Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

geçmiş olsun canım benim, üzülme...=)

canım bu epilasyon konusuna değinmekle çok iyi yaptın, jilet doğru yöntem değil, ağdayı da zaten jinekologlar önermiyor. en sağlıklsıı makasla kısatmak...

canım, önceki sayfalarda çok yazdık, doktorlar telaşa veriyor hemen, sakın üzülme.
siğil yapan HPV tipi kansere sebep olmaz!
ancak aynı anda tehlikeli tipi de kapmış olabilirsin. bunu da ancak SMEAR testine DNA taraması yapılarak anlayabilirsin.

smear testinin genel amacı, kanserli hücre olup olmadığına bakılmasıdır. ek DNA testi ile HPV pozitif veya negatif olduğunu, ve de HPV tiplemesi sağlanabilir.

Arkadaşlar merhaba yazmasamda yazdıklarınızı sürekli takip ediyorum. Bende bu kılların temizlenme işine deyinmek istedim. Dr konuştum jiletle görmediğimiz siğiller varsa kesersin yayılır dedi. Ağdayla siğil olan yere yapıştırıp ordan mikrobu alıp temiz yere yapıştırarak bulaştırırsın dedi. En iyisi lazer epilasyon dicem ama bunda da bu siğillerin üzerine lazer ışığı uygulanmasını da şu an tavsiye etmem dedi. Çok dikkat edeceksin dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum bu temizlik konusu kafamı çok karıştırıyor. Şu an için yok görünürde siğil ama bilmiyorum ne olacak. Neyse bilgiler edindikçe birbirimize haber verelimde hep birlikte üstesinden gelelim İNŞALLAH.

Arkadaşlar yazılanları yavaş yavaş okumaya çalışıyorum. Allah tez zamanda hepimize acil şifalar versin inşallah.
Ben dr.a iç çamaşırlarını atayım mı diye sordum. Bana kaynat iyice atmana gerek yok dedi. Ben zaten herzaman çamaşırları çok titiz yıkarım ama, aklıma takıldı siz ne yaptınız atılmalı mı?
Bir de bizim cildiyeci önce eşiminkileri donduracağını, benimkileri de yakacağını söylemişti. Sonra ikimizinkini de dondurdu. Crio galiba adı. Burda okuduğum kadarıyla genelde yakılmış galiba. Yakmak daha mı iyi sonuç veriyor?

Merhaba, hızlı bir iyileşme sürecindeyim, bu yöntemi burdan öğrendim, bunun için minettarım ve farklı bir yöntem olduğu için yaşadığım herşeyi paylaşmak istiyorum, benim gibi bir arkadaşa yardımcı olabilmek için, farklı tedavi süreçleri hakkında tam bilgi sahibi olunabilmesi için...
Hani güneşte yanınca omuzlarımız soyulur, altındaki pembe deride dokununca acır ya, işte tedavi yöntemide kaba taslak bunun gibi...Gerçi acısı daha fazla....
Tedavi süresince hastanede yaşadıklarımı anlattım...O kısım problemsiz olarak geçmişti, Perşembe eve geldim ve kremlerimi sürekli sürmeye başladım, çok şişlik vardı, oturmam ve yürümem çok zordu,canım çok acıyordu. Özellikle cumartesi pazar günü yaşadığım acıyı anlatabilmem pek mümkün değil...Cam kırılırda birsürü kıymık gibi cam olur ya, işte onların hepsi üzerimdeydi, nasıl bir batma hissi anlatamam.Doktor çok babacan bir adam, telefonda ne yapmam gerektiğini tane tane anlatıyordu hep...Ilık su ve rivanol ile yıkayıp yeniden kremlemek bayaa rahatlatıyordu.Son 2 gündür tuvalete gitmek dışında pek bir problemim yok. Bugün doktora kontrole gittim, çok hızlı iyileşiyormuşum (eee kendime çok iyi bakıyorum çünkü). Bir tane bile kondilom yok,hatta büyük bir kondilomun kökü okadar derindeymiş ki, orası çukur kalmış, bundan sonra da öyle kalacakmış sanırım, sorun değil olabilir, ergenlik aknelerinden kalma çukurlar gibi olabilir,o kondilomu elektrikle yaptırsaydım nasıl kendime gelirdim tahmin bile edemiyorum... Sanıyorum yarın canavar gibi olacağım, yeter yahu, evde yatmaktan içime sıkıntı geldi...
Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar, smear testi yapabilecek hale geleyim, onu da yapıcam ve sonucunu paylaşacağım...

