Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

benim erkek arakadşma dr karnı bahar gibi demiş...
dr sana ne ddi peki canm.bulaşma sebebi neymiş
bende kötüye çevrdgni duyunca korktm canm.acaba erk arkdşmda da tekrarlar mı yine

bilmiyorum canım tekrarlarmı ama onda varsa buyuk ihtiml sendede olabilir dedimya dra gitmek eniyisi cünkü bazıları gzli oluyormus oda kanser olabiliyormus...cinsel yolla bulasıyormus ama agdacıdan ve havuzdan bulasabiliyormussenağlama herkes tehdit altında yanii.ve banda yazın gittigim 5yıldızlı bir tatil köyünün havuzundan bulastıgına eminimsenağlama cünkü hep ruslar fln vardı..sen dra kontrole git canm ama cokda takma kafana ok diyene bak gerciisenağlama

ok saol canm benm.ben adım atmam havuza flan daha.....
takma kafana sende.kontrollerini ihmal etme cnm yerimseniben

canım bence o profösör abartmış kendisi para kazanmak için yakalım demiş.ama tabi en güzel yöntem yakmak aldara vakit kaybı sen hamile kaldığın zaman zaten söyliyceksin human popillama virüsü var bende diye o yüzden mecbur sezeryan yapıcaksın siğille alakası yok yani bebeğe geçmesinin siğiller var diye geçiyo değil.cinsel yolla bulaşan bir hastalık olduğu için bebek vajinadan çıkarken bu virüsü kapıyor.o yüzden.sen smear evrdinmi cnm.

arkadaşlar ben hamile kalmayı çok istiyorum ama çok korkuyorum hamilelikte bi sorun yaşarmıyım diye
yani hamilelikte bünye zayıfladığı için acaba siğil çıkarmı çok sorun yaşarmıyım,dr sormuştum kontrol altında olursun dedi ama yinede korkuyorum nedense böyle bişi yaşıyan varmı hamilelikte

evet önmzdeki persembe belli olcak ins. tüm testsonucları..ama ben cok buyuk konustum sezeyanla asla dogurmam die basıma geldi desenizesenağlama ama hala sezeryanla dogum istemiyorum normal yapamıcakmıyız yaaasenağlama

ok saol canm benm.ben adım atmam havuza flan daha.....
takma kafana sende.kontrollerini ihmal etme cnm yerimseniben

kafaya takmamak mumkunmu kendimizi avutuyoruz ... onu kafaya takmasak baska problemleri takıyoruz yine tek korkum suanda bunun kanserecevirmesi hemde cok korkuyorumsenağlama saat 4 oluyor hala uyuyamadım sıkıntımdan bilmiyom yaaa Allah bilioherseyin iyisini...senağlama

bursa da tavsıye edebılcegınız bayan doktor var mı ayrıca erkek ıcın herangı bı test var mı

PROF. DR. NECAT YILMAZ: -''FAZLA MİKTARDA ŞEKER TÜKETMEK, AKYUVARLARIN YABANCI MADDELERİ YOK ETME YETENEĞİNİ ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTIYOR''

Fazla miktarda şeker tüketmenin, bağışıklık sistemini bozduğu bildirildi.
Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Biyokimya Klinik Şefi Prof. Dr. Necat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 gramlık rafine şeker tüketiminin olumsuz etkilerinin ilk yarım saat içinde başladığını söyledi. Prof. Dr. Yılmaz, olumsuz etkinin 5 saat boyunca devam ettiğini, genelde şeker yemekten 2 saat sonra akyuvarların yabancı maddeleri (virüs,bakteri) hücre içine alıp parçalama yeteneğini yüzde 50 oranında azaltığını belirtti.
Akyuvarların enfeksiyonlara karşı kullanılan savunma mekanizmasının temeli olduğundan doğal olarak bağışıklık sisteminin baskılandığını ve hastalıklara yakalanma oranının arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Yılmaz, ''Başka bir deyişle ne kadar çok şeker tüketirseniz, bağışıklık sistemi de o denli olumsuz etkilenir'' dedi.
Yapılan bilimsel araştırmaların yüksek şeker tüketiminin hücreleri C vitaminini kullanamaz hale getirdiğini ortaya çıkardığını ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, özellikle bir enfeksiyon sırasında bağışıklık sistemine yardımcı olmak için şekerden uzak durmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kısa dönemli oruç tutmak, kan şekeri düzeylerini düşürerek, özellikle akut enfeksiyöz bir hastalıkta ilk 24-48 saat içinde bağışıklık sistemini iyileştirebilir ve akyuvarların mikroorganizmaları yok etme yeteneğini yüzde 50 oranında artırır.

canım bu çok doğru...ben de şekerli yiyecekleri ve içecekleri çok severim...(

ama beyaz endüstriyel şekeri azaltmak lazım gerçekten...
olabildiğince esmer şeker veya iyi bir tatlandırıcı kullanmak lazım.

bilgi paylaşımın için tesekkur ederiz canım..a.s.

