Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sade kahve

canım rahatlamana çok sevindim!! :))) kuru tutamazsın belki ama, her yıkamadan sonra saç kurutma makinasını en soğuk ayarda ve uzaktan tutarak kurutabilirsin canım. ben sabahları duştan sonra böyle yaparım.

hepinize sağlıklı günler canlarım! :)

özellikle vajina etrafındaki bir keç siğil inatla geçmiyor elimden geldiğince hem temizliğine hem kuru kalmasına uğraşıyorum ama bitürlü düzelmiyorlarr

Kızlar,

Smear testınde sıgıllerle ılgılı bı vırus olup olmadıgıda anlasılıyor mu? Neler teshıs edılıyor?

arkadaşlar aranıza bugün katıldım çünkü desteğinize hayran kaldım!!!
nasıl bir dayanışma içindesiniz kendimide bu çemberin içinde hissetmek istedim açıkcası.
kasım ayında siğil denilen lanet şeyler bende üremeye başladı, bi çok özle doktora gittim, dedikleri mikrop kapmışsın verdikleri fitil krem vs. hiç biri bi işe yaramadı. Ssk lı olduğumdan anasağlığa gittim ordaki doktorum condilom teşhisini koyduğu an dünyam yıkıldı aylarca boşuna onca ilaçı kullanmıştım. ve hp ile tanıştım, netden detaylı aramalar araştırmalar sonucu ilk çıkanları yaktırdım devlet hastanesinde. fakat 3 hafta geçmeden yenileri çıktı yenileri yakılması için küçük denildi aldera kremi tavsiye edildi nasıl bir sonuç vermediğini bilmediğimden cesaret edemedim o hassas bölgeye asit uygulamayı mirmirmirmir smear testim temiz şimdi hpv dna souçlarını bekliyorum.
Merak ettiğim bu virüsden kurtulan varmı??? yoksa bi ömür bu siğillerle uğraşmak durumundamıyız???

yeliz84 geçmişler olsun canım.hpv dna testine ne kadar verdin.ssk ödüyormu bu testi.canım bagışıklık sistemini güclendirirsen kurtulursun bu virüsten.merak etme ALLAHIN ıZNıYLE GEÇER.Bekarmışsın hem eşindenmi kendindenmi oldu deyip şüpe etmiyorsun.ben acaba eşimdedemi var diyip bide onun derdine düştüm..

kızlar sigil gibi görüpte hpv virüsü degilde sadece mikrop kaptıgı için et benleri olanda var sanırım.bende pazartesi cildiyeye gidicem.
ya çok merak ediyorum.uykularım kaçıyor.n kadar zor bir durummuş bu bekleyiş

cildiyecilerde çok fazla anlamıyor sanırım benim tedavim cildiyede oluyor ama ikinci kez dondurduk üçüncüde gelicek sanırım Cinsel olarak bi ilişkim olmadığı için smear vb testler de yapılamıyor kendimi yeşilçaya ve çörek otuna verdim:)

july1_4 canım peki bu mikrop kapan ile virüsün ayrımını nasıl yapıyorlar? ben şu anda acayip mutsuzum ve çok korkuyorum arkadaslar. perşembe gunu smear test sonuclarım gelecek. hiç inandırıcı gelmiyor.
bir de bu virüs ile tanışmam mantar enfeksiyonu kapmamla aynı zamanda oldu. acaba doktor mantar ile bu virüsü karıştırıyor olabilir mi? ya da başka bir mikrobik bir şey olabilir mi? benim durumum biraz tuhaf cunku :S:çok üzgünüm:

kızlar, canlarım, aramızda kurtulan var, korkmayın, o benim!! :)) :1hug:

ben de bu foruma, negatif görüşleri ve mutsuz yazıları okuduğumda, yardımcı olabilmek için katıldım...bende 1 yıldır yeni siğil çıkmadı arkadaşlar...=) :dance:

doktorun dediğinde göre, vücut yenmiş olabilir virüsü. bu süreçte neler yaptığımı, hemen hemen her sayfada bulabilirsiniz: moralimi bozmadım, bağışıklık sistemi için, öncelikle sebzeye ağırlık verdim. GNC den destek ürünleri kullandım, zaten demir eksikliği anemisi vardı bende, demir takviyesi ile onu atlattım ve zaten otomatikman kilo aldım. (çok zayıftım) şuan çok iyiyim. geçen hafta kan sayımı yaptırdım, herşey normal...