Son düzenleme:
balzen bu tedavinin adı nedir her hastanede varmıdır bu tedavi yoksa sadece istanbulda mı ki?

balzenimmmmm

çok sevindim, merakla haberlerini okuyorum, içim rahatlıyor...

kendine çok iyi bakmaya devam et kuzum!

smear testinde, vücudundan HPV virüsünün tamamen atılıp atılmadığını öğrenmen için, o smear'e ek test uygulanması lazım biliyorsun değil mi ? klasik pap-smear testi, kanserli hücre tarar. HPV pozitif olup olmadığına bakılması için ek talepte bulunman gerekli. aklında olsun canım.

kocaman sevgiler, sonsuz iyi dileklerim seninle!! yerimseniben Şeniz :1hug:

selam canım bende geçen sene siğillerle uğraştım. üstelik bakireyim kimseyle bir ilişkim olmadı dr ilk söylediğinde korkunç hissettim kendimi ama sonra çok araştırdım 4 dr a gittim. ve anladımki dr larında bu konuda henüz çok fazla bilgisi yok hepsi ayrı bişey söyledi. Ve benim erkek arkadaşımda dr o da duyduğunda çok şaşırdı. benimkiler küçüktü belli olmuyodu uzun zaman vardı bende. ve ben onları bazen kopartıyodum sonra yine çıkıyolardı. sonra bir taraftakiler alındı tanı merkezine gönderilidi sonuç hpv negatif geldi. daha sonra diğer taraftan alındı patolojiye gitti ordan kondiloma dendi. yani karışık bir durum benimki hem hiç cinsel hayatım yok hem hpv negatif hem kondilom dediler. sonra küçükleride bir ilaçla yaktı benim doktorum, şimdi bakıyorum arada bir çok minik var ama içinde sıkınca yağ gibi bişey çıkıyo siğil mi değilmi bilmiyorum. ve araştırırken şunuda öğrendim bazen kilolu bayanlarda vücut kendi kendinede siğil yapabiliyomuş, bende 90 kiloyum, inşallah doktorlar bu konuda daha çok bilgilenir ve bize doğru tedavi uygularlar.

canım bunu iyi ki söyledin. Benim bu konuda çok da bilgim yok sayılır. Burada her türlü bilginin paylaşılması gerçekten çok güzel ve önemli. Sağolasın..

Merhaba ben sitenize yeni üye oldum ve siğillerle ilgili tecrübelrinizden yararlanmak istiyorum mümkünse? Yazılanları okudum ve hepsini kafama toparlamam çok zor oldu size kendi sorunumu anlatmak istiyorum.bir haftadır falan bnmde vajinamda küçük et benleri oluştu evli diilim cinsel anlamdada bi aktifliğim yok ama bugn doktoro gittiğimde cinsellikten başka bir yolla bulaşmaz diye ısrar etti doktor. havuzlar ağda salonları fln gibi yazılarınızı okudum gerçekten böyle bulaşabiliyormu? Tedavi için aldara mı yoksa yaktırmakmı daha etkili olur acaba daha doğrusu yani tamamen kurtulma imkanımız var değilmi? Birde yaktırrken çok ağrı çekiliyormu onu merak ettim. Şimdiden teşekkür ederim ilgilenirseniz.

canım sadece cinsel yolla bulaştığına inanmıyorum ben. Ben evliyim. Eşimden kaptığımı söyledi dr. Biraz da alaycı. Eşimde 2 yıldır hiçbirşey yoktu. Başka bir ilişki v.s de söz konusu değil. Havuza da gitmedik. Ama eşim bunu umumi wc den bile kapmış olabilir. Bizimki yakılmadı donduruldu. Bu hafta bir kez daha gideceğiz. Çok az sızı oluyor. Fazla acılı bişey değil. Benim de umudum bir an önce kurtulmak bu virüsten. Ama nasıl olcak bilmiyorum. Stres yapma stresle de çoğalıyor. Jilet kullanma başka yerlere sıçrıyor. Bir de dr bana dar pant. giyme dedi. Sürtünmeyle de artıyormuş.

Teşekkür ederim elitu yrn başka bir doktora gidicem bugnkü gerçekten psikolojimle oynadı. Aslında günahını almak istemiyorum ama özel hastane olduğu için bianönce işlemlere başlamak için acele etti gibimde geldi biraz. Verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim.

Arkadaşlar neden izin veriyorsunuz doktorların böyle yapmasına? Onlar kim oluyorlarmış?? Hastalık artık bulaşmış, nasıl oldu neden oldu diye gitmiyoruz oraya, tedavi olmak için gidiyoruz. Beni 10 dakika görmesiyle,büyük olasılıkla da üç kuruşluk bir mantığa sahip bir doktor beni değerlendiremez...İzin vermeyin böyle şeylere. Sıkıntı budur, çözüm için ne yapabiliriz, tüm konuşulacak konu bu! Devamında da bunun tekrarlanmaması için ne önlemleri alacağımızı öğreneceğiz bukadar.
Doktor benim hayatıma karışamaz,bekar olabilirim, evli olabilirim, kocam beni aldatmış ve hastalığı kapmış olabilir ama tüm bu durumlar onun değil benim meselemdir, karışamaz,söz söyleyemez,en küçük ifadede bulunamaz, bulunursa ben zaten o doktorda tedavi olmak istemem ki...İzin vermeyin şu doktorların hayatınıza bukadar karışmasına. Kendilerini ilah zannediyorlar ya sinir oluyorum zaten. Çok sinirlendim bak şimdii onlar kim oluyorlar ya!!
İşlerim yığılmış durumda,smear testi ve ek teste haftaya gidiyorum, teşekkür ederim nisan bu konuda beni bilgilendirdiğin için...

Son düzenleme:
balzen bu tedavinin adı nedir her hastanede varmıdır bu tedavi yoksa sadece istanbulda mı ki?

Bu tedavinin benim bildiğim bi adı yok. Devlet hastanelerinde yapılmayan bir yöntem. Doktorumun söylediğine göre sıkıntılı bir tedavi yöntemi (bir kaç gün hastanede yatmak-özenli bakım istemek) olduğu için terkedilmiş bir tedaviymiş. Doktorum bana ben bunu defalarca uyguladım ve başarılı olduk dedi ve beni buna inandırdı...Kremi doktor hastaya verip evde uygula bunu diyemiyor, demişse de kendi tecrübelerime dayanarak o hastanın mahfolduğunu söyelebilirim. Çünkü diğer birçok dokuyu(bacağın iç kısımları) korumak gerekiyor,bu önlemleri doktor alabilir. Korunmazsa o dokular da herhalde şişer-soyulur ve çok acı verir,yürümeyi imkansız kılar...En önemlisi de sonda takılması gerekiyor,üre orda yeni oluşan deriyi inanılmaz yakıyor, ben hastaneye yattıktan 5 gün sonra sondamı çıkarabildim ki 2-3 gün boyunca tuvalete gitmemek için resmen takla attım, çok canımı acıtıyordu çünkü....Ayrıca sağa-sola bulaşmasın diye hiç kıpırdamadan yatmak gerekiyor.

Son düzenleme:
Bugn tekrar doktora gittim ve cildiyeye yönlendirdiler bu seferde. Dondurma işlemi uygulandı ama nasıl sonuçlanır bilmiyorum başkada herhangi bi test yada başka bişe istenmedi bu kadar kolay kurtulunabiliomu ?

Bağışıklık sistemim zaten çok zayıf. B vitamini almaya başladım burda okuduğm kadaryla çörekotu ve bal ii geliomuş yeşil çay fln içiyorum bazen. Farklı tecrübelerinzde varsa dikkate alırım.

slm kızlar bn 37 haftalık hamileyim geçen hafta rahmin hemen kenarında siğilim olduğunu fark ettim ne zaman çıktı hiç bilmiorum epilasyon yaparken ayna koyunca fark ettim doktora gidince söyledim bakalım dedi ve bana hpv olduğunu ağda salonlarından yada eşimden cinsel yolla bulaşabileceğini söyledi bn normal doğum istiyordum şu an bu imkansız sezeryan olacağım çünkü bebeğin ses tellerinde nodül oluşumuna yol açıyormuş tehlikeliymiş bebek açısından sezeryan olacağım için bnde doğum sırasında yaktıracağım şuan hiç birşey yapılamıo tabi hamile olduğumdan böyle bi sorununuz varsa hamile kalmadan halledin çünkü hamilelikte bağışıklık sistemi daha zayıf oluyo çoğalma ihtimalide var ihmal etmeyin derim doğumdan sonra bnde detaylı test yaptıracağım önemliymiş çünkü hepimize geçmiş olsun :çok üzgünüm:

bu arada işin ilginç yanı bn ne dışarıda ağda yaptırırım ne havuza girerim nede eşimde böyle bir sorun var anlayamadım ya gözle görülmeyebiliyomu acaba eşimde varmıdır ki görünürde bişey yok erkeklerde şikayetleri nelerdir ki yada erkeklerde nasıl test edilir bu konuda bilginiz varsa lütfen paylaşın merak ediyorum sadece bnde rahmin dışında kenarda et beni gibi bişi duruyo nerden bulaşmıoş olabilir eşimde bana sadıktır yani o konudada şüphem yok anlamadım valla nasıl çıktı:çok üzgünüm:

meraba arkadaşlar bende kısa bi süre önce bu siğillerden oluştu. ilk başta önemsemedim dışarda ağda yaptırdığım için tahriş olduğunu bu nedenle şişlik olduğunu düşünmüştüm. bi süre sonra onun siğil olduğunu anlayınca dr.a gittim.
ilk gittiğim dr. erkekti ve gülümser bi havada cinsel yolla bulaştığını söyledi. sinirlerim çok bozuldu ve erkek arkadaşımla bu durumumu paylaştım bana çok destek oldu çalışmadığım için ssk dan gün aldım ve bu ay krioterapi uygulaması yapılıcak paylaştığınız bilgileri okudum ve korkuyorum
bağışıklık sistemim zaten zayıf bi durumda. tedavi sonrası eğer tekrarlamazsa büyük bi oranda atlatmış sayılıyormuşuz. ve ben hala aileme bu durumu anlatamadım.
emin olmak için başka bi dr.ada gittim oda aynı şeyi söyledi. solüsyon verdi ve kaşıntım olduğu için krem verdi. eliza ve seroloji testlerini yaptırdım test sonucu temiz çıktı :teselli:
1-2 hafta içinde tekrar kontrole gidicem eğer bi değişiklik olmadıysa randevusunu şimdiden aldığım bu uygulamayı yaptırıcam
çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim. herkesle paylaşamıyosun bu tür konuları
dilerim allah hepimize bir an önce acil şifalar verir..
:Saruboceq:

canım, geçmiş olsun... erkekte görünürde siğil olmasa da, spermden geçiş mümkün olabiliyor canım, kadından da erkeğe genital sıvılarla bulaşma riski var. yani görünür siğil olması şart değil bulaşıcılık için . :çok üzgünüm:

canım, nasıl bulaştığını boşver, olmuş bi kere, tedaviye odaklan ve kurtulacağına, galip geleceğine inan, başka bişey yapmana gerek yok :) testlerini aksatma, hijyen kurallarını mutlaka titizce uygula. =)

mutluluklar dilerm =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…