etrafımda 28-29 yaşında olup rahim ağzı kanserine yakalanan çok insan var ve bende bu konuyu araştırmaya karar verdim...yaa kızlar bu nasıl oluşuyor?bu siğiller nasıl çıkıyor?nasıl bulaşıyor?10-15 sayfa okudum ama kafam karıştı..bir de nasıl anlıyorsunuz siz de siğil olduğunu?

canım, Rahim ağzı kanserinin tek sebebi HPV değil. genetik nedenler vs de etkili. ancak, HPV virüsünün pek çok çeşidi var ve bunlardan iki tipi, tedavi edilmediğinde Rahim ağzında kansere yol açabiliyor. ve bu 2 tip virüs, SİĞİLE YOL AÇMIYOR!

yani genital bölgede siğil çıkan kadınlar, kendilerini şanslı sayabilirler. siğil olduğu halde, rahim ağıznda kanser lezyonu oluşanlarda ise, ikinci bir virüs daha kapıldığına dair kanı, smear testi ile anlaşılıyor ki, genelde böyle oluyor.

siğiller, yakılma, dondurma, krem tedavisi gibi çeşitli yollarla alınabiliyor ancak virütik hastalıklar, her zaman tekrarlama riski taşıdığından, bağışıklık sisteminin düştüğü zamanlarda, yeniden siğil oluşturabiliyorlar.

hiçbir HPV tipini kapmamış kadınlar, GARDASİL isimli aşıyı olurlarsa, ömür boyu bu virüsten ve rahim ağzı kanserinden korunurlar. ancak, virüsü kapmış kadınlar da, diğer tipleri kapmamak adına aşıyı mutlaka olmalıdırlar. veyahut, virüsu kapmış ve hayatının bir dönemnde siğille karşılaşmış ancak, virüsü yenmiş kadınlar da, yeniden kapmamak için aşıyı olmalıdırlar.

ayrıca aşı, kapılan virüs tipi vücut tarafından yenilememiş olsa da, vücudun virüsle savaşmasını kolaylaştırdığından, mümkünse aşıyı olmalıdırlar.

konuyu böyle özetleyebilirim canım...a.s.

Arkadaşlar, hastaneden geliyorum...Tedavim iyi sonuç vermiş, şu anda ben pek birşey farkedemiyorum gerçi yoğurt gibi iyileştirici kremlerle kaplanmış durumdayım, gelirgelmez de bozulan yerlere krem sürdüm...Hemşirenin dediğine göre siğiller kuruyup dökülmüş.Çok fazla canım yanmadı fakat meşakatli bir tedaviymiş, hala daha iyileşme sürecim devam ediyor.Biraz da sıkıntı oldu tabi...Olmaması mümkün değil zaten...
Haftaya kendi doktoruma görüneceğim sonra hafta içide smear testimi yaptırmaya gideceğimi umuyorum..
Sanırım bu illetten kurtuldum:)

Tüm çamaşır çekmecemi boşalttım,çöpe attım. Çamaşırsız kaldım! olsun problem değil biraz gezecek kıvama gelince gidip alırım....Bornozum şu anda 100 santigrat derecede yıkanıyor acaba onu da mı atsam diye düşünüyorum??

balzencim geçmiş olsun canım şu dediğin soyma işleminimi yaptırdın ne kadar sürdü ne kadara mal oldu biraz bilgi verirmisin

Salı sabahı eczanede hazırlattığım kremle gidip hastaneye yattım.Salı ve çarşamba günü o kremi anestolle karıştırıp uyguladılar,sondamla beraber yatağa bağlıydım,pek kıpırdamamam gerkiyordu, krem bayaa etkendi çünkü.Canım hastanede çok yanmadı.Sadece hastanede başka yerlere bulaşan krem oraları acıttı,anestol sürüyordum...Gerçi korumak için baya bi önlem aldılar,yoksa mahfolurdum.Doktor evde bu tedaviyi sen yapamazsın mahfolursun derken ne demek istediğini şimdi anlıyorum...Sabah ve akşam doktor tekrar gelip kremi yeniliyordu. Bu sabah tekrar oksijenli sularla bölgeyi temizlediler ve iyileştirici bir krem sürdüler ve siğillerin döküldüğünü söylediler...Anestol, iyileşmesine yardım eden krem ve sondamla beraber eve geldik.Yaraların tamamen iyileşmesi bir on günü bulacak.Fakat iki güne baya hareketleneceğimi tahmin ediyorum çünkü doktor anadolu yakasına kontrole çağırdı beni, ben avrupa yakasındayım ve haliyle doktor nerde oturduğumu biliyor.
Özel hastanede yattığım için masraf biraz fazla sanırım, masrafın bir kısmını sağlık güvencemden karşıladık bende bir miktar para bıraktım ama bin tl mertenesinde bir rakam bırakmadım.

canım benim, çok çok geçmiş olsun...
anlattığına göre, zor günler geçirmişsin kuzum, inşallah beklediğin gibi olur herşey!

arkadaşlar, ben de bütün çamaşırlarımı yenilemiştim, herkes yenilemeli mutlaka...

