Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

şimdi bu deri altı olayı falan hepsi hikaye hpvnin henüz bi tedavisi yok o virüs kanımızda dolaşıyor ve yok edilmesi için bir tedavisi yok.kanla ve bağışıklık sistemiyle alakalı bende hiç siğil yoktu sadece akıntı şikayetim vardı.ama 19 yaşımda bu hastalığa yakalanıp tedavisi neyse hiç çekinmeden düşünmeden ameliyat oldum.

Çok önemli bir konu, bunun hakkındaki kaynaklarını bana gönderebilir misin? Link fln, nerde gördüysen işte...

gunaydın yeniden arkadaşlar...balzen yazdıklarını dikkatle okudum bende öyle bi tedavi yönetemini hiç duymadım bence bu konuyu ıyıce arastır..bu virüs deride yasayan bi virüs değil vücütta. siğil olan deriyi kaldırıp temizlemesi hiç bişeyi değiştirmez virüs vucüdünda kalıyo çünkü.. o deriyle atılmıyo vucuttan...bende çok arastırdım bi çok doktora sordum hatta almanyada jinekolg olan kuzenimle konuştum .kesın tedavsinin olmadıgın soledı mikrop olsa bişiler yapılabilir ama virüslere bişey yapamıyoruz dedi bağışıklık sistemi çok önemli..çıkan siğiller içinde ya yakma ya dondurma yöntemi uygulanıyo....bu işlemleri işinin uzmanı iyi bi doktor yaptıgında hiç bi sorunla karşılamassın ben uc kere yaktırdım hatta içerde vardı... bi tane tam idrar deliğinin orda çıkmıstı çok şükür hiç bi sorun yasamadım yakıldık sonra çokda cabuk ağrısız sızısız iyileştiler...yinede sen bilirsin guzelim ama ben yinede cok iyi arstır derim sonradan daha buyuk sorunlarla karşılama.öpüyorum canım

gunaydın yeniden arkadaşlar...balzen yazdıklarını dikkatle okudum bende öyle bi tedavi yönetemini hiç duymadım bence bu konuyu ıyıce arastır..bu virüs deride yasayan bi virüs değil vücütta. siğil olan deriyi kaldırıp temizlemesi hiç bişeyi değiştirmez virüs vucüdünda kalıyo çünkü.. o deriyle atılmıyo vucuttan...bende çok arastırdım bi çok doktora sordum hatta almanyada jinekolg olan kuzenimle konuştum .kesın tedavsinin olmadıgın soledı mikrop olsa bişiler yapılabilir ama virüslere bişey yapamıyoruz dedi bağışıklık sistemi çok önemli..çıkan siğiller içinde ya yakma ya dondurma yöntemi uygulanıyo....bu işlemleri işinin uzmanı iyi bi doktor yaptıgında hiç bi sorunla karşılamassın ben uc kere yaktırdım hatta içerde vardı... bi tane tam idrar deliğinin orda çıkmıstı çok şükür hiç bi sorun yasamadım yakıldık sonra çokda cabuk ağrısız sızısız iyileştiler...yinede sen bilirsin guzelim ama ben yinede cok iyi arstır derim sonradan daha buyuk sorunlarla karşılama.öpüyorum canım

Dolunay, ben tek seferde tamamen kurtulmak istiyorum. Doktor bunun garantisini verdi ve bende güven oluşturdu...Gerçekten pskolojik olarak çökmüş durumdayım, bir kerede kurtulmam lazım benim. Tek başıma yaşıyorum,kocaman ailemden İstanbul'da yaşayan birtek benim, gerçekten fazla yalnızım burda,uzun bir tedavi sürecine gerçekten katlanamam...Defalarca gidip yaktıramam...Ablama falan da birşey söyleyemiyorum, söylesem şimdi çok üzülecek, İzmir'de tedavi yöntemleri arıyacak süreç uzayacak hertarafımı daha beter siğiller kaplayacak, zaten küçük anne modunda, belki de bana kızacak benim moral daha da çökecek...Bu durumu annemle paylaşmam da mümkün değil,zaten yaşlı, üzülecek birsürü, daha da kötü etkileneceğim...
Virüs kanda mı yoksa o bölgede mi bu konuyu bi geçelim...Yakma işleminde de sadece ordaki siğiller yakılıyor, yakmak işlemi de tedavi değil...Bu yöntemde sadece o bölgedeki gözle görülen siğillerin yanında gözle görülmeyen hastalıklı hücrelerde temizlenecek.En azından yaktırmaktan daha mantıklı gibi geliyor bana.Salı günü tedaviye başlamaya karar verdim. Lütfen bana şans dileyin...