smear testimin vakti geldi, yakında yaptıracağım. haber veririm.

bu süreçte, bir de jinekolojik ameliyat atlattım, yumurtalığımdan kist aldırdım.

hiç bir zaman moralimi bozmadım, erkek arkadaşımın ve ailemin desteği hep vardı ama kötü doktorlara da denk geldim, sonunda iyiyi buldum...

ve sanırım HPV den kurtuldum!! :Saruboceq: :lepi:

Mrb nisan çok sevindim atlatmana darısı herkese inşallah. GNC nin hangi ürünlerini kullandın paylaşabilirmisin bizimle.

aynen nisan bende çok sevindim demekki bu virüs yenilebiliyormuş darısı bizlerin başına:)

ınşallah canım dualarım sizlerle!! :)) a.s.

GNC den ekinezya tableti ve St. Johs Worth kullandım canlarım fakat bunlar doktor tavsiyesi ile...

önce bir doktora danışın, kafanıza göre kullanmayın çünkü, kan değerleri önemli, kilo falan. =)

Nisan canım bilgin için tşk ediyorum. Ben dr tavsiyesiyle kullandığını düşünemediğim için sordum. Haklısın dr a görüşmek lazım bu tür konuları vakit ayırdığın için yine tşk ediyorum.

kurtulmana cok sevindim nisan. umarım biz de kurtuluruz.
arkadaslar benim bir sorum olacak: ben doktora gittiğimde hiç test yapmadan HPV tanısı koydu. bu dışarıdan gözle anlaşılıyor mu? yoksa doktoruma güvenmemeli miyim? bir de sizin sigilleriniz neredeydi? ben bu virüsün iç bölgelere ilerlemesi endişesi duyuyorum? sadece dışarıda mı oluyor yoksa iç bölgelerde de oluyor mu? eğer oluyorsa bunu nasıl tedavi ediyorlar ? kızlar lütfen cevap yazın. inanın bir haftadır uyuyamıyorum.

Grikedi merhaba benimde siğiller vajinanın tam tepesinde dışta çıkmıştı ve banada ilk bakışta hpv denildi. Sonra iyi huylumu yada kötü huylumu yani rahim ağzı kanserine çeviren 3 tip varmış onlarmı diye test yapıldı. Bu tesler smir ve siğillerden alınan parçalarla patolojiye gitti. Ve kanser türü çıkmadı sadece hpv denildi. 6 ayda bir smir yaptır denildi. Çıktıkça yakılcak denildi. Vücud direncine bağlı eğer bağışıklık sistemin güçlü ise vücudun bu virüsü uyumaya alabilir ama tamamen vücuddan çıkmaz. Bağışıklık sistemin zayıfladığı an yine çıkar bunu bilemeyiz dedi dr um. Bu virüs bir çok insanda varmış ama bağışıklık sistemi güçlü olanların vücudu uyutabildiği için ve hiç bir belirti vermediği için haberleri bile olmaz böle yaşarlarmış. Bizim gibi zayıf bünyelilerde dışa vurabiliyormuş. Ama şu da varki biz üzülsekte aslında daha şanslıyız. Çünkü dışa vurmasa ve görmesek belki son anda direk rahim ağzı kanseride olabilirdik. Ben buna seviniyorum ki en azından hastalığımı biliyorum ve tedavimi olabiliyorum. Rabbim çaresiz dert vermesin. Yani biraz can sıkıcı bir durum ama buna şükür beterin beteri var. Çok takma kafana lütfen.

arkadaşlar merhaba ben de siğil çıktı. bir ay önce farkettim. diş çekimi sebeiyle antibiyotik kullanmaya başlamıştım küçüldüğünü farkettim. nerdeyse yok oldu 10 ün içinde ama antibiyotiği bırakınca baktım tekrar büyümüş. şimdi regl oldum tekrar çok küçük bi halde ama bu sefer iç kısımda da bi tane çok ufak var. çok korkuyorum. kimseye de soramadım. ağlayıp duruyorum. bi büyüyüp bi küçülmesi ne anlama gelir bilmiyorum. vucut bazen kendiliğinden yok ediyormuş diye okudum. kendiliğinden geçen oldu mu aranızda? =(

çok güzel bir düşünce celocugum. eger bünyemiz saglam olsaydı ileride kanser olabilirdik. evet aslında olumlu bakmak lazım. teşekkür ederim içimi rahatlattın.

anlamadığım nokta bu HPV demekki hep vajina yakınlarında oluyor ama içeriye yerleşmiyor herhalde. içeriye yerleşirse diye korktum çünkü. bunun tedavisi nasıl olur ki oyle bir durumda?

ben bu hafta smear testinin sonucunu alacağım. bir de orada burada sadece cinsel yolla bulaşır deniliyor. ben çok pis bir tualete girmek zorunda kalmıştım ve jilet kesiğim vardı tam da şimdiki siğillerin bulunduğu yerde. nerden bileyim başıma boyle bir şey geleceğini. dikkat etmek gerekiyor. ama burada kurtulan arkadaşları gördükçe mutlu oluyorum. umudum var. bir de sagolsunlar geri dönüp bilgi veriyorlar. hepinize kucak dolusu sevgiler gönderiyorum. iyi ki bu forumu bulmuşum.

celo tekrar paylaşmış olduğun bilgi için teşekkürler. doktorum bu kadar açıklayıcı olmadı malesef

haftaya smear sonuclarımı ve tedavimi sizlerle paylaşıp ben de inşallah kurtuldum diyerek yardımcı olacağım umarım.

merhaba empathy bazı bünyelerde kendiliğinden yokolduğunu ben de duydum ama bence yine de doktora git.bu virüs sadece uykuya yatıyormuş çünkü. yani tekrarlama riski olabilir. belki senin ki basit bir sivilce bile olabilir. hem kendini hırpaladığnıa deymez hem de içini rahatlatmış olursun. eğer siğilse de smear testi yaptırıp tedavi olur boylece zaman kaybetmezsin.

grikedi cidden korktum internette okuduklarımdan. şimdi reglim gidemem doktorada bitince gidicem. ama sivilce gibi durmuyor yani. et beni gibi. ten rengimle aynı renk. acaba krem alıp sürsem faydası olurmu diye düşünüyorum burda okuduklarımdan yola çıkarak.

Kedimmm Canım aynı duygularımı eminim ilk anda herkez ve bende yaşadım. Bir an hayatım bitti sandım ve kimselere anlatamadım paylaşamadım. Neyseki dr beni rahatlattı. Bitanem dr lar genelde cinsel temasla bulaşıyor deselerde hiç cinsel deneyim yaşamamış insanlarda da olması her şekilde bulaşabildiğinin göstergesi gibi geliyor bana. Ben şimdiye kadar iç kısında çıktı diyen duymadım da görmedim de. Ve dünyada ölesine karambole yaşıyoruz ki hiç can güvenliğimiz yok malesef. 1 hafta önce bir arkadaşım dişçiden hepatt c kaptı şu an hastanede yatıyor. Yani neyi nerde nasıl kapacağımızın garantisi yok artık bu tip vürüsler sen farkında olmadan bile bulaşabiliyor bizden izin istemiyor. Canım dualarım seninle hiç sıkılma için rahat tut bak göreceksin smir testinde temiz çıkacak ve sende bizler gibi bununla yaşamayı öğrenip bilinçli bir şekilde tedavini sürdürüp aklından çıkarmayı başaracaksın eminim. Öpüyorum seniiiii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…