Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

arkadaslar benmde anusle vagina arasında vardı ben önceleri et ben sandım umursamadım.baktım buyumeye basladı dra gittim gecen hafta hemen yakılmasını söyledi ama cok paracı bir bayandı 450 istedi ama burdaki yazılardan ve ilk gittigim dr acımasını istemiyorsan 600 ver dedi bende baska bir dra daha danısayım dedim erkek olana gittim bu cok iyiydi.ben ilk drdan vr buradaki yazılardan okudugum için yakma islemi cok acıyor diye psikolojik olarak kendimi canım cok yanacak diye sartlandırdım sanırım korkudan tansiyonum düştü.dogumhanede yaktılar ama ben korkudan ölecektim.dr uyusturdu normalde ignedende korkarım ama ilk 2 sini sızı seklinde hissettim 3.hissetmedim sonra yakma islemi baslatıyorum elimi hissedeceksin ama acı hissetmeyeceksin korkma dedi gercektn oyle oldu dokundugunuhissettim sadece hiçbir acı olmadı :lepi: buyuk olanı aldı kenarındada yavrulamıs onuda aldı ayaga kalktım normalce cıktım sanki yakılmamıs gibi inanamadım.baticonla pansuman yaptım birde antibiyotik içiyorum arkadaslar hiç duydugunuz sozlere inanmayın hiç korkmayın hiç bişey hissetmiyorsunuz.ayın 26sında tekrar gidip sonucları alcam ve asıya baslayacak umarım tekrar cıkmaz insallah Çok üzgünüm çoook asıya baslıcam enkısa zamanda.birde bunun sadece cinsel ilişkiyle bulastıgını soyledi bayan dr coksinir oldum cunku oyle bir ihtimal bile yok.havuzdan geciyorsada gecmiş olabilir cunku yazın rusların cokoldugu bir kapalı havuzda yüzmüştüm senağlama

birde ilk doktorun dediği laflardan sonra cok utanmıstım ruslardan bulasıyor dedi annem yanımdaydı havludan bulasırmı dedi hayır sadece cinsel ilişki dediğinde ne diyecegimi sasırdım.kendini kötü hissediyor insan sanki kötü bişeyler yapmıs gibi ama aslında turkıyede cok kadında olan bir sorunmus burdan bunlarıda okuyunca moralim düzelmişti arkadaslar hiç kafaya takmayın her 10kadından 5inde olması dogalmıs dicem ama nekadar size moral olabilir bilmiyorum cünkü ben cok etkilenmiştim ama hiçte buyuttugu gibi deilmiş drun özellikle yakma işleminden korkanlar hiç korkmayın ben suanda gecen haftaki korkuma tansiyonumun dusmesine fenalasmama inanamıyorum hiç acı hissetmediğim sey içinmi diyehihoyyyt

geçmiş olsun canım, aramıza hoşgeldin...benneyaptımki a.s

elbette pek çok kişinin bu sorunla uğraşması, yalnız olmadığımızı hissettiriyor bana da, bir nebze rahatlıyorum ama keşke bu kadar da yaygın olmasa diye üzülüyorum çünki virüs böyle böyle yayılıyor, kapma riski artıyor senağlama

şu cinsel ilişki diye direten doktorlara ayrıca gıcığım var! virüs bu yani, ben havuzdan kaptığıma inanıyorum. %80 ihtimalle.
en çok da ağda salonlarından kapılıyor arkadaşlar, çok dikkat edin. ağdanın içindeki aynı spatula, üzerine uzanılan örtüler, hatta ağdacının elleri...

ama ben artık hayıflanmayı bıraktım, hiç kötü bir şey düşünmüyorum, belki de böylece atlattım! =) hihoyyyt

herkese de tavsiye ediyorum ya zaten bunu...a.s

evet arkadaşlar bencede çok kafanıza takmayın çünkü bu meretler sıkıntı yaptıkça çok çıkıyolar rahat olun sonsuza dek çıkmayacakki bunlar.ben burda çörek otu bal karışımını öğrendiğimden beri kullanıyorum ayrıca ekinezya çayı içiyorum bağışıklık sistemim için ve çok düzenli beslenmey başladım sebze meyve spor buda bağışıklığımı ykseltiyor haliyle.aldara kremide kullanıyorum aslına bakarsanız 15 gündür kullanmıyorum bendede anüs bölgesinde baya yaygın biçimdeydi ama şu anda allaha şükür 1 tane minik kaldı onada aldara sürmeye başlıycam tekrar artık kafama takmıyorum sık sık kontrol oluyorum smear testimi yaptırdım şimdi bi kaç ay sora bebek çalışmasına başlıycam inşallah bi sorun çıkmaz onda allah herkese sağlık versin bide isteyenlere bebiş:))
tu

mrb arkadaşlar...yazılanları okudum herkese tekrar gecmiş olsun. ins. gecicek kurtulucaz bundan.mare makat bölgesinde hen içte hem dışta cıktı demişsin benimd emakta bölgemde çıkmıstı üç defa yaktırdım.benimd ekorkum içeriye yayılmasıydı.dokotrum sordugumda olabilir dedi ama daha çok makat cevresini severler demişti biraz içim rahatlamıştı ama şimdi senın yazdıklarını okuyunca yine korktum sen içerde çıktığını nasıl anladın bi belirti veriyomu yazarsan çok sevinirim.ayrıca hepsi değil ama kadın doktorlar nedense cok ters oluyolar benımde ilk doktorum kadındı. bi dahamı kadın doktora giderim buyuk konuşmim tövbe. canınızı sıkmayın moralinizi yuksek tutun bağışıklık sisteminizi güçlendirin.ben suan ben çörek otu ve doktorumun verdiği immuneks diye bi hap kullanıyorum bağışıklık sistemin için .ilk zamanlar bende cok ağlayıp sızlıyodum herşeyin sonu geldi sandım.ama şimdi unuttum bile varlıklarını.bunda burdakı arkadaşlarımında cok etkisi oldu.sizler bana ilaç gibi geldiniz hepimiz saolun .bu arada ylmazysm tam olarak kaç kere okundugunu bilmiyorum ama sorar yazarım canım inş. sanada faydası olur .hepinizi çok öpüyorum

Yarın için bir doktordan randevum var, (Zeynep Kamil Hastanesinden bir doktor) yakmadan tedavi ettiğini duyduğum için-daha doğrusu okuduğum için- ondan randevu aldım. P-tesi günü de bir askeri hastaneden randevum var, umarım o randevuya gitmeme gerek kalmaz...Artık bundan kurtulmak istiyorum...Çok fena kafama takmış vaziyetteyim, fırsat buldukça bu siteye girip yazıları okuyorum, beni rahatlatıyorsunuz hepinize teşekkür ederim...Evimin ve işyerimin etrafında aktar yok, şu çörek otuna başlayamadım bu arada çörek otunun çekilmiş olması mı gerekiyor, çekilmese de oluyor mu??

Son düzenleme:

tatlım çekilmemiş halini yemek zor oluyor biraz :) o yüzden çektirisen daha iyi olur. ben balla karıştırıp yiyorum. bazen de ekmeğe çörek otu yağı sürüyorum, öyle yiyorum. pek çok şeye de faydalı. bu kış hiç nezle-grip olmadım çok şükür =) :1rolleyes:

Dolunaycım benim içerde olduğunu ilk gittiğim doktor söylemişti ama çok fazla içerde değil dış a yakın yerdeler zaten bayanlarda anal kanal 2-4cm arasında erkeklerde ise 6cme kadar çıkıyormuş o nedenle benimkiler dışa yakındı. En son gittiğim cerrah anoskopla baktı, o alet sayesinde anal kanal görülebiliyormuş. Kadın doktor konusunda aynı fikirde değilim, bence iyileri de var. off sadece bizi vaka olarak değil de insan olarak nitelendirip ona göre muamele etseler... zaten beni en çok üzen karşılaştığım doktorların umursamaz ve rahat tavırları, cildiyecinin kesin var dediği yeri yakmadı orda bişi yok dedi ama aslında vardı ben elimle de hissediyordum ameliyat olalı 1 buçuk hafta oldu 1 tanesini bıraktığı için şu an 4e çıktılar. Verdiğim parayı helal etmiyorum. Günahı boynuna... zaten yurdışında oluğum için gidip hakkımı arayamıyorum, orada olsam dayanıcam kapısına

Acaba yaktırdın mı yoksa sadece aldara ile mi geçtiler? Off ya umut oldu çok senin yazdıkların bana umarım bana da iyi gelir henüz yaralarım iyileşmediği için süremiyorum kremi... bir de bir sorum olacak, sadece siğile mi yoksa çevre deriye de mi uyguluyorsunuz? Süper zekalı doktorum bana bişey söylemedi de bu konudadelikafadulden

nisan evet bende hem rahatlıyorum hemde üzülüyorum benneyaptımki ama insallah birdaha tekrarlamaz evet drda herseyden önce moralimin düzgün olması gerektiğinisöyledi tamamen kurtulabilmem için.insallah herkes kurtulur biran önce ben bide rixos tatilköyüne gitmiştim antalyaya tatile otelde tamamen rus ve moldovyalı doluydu cok az türk vardık. ama bu bana ders oldu birdaha en lüks otellerin bile havuzlarına girmicem

ya bide jizemuu senin yanıyomu?ya arkadaslar bende hiç yanma acıma hissiyok gayet rahatım sanki yakma islemi olmamıs gibi?yaktıran arkadaslar benimki normalmi anormalmi anlayamadım yaa???

evet marecim yaktırdım 2 kez ama yine çıktı ama o zamanlar ben moral olarakta çok kötüydüm sanırım buda onları tetikleyip durdu.şimdi artık alıştım ve kafama takmıyorum ve tedavi oluyorum sonuçta.aldarayı canım siğilin üzerine sürüyosun ama ister istemez başka yerlerede bulaşıyor.bende bu bi problem yaratmadı ama bünyeye göre değişiyormuş dr söledi bazılarında yara yapabiliyormuş.aldarada hemen etki etmiyo yani sürer sürmez mucize bekleme ama düzenli kullandığın müddetçe siğiller küçülüp düzleşiyor.ben 2 kutu bitirdim. 15 gündür ara verdim şimdi bi tane minik var ona sürücem tekrar.sende rahat ol canım..

tatlım, %100 pamuklu çamaşır kullanıyorsun di mi ? günlük ped de kullanma aman! =)

inşallah hemen geçer kuzum.a.s.

Bugün gittiğim doktor bu konunun tam bir tedavisi olduğunu söyledi. Fakat 3 ya da 5 gün hastanede yatmak gerekiyor. Ordaki deriyi tamamen kaldıracak bir krem sürüyor doktor hastane ortamında, virüsün bulaştığı deri hücrelerinden arındırıyor. Altında tamamen temiz bir deri tabakası kalıyor. Ben, siğilleri yaktırmaya çok sıcak bakmıyorum çünkü bu sadece görüntüyü kurtarıyor, orda virüsü taşıyan başka hücrelerde var ve bağışıklık sisteminin bir parça düşmesini bekliyorlar...Defalarca gidip yaktırmaktansa bunu uygulayacağım sanırım.
Fakat meşakatli bir iş, 3 gün o nefret ettiğimiz jinekolok koltuğunda tuvalete bile gitmeden yatmak gerekiyor.
Mare, doktor anüs içinde kocaman çiçek gibi bir kondilomu böyle tedavi ettiğini anlattı. Aklıma sen geldin, istersen senin için de bilgi alabilirim.

canım bu kadar çok doktora gittim, bir dünya araştırdım, bu tedaviyi ilk kez duyuyorum...
virüs derinin altında yerleşiyor evet ama, alınan deriyle gidecek diye bir güvence olabileceğini sanmıyorum...sonuçta 7 kat deriyi bir anda almayacak. virüs hangi katta bilemez ki...ayrıca vajina bölgesinin altında ise virüs, veya dölyolunun içinde, oraları soyamayacağına göre, anlamsız olacaktır. virüs 1 tane değil ki, her yerde olabilir...

bana para tuzağı gibi geldi...

onun yerine bağışıklık sistemine bütçe ayırsan daha mantıklı derim. örneğin, ozon terapisi...herhangi bir ozom sitesinde bilgi alabilirsin...kadın hastalıkları ile ilgili virüsleri bile öldürebiliyor...

önemli olan virüsü yenmek kızlar, deriyi soymakla kesin sonuç alınmaz bence. yine de araştıracağım...=)

Allah korusun, bir de iltihap veya mikrop kaparsan işin çok zor olur, pişman olmanı istemem canım, ne olur iyice araştır...a.s.

Derinin 7 kat altında olması olası değil, çünkü derinin üzerinden bulaşıyor, derinin altından gelmiyor bu meret...Doktordan anladığım kadarıyla yaktırmak, bu işlemden daha çok iltihap kapma potansiyeline neden oluyor. Adam sadece birkaç kat deriyi soymaktan bahsetti...
Doktor bu tedaviyi defalarca uyguladığını ve başarılı olduğunu söyledi...
Bağışıklık sistemime gerçekten iyi bakıyorum Nisan,sporumu yapıyorum, et ve yeşillikler yiyip duruyorum, vitamin takviyesi im..le başlayan ilaç...Daha ne yapacağım ki...
Of bilemiyorum, tam bir tedavi istiyorum ben, defalarca gidip yaktırmak istemiyorum...

ya bu arada deri tabakasını alırken o siğilleri de alıyormuş...

merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındayım.eşimle evleneli 4 sene oldu.eşimle evlendiğimizde kasıklarında küçük küçük et benleri vardı umursamadı.bikaç dra gittik.ürolojiye aldara verdi.onu kullandı ama banamısın demedi.bi gün nette genital siğiller yazdım.karşıma direk hpv çıktı.eşime bu olabilir dedim.bende hiç bir belirti yok tabi.eşim kabul etmek istemiyo.daha sonra yalovada bir dra gittik eşimdeki siğiller yakıldı.çok berbat bişeydi.o ara bende kadın doğuma gittim.bir doktor sendede siğil çıkıcak onu yakıp patalojiye yollucaz dedi.bikaç ay sonra gene gittim içim rahat etmedi.bu defa pap smear verdim.cin 1 çıktı hpv 16 ve 18 pozitif çıktı.rahim ağzı kanseinin birinci aşamasıydı.daha sonra biopsi yapıldı biopside hepsi çıktı.allahtan kızım sezeryanla doğmuştu çünkü bu virüsle normal doğum yapıldığında bebeğin ses tellerinde siğil çıkıyor.kızım bir buçuk yaşındaydı geçen sene şubta ayında konizayon yapıldı rahim ağzındaki kanserli bölge alındı.son smearım temiz çıkınca drum ikinci çocuğu düşünmemi söyledi.çünkü ikinci aşamada yani cin 2 de rahim ve vajinanın bir kısmı alınıyopr.cin 3te içerisi tamamen temizleniyor.rabbim düşmanıma vermesin.şimdi bu deri altı olayı falan hepsi hikaye hpvnin henüz bi tedavisi yok o virüs kanımızda dolaşıyor ve yok edilmesi için bir tedavisi yok.kanla ve bağışıklık sistemiyle alakalı bende hiç siğil yoktu sadece akıntı şikayetim vardı.ama 19 yaşımda bu hastalığa yakalanıp tedavisi neyse hiç çekinmeden düşünmeden ameliyat oldum.eşimde siğiller hala çıkıyor.ben şuanda ikinci prensesime hamileyim.çünkü heran tekrarlama riski var.lütfen siz siz olun her sene risk altındaysaız 6 ayda bir pap smear testinizi verin.bu arada aldara yıda kullanmayın eşimin siğillerini yakan dr aldara sadece para tuzağı demişti.hepimize geçmiş olsun diyorum sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…