Son düzenleme:
Bu doktoru Selin81'in bu yazısını okuduktan sonra onun sayesinde buldum...Üşenmedim eski sayfalara gidip buldum yazıyı;

arkadaşlar benim evli bir arkadaşıma eşinden bulaşmış bu siğiller rahim ağzı kanseri mikrabunun siğil olarak ortaya çıkmış haliymiş bu ve tedavi edilmezsede çoğalıyormuş yakarak tedavi dediler bir sene sürdü ama geçmedi gittikçe arttı meğer yok oluyormuş gibi görünüyormuş ama ciltte gözükmeyenleri sonradan tekrarlıyormuş koterle yakmasını tavsiye ettiler o yöntemlede yine çoğalabiliyormuş ayrıca vajinada hasar bırakıyormuş ve bizde araştırdık bir doktor bulduk istanbulda zeynepkamilde muaynehanesine gitti ve doktor onu bir hastaneye yatırdı üstelik çokda iyi bir doktor maddi durumu kötü die elindengeleni yaptı gerçi arada birde tanıdık vardı her neyse doktor taksimde özel bir ilaç yaptırttı yatırmadanönce bir eczanede ve hastanede vajinaya bu ilaç uygulandı o ilaçda yakarak yok etti ama gözle görünmeyenleri bile tamamen yok etti ve arkadaşımda üç sendir hiç birşey yok tahlilleri hep temiz çıktı on günde kurtuldu o hastalıktan... allah sizlerede acil şifalar versin

bu tedavi yöntemini hiç duymamıştım. Sen kararını vermişsin zaten canım. Sonuçlarını merkala bekleyeceğim. Eğer olumlu bir sonuçsa bende düşünebilirim. Ben yaktıralı bir ay kadar oluyor. Şu an gözle görülen bişi yok sadece biraz kaşıntı kaldı geriye birazda akıntı. :KK43: Yalnız sağ kasığıma doğrı derimin altında bir beze hissediyorum. Dışarda görülmüyor ama dokununca biraz acıyor be yuvarlak bir beze hissedebiliyorum. Birde siğilmi tam bilmiyorum ama vajinamın içine doğru baktığımda siğile benzer beyaz bir parça olduğunu gördüm tekrar çıkmasından çok korkuyorum. Aylardır çok çektim. birde sanırım anal bölgemde iç kısımdada var çünkü tuvalet ihtiyacımı çok zor yapıyorum canım çok yanıyor iğne gibi batıyor vede kanama oluyor. Yazdıklarını gördükçe bende moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum ama korkumun önüne geçemiyorum. Kabus gibi :'( bitsin artık diye hergün dua ediyorum. Eşimin işleri yoğun olduğundan yaktırdığımızdan beri dr gidemedik çünkü dr şehir dışında Bodrumda Universal hastanesi. Çörek otu yiyorum. İç çamaşırıma dikkat ediyorum sürekli değiştiriyorum. moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum daha ne yapayım geçsin artık !!! :KK43:

merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındayım.eşimle evleneli 4 sene oldu.eşimle evlendiğimizde kasıklarında küçük küçük et benleri vardı umursamadı.bikaç dra gittik.ürolojiye aldara verdi.onu kullandı ama banamısın demedi.bi gün nette genital siğiller yazdım.karşıma direk hpv çıktı.eşime bu olabilir dedim.bende hiç bir belirti yok tabi.eşim kabul etmek istemiyo.daha sonra yalovada bir dra gittik eşimdeki siğiller yakıldı.çok berbat bişeydi.o ara bende kadın doğuma gittim.bir doktor sendede siğil çıkıcak onu yakıp patalojiye yollucaz dedi.bikaç ay sonra gene gittim içim rahat etmedi.bu defa pap smear verdim.cin 1 çıktı hpv 16 ve 18 pozitif çıktı.rahim ağzı kanseinin birinci aşamasıydı.daha sonra biopsi yapıldı biopside hepsi çıktı.allahtan kızım sezeryanla doğmuştu çünkü bu virüsle normal doğum yapıldığında bebeğin ses tellerinde siğil çıkıyor.kızım bir buçuk yaşındaydı geçen sene şubta ayında konizayon yapıldı rahim ağzındaki kanserli bölge alındı.son smearım temiz çıkınca drum ikinci çocuğu düşünmemi söyledi.çünkü ikinci aşamada yani cin 2 de rahim ve vajinanın bir kısmı alınıyopr.cin 3te içerisi tamamen temizleniyor.rabbim düşmanıma vermesin.şimdi bu deri altı olayı falan hepsi hikaye hpvnin henüz bi tedavisi yok o virüs kanımızda dolaşıyor ve yok edilmesi için bir tedavisi yok.kanla ve bağışıklık sistemiyle alakalı bende hiç siğil yoktu sadece akıntı şikayetim vardı.ama 19 yaşımda bu hastalığa yakalanıp tedavisi neyse hiç çekinmeden düşünmeden ameliyat oldum.eşimde siğiller hala çıkıyor.ben şuanda ikinci prensesime hamileyim.çünkü heran tekrarlama riski var.lütfen siz siz olun her sene risk altındaysaız 6 ayda bir pap smear testinizi verin.bu arada aldara yıda kullanmayın eşimin siğillerini yakan dr aldara sadece para tuzağı demişti.hepimize geçmiş olsun diyorum sevgiler.

