- 22 Nisan 2008
- 9.971
- 10
arkadaşlar bundan 3 hafta kadar önce 1-2 tane sivilceye benzer bişey farkettim bende. Aradan 10 gün kadar sonra arttığını ve eşimde de olduğunu farkettik. Ben kıl dönmesi ya da pişik türü biey olduğunu düşünmüştüm. Sonra dr.a gittik ve molloscum dendi. ve 3 gün önce dondurma işlemi yapıldı. Hafta sonu kontrole gitcez ve gerekirse 2. yi yapcak. Bence birkaç kez daha dondurur gibi geliyor ama...Aynı gün smear testi de yapılmıştı. Bu gün onun sonucunu aldım ve epey moralim bozuldu. Dr CIN1 ve HPV virüsü olabileceğini ve lakoroskopi ve biopsi yapılmasını istedi. Bu virüsün vücutta uzun süre kalmasıyla rahim kanseri olacağını söyledi. Çapaya yönlendirdi panik halinde eşimle gittik hemen. Baktık orda olmayacak yoğunluk v.s dr da yoktu. Daha önce aşılama yaptırdığım dr. ma tüp bebek kliniğine gittik. O çok korkulacak bişey değil dio ama HPV DNA sına bakmak için yani kanser içeren bişey olup olmadığına bakılmak üzere kültür gibi bişey alındı. Sonucunu bekliyeceğim artık.
Bu arada aklınızda bulunsun, dr dar pantolon asla giyme dedi. Sürtünme olacağı için siğiller artarmış. Tıraş da olma sakın dedi artık makasla mı uçlarından kesicem bilmiyorum ama. İlk önce bende 2 tane idi birden arttı. Dr a gitmeden haliyle temizlemiştim o halde bile insan utanıyor. Dr temizlemeden gelmeliydin dedi çünkü o yolla artmış.
Biraz fazla yazdım kusura bakmayın. Umarım anlaşılır olmuştur. Benim durumumda olan arkadaşlarım varsa önerilerini bekliyorum.
geçmiş olsun canım benim, üzülme...=)
canım bu epilasyon konusuna değinmekle çok iyi yaptın, jilet doğru yöntem değil, ağdayı da zaten jinekologlar önermiyor. en sağlıklsıı makasla kısatmak...
canım, önceki sayfalarda çok yazdık, doktorlar telaşa veriyor hemen, sakın üzülme.
siğil yapan HPV tipi kansere sebep olmaz!
ancak aynı anda tehlikeli tipi de kapmış olabilirsin. bunu da ancak SMEAR testine DNA taraması yapılarak anlayabilirsin.
smear testinin genel amacı, kanserli hücre olup olmadığına bakılmasıdır. ek DNA testi ile HPV pozitif veya negatif olduğunu, ve de HPV tiplemesi sağlanabilir.