test sonuçlarını alır almaz. bana yakılacak dedi doktorum. herhalde dedigin gibi içerilere ilerlemiyor. ben buradaki her satır yazıyı okudum kimse bahsetmemiş böyle bir durumdan inşallah oyle bir şey yoktur. onu da sorarım doktora sorarım artık. kafamda çözsem bir rahatlasam smear sonuçlarını alıp artık uyuyabilmeyi istiyorum.

teşekkür ederim yardımlarınız için regl biter bitmez gidicem doktora. ama elimde değil resmen dünyam karardı anlatamamruh halimi. kimseyede anlatamıyorum. süreki senaryo yazıyorum kafamdan, şöyle olursa böyle olur diye.. =(

ınşallah testin tertemiz çıkar cnm. Benm aslında hiç aklıma gelmemişti içeride çıkması ihtimali fln ama geçen bi tane içeriye çok yakın biyerde çıkmıştı o zaman endişeledndim bi ne oluyor diye sora kendiliğinden yokoldu o da. Evet grikedi dediğin gibi bende hatmettim şu 129 sayfayı hatta dönüp dolaşıp tekrar okuduklarım bile oluyor ara ara anca öyle moral topluyorum yoksa öyle kendi kendime düşününce anca kafamda büyüyor.. Bence sende artık rahat uyumaya başla bu saatten sonra yapılıcak şey düzelmesi için sabırla beklemek o da mutlaka olucaktır içini rahat tut:)

celo,grikedi,candy85 umarım hepimiz kurtuluruz. cesaretimi toparlayıp doktora gidebilirsem gider gitmez yazıcam buraya. bende tüm sayfaları okudum burada. ama bazı sitelerde okuduğum şeyler çok moral bozucu direk kanser vs diye yazmışlar. psikoloji kesinlikle bozuluyor insanlarla konuşurken sanki biliyorlar sanıp suçlanıyorum. cidden kafayı yicem. saçımda da beyaz çıkmış bugün gördüm. çok ağır bi stres yarattı bende. yalnız olmadığımızı bilmek güzel en azından. iyiki varsınız.

hepinize merhaba
siteyi az once buldum ilk 5 sayfayi okuyabildim. 2 sene once ben de yastigimi dove dove agladigimi biliyorum. kadin doktorum cok kotu davranmadi ama panik yaptirici her turlu efekti, sozu, mimigi esirgemedi. uzerinden 4 kere test yaptirdim, bir tanesinde kamera ile bana da gosterdiler, salya sumuk agliyorum bu arada her gittigimde. SIL 1 cikti hepsi ama ben sigilleri koparip(kalposkopi miydi?) teste gonderen kadin doktorumdan biraz huylandim ve baska bir doktora gittim cunku her testten sonra iki uc gun suren agrilarim ve kanamalarim oluyordu. son gittigim erkek doktorda boyle bir sey olmadi ve ondan sonraki muayenede sigil kalmadigini soyledi. sevincimden agladim. yalniz bu doktoru da cok tatminkar bulmadim. kesinlikle cinsel yolla gectigini iddia ediyor. ben bakire degilim ama %98 olasilikla hamamdan gectigini dusunuyorum. vajina cevresindekiler bir hafta gecmeden kayboldu ama rahim agzindakiler cok ugrastirdi. martta tekrar kontrole gidecektim ama guvenemiyorum artik. google'dan doktor bulmaya calisiyorum, mumkunse de bu konuda makale filan cikarmis birisi. son bir kac aydir agri saplanip duruyor ic taraftan, elektrik carpar gibi oluyor, sonra regl agrisina benzer bir sey oluyor. galiba savas bitmedi.
burayi bulduguma cok sevindim ve bu konuda farkindaligin artmasina da cok seviniyorum.
sevgiler

grikedi bu formda okudum.birisinde sigil teşhisi koymuşlar ama hpv dna testinden sonra mikrop bulaştıgı tespit edilmiş.vücutta hpv olmadıgı halde böyle mikrop türleride sgil,et beni gibi şeylerde çıkabiliyor.hangi sayfadaydı bilemiyorum ama baya uzun bi yazıydı canım.bendede sigile benzer bi şey çıkmıştı.parmak kenarında çıkan deri gibiydi.doktor sigile benziyor dedi smeaer istedi.negatif çıktı.aldara verdi alamadım.isveç şurubunu kullandım.3 günde geçti ama şimdi kabarıklar var.bakalım neymiş onlar.ya bu sigiller ne kadar çok insana bulaşıyormuş.senağlama

çok sevindim nisancım.bu ve bütün hastalıklar birdaha yanına bile yaklaşamaz umarım.tabi bütün bu hastalıktan müzdarip olan kareşlerimizde.nisancım hpv dna parası nekadar canım ya.

burda benim sorularım cevaplanmıyor ama son kez sorayım yine hpv aşısı oldunuz mu düşünceleriniz neler bir de gökçek iksir aldım fikri olan var mı tadı çok iğrenç hepinize acil şifalar diliyorum...

doktorumdan öğrendiğim kadarıyla rahim içindede bu siğiller çıkabiliyormuş, bunlarıda aynı dış bölgede yaptıkları gibi yakma yoluyla temizliyorlarmış ama tabi bi kaç seansa ihtiyaç varmış. hastanede tanıştığım bi çok arkadaşdan edindiğim bilgilerde şu ki hpv teşhisi konumuş bayanalrda aşının faydasının olmadığı çünkü alınan virüse karşı korumuyor sadece yeni alınabilecek virüslere karşı çalışıyor. bu aşı ssk tarafındanda karşılanmıyor ne yazıkkı
bu siğiller için önerilen aldera kremide geçen sene karışılanırken bu sene ssk nın ödeme listesinden çıkarılmış ve özele giriyormuş artık.

sağol canım,
hpv testini ssk karşılıyor fakat her hastanede bu testi yapma imkanın yok. ben izmirdeyim ve onca özel ve devlet hastanelerinden sadece biri yapıyor
mikrop olma olasılığı da avr evet ilk iki doktorum siğil demedi mikrop diyerek bana onca ilaç yazdılar
aylarca yanlış tedavi gördüm bu yüzden...
acil şifalar hepimize inş

ben kullanmadım ama iyileştirici etkisi olduğuna inanmıyorum
yok efendim iksirini al,yok onun yanında şunuda alman lazım falan filan
her ne hikmetse herşeye iyi geliyor ama nedense doğru dürüst reklam yapılmıyor,insanlar bu mucizeyi tv de anlatmıyor

canım,
senin yazını okumak gerçekten ümitlendiriyor bizleri :)
darısı bizlerin başına, sanda gelmiş geçmiş olsun allah bir daha yaşatmaz inşallah ve umarım smearin de temiz çıkar :1hug:
nasıl yaptın neler kullandın bize yani yeni katılanlara bir tekrar yaparsan beni çok sevindirirsin.
kib a.s.

Bence o iksir bu şu iksir deneyleriyle uğraşmadan doktora git, izmirdesin okuduğum kadarıyla yeşilyurt atatürk eğitim ve araştırma bu konuda tam anlamıyla düzenlenmiş ve süper doktorlara sahip. ben orda tedavi görüyorum ve çok memnunum yerimseniben

kızlar bu sigiller normaldede kaşınır,kızarır,ele gelirmi ya.bende bu belirtilerin hiçbiri yok da.ben bişiy anlamadım ya.çok karışık kafam

Soru: Peki genital siğiller nasıl geçer ve nasıl anlaşılabilir?

Teksen Çamlıbel: Bu sadece cinsellikle geçiyor. Kaşınır, kızarır ve ele gelir. Siğil oluşan kişiler bunları hisseder. Bunlar bir iki tane olarak başlayıp çoğalabiliyor. Elma kadar, hatta karnıbahar kadar büyüyenleri olabiliyor. Cinsellik yoluyla geçtiği için mutlaka partnerin de muayene ve tedavi olması gerekiyor.

canım benim
ben doktorumla konuştuğumda dedi ki siğiller küçükken gelen ilk hastamsın normalde kadınlar önemsemezler ve her hangi belirti vermediğinden temizleme (ağda jilet makine) işleminde anca görürler ve yine dikkate almazlar. ağrı sızı kaşıntı yanma yapmaz dedi. ki bendede ağrı sızı kaşıntı kanama vs hiç olmadı ve ben yaklaşık 5 aydır bu siğillerin tedavisiyle uğraşıyorum
ne kadar büyüyebildiğini sadece internetdeki resimelrden gördüm benimkiler daha çok toplu iğne başı kadar,
ama cinsel partnerdede olma olasılığı %99 muş yine doktorumdan öğrendiğime göre sizinle paylaşıyorum

saol yeliz84.cevapların işime çok yarıyor.
ya peki erkekleri nasıl tedavi ediyorlar.mesela benim eşimde siğil falan yok.hpv var diyelim.nasıl tedavi olupta iyileşicek.

valla canım benim eşimde de siğil yok. Doktora sordum eşimde tedavi olacak mı diye. Eşinde siğil yokmuş dedi evet yok dedim birşey demedi sonra. Bilmiyorum yani bende. Ama cuma günü kontrolüm var benim gidince tekrar soracağım. çok geçmiş olsun canım

canım, ben hpv aşısı olmadım bu birincisi. Diğeri ise maalesef bende gökçek iksiri alanlardanım bir anlık dolduruşa gelip aldım diyebilirim. Kullandın mı diye sorarsan hayır kullanmadım öylece duruyor. neden dersen korktum açıkçası. Bu siğilleri ilk öğrendiğimde bir anda ne bulsamda nasıl iyileşsem diye buldugum dala tutundum sanırım. Şuan gökçek iksiri evde duruyor güvenmiyorum ve o yüzden kullanmıyorum. Kullanacağımıda sanmıyorum. Ne bileyim sadece bir kaç internet sitesinde sükse yapmış bir iksir güya. Doktorlara soruyorsun adamın kendisinden ne fayda gördük ki iksirinden fayda görelim diyorlar. Önce ne olursa olsun tıbbi tedavine bak derim ben tatlım. Çok geçmiş olsun sevgiler a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…