merhaba levestory birşey sorucam eşinde bu siğil sorunu olduğu galde onla birlikte olmaya devam ettin öylemi ve şimdi hamilesin.benim eşimde siğil falan yok bende hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum ya bi sorun çıkarmı diye hamilelikte sen bi sorun yaşadınmı..

balzen canım benim, seni anlıyorum, sakın anlamadığımı düşünme...keşke bu, güvenilir bir yöntem olsa, doktorlar bunu neden herkese uygulamayı denemesin ? teklif etmesin ?
parası neyse verecek binlerce kadın vardır! tek seferde kurtulunabilse keşke...bana bu yöntem doğru gelmiyor ne yazık ki, görüşümü söylemeliyim...
sana bol şans diliyorum...iyi haberlerini dört gözle bekliyorum canım, yalnız olmadığını bil...her zaman buradayız...

sevgiler canım benim.!

merhaba levestory birşey sorucam eşinde bu siğil sorunu olduğu galde onla birlikte olmaya devam ettin öylemi ve şimdi hamilesin.benim eşimde siğil falan yok bende hamile kalmak istiyorum ama korkuyorum ya bi sorun çıkarmı diye hamilelikte sen bi sorun yaşadınmı..

arkadaşım eşimdeki siğillerin ne olduğunu bilmiyorduk iki üç tane bişeydi.ozamanlar.hamilelikte hiçbir sorun yaşamadım.ama size tekrar tekrar söylüyorum hepiniz pap smear testi yaptırın.bu illa siğille ortaya çıkan bişey değil.siğili olanlar daha riskli gruba giriyorlar normal google genital siğiller yazın bütün kaynaklar nette var daha sonra kadın doğumcunuzdan smear yapmasını isteyin çok kolay bi işlem erken teşhis her zaman önemli kızlar lütfen...

önceden takip ediyodum bu konuyu arkadaşlar...
şimdide bi 5 6 sayfa okuyabildim bilgi edinmek için...
bende değil ama erkek arkadaşımda var arkadaşlar :KK43:(
tesadüfen muayene sırasında öğrendi oldugunu ve yaktırdı...
bi kaç kez muayeneye gitti yine.daha sonra hiç çıkmadı çok şükür..
kasığındaydı bu arada...

ben burda okudum,başka yerlerde de araştırdm.acaba yine çıkma ihtimali varmdır arkadşlar...
ilerde bana geçer flan diye korkuyorum aslında.ben çok evhamlı biriyimdir :KK43:(
burdakileri okuyunca acaba havzdan kuafrdeki ağdalardn flan bana geçmş midir diye düşünür oldum...

google dan baktım resimlere ve korktum resmen :KK43:(
illa siil halinde mi oluyo.başka nasıl görüntüdedir bilen var mı kızlar ?

google dakiler cok ilerlemiş halleri bende baktım cok kötü bendeki kücük alakası bile yok:) hem normal siğil gibi baska cesidi olmuyo diye biliyorum