herkeslere iyi geceler canlarım! a.s.

merhaba canım benim benim eşimin ellerindede siğil var doktor asit tarzı bir su verdi tam siğilin üzerine dökeceksin sadece onu yakacak demiş normal deriye kesinlikle bulaştırma yakar demiş. böyle sert bölgelerde bu şekilde uyarılıyorsa genital bölge gibi hassas dokuya sahip bir bölge için kesinlikle kullanmamanı öneririm siğili geçici olarak yok edebilir fakat sağlam dokulara hasar verdirebilirsin. zaten geçrimiyorda asit tekrar bir kaç ay sonra çıkıyor eşimdi geçici bir faydası oldu okadar çok dikkat etmelisin geçmiş olsun canım

Çok geçmiş olsun canım. Bu tedavi yöntemini ilk defa senden duymuştum. iyileşme sürecinde tamamlandıktan sonraki smear testini çok merak ediyorum. Çünkü onda temiz çıkarsa tamamen kurtuldun demekhihoyyyt inşallah hepimiz bir an önce kurtuluruz. bu arada bende aynı anda görebildiğimi kadarıyla 4-5 adet siğil daha çıkmaya başladı. kararsız kaldım gidip yaktırsam yine çıkacak bu ne kadar sürebilir böyle. inaşşalh senin tedavin çözüm olur o zaman bende uygularım. bu arada eşim yunanistanda bir doktor arkadaşıyla görüştü. Orada 15 gün içinde tedavi eden bir krem varmış onu getirtiyoruz şimdide onu deneyeceğim. inşallah bir an önce kurtuluruz. Allah hepimize sabır ve sağlık versin:Saruboceq:

Nisan, güzel dileklerin için teşekkür ederim :) Çamaşırlara acımadım da güzelim bornozuma çok acıyorum, atsam mı karar veremedim, 100 derece'de yıkamak yeterli olmuş mudur acaba??

Bende smear testimi çok merak ediyorum, ondan önce siğillere ne olmuş onu daha çok merak ediyorum, yoğurt gibi kremlerle kaplanmış durumdayım zira, kremler azalıyor yeniliyorum, göremedim daha bişe!
15 gün içinde sıkıntı çekilmeden bir tedavi olacaksa, şuanki tüm yöntemlere 100 basar. ama iyice öğren, evde tek başına uygulayabiliyor muymuşsun, başka yerlere değerse zarar veriyor muymuş, sakın atlama bunları.Ayrıca şu anda mikroba açık bi hale geldiğim için 5 saatte bir antibiyotik alıyorum, acaba sende de gerekecek mi?? Umarım hepimiz en kısa zamanda atlatırız...Geçmiş olsn canım...Kafana takmadan yaşa, ben yapamadığımdan bir buçuk ayda çok hızlı bir şekilde yayıldı... Amaaan geçecek nasılsa demek gerekiyor sanırım ve çok düşünmemek gerekiyor, eğer aklına gelirse de,geçicek nasılsa demek gerekiyor sanırım yani ben ne yaptıysam tam tersi....

arkadaşlar bundan 3 hafta kadar önce 1-2 tane sivilceye benzer bişey farkettim bende. Aradan 10 gün kadar sonra arttığını ve eşimde de olduğunu farkettik. Ben kıl dönmesi ya da pişik türü biey olduğunu düşünmüştüm. Sonra dr.a gittik ve molloscum dendi. ve 3 gün önce dondurma işlemi yapıldı. Hafta sonu kontrole gitcez ve gerekirse 2. yi yapcak. Bence birkaç kez daha dondurur gibi geliyor ama...Aynı gün smear testi de yapılmıştı. Bu gün onun sonucunu aldım ve epey moralim bozuldu. Dr CIN1 ve HPV virüsü olabileceğini ve lakoroskopi ve biopsi yapılmasını istedi. Bu virüsün vücutta uzun süre kalmasıyla rahim kanseri olacağını söyledi. Çapaya yönlendirdi panik halinde eşimle gittik hemen. Baktık orda olmayacak yoğunluk v.s dr da yoktu. Daha önce aşılama yaptırdığım dr. ma tüp bebek kliniğine gittik. O çok korkulacak bişey değil dio ama HPV DNA sına bakmak için yani kanser içeren bişey olup olmadığına bakılmak üzere kültür gibi bişey alındı. Sonucunu bekliyeceğim artık.
Bu arada aklınızda bulunsun, dr dar pantolon asla giyme dedi. Sürtünme olacağı için siğiller artarmış. Tıraş da olma sakın dedi artık makasla mı uçlarından kesicem bilmiyorum ama. İlk önce bende 2 tane idi birden arttı. Dr a gitmeden haliyle temizlemiştim o halde bile insan utanıyor. Dr temizlemeden gelmeliydin dedi çünkü o yolla artmış.
Biraz fazla yazdım kusura bakmayın. Umarım anlaşılır olmuştur. Benim durumumda olan arkadaşlarım varsa önerilerini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…