merhaba arkadaşlar ben 21 yaşındayım.eşimle evleneli 4 sene oldu.eşimle evlendiğimizde kasıklarında küçük küçük et benleri vardı umursamadı.bikaç dra gittik.ürolojiye aldara verdi.onu kullandı ama banamısın demedi.bi gün nette genital siğiller yazdım.karşıma direk hpv çıktı.eşime bu olabilir dedim.bende hiç bir belirti yok tabi.eşim kabul etmek istemiyo.daha sonra yalovada bir dra gittik eşimdeki siğiller yakıldı.çok berbat bişeydi.o ara bende kadın doğuma gittim.bir doktor sendede siğil çıkıcak onu yakıp patalojiye yollucaz dedi.bikaç ay sonra gene gittim içim rahat etmedi.bu defa pap smear verdim.cin 1 çıktı hpv 16 ve 18 pozitif çıktı.rahim ağzı kanseinin birinci aşamasıydı.daha sonra biopsi yapıldı biopside hepsi çıktı.allahtan kızım sezeryanla doğmuştu çünkü bu virüsle normal doğum yapıldığında bebeğin ses tellerinde siğil çıkıyor.kızım bir buçuk yaşındaydı geçen sene şubta ayında konizayon yapıldı rahim ağzındaki kanserli bölge alındı.son smearım temiz çıkınca drum ikinci çocuğu düşünmemi söyledi.çünkü ikinci aşamada yani cin 2 de rahim ve vajinanın bir kısmı alınıyopr.cin 3te içerisi tamamen temizleniyor.rabbim düşmanıma vermesin.şimdi bu deri altı olayı falan hepsi hikaye hpvnin henüz bi tedavisi yok o virüs kanımızda dolaşıyor ve yok edilmesi için bir tedavisi yok.kanla ve bağışıklık sistemiyle alakalı bende hiç siğil yoktu sadece akıntı şikayetim vardı.ama 19 yaşımda bu hastalığa yakalanıp tedavisi neyse hiç çekinmeden düşünmeden ameliyat oldum.eşimde siğiller hala çıkıyor.ben şuanda ikinci prensesime hamileyim.çünkü heran tekrarlama riski var.lütfen siz siz olun her sene risk altındaysaız 6 ayda bir pap smear testinizi verin.bu arada aldara yıda kullanmayın eşimin siğillerini yakan dr aldara sadece para tuzağı demişti.hepimize geçmiş olsun diyorum sevgiler.

nasıl yani yaa ilkkez duyuyorum bebege gecebilecegini biliyordum ama ses tellerinde cıktıgını :bbo: siğiller gectikten sonra hamile kalırsak ozaman illene sezeryanla mı dogum yapmamız gerekecek? bebege gecmemesi için mesala atıyorum siğiller gecince 1 sene sonra hamile kalsak??:çok üzgünüm: birde aldaranın gercekten etkisi olmadıgını bende duydum daha dogrusu benm 2.gittigim drun asistanı yazmıstı sonra uzmana sorduk hayır dedi kızdı kanser recetesiyle veriliyormus sanırım testleri yapmadan kansersin deyip bu kremi veremem dedi yakalım en iyi cözüm dedi... kaydirigubbakcemile5

balzen canım benim, seni anlıyorum, sakın anlamadığımı düşünme...keşke bu, güvenilir bir yöntem olsa, doktorlar bunu neden herkese uygulamayı denemesin ? teklif etmesin ?
parası neyse verecek binlerce kadın vardır! tek seferde kurtulunabilse keşke...bana bu yöntem doğru gelmiyor ne yazık ki, görüşümü söylemeliyim...
sana bol şans diliyorum...iyi haberlerini dört gözle bekliyorum canım, yalnız olmadığını bil...her zaman buradayız...

sevgiler canım benim.!

Nisancım, bu yöntemi kaç kadın biliyor :) Burda bir arkadaş dile getirmiş, burdan da ilk deneyen ben olacağım sanırım...
Ben gidip kendimi ateşe atıyorum galiba,ama gidip denicem, yaşadıklarımı anlatırım burda, tekrarlayıp tekrarlamadığından haberdar ederim. İllet birşey, işallah ben kurtulurum da bir tedavisi olduğunu görürüz...

Nisancım, bu yöntemi kaç kadın biliyor :) Burda bir arkadaş dile getirmiş, burdan da ilk deneyen ben olacağım sanırım...
Ben gidip kendimi ateşe atıyorum galiba,ama gidip denicem, yaşadıklarımı anlatırım burda, tekrarlayıp tekrarlamadığından haberdar ederim. İllet birşey, işallah ben kurtulurum da bir tedavisi olduğunu görürüz...

tatlıcım, ben de o yüzden diyorum ya, kendini ateşe atıyormuşsun gibime geliyor... :çok üzgünüm:

sen bu hastalığın deneği değilsin ki...

ama illa ki şansımı kullanıcam dersen, ne diyeyim...

endişeliyim ama..özelden bana hastaneyi ve doktorun adını yollarsan sevinirim canım. az buçuk araştırayım, soruşturayım.

google dakiler cok ilerlemiş halleri bende baktım cok kötü bendeki kücük alakası bile yok:) hem normal siğil gibi baska cesidi olmuyo diye biliyorum

saol canm yaa...
sende siğillerin olduugunu nasl anladn peki canm.gözle görülüyomuydu......

saol canm yaa...
sende siğillerin olduugunu nasl anladn peki canm.gözle görülüyomuydu......
canm bendeki anüsle vagina arasındaydı.benim vaginam kasınıyodu birkacay önce bende kasıyarak orayı yara yaptım muhur kapladı sandım.hiçte bakmak aklıma gelmedi.birgün banyodayken o muhur sandıgım seyin biraz daha buyumusoldugunu hissettim.aynayla birbaktım etben gibi bişy var tenimin renginde..bana agda yapan yakın arkadasım var cagırdım onu budaha once varmıydı bende dedm yoktu ama onemseme etben dedi bende onemsemedim fisfisfis 2haftada boyle gecti kafama takıldı annemegösterdim dra gidelim dedi.yakınımız varcildiye uzmanıona gösterdik siğiloldugunu soyledikadındoguma yönlendirdi.bendeki serce parmagın tırnagı varya okadardı..yani daha ilerlememiş hali yaktırdım..ins.birdaha cıkmaz diye umuyorum..önümüzdeki persembe kontrole gitcem testlerin sonucları cıkacak dua edinde birsey olmasın kurtulayım böylece bundan senağlama sonrada hemen asıya baslıcam zaten..canım sen süpheleniyorsan dr.a git birkontrol ol cıkmadan önlem daha iyi...kaydirigubbakcemile5

canm bendeki anüsle vagina arasındaydı.benim vaginam kasınıyodu birkacay önce bende kasıyarak orayı yara yaptım muhur kapladı sandım.hiçte bakmak aklıma gelmedi.birgün banyodayken o muhur sandıgım seyin biraz daha buyumusoldugunu hissettim.aynayla birbaktım etben gibi bişy var tenimin renginde..bana agda yapan yakın arkadasım var cagırdım onu budaha once varmıydı bende dedm yoktu ama onemseme etben dedi bende onemsemedim fisfisfis 2haftada boyle gecti kafama takıldı annemegösterdim dra gidelim dedi.yakınımız varcildiye uzmanıona gösterdik siğiloldugunu soyledikadındoguma yönlendirdi.bendeki serce parmagın tırnagı varya okadardı..yani daha ilerlememiş hali yaktırdım..ins.birdaha cıkmaz diye umuyorum..önümüzdeki persembe kontrole gitcem testlerin sonucları cıkacak dua edinde birsey olmasın kurtulayım böylece bundan senağlama sonrada hemen asıya baslıcam zaten..canım sen süpheleniyorsan dr.a git birkontrol ol cıkmadan önlem daha iyi...kaydirigubbakcemile5

anladım canm.ben çok evhamlıyım canm.mesela bilgilenmek için bi hastalığı okuyorum diyelim.snra içime kurt düşüyo acaba bende de var mı dye.ağda,okul lavaboları vs nerden gelceği belli olmuyo malesef....

bişe dycem canm.serçe tırnağın?büyük degl mi ozamn boyut olarak

anladım canm.ben çok evhamlıyım canm.mesela bilgilenmek için bi hastalığı okuyorum diyelim.snra içime kurt düşüyo acaba bende de var mı dye.ağda,okul lavaboları vs nerden gelceği belli olmuyo malesef....

bişe dycem canm.serçe tırnağın?büyük degl mi ozamn boyut olarak

yokyaa 2-3cm et ben gbi bsey:)daha ilerleyenlerde daha buyuk oluyomus lahana gibi fln oluyomus sekli alakası yok bendeki dedmya arkadasımda onemsemedi annemde ama annem tedbir diye götürdü dra...aynen canımbende cok evhamlıyımdır yaaa ben bide kötüye cevirdiğini duydumya kendime kötü seyler oluyomus gbi oluyom :icecream:

yokyaa 2-3cm et ben gbi bsey:)daha ilerleyenlerde daha buyuk oluyomus lahana gibi fln oluyomus sekli alakası yok bendeki dedmya arkadasımda onemsemedi annemde ama annem tedbir diye götürdü dra...aynen canımbende cok evhamlıyımdır yaaa ben bide kötüye cevirdiğini duydumya kendime kötü seyler oluyomus gbi oluyom :icecream:

benim erkek arakadşma dr karnı bahar gibi demiş...
dr sana ne ddi peki canm.bulaşma sebebi neymiş
bende kötüye çevrdgni duyunca korktm canm.acaba erk arkdşmda da tekrarlar mı